Αγαπημένες εκτελέσεις τραγουδιών




stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
Dies Irae...

I Samurai (1967/πρώτη)
Απο τους Formula 3,στους οποίους ήταν επίσης ο Gabriele Lorenzi
που ήταν και στους I Samurai.

Formula 3-Dies Irae (1970)
Σαν Hey,Mr. Holy Man απο Shiver...

Shiver-Hey Mr. Holy Man (1969)
Kαι απο Kiss Inc.

Kiss Inc.Hey,Mr. Holy Man (1972)


Νομίζω οι 2 αγαπημένες μου απο Kiss Inc. και I Samurai.
VISITORS - DIES IRAE (1974) ΓΑΛΛΙΑ
GOLGATHA - Dies Irae (single) - 1972
 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
High Flyin' Bird...

Jefferson Airplane

Judy Henske
The Wizards From Kansas - High Flying Bird


Αυτή είναι η αγαπημενη μου. Αν ειχα τους 2 κιθαριστες τους μπροστα μου θα τους εσκιζα:lolsign: και τους 2, με κατεστρεψαν. Και αυτους των Savage Ressurection, πολύ μεγαλοι κιθαριστες αλλα καθηκια, δεν σκέφτονται καθολου τους συνανθρωπους τους :lol:
 


Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
High Flyin' Bird...

Jefferson Airplane

Judy Henske
The Wizards From Kansas - High Flying Bird


Αυτή είναι η αγαπημενη μου. Αν ειχα τους 2 κιθαριστες τους μπροστα μου θα τους εσκιζα:lolsign: και τους 2, με κατεστρεψαν. Και αυτους των Savage Ressurection, πολύ μεγαλοι κιθαριστες αλλα καθηκια, δεν σκέφτονται καθολου τους συνανθρωπους τους :lol:

Eμενα παλι αυτη ειναι η αγαπημενη μου εκτελεση. :)

Η.P. LOVECRAFT - HIGH FLYING BIRD (1967)

 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Ελα cosmarpan, εχω μια Kaiser για σενα.
(μη δωσεις σημασια στο μουκαλι οκ?) :fuckyou:
Όχι ρε τι είναι αυτά που λες? τι σημασια στο μπουκαλι, Kaiser να'ναι κι ότι να'ναι. Δεν μου λες, αμα στο σπασω το μπουκαλι στο κεφαλι λες να χυθεί κατω και να μην προλάβω να πιω? :fuckyou::lol: σου'ρχομαι ΜΙΧΑ :angel:
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Ασφαλώς θα το γνωρίζετε το κομμάτι!
Όμως δεν μπορώ να αντισταθώ στο σόλο της κιθάρας... και σας το θυμίζω.

Babe Ruth - Living A Lie
 





Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Η "γυναικεία" φωνή που άλλαξε τη ροκ
Τα φωνητικά είναι αυτά που τους έκαναν να διαφέρουν από άλλα συγκροτήματα της εποχής τους. Ο ήχος τους χαρακτηρίστηκε από τη φωνή του Ντέιβιντ Σάρκαμπ καθώς θύμιζε πολύ τους Τάινι Τιμ και Τζον Αντερσον. Το έτερο χαρακτηριστικό των Pavlov's Dog ήταν τα έγχορδα -κυρίως βιολί, βιόλα και η κιθάρα βάιταρ- που παρέπεμπαν σε πολύ διαφορετικό ήχο από το συνηθισμένο, ήχο που έβγαινε από τα δάχτυλα του Σίγκφριντ Κάρβερ.
Οι πωλήσεις του πρώτου δίσκου δεν ήταν οι αναμενόμενες, τουλάχιστον αν τις συγκρίνει κανείς με την ποιότητα του περιεχομένου. Ωστόσο οι ευκαιρίες για την μπάντα δεν σταμάτησαν εδώ. Το κλασικό πια «Julia» ήταν αυτό που έμελλε να τους δώσει την επόμενη ευκαιρία, την οποία δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη. Το «At The Sound Of The Bell», που κυκλοφόρησε στα δισκοπωλεία το 1976, ήταν η απόδειξη για την ποιότητά τους και κατάφερε να πείσει το ακροατήριο της ροκ μουσικής ότι οι Pavlov's Dog μπορούσαν να συγκριθούν με άλλους «μεγάλους», όπως οι Babe Ruth, Gentle Giant, Rush, King Crimson και Curved Air. Μόνο που η Columbia δεν είχε την ίδια άποψη. Οι αρμόδιοι θεώρησαν ότι το μέλλον του συγκροτήματος δεν ήταν ευοίωνο, από εμπορικής πλευράς, και διέκοψε τη συνεργασία μαζί του.

Προσωπικά από το Sound of the bell είναι αδύνατον να ξεχωρίσω κάποιο!

Κατεβάστε το ή καλύτερα αγοράστε το cd. Απαραίτητο για την δισκοθήκη μας.

Είμαι ευτυχής που έχω ένα από τα lp εκείνης της όμορφης εποχής! Ταλαιπωρημένο ασφαλώς κυρίως λόγω ελληνικής έκδοσης (οι παλαιότεροι γνωρίζουν), αλλά πάλι καλά.
 
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Ένα άλλο συγκρότημα που με έκανε να αγαπήσω τόσο την rock ήταν και οι Cockney Rebel!

Tο glam, progressive, art rock συγκρότημα, σχηματίστηκε στα μέσα του 1973, από τον πρώην μουσικό δημοσιογράφο Steve Harley, ταράζοντας τα νερά του βρετανικού ροκ με την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "The Human Menagerie", το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα 5 καλύτερα άλμπουμ της εποχής.
Στα αυλάκια του λυσσομανούν τραγούδια που το πέρασμα του χρόνου αναδεικνύει σε πραγματικούς ύμνους, όπως το Hideaway, το Loretta's Tale ή το άφθαστο Sebastian που γνωρίζει μέχρι κι ελληνική απόδοση (στίχοι: Σάκης Μπουλάς, 1η εγχώρια ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου) σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή! Ακολουθεί μια μεγαλειώδης καριέρα που αφήνει πίσω της μια εξαιρετική δισκογραφία μέχρι τις μέρες μας, με προεξέχον το "The Psychomodo" -όλοι θυμόμαστε το κλασικό, πεντάμορφο Mr Soft- όπου στην παραγωγή ενεπλάκη ο τότε μηχανικός ήχου των The Beatles και κατοπινός στενός συνεργάτης του Harley, Alan Parsons. Όντας ανέκαθεν το προσωπικό εκφραστικό όχημα του εξαιρετικά χαριματικού όσο και ιδιοφυούς Steve Harle, οι Cockney Rebel ισορρόπησαν περίτεχνα ανάμεσα στο Glam, το Progressive και το Art Rock ασκώντας σημαντική επιρροή σε πλήθος επιγόνων.

Θα προτείνω ένα σχετικά άγνωστο, όμορφο όμως δείγμα της ποιότητάς τους, το "Tumbling Down"

 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.036
Reaction score
8.060
Μιας και ανέφερα παραπάνω το όνομα Alan Parsons, θα ήθελα να ασχοληθούμε λίγο με αυτόν τον καλλιτέχνη.

Ο Alan Parsons λοιπόν, ξεκίνησε σαν τεχνικός ήχου στο Dark Side of the Moon των Pink Floyd. Ορισμένα πράγματα που ακούγονται είναι δικά του ευρήματα όπως για παράδειγμα τα ρολόγια στην αρχή του Time –τα είχε ήδη ηχογραφημένα για άλλο λόγο– καθώς και το τρέξιμο στο On the Run. Η όλη εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τόσο σπουδαίο έργο πρέπει να τον επηρέασε για την μετέπειτα καριέρα του. Ακόμη και ο τίτλος Mammagamma είναι φανερό πως αποτελεί παραλλαγή του Ummagumma των Φλόυντ.

Από μικρός άκουγα κυρίως κλασική μουσική λόγω υπαρχόντων δίσκων στο σπίτι, μαθημάτων πιάνου και γενικά της λατρείας για αυτή τη μουσική.

Κάποιος συμμαθητής, θυμάμαι, μου έδωσε να ακούσω τον πρώτο δίσκο του Alan Parsons (Tales of Mystery and Imagination). Αυτός ο δίσκος ήταν πραγματική αποκάλυψη για μένα, ένα ιδιοφυές και εξαιρετικά καλλιτεχνικό πέρασμα από τους συμφωνικούς ήχους κλασικής μουσικής στο rock. Πραγματικά τον έλιωσα, και ακόμα το θεωρώ ένα από τους κορυφαίους δίσκους του rock κινήματος. Φυσικά κατόπιν δεν την γλίτωσε κανένα από τα άλμπουμ του. Θα προσπαθήσω να συγκεντρώσω παρακάτω ένα δείγμα των δυνατοτήτων του καλλιτέχνη !

Στο κομμάτι Breakdown απλοϊκό σχετικά, κάντε υπομονή μέχρι τα 2:40 περίπου για να απολαύσετε ένα μεγαλειώδες φινάλε.


Ακολουθεί ένα αντιπροσωπευτικότερο δείγμα από την δουλειά του, το Don't Let It Show:


και κλείνω με το πρώτο του άλμπουμ του, την Α’ πλευρά!

… άντε και την δεύτερη:
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.716
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top