SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις


Μηνύματα
119
Reaction score
3
Δυστυχώς, σήμερα το απόγευμα πέρασα από ένα MediaMarkt για να δω την 652 να παίζει...
Πλήρης απογοήτευση... Δεν ξέρω αν έφταιξαν οι ρυθμίσεις, αλλά η εικόνα του ΟΤΕ HD σε αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν τραγική!
Προσπάθησα να παίξω με τις ρυθμίσεις αλλά αφενός δεν ήξερα που να ψάξω, αφετέρου πατώντας κάποια πλήκτρα mode, menu, κλπ, δεν άλλαζε κάτι...
Ευτυχώς, έχω δηλώσει στην παραγγελία μου πως θα πληρώσω με κατάθεση σε τράπεζα και έχω 3 εργάσιμες ημέρες να το σκεφτώ...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Την εικόνα και κίνηση ειδικά σε ποδόσφαιρο θα την χαρακτήριζα υποδειγματική,άψογη.Σίγουρα φταίνε οι ρυθμίσεις στο Media Markt που τις έχουν σε Shop Mode.
Αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς και άλλα αθλητικά γεγονότα τα παρακολουθώ κι εγώ μέσω του δορυφορικού δέκτη του OTE TV.
 



Μηνύματα
119
Reaction score
3
Κι εγώ κάπου εκεί βλέπω, ίσως και λίγο παραπάνω...
Παρόλα αυτά, είναι τέτοια η απογοήτευση, που αρχίζω να ξανακοιτάω και τις 55άρες Sony & Panasonic...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου,αλλά επιμένω ότι η συγκεκριμένη σειρά 652/752 και ειδικά στις 60",είναι χάρμα οφθαλμών.
Εχουμε βάλει αρκετές ρυθμίσεις για την τηλεόραση και εγώ και άλλα παιδιά που την έχουν,καθώς και ρυθμίσεις χρηστών από ξένα φόρα.Πιστεύω εύκολα θα την φέρεις στα μέτρα σου.Αντέγραψε τες και πήγαινε και ξαναδέστην.
Είχαν οτε tv δορυφορικό ή μέσω internet στο κατάστημα?
Γενικα στα καταστήματα μην είσαι και τόσο πολύ σίγουρος για ότι βλέπεις,έχουν τίγκα όλες τις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις στην τηλεόραση,κάτι που τις περισσότερες φορές χαλάει την εικόνα αντί να την φτιάχνει.

Θα την καταευχαριστηθείς για ποδόσφαιρο τη συγκεκριμένη tv.
 

Μηνύματα
119
Reaction score
3
Δεν γνωρίζω αν το σήμα ήταν δορυφορικό ή ιντερνετικό...
Εκτός του τηλεοπτικού σήματος, ζήτησα να δω ένα στικάκι του μαγαζιού που έπαιζε τρομερά σε μια sony 815 55άρα και όταν ο υπάλληλος το έβαλε στη sharp τα χρώματα ήταν εμφανώς πιο μουντά...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Πάρε ένα στικάκι δικό σου με ταινίες που έχεις δει και πήγαινε στο κατάστημα να το τεστάρεις με όλες τις tv που σε ενδιαφέρουν.
 

Μηνύματα
119
Reaction score
3
Παρέλαβα κι εγώ την 60αρα την Τετάρτη!
Οι πρώτες μου εντυπώσεις:
ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε σχέση με την 42αρα Panasonic που αντικατέστησε...
Εικόνα απλά ικανοποιητική σε SD (εμφανώς χειρότερη της πλάσμα), αλλά ευτυχώς εξαιρετική σε HD. Ειδικά σε ξένο δορυφορικό κανάλι του ισπανικού πακέτου βλέποντας NBA και champions league, έπαθα πλάκα!
Το μενού είναι λίγο μπερδεμένο και δυσκολεύει την οικογένεια, κυρίως στην εναλλαγή καναλιών, αφού εγώ έφτιαξα προσωπική λίστα με τη σειρά που είχα στην παλιά tv αλλά όταν χρησιμοποιούμε το πλήκτρο program πάνω-κάτω κρατάει τη σειρά της αρχικής σάρωσης...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Σε HD είναι αρκετά καλή.Πέρασε απαραίτητα το τελευταίο firmware στην τηλεόραση.Ποιό έχει τώρα?Δοκίμασε και τις ρυθμίσεις που έχουμε βάλει στο νήμα,να δεις τι σου αρέσει περισσότερο και προσάρμοσε τες στο δικό σου γούστο,θα δεις αρκετή διαφορά και στα SD.Από Digea μην περιμένεις και πολλά πράγματα από ποιότητα εικόνας στα περισσότερα κανάλια.
 




Μηνύματα
119
Reaction score
3
Να σας εκμυστηρευτώ και κάτι άλλο βρε παιδιά...
Το μέγεθος της τηλεόρασης έχει δυσαρεστήσει τη σύζυγο (πρωτότυπο!)
Η αλήθεια είναι πως κι εμένα δε μου πολυαρέσει πάνω στο έπιπλο γιατί είναι πολύ ψηλό.
Σκέφτομαι λοιπόν μήπως την κρεμάσω στον τοίχο. Το έχει επιχειρήσει κανείς?
Τι βάση προτείνετε?
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Θα την συνηθίσετε,σε καμιά εβδομάδα μη σου πω ότι θα σας φαίνεται και μικρή!:D
Εγώ έχω χαμηλό έπιπλο,νομίζω 40cm ή και λιγότερο από IKEA.Δες στο βιβλιαράκι της τηλεόρασης τι διαστάσεις για βάση τοίχου γράφει και πάρε την αντίστοιχη.Υπάρχουν εκατοντάδες και σε μεγάλη γκάμα τιμών.
Φέρε τεχνικό για την εγκατάσταση όμως για να γίνει σωστά η δουλειά!
 


Μηνύματα
119
Reaction score
3
Όλα καλά! Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορές, αλλά τώρα βλέπει τηλεόραση η οικογένεια και δεν μπορώ να "παίξω" και να το ψάξω περισσότερο...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.457
Σιγά,σιγά και μέρα με τη μέρα θα την φέρεις στα μέτρα σου,μη σε αγχώνει αυτό.Οταν θα έχεις χρόνο και είσαι μονος σου (ξέρω είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό για τους άλλους) δοκίμασε τις ρυθμίσεις εικόνας που βάλαμε εδώ και προσαρμοσέ τες στα δικά σου μετρα.Μέχρι να την φτιάξεις όπως θες,από τις δικές της ρυθμίσεις και για ταινία βάλτη στο eco στις ρυθμίσεις εικόνας,δεν είναι και τόσο άσχημο.

Και φυσικά όταν θα βρεις τις δικές σου ρυθμίσεις ειδικά για ταινία,που θα σε ικανοποιούν θα μας τις γράψεις κι εδώ να τις δοκιμάσουμε κι εμείς!;)
 

Μηνύματα
119
Reaction score
3
Υπάρχουν κάποια θεματάκια με τη συνδεσμολογία παιδιά και παλεύω από το απόγευμα.Να εξηγήσω τι συμβαίνει:

Επειδή ο Marantz nr1602 έχει 1 έξοδο hdmi έχω συνδέσει hdmi splitter με 2 εξόδους.Η μία πάει στην τηλεόραση και η άλλη στον προβολέα.Ολα είναι καλά μέχρι εδώ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα.Διαπίστωσα όμως ότι το ARC (audio return channel) της tv δεν λειτουργουσε,δεν ακουγόταν ο ήχος,παρότι οι ενδείξεις του ενισχυτή στο + - του volume εμφανίζονταν στην οθόνη.
Αλλαξα καλώδια hdmi καμιά 10αρια συνολικά και hdmi 1.4 και hdmi 1.3 τίποτα.Αχνα του΄τάφου σιωπή.

Τελικά έβγαλα το hdmi splitter και το arc δούλευε κανονικά.Ελα όμως που μετά είχα πρόβλημα με το mac mini που έτσι δεν κλείδωνε με τίποτα στον ενισχυτή!Συνέχεια έχανε την εικόνα.Κλείνωντας τον ενισχυτή η εικόνα από το mac mini εμφανιζόταν χωρίς πρόβλημα στην tv (hdmi cec στο on σε tv και ενισχυτή) και άκουγα από τα ηχεία της tv βέβαια.
Στη συνέχεια αποσύνδεσα όλες τις συσκευές από τον ενισχυτή δηλ.bd player,ote tv και mac mini και κατόπιν τις σύνδεσα στην τηλεόραση.Η τηλεόραση εξακολουθούσε βέβαια να είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή.Ολα καλά αλλά το arc της τηλεόρασης βγάζει μόνο dolby digital στον ενισχυτή,δεν βγάζει ούτε dts,ούτε τα HD format ήχου.Τζίφος λοιπόν και τα ξανασύνδεσα όλα πάλι πάνω στον marantz μαζί με το hdmi splitter βέβαια.

Το arc της tv χρησιμεύει για να ακούς ήχο από τους δέκτες της tv και τα smart apps του Aquos Net+.Κυρίως για το 2ο το θέλω μιας και ψηφιακά καναλια αν θέλω να δω τα βλέπω μέσω ote tv.

Το hdmi splitter που έχω είναι 1.3 και όχι 1.4 και υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει.Λέτε αν πάρω κάποιο splitter 1.4 να δουλέψει το hdmi arc της tv μέσω του splitter στον ενισχυτή?Εχω βρει αυτό: http://e-finder.skroutzstore.gr/p.Viewcon-VE644-HDMI-Splitter-1-se-2-othones-3D-1-4.626808.html λέτε να κάνει ή κάποιο άλλο δοκιμασμένο να μου προτείνεται?

Ακόμη δοκίμασα να συνδέσω την tv με τον ενισχυτή με coaxial καλώδιο αλλά πάλι δεν είχα καθόλου ήχο.Εδώ με μια μικρή επιφύλαξη μιας και τα 2 coaxial που έχω είναι 1.5 m και συνδέονται οριακά εντελώς από την τηλεόραση στον ενισχυτή.Αυριο θα πάρω 2μετρο coaxial και θα δοκιμάσω πάλι μήπως δουλέψει έτσι και έχω ήχο από τους δέκτες της tv και κυρίως τα smart apps στον ενισχυτή.

Αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση στα παραπάνω θα ήταν ευχής έργον!
Αντιμετωπίζω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με το Yamaha RX-A820!
Εμένα έχει δυο HDMI out, το ένα με ARC
Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα την τηλεόραση να παίξει ήχο από τον ενισχυτή...
Αντιθέτως, όλες οι άλλες πηγές που είναι συνδεδεμένες σε HDMI παίζουν κανονικά!
Δοκίμασα και με coaxial, τίποτα! Λέτε να θέλει άλλο καλώδιο???
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.948
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top