Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.395
χαλαρώνετε μου φαίνεται.....
Άσε βρε Βασίλη, κάτι πήγα να κάνω κι εγώ χθες, να αμφισβητήσω - να τρολλάρω αλλά με πήραν στα σοβαρά και δεν μου απάντησαν :-(
 
Last edited:




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.405
Reaction score
125.593
Άσε βρε Βασίλη, κάτι πήγα να κάνω κι εγώ χθες, να αμφισβητήσω - να τρολλάρω αλλά με πήραν στα σοβαρά και δεν μου απάντησαν :-(
Παίζεις βινύλιο, γι´αυτό.
Ποιος να σε πάρει σοβαρά..

Πλάκα πλάκα, καιρός να στήσω το πικάπ.
Βασίλη να το στήσω ή να το πετάξω να τελειώνουμε με τα χαζά; θα κάνει παρέα στο κασετόφωνο του Κόγια μου φαίνεται..

Τελικά πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα γι´αυτούς που ξόδεψαν τόσα λεφτά για στερεα, Ε; έρχεται το κάθε τσουτσουνι με ένα γκριμ και τους κόβει τα μπαλάκια, χαλιεντικος ευνουχισμός με το γειαν σανς..
 

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Εγω χαζα, χαζα το ειπα να αλλαξει ο τιτλος και να γινει οι [ 50 αποχρωσεις του grimm,] ετσι για να εχει και κατι ερωτικο , αλλα δεν......
Αντε να τρολλαρεις μετα!:p
 

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Ο Κόγιας φταίει.
Έχει γίνει λουλου.
Λένε πως θα πάρει σονους φαμπερ για να τη βγει στον γκεομιατ.
Οι πληροφοριες μου λενε οτι τυλιγει εναν σουπερ μονοτελη εξοδου με 172 σπασιματα στο πρωτευον , και αλλα τοσα στο δευτερευον, για να βγαλει αριστο τετραγωνο παλμο ακομα και στους 200khz!! O πυρινας ,δε, ειναι κατ ευθειαν απο το ηφαιστειο της Σαντορινης εντελως αμορφος [σε σχημα λαβας:lolsign::lolsign:]
 


Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.252
Reaction score
8.153
καλο εεε...

Orion-4 complete with Linkwitz Lab Analog Signal Processor (ASP)
Orion-4 complete with Linkwitz Lab Analog Signal Processor (ASP) Orion-4 speakers with standard woods and finish. Optional wood choices, trim and finish are available. These may add to the price. The speakers include 10 drivers and an ASP Shipping is FOB Healdsburg, CA.

Standard wood selections include:
Rock Maple
Ash
American Cherry
Sapele African Mahogany
Black Walnut
White Oak Brazilian Cherry
Sipo Mahogany
Bubinga
Please contact us with questions about these choices or about other wood species. We custom make each Orion-4 cabinet to meet your décor requirements. The Orion-4 speakers are outstanding in their performance. We want the visual experience of looking at them to be a pleasure as well.


Price: $14,750

http://www.theorionspeakers.com/pricing_orion4.shtml
 


zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
To LX521 είναι πολύ φθηνότερο (η τιμή από Madisound) χωρίς ενισχυτές.

LX521.jpg
 

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Το θέμα δεν είναι όμως μόνο η τιμή, ευτυχώς για εμάς δεν πάει ακριβότερο άρα και καλύτερο.

Δυστυχώς παρά το ότι βρισκόμαστε σε ένα forum με θέμα την τεχνολογία, ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το αντικείμενο, για ποιο πράγμα μιλάμε.

Το Grimm όπως και τα ηχεία του Linkwitz που προανέφερα, ανήκουν στην κατηγορία Controlled ή Constant Directivity speakers (CD).

Το ζητούμενο αυτής της κατηγορίας είναι να βρούνε τον ιδανικό τρόπο ακτινοβολίας, ιδανικό με τη έννοια ότι θα επιτρέπει την πιστή και τρισδιάστατη αναπαραγωγή του ήχου, με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβολές από τον περιβάλλοντα χώρο.

Τα dsp, ενεργά cross, ακριβές ή φθηνές μονάδες είναι τα μέσα που βοηθάνε στη επίτευξη του στόχου αλλά δεν είναι το ζητούμενο.

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές γύρω από το ίδιο θέμα, όλες βέβαια με τον ίδιο στόχο, αλλά με διαφορετική προσέγγιση.

Σε όποιους αρέσουν τα pdf, οι ποιο γνωστές μελέτες γύρω από το θέμα είναι αυτές των Geddes και Linkwitz.
 
Last edited by a moderator:

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Πιστεύω επίσης πως τα Grimm, έχουν επιρροές τόσο από τα Pluto, όσον αφορά τον τρόπο ακτινοβολίας τους στο άνω άκρο και στην απεριοδική καμπίνα που χρησιμοποιούν. Και τα δύο ηχεία στην 2-δρομη εκδοχής τους, έχουν F3 40Ηz και 10% παραμόρφωση >90db αν δεν με απατά η μνήμη μου, λόγο της μικρής καμπίνας. Δεν θυμάμαι αν τα Grimm χρησιμοποιούν Linkwitz transform όπως τα Pluto, αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν χρησιμοποιούσαν.

Βέβαια τα Pluto έχουν omni ακτινοβολία μέχρι τις 3Khz και άρα ποιο φιλικά σε οικιακούς αφρόντιστους χώρους, ενώ τα Grimm που προορίζονται για studio, είναι μέχρι τα 500 Hz.

Εμφανείς είναι και οι επιρροές από τα Orion, χρησιμοποιεί το ίδιο mid-woofer της Seas και το κροσάρει στα 1550 Hz με LR4 όπως και ο Linkwitz.

Όσον αφορά το σχήμα της καμπίνας με τις φαρδιά μπάφλα και τα στρογγυλεμένα άκρα, ούτε αυτό είναι κάτι καινούργιο, το έχουμε ξαναδεί στα Sonus Faber Stradivari και κάτι αντίστοιχο στα ΚΕF blade, ίσως και αλλού.


Μια διαφοροποίηση και προτοτυπία των Grimm είναι η ευθυγράμμιση της φάσης που επιτυγχάνεται με ένα reverse all pass IIR φίλτρο αποφεύγοντας έτσι το pre-ringing των FIR φίλτρων (Ωραία Μαγκιά αυτό);)
 

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Συνοψίζοντας τα Grimm για εμένα είναι μια Ευπρόσδεκτη και Καλοδεχούμενη πρόταση, αλλά μέχρι εκεί.

Δεν βλέπω κάτι το ground braking, δεν ανακάλυψαν την Ρόδο και δεν βλέπω το λόγο που μονοπολούν το forum αυτό.
 


Μηνύματα
4.463
Reaction score
7.736
ενα ακομη αντικειμενικο χαρακτηριστικο ειναι ο λογος τιμη προς αποδοση και εδω δεν βλεπω να τα παει και τοσο καλα το συγκεκριμενο:D
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.728
Reaction score
7.510
νανι τωρα.........αυριο παλι μια απο τα ιδια,,,,,,,οι μεν και οι δε !!!!!!!
 


Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top