Ακούω λάθος αλλά μου αρέσει

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω σχηματίσει τη γνώμη
Ότι αυτό το νήμα με την τόσο μεγάλη πολωση στις απόψεις...

Δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά στον κόσμο
Και θα έκανε μεγάλους και γνωστούς κατασκευαστές να απορούν και να χαμογελάνε....
 


A

amoustakas

Guest
Όταν όμως έρχεσαι και υπερασπίζεσαι κάτι που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον τρόπο που το παρουσιάζεις και σύμφωνα με τις γνώσεις και τα πιστεύω σου, τότε το θέμα πάει αλλού.
Αγαπητέ alexis διάβασα με ενδιαφέρον όσα παραθέτεις και απλά θα ήθελα αναφέρω ότι δεν υπερασπίστηκα κάτι που δεν υπάρχει ούτε ήθελα να το πάω το θέμα κάπου αλλού. Αντιθέτως μάλιστα στο post μου αναφέρω επί λέξει τα εξής:

"Αν όμως θεωρήσουμε ως μοναδικό σκοπό ενός συστήματος την πιστή αναπαραγωγή του ήχου, είναι προφανές ότι καθίσταται αυτομάτως σκουπίδι οτιδήποτε δε συμβάλλει στο σκοπό αυτό, άρα και ένας SET ενισχυτής.
Οι SET ενισχυτές λοιπόν με όρους τέχνης είναι οι μαγευτικές σειρήνες, που μαγεύουν και παγιδεύουν όλους εμάς τους ρομαντικούς και ανυποψίαστους θνητούς. Μαγεύουν διότι ουσιαστικά παράγουν εξωραϊσμένες διασκευές κάθε κομματιού. Είναι ο ορισμός του ανα-καλύπτω τις μουσικές μου. Είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο... Και αυτό προκαλεί απερίγραπτα συναισθήματα. Για να γίνει το ταξίδι αυτό θάβουν σημαντικό μέρος της πληροφορίας, αλλοιώνουν το υπόλοιπο αυτής, καθυστερούν, μπερδεύουν, αλλά και εμφανίζουν από το πουθενά χροιές και ήχους από άλλη διάσταση που λες: Πω ρε μ........κα τί ήταν αυτό τώρα!!!
Με όρους επιστήμης είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και πλαστογράφοι του hi end και προφανώς δικαίως εξοργίζουν όλους όσους ορκίζονται στο όνομα της πιστής αναπαραγωγής."


Ως εκ τούτου το μόνο που υπερασπίστηκα είναι το δικαίωμα μου να ακούω τη μουσική με τον όποιο ¨σωστό" ή "εσφαλμένο" τρόπο που με συγκινεί. Αφορμή για να γράψω στον παρόν νήμα ήταν να εκφράσω και εγώ το ίδιο συναίσθημα με το φίλο που το άνοιξε πριν επιστρέψω στο κλιπσοκαβούκι μου.
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Ως εκ τούτου το μόνο που υπερασπίστηκα είναι το δικαίωμα μου να ακούω τη μουσική με τον όποιο ¨σωστό" ή "εσφαλμένο" τρόπο που με συγκινεί
Το τι "συγκινεί", είναι μετρήσιμο και μετρημένο.

Το ποιοι συγκινούνται, επίσης.

Το γιατί, ομοίως.

Τι έμεινε; Το δικαίωμά σου να κάνεις λάθος.

Ναι, ομολογουμένως το έχεις. ;)

Και το σέβομαι προσωπικά.

Το μόνο που δεν ανέχομαι, είναι να κάνεις θρησκεία το λάθος και να πολεμάς τους "αλλόθρησκους" με θεωρίες περί τέχνης, αγάπης για τη μουσική, χρυσών αυτιών και λοιπές κοτσάνες.

Πολύ φιλικά,
Όπως πάντα. :)
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Με την ευκαιρία,ας τεθεί κι ένα μικρό quiz:
Σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ένας class-D ενισχυτής λειτουργεί σε ψηφιακό πεδίο;
:D
Τώρα μου βάζεις δύσκολα, έκανα αναλογικά ηλεκτρονικά στο πανεπιστήμιο αλλά όχι ψηφιακά.
Να τολμήσω να απαντήσω "όταν παρουσιάζει κβαντισμένη συμπεριφορά τόσο στο πλάτος όσο και στον χρόνο". Η τυπική class-D συμπεριφορά έχει σταθερό πλάτος σήματος (δύο επίπεδα) οπότε μπορεί να θεωρηθεί κβαντισμένη στο πλάτος, αλλά οι εναλλαγές των δύο καταστάσεων δεν είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα, άρα δεν είναι κβαντισμένες στον χρόνο.
Η απάντηση είναι απλή...Όταν το ίδιο το σήμα εισόδου είναι ήδη κβαντισμένο.
Δηλαδή όποτε ένα σήμα με παλμοκωδική διαμόρφωση PCM (ψηφιακή έξοδος πηγής) θα μετατρέπεται απευθείας κατά τη διαδικασία ενίσχυσης είτε σε τύπο PWM (διαμόρφωση εύρους παλμών),είτε σε τύπο ροής δεδομένων με μήκος ψηφιακής λέξης 1bit κατά Σ-Δ (διαμόρφωση πυκνότητας παλμών PDM).

Το στάδιο εξόδου του Class-D θα εξακολουθεί βεβαίως να ενεργεί σε αναλογικό πεδίο...
...Οι SET ενισχυτές λοιπόν με όρους τέχνης είναι οι μαγευτικές σειρήνες, που μαγεύουν και παγιδεύουν όλους εμάς τους ρομαντικούς και ανυποψίαστους θνητούς. Μαγεύουν διότι ουσιαστικά παράγουν εξωραϊσμένες διασκευές κάθε κομματιού. Είναι ο ορισμός του ανα-καλύπτω τις μουσικές μου. Είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο... Και αυτό προκαλεί απερίγραπτα συναισθήματα. Για να γίνει το ταξίδι αυτό θάβουν σημαντικό μέρος της πληροφορίας, αλλοιώνουν το υπόλοιπο αυτής, καθυστερούν, μπερδεύουν, αλλά και εμφανίζουν από το πουθενά χροιές και ήχους από άλλη διάσταση που λες: Πω ρε μ........κα τί ήταν αυτό τώρα!!!...
Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω σχηματίσει τη γνώμη
Ότι αυτό το νήμα με την τόσο μεγάλη πολωση στις απόψεις...
Δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά στον κόσμο
Και θα έκανε μεγάλους και γνωστούς κατασκευαστές να απορούν και να χαμογελάνε....
Εκτός και αν φοβούνται εκείνοι τους...κλόουν.:roflmao:
(όπως η ανατριχιαστική οντότητα του " I T " για να μην παρεξηγούμαστε)
 
Last edited:


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι
Πολύ περιορισμένο το ρεπερτόριό σου. Δυστυχώς για σένα, δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Κι επειδή ακριβώς ξεκινάς λάθος, συνεχίζεις και λάθος... Τες πα, δεν είναι φόρουμ ψυχανάλυσης εδώ, οντιο βίντεο φόρουμ είναι...
Πιστεύεις αλήθεια ότι ένας λαμπάτος ενισχυτής αποδίδει την πραγματικότητα τόσο γελοία όπως μας έδωσες να καταλάβουμε;
Δε ξέρω ποιος έδωσε τέτοιο ορισμό στη λαμπάτη ενίσχυση. Η λάμπα σα στοιχείο κατασκευαστικό, δεν δικαιολογεί συμπεράσματα. Υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές υλοποιήσεις. Υπάρχουν μετρήσεις για αυτή τη δουλειά. Αυτή η παιδιάστικη κατηγοριοποίηση του να βγαίνουν "όλα τα λαμπάτα" δεξερωγωτι, δείχνει απλώς άγνοια, το οποίο είναι χαριτωμένο. :)

Έχεις ακούσει ποτέ λαμπάτο ενισχυτή;
Πιο σημαντικό, έχω ακούσει ελέφαντα να κλάνει. :p:D

Αυτού του είδους τα επιχειρήματα, παρακαλώ κρατάτε τα εκεί που έχουν πέραση. 8-)
Το αυτί σου είναι μικρόφωνο ή μήπως ο εγκέφαλός σου cpu;
Ή μήπως η μύτη σου ηλεκτρική σκούπα; Ή μήπως το πουλί σου, κολώνα της ΔΕΗ; :p:D

ως ένας απλός φίλος της μουσικής.
Ένας "απλός φίλος της μουσικής" δεν ασχολείται με λάμπες και παπαρούνες, ακούει τη μουσική του από το λάπτοπ, από ένα av ενισχυτή της σειράς, δεν ασχολείται με το γρεζι. Αυτή την καραμέλα του απλού φίλου της μουσικής, φτύστε την επιτέλους... Τη λιωσατε στο γλυψιμο, φτάνει..:p

Αν η αναπαραγωγή της μουσικής είναι άρτια αισθητικά, ναι υπό μία έννοια μπορεί να θεωρηθεί και Τέχνη, όπως και η πρωτότυπη παραγωγή της από ένα μουσικό όργανο κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι.
Όχι μόνο, και για να ενισχύσω την θεωρία σου, θα πω ότι η αναπαραγωγή της μουσικής είναι υψηλότερη τέχνη από την πρωτότυπη. Δηλαδή τεχνη είναι κυρίως το στέρεο που παίζει Μότσαρτ κι ο ντιμιφουτ τη βρίσκει, ο ίδιος ο Μότσαρτ σιγά την τέχνη που έκανε!:gotcha:

Χαχαχαχαχα, ρε παιδιά, ρε παιδιά... Γρέζι λεμεεε:lol:
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.393
Reaction score
79.526
Ένας "απλός φίλος της μουσικής" δεν ασχολείται με λάμπες και παπαρούνες, ακούει τη μουσική του από το λάπτοπ, από ένα av ενισχυτή της σειράς, δεν ασχολείται με το γρεζι. Αυτή την καραμέλα του απλού φίλου της μουσικής, φτύστε την επιτέλους... Τη λιωσατε στο γλυψιμο, φτάνει..:p
+1
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Τέχνη κάνει ο άνθρωπος που παίζει μουσική, που γράφει μουσική.

Δε κάνει τέχνη το στέρεο που παίζει μουσική, γιατί την παίζει καλά και τσουτσουριάζουν οι τρίχες οι λιγοστές του ντιμιφουτ..

Σταματήστε τον παραλογισμό.

Κι αν ένα μηχάνημα, λόγω εμφάνισης είναι πραγματικά τόσο καλαίσθητο, όντως η εξωτερική σχεδίαση του μηχανηματος μπορεί να θεωρηθεί ως μορφή μοντέρνας τέχνης, και τυπικό παράδειγμα είναι το σαλιγκάρι της μπιενταμπλεγιου, το οποίο βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης όχι γιατί παίζει καλά, αλλά γιατί είναι όμορφο! Λόγω εμφάνισης!

Και κτίρια χαρακτηρίζονται έτσι, τέχνη! Λόγω εμφάνισης! Όχι λόγω απόδοσης ως κτιρίων, λόγω θερμομόνωσης ή ηχομόνωσης...

Αμάν πχια
 



Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Άρε Κώτσο ear θα μαζευτούνε όλοι οι "λαμπάκηδες" καμιά μέρα και θα σκάσουν μύτη θεσσαλονίκη και θα σου την πέσουν από παντού λέμε..... :neo: :p
Σιγά που θα προλάβουν...Θα τους πλακώσει ο Ear στα ψηφιακά...γρέζια (τα μικροσκοπικά) και αυτοί απηυδησμένοι θα κόψουν λάσπη σε χρόνο dt.:D
Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση..

Μαο Τσε Τουγκ
Κομφούκιος (Κουνγκ-Φου-Τζου):
" Όταν παραπονιέσαι για το κακό,το διπλασιάζεις.Όταν το περιγελάς,το εξουδετερώνεις."
;)
 
Last edited:


Μηνύματα
4.466
Reaction score
7.742
ΛΑΜΠΑ
Ότι λάμπα κι αν δεις στον ύπνο σου (ηλεκτρική, φακό, λυχνάρι), αν ανάβει και φωτίζει, είναι καλό σημάδι για σένα και την οικογένειά σου. Αν δεις λάμπα σβησμένη ή σπασμένη, κάποια καταστροφή προμηνύεται. Αν δίνεις λάμπα σε άλλον, σημαίνει ότι δεν έχεις την ικανότητα να διαχειριστείς μια ευκαιρία και την προσφέρεις σε άλλον. Αν σου δίνουν λάμπα, θα σου δοθεί η ευκαιρία να προκόψεις. Αν αγοράζεις λάμπα, θα φτάσεις σε σημείο να ζητιανεύεις αυτά που κάποτε ήταν δικά σου.
 

Μηνύματα
879
Reaction score
1.145
@costas EAR όπου και να πας θα σε βρούμε.

Θα γράφεις για ncore και ενεργά και εμείς θα σου λέμε για χροιές.
Θα γράφεις για pdf και εμείς θα σου λέμε για SET.
Θα γράφεις για δυναμικά και θα σου λέμε άρτιες αρμονικές.

Έτσι, για σπάσιμο.

Φιλικά,
"ΟΙ ΛΑΜΠΑΤΟΙ"
 


Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Σταματήστε τον παραλογισμό.

Κι αν ένα μηχάνημα, λόγω εμφάνισης είναι πραγματικά τόσο καλαίσθητο, όντως η εξωτερική σχεδίαση του μηχανηματος μπορεί να θεωρηθεί ως μορφή μοντέρνας τέχνης....
Εεεερε τι έχει να πάθει ο συμπαθής Bruno φέτος από τον ανταγωνισμό των καταναλωτικών εταιριών!
Αφού το πελατολόγιο δεν κολλάει στην εμφάνιση (ένεκα αδιαφορίας προς την τέχνη), μπορείς να το πεις και κελεπούρι το παρακάτω:



Specs: (Νταλίπη διάβασε ευκαιριάρα!)

AMPLIFIER
Total Output Power 4800W
FOUR monoblocks amplifiers per channel (total eight amps for sub, low, mid, high)
ICE POWER AMPLIFICATION


SPEAKER
Front Speaker System 3 Way 3 Speaker
Tweeter Unit 1" Compression
Mid Unit 4"
Woofer Unit 8"
Subwoofer System 1 Way
Subwoofer Unit 15"

SOUND
EQ Standard, Pop, Classic, Rock, Jazz, Auto, Bass Blast, Football
Juke Box Yes
DJ Effect Yes
Cross Fader Yes
Tempo Yes
Auto Sync Yes
DJ Pro Yes
Auto DJ Yes

CONVENIENCE
Bluetooth Remote App Yes
USB Direct Recording Yes
Dance Lighting Yes
Party Thruster Yes
DJ Sharing Yes
Multipoint Yes

FUNCTION SELECTOR
CD Yes
Tuner Yes
AUX1 Yes
AUX2 Yes
USB1 Yes
USB2 Yes
Portable In Yes
Bluetooth Yes

INPUTS/OUTPUTS
Headphone jack Yes
Audio Line Out Yes
USB 1 Yes
USB 2 Yes
Portable in Yes
AUX In (L/R) Yes (2)
Speaker Out System Jack
FM Radio Antenna Yes
Karaoke Function Yes

Όλα τα παραπάνω στη μοναδική ευκαιρία των 799 ευρώ!!
link: CM-9960

ΚΑΙ KARAOKE!!
ΚΑΙ ΓΚΑΛΑΚΤΙΚΑ (Με φωτάκια disco tsou tsou για πάρτυ ατελείωτα)

Όσο δηλαδή κοστίζει μια 845 της Western Electric ή μια βάση του ζεύγους του Kii... :D
Και μην μου πει κανείς ότι "δεν παίζει το εργαλείο" γιατί έχουμε και pdf κορυφαία!!
Αμα πχχχια!!
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Το μόνο που χρειάζεστε είναι:

  • Να φροντίσετε ηχητικά άρτια το χώρο σας
  • Να πάρετε μια metric για phono stage για να δέσουν "οι γλυκές μεσαίες"
Ακούω - διαβάζω σωστά και μ αρέσει.... :imtheking:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.361
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top