Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Μηνύματα
12.864
Reaction score
10.079
Γιατί κάθε φορά που κάποιος γράφε Μάγκνεπαν, εγώ το επαναλαμβάνω μέσα μου 2-3 φορές;
 



A

AKARL

Guest
επαε πατριδα εισαι λαθος και αγλακω να βοηθησω οσο μπορω , οριστε
View attachment 72110
Καλώς τον Άντρα, ήντα κάνεις;

Καλά τα είπες. Συμπάθα με όμως, επόκαμε η ρακή και ήμουν βουρλισμένος. Ξάνειξε να δεις ηντάγραψε ύστερα κειονάς ο μουστερής ο Γκεμπρεσελασιές και με ήκανε ολοβούρλιστο. Μιαν ολιά τοιχαμπώθης μου φαίνεται. Του ΄πεψα μια απάντηση αντρίκεια και σταράτη μα πράμα δεν κατάλαβε. Δε νοιώθει...

[Serious Mode On] Πιστεύω ακράδαντα ότι η μουσική είναι μία και κάθε είδος, υποείδος, παραφυάδα και περικοκλάδα της έχει το εδιαφέρον, την αξία και το νόημά της για κάποιους, πολλούς - λίγους άσχετο. Ρησπέκτ σε όλους τους μουσικούς. Απλά κάποιοι μου αρέσουν άλλοι όχι. Τελεία. Φαίρ ηνάφ; ΟΚ, αν ανέφερα κάποια ονόματα καλλιτεχνών με μια υποβόσκουσα ειρωνική διάθεση το έκανα προκειμένου να περάσω ένα συγκεκριμένο μήνυμα, με μάλλον ατυχή τρόπο. Συγκρίνεται όμως το ατόπημα αυτό με τις απίστευτες π@π@ριές του τύπου περί (αντιγράφω και σχολιάζω):
1) "Αν η αγαπημένη σου μουσική δεν βγαίνει σε ψηφιακά μέσα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις αγαπημένη μουσική." Και να επιλέξω ως αγαπημένη κάποια άλλη με μόνο "προτέρημα" να βγαίνει αποκλειστικά σε ψηφιακά μέσα; Πάει καλά;
2) "Αν η μουσική που σου αρέσει υπάρχει μόνο σε βινύλιο τότε ακούς λάθος μουσική." Δηλαδή, κριτήριο διάκρισης μεταξύ λάθους και σωστής μουσικής είναι το αν κυκλοφορεί μόνο σε βινύλιο ή όχι; Με τι κάθομαι και ασχολούμαι ο άνθρωπος...
3) "Διότι αγαπητέ μου η μουσική δεν σταμάτησε στην Παπαλάμπραινα η οποία δεν βγήκε ποτέ σε cd. Είναι δικαίωμά σου να επιμένεις να ακούς τη Παπαλάμπραινα αλλά δεν παύει να είναι λάθος να αγαπάς ακόμα την Παπαλάμπραινα διότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν βγει yottabytes μουσικής την οποία προφανώς δεν αξιολογείς με τον τρόπο που πρέπει." Είναι λάθος, λοιπόν, κάποιος να αγαπά ακόμα την (κυριολεκτική) Παπαλάμπραινα επειδή: α) από τότε μέχρι σήμερα έχουν βγει yottabytes μουσικής, και β) αδυνατεί να αξιολογήσει τα γιοταμπάϊτς με τον τρόπο που πρέπει. Θα είμαι επιεικής: τρικυμία εν κρανίω ή, άλλως, του Κίτσου η μάνα κάθονταν και έπλεκε παστίτσιο, ή, τέλος, για να μνημονεύσω και τον αείμνηστο Θανάση Μάνθο και το Αγκάθι του: Πίτσες Μπλέ και Δγυό Αυγά Τουρκίας!
4) "Συνεπώς εάν ακόμη χρειάζεται κάποιος την Παπαλάμπραινα προκειμένου να εκστασιστεί δεν είναι λάτρης της μουσικής αλλά της Παπαλάμπραινας. Εάν ήταν λάτρης της μουσικής θα είχε ανακαλύψει εκατοντάδες νέες μουσικές πολύ πιο ενδιαφέρουσες από την Παπαλάμπραινα (και όχι Τζάστιν Μπίμπερ). Νο φέρδερ κόμμεντς εδώ εισερχόμεθα στο ρεάλμ του υπερρεαλισμού" [Serious Mode Off]

Αυτά τα νέα μου κουμπάρε, σε λίγο πάω να θέσω, να μου χαιρετάς αυτούς που αγαπάς. :drinks:
 

A

AKARL

Guest
Γιατί παίζουμε τις κουμπάρες? Ψηφιακό μέσον ηχογράφησης.


Μη πρηζώνεσαι βρε. Η μουσική εξελίσσεται και η νοοτροπία παραμένει η ίδια.
Συνεπώς εάν ακόμη χρειάζεται κάποιος την Παπαλάμπραινα προκειμένου να εκστασιστεί δεν είναι λάτρης της μουσικής αλλά της Παπαλάμπραινας. Εάν ήταν λάτρης της μουσικής θα είχε ανακαλύψει εκατοντάδες νέες μουσικές πολύ πιο ενδιαφέρουσες από την Παπαλάμπραινα (και όχι Τζάστιν Μπίμπερ).
Κρείττον του λαλείν το σιγάν...
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.961
Reaction score
23.740
σε λίγο πάω να θέσω,
Όταν το΄χα γράψει αυτό πριν κανα δεκάρι χρόνια, γελούσαν τα καθάρματα εδώ μέσα, με πρώτο τον ιδρυτή , που λέει πως είναι απ τ Ανώγεια.
:imtheking::king:
 

A

AKARL

Guest
Έλα πάρε και το τριστιχο, δεν θέλω να χάνω πελάτες.....

Ο ασημένιος δισκος γυρίζει κάθε βράδυ
Οι λυχνίες φεγγοβολουν στο σκοτάδι
Καμμια διάθεση για αναβάθμιση.
Άλλο ένα από ΄μένα, αφιερωμένο εξαιρετικά:

"Ακούω λάθος αλλά μ΄ αρέσει
Το ΠιΝτιΕφ δεν θα τ΄αντέξει
Εντροπία"

Τις καληνύχτες μου σε όλους και σε όλες.

Αύριο δεν θα μπορέσω να έρθω στην παιδική χαρά γιατί γιορτάζει το άλλο μου μισό, συγνώμη, τέταρτο. :D:D:D

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους τους εορτάζοντες και όλες τις εορτάζουσες αύριο!
:D:D:D
 

A

AKARL

Guest
Όταν το΄χα γράψει αυτό πριν κανα δεκάρι χρόνια, γελούσαν τα καθάρματα εδώ μέσα, με πρώτο τον ιδρυτή , που λέει πως είναι απ τ Ανώγεια.
:imtheking::king:
Όφου ηντάπαθα, κι' επά κυβερνά Ανωγειανός;;;;

Κατέεις κειονά που λέει:
Την Ελλάδα δεν την κυβερνούνε οι τροϊκανοί αλλά τα γατόνια οι Ανωγειανοί. :vinsent::vinsent::vinsent:
 

A

AKARL

Guest
Άρα ο φίλος μας με αυτά τα μουσικά γούστα, δικαιούται να στριφογυρίζει μαβρα 75-αρια μέχρι να πεθάνει.8-)
Τώρα εξηγούνται όλα! Γι'αυτό λες όλα αυτά τα κουλά για το βινύλιο! :geek::geek::geek:

Αν ακούσεις ένα σωστά στημένο και ρυθμισμένο γραμμόφωνο που να παίζει στις σωστές στροφές (ήτοι 78) τότε θα καταλάβεις τι πραγματικά εστί ρυθμός, χροιές, μεταβατικά, δυναμικά, γραμμικότητα, φυσικότητα, μουσικότητα και .... βερίκοκο. :rofl::rofl::rofl:
 


Μηνύματα
842
Reaction score
714
Καλημέρα!
16 στροφών δίσκο έχει κανένας; Δε μου έχει τύχει να ακούσω ζεστές χροιές από τέτοιο έργο.
 

A

AKARL

Guest
Καλημέρα!
16 στροφών δίσκο έχει κανένας; Δε μου έχει τύχει να ακούσω ζεστές χροιές από τέτοιο έργο.
Τώρα πας να εισέλθεις σε πολύ esoteric χωράφια. o_Oo_Oo_O
Proceed with extra caution! :cautious::cautious::cautious:
[DOUBLEPOST=1490437316][/DOUBLEPOST]
Δεν κυβερνά μπλιό...εκυβέρνουνε!8-)
Και ποιος κάμει τα κουμάντα εδά;
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
τοιχαμπώθης
να τηνε δω γραμμενη ετεινα τη λεξη πρωτη φορα μου 'τυχε ... :hunter:

Γκεμπρεσελασιές
Δε νοιώθει...
και 'μενα μου φαινεται πως ποθες μπερδευεται ο γκεπρεσιλανσιες ....
που λέει πως είναι απ τ Ανώγεια.
τ' αρνι το τρωει ?

αμα βγαινει συμπερασμα πως ψηφιζω μπιπερ καλια 'χω να μου καουνε τα τουϊτερ :drinks:
 


A

AKARL

Guest
Ρε συ, μήπως δεν είσαι κρητικός αλλά πόντιος? :lolsign:
OK, αφού μέσω της Ελληνικής δεν πέρασε το μήνυμα :headbang: ας προσπαθήσουμε, για τελευταία φορά, με Λατινικά.

O Descartes είπε Cogito ergo sum και όχι Loquor ergo sum. :welcome:

Τώρα, αν και με τα Λατινικά δεν έπιασες το νόημα και πρέπει να καταφύγουμε σε πιο esoteric γλωσσικά ιδιώματα όπως, φερ΄ειπείν, Drendzongké (འབྲས་ལྗོངས་སྐད་) σε παραπέμπω στον Bhutia δια τα περαιτέρω.

Αυτά από εμένα, over and out.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Γράφεις 5 σεντόνια κάθε φορά για να απαντήσεις σε μηνύματα 20 λέξεων και παραθέτεις λατινικά και αρχαία quotes που καυτηριάζουν την φλυαρία? Σίγουρα πόντιος. :D
 

A

amoustakas

Guest
Σαββατο αργά το βραδυ, ξεσκονησα ένα φτηνό Harman Kardon CD player
Και ένα ακόμα φτηνότερο ηχειακι Wharfedale,
Και τα συνδεσα πάνω σ εναν sun audio με El 34, με 8 φτωχά βατ στο κανάλι, με καλώδια της πλάκας

Η μόνη παραχώρηση στη χλιδη, ένα ασημένιο ιντερκονεκτ και σπέσιαλ πρίζα -καλωδιο-πολυπριζο.

Το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχα απολαυστικό.
Κλασσική κιθαρα, τσεμπαλο, ακουστικό μπάσο, φωνές όλα παρόντα στο χώρο, τρισδιάστατα, καθαρά
Με όλο το αρμονικό τους περιεχομενο, σχεδόν ολογραφικα.

Η πίστη μου στην αναπαραγωγή 16/44.1 ανανεώθηκε με τον καλλίτερο τρόπο.
Παραθέτω τα εξής από τις προσωπικές μου ακουστικές εμπειρίες, δηλώνοντας παντελώς άσχετως με τεχνικά θέματα του audio. Μερικά δευτερόλεπτα ακρόασης ακόμη και μέτριας ανάλυσης mp3 με έναν SET ενισχυτή στέλνουν αδιάβαστο τον ανυποψίαστο ακροατή, γιατί αναπαράγουν κάτι που δεν απλά υπάρχει στην πραγματικότητα, όπως πχ την τσιριχτή φωνή της Αρβανιτάκη σαν βελούδινη ψαλμωδία ή τη φωνή του Γιάννη Πάριου τριπλάσια σε όγκο που σου σηκώνει την τρίχα στο ταβάνι με ένα απλό "α" στο δέκατο δευτερολέπτου. Δηλ. μια ουτοπία. (Αλήθεια ας αναρωτηθούμε πόσες φορές στη ζωή μας έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε κάτι ουτοπικό; )
Θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα. Η διαδικασία αναπαραγωγής της μουσικής μπορεί να θεωρηθεί ως τέχνη ή πρέπει να προσεγγίζεται ως επιστήμη που ακολουθεί κάποιους αυστηρούς αντικειμενικούς κανόνες; Μας συγκινεί περισσότερο ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει ένα τοπίο ως προϊόν τέχνης ή μια τέλεια hd φωτογραφία του ιδίου τοπίου ως προϊόν της τεχνολογίας; Μας αρέσει να φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε με αφορμή έναν πίνακα ή να θαυμάζουμε και ενθουσιαζόμαστε με τις λεπτομέρειες μίας άψογης φωτογραφίας; (Σε ποια περίπτωση αισθανόμαστε λάθος άραγε; )
Αν θεωρήσουμε την αναπαραγωγή του ήχου ως μια τέχνη, το να αντιγράφεις και να μιμείσαι γενικώς όχι απλά δεν είναι αποδεκτό, αλλά θεωρείται γελοίο. Ένα αντίγραφο με όρους τέχνης θεωρείται σκουπίδι ,ενώ ένα πρωτoτύπως παραγόμενο έργο πάντα προκαλεί ρίγη συγκίνησης, νοσταλγία και όνειρα...
Αν όμως θεωρήσουμε ως μοναδικό σκοπό ενός συστήματος την πιστή αναπαραγωγή του ήχου, είναι προφανές ότι καθίσταται αυτομάτως σκουπίδι οτιδήποτε δε συμβάλλει στο σκοπό αυτό, άρα και ένας SET ενισχυτής.
Οι SET ενισχυτές λοιπόν με όρους τέχνης είναι οι μαγευτικές σειρήνες, που μαγεύουν και παγιδεύουν όλους εμάς τους ρομαντικούς και ανυποψίαστους θνητούς. Μαγεύουν διότι ουσιαστικά παράγουν εξωραϊσμένες διασκευές κάθε κομματιού. Είναι ο ορισμός του ανα-καλύπτω τις μουσικές μου. Είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο... Και αυτό προκαλεί απερίγραπτα συναισθήματα. Για να γίνει το ταξίδι αυτό θάβουν σημαντικό μέρος της πληροφορίας, αλλοιώνουν το υπόλοιπο αυτής, καθυστερούν, μπερδεύουν, αλλά και εμφανίζουν από το πουθενά χροιές και ήχους από άλλη διάσταση που λες: Πω ρε μ........κα τί ήταν αυτό τώρα!!!
Με όρους επιστήμης είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και πλαστογράφοι του hi end και προφανώς δικαίως εξοργίζουν όλους όσους ορκίζονται στο όνομα της πιστής αναπαραγωγής. Κλέβουν γιατί παίζουν τα πάντα με πεντάλ, αλλά πεντάλ δεν έχει ούτε το βιολί ούτε η κιθάρα. Ακόμη και στο πιάνο δεν χρησιμοποιείται πάντα. Ο απατεωνίσκος αυτός που λέγεται SET το έχει μονίμως πατημένο. Σου λέει όχι φίλε δε θα σου φέρω τα πιατίνια με τα ηχεία στα 3 μέτρα να σου κοπανάνε τα αυτιά. Θα στα στείλω πίσω στο διάολο να τα ακούς σαν θρόισμα. Εξάλλου γιατί να ακούς σε ρεαλιστικές στάθμες; Εγώ είμαι εδώ να σου πασάρω την πληροφορία όπως εγώ γουστάρω ακόμη και αν ακούς μουσική μετά τα μεσάνυχτα σε σχεδόν μηδενικές στάθμες. Θα σου δημιουργήσω την ψευδαίσθηση ότι ακούς εντελώς φυσικά και ρεαλιστικά. Θα σε πάρω από το χεράκι και θα σε οδηγήσω εκεί πίσω στην προτελευταία θέση να ακούς πιο γεμάτα και ξεκούραστα. Δεν χρειάζεται να ακούς όλες τις νότες. Πήγαινε, θα σου αρέσει... Το πως το κάνει δεν το γνωρίζω. Του βγάζω το καπέλο όμως και το κυριότερο... τον λατρεύω.

ΥΓ Οι ίδιες οι αισθήσεις μας είναι απατηλές. Γιατί να μην είναι και ένας SET ενισχυτής :)
 
Last edited by a moderator:


Μηνύματα
842
Reaction score
714
Θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα. Η διαδικασία αναπαραγωγής της μουσικής μπορεί να θεωρηθεί ως τέχνη ή πρέπει να προσεγγίζεται ως επιστήμη που ακολουθεί κάποιους αυστηρούς αντικειμενικούς κανόνες; Μας συγκινεί περισσότερο ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει ένα τοπίο ως προϊόν τέχνης ή μια τέλεια hd φωτογραφία του ιδίου τοπίου ως προϊόν της τεχνολογίας; Μας αρέσει να φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε με αφορμή έναν πίνακα ή να θαυμάζουμε και ενθουσιαζόμαστε με τις λεπτομέρειες μίας άψογης φωτογραφίας; (Σε ποια περίπτωση αισθανόμαστε λάθος άραγε; )
Αν θεωρήσουμε την αναπαραγωγή του ήχου ως μια τέχνη, το να αντιγράφεις και να μιμείσαι γενικώς όχι απλά δεν είναι αποδεκτό, αλλά θεωρείται γελοίο. Ένα αντίγραφο με όρους τέχνης θεωρείται σκουπίδι ,ενώ ένα πρωτoτύπως παραγόμενο έργο πάντα προκαλεί ρίγη συγκίνησης, νοσταλγία και όνειρα...
Αν όμως θεωρήσουμε ως μοναδικό σκοπό ενός συστήματος την πιστή αναπαραγωγή του ήχου, είναι προφανές ότι καθίσταται αυτομάτως σκουπίδι οτιδήποτε δε συμβάλλει στο σκοπό αυτό
Καλησπέρα!
Πόσο δε μάλλον όταν καλέισαι να ξεπεράσεις τον εαυτό σου κρίνοντας μια "πιστή" αναπαραγωγή αν ήταν καλή η κακή χωρίς ποτέ να έχεις ακούσει το πρωτότυπο! Λόγου χάριν την Αρβανιτάκη να σου έχει τραγουδίσει από κοντά..!!
Είπαμε, άλλο πράγμα η δυνατότητα και άλλο το γούστο! Άλλο το "σωστό" ή το "λάθος" και άλλο το τι κάνω κέφι!
Καλύτερα δεν θα μπορούσες να το θέσεις!
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.870.781
Members
37.928
Νεότερο μέλος
Spirand
Top