Ανακλήσεις

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663
Aνακλήθηκε πλαστικό πιάτο από τα JUMBO

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, Β΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, διενήργησε δειγματοληψία από "Πλαστικό πιάτο ρηχό, Cars, 19 cm", με αριθμό παρτίδας Lot No 11/2014 και κωδικό είδους Item No 62.00028, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται από την επιχείρηση ΥΙΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε.Β.Ε., επί της οδού Θεσσαλονίκης 1-3, Μοσχάτο, Τ.Κ. 18346, Αθήνα και διανέμεται – πωλείται από την επιχείρηση JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πλαστικό πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις τις νομοθεσίας ως προς την επισήμανση, με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων.





Συγκεκριμένα, δεν συμμορφώνεται με τις ειδικές οδηγίες που πρέπει να τηρούνται για την ασφαλή και ορθή χρήση του. Στην αυτοκόλλητη ετικέτα με τις οδηγίες χρήσης :

α) δεν αναγράφεται ειδοποίηση ότι το πιάτο φέρει στον πάτο του ένθετο ημιδιαφανές στρώμα και διακοσμητική παράσταση, τα οποία ή μέρος των οποίων, μετά από μακροχρόνια χρήση, μπορεί να αποκολληθούν και να αποσπαστούν. Στην περίπτωση αυτή το πιάτο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον σκοπό που προορίζεται.

β) δεν αναγράφεται ο περιορισμός της δήλωσης συμμόρφωσης ότι το πιάτο μπορεί να χρησιμοποιείται μέχρι την θερμοκρασία των 70οC.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας προκειμένου να αποκατασταθεί η ορθότητα / πληρότητα της επισήμανσης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

http://www.zougla.gr/market/article/anakli8ike-plastiko-piato-apo-ta-jumbo
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Ανακαλούνται 1.954 αυτοκίνητα Mitsubishi

Στην ανάκληση των μοντέλων Outlander, Lancer Sportback, Lancer και Lancer Evolution, προχωρά η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στην Ελλάδα, λόγω πιθανής δυσλειτουργίας του κυκλώματος του εγκεφάλου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ανάκληση αφορά 1.954 οχήματα, μοντέλα 2009 και 2010. Στο κύκλωμα του εγκέφαλου ETACS που ελέγχει τη λειτουργία των φώτων και των υαλοκαθαριστήρων, ενδέχεται, σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων να δημιουργηθεί µμεγαλύτερη ηλεκτρική αντίσταση, µε αποτέλεσμα την δυσλειτουργία ή ακόμη και την πλήρη διακοπή της λειτουργίας τους.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται µε το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως µέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία Mitsubishi για να γίνει έλεγχος και τυχόν αντικατάσταση του εγκεφάλου ETACS, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 µε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή µέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].

http://www.zougla.gr/automoto/news/article/anakalounte-1954-aftokinita-mitsubishi
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Ανάκληση αυτοκινήτων Hyundai i30, λόγω πιθανού προβλήματος στην υποβοήθηση του τιμονιού

Σε ανάκληση 1.704 αυτοκινήτων Hyundai i30 προχωρά η Hyundai Hellas Π.& Ρ. ∆άβαρη σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας λόγω πιθανού προβλήματος στην υποβοήθηση του τιμονιού.

Πρόκειται για οχήματα από το εργοστάσιο κατασκευής της Τσεχίας με ημερομηνία παραγωγής από την 1η Νοεμβρίου 2009 έως και τις 30 Απριλίου 2010 και αριθμούς πλαισίου από TMADB51CAAJ081065 έως TMADC81SABJ035611.

Τα οχήματα αυτά ενδέχεται να παρουσιάσουν μειωμένη υποβοήθηση του ηλεκτρικού τιμονιού, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το λαμπάκι EPS MIL (‘ON'). Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο επισκευαστών Hyundai σε όλη την Ελλάδα, για προληπτικό έλεγχο ή αντικατάσταση του ηλεκτρικού τιμονιού εάν χρειάζεται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στο τηλέφωνο 210 5507220.

http://www.zougla.gr/automoto/news/...anou-provlimatos-stin-ipovoi8isi-tou-timoniou
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663


Ανάκληση ζυμαρικών από την ΑΒ Βασιλόπουλος


Το προϊόν «ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ 250gr», το οποίο παρασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία «Bertagni 1882 SPA», αποσύρει από την αγορά η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανακαλούνται οι κάτωθι κωδικοί παρτίδας με την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης, στους οποίους ανιχνεύθηκε η παρουσία αμύγδαλων και κάσιους, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος: ημ. λήξης 09/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 537B), ημ. λήξης 17/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 538C). ημ. λήξης 22/11/2015 (κωδικός παρτίδας: 539A), ημ. λήξης 01/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 540C), ημ. λήξης 03/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 540E), ημ. λήξης 14/12/2015 (κωδικός παρτίδας: 542B).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος δέσμευσε άμεσα τις συγκεκριμένες παρτίδες στις αποθήκες της και απέσυρε το συγκεκριμένο προϊόν από τα ράφια των καταστημάτων της.

Επίσης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της απέναντι στη νομοθεσία και σε συμφωνία με τον ΕΦΕΤ, καλεί τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργία στα συγκεκριμένα συστατικά (αμύγδαλο και κάσιους) να μην καταναλώσουν το προϊόν.

Επιπλέον, προσκαλεί τους καταναλωτές, εάν και εφόσον επιθυμούν, να το επιστρέψουν στα καταστήματα της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι το προϊόν είναι απολύτως ασφαλές προς κατανάλωση πλην των ατόμων που παρουσιάζουν αλλεργία στα συστατικά αμύγδαλο και κάσιους.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-zimarikon-apo-tin-av-vasilopoulos
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.419
Reaction score
74.764
Να πάμε να τα πάρουμε εμείς με εκπτωσούλα. ;)
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Εντοπίστηκε νοθευμένο ελαιόλαδο

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) συνεχίζει τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της νοθείας στο Ελληνικό Ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος, τo οποίο, ενώ επισημαίνεται ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο, αγνώστου προέλευσης.

Ως παρασκευαστής φαίνεται ανύπαρκτο φυσικό πρόσωπο, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντος παραπέμπει σε τοπωνύμιο της Πελοποννήσου, γνωστό για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχει ουδεμία σχέση με αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν το οποίο πωλείται ως "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο", με την εμπορική ονομασία "ΕΛΘΕΑ", συσκευασίας των 5 λίτρων και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από την 30-5-2017, που διακινήθηκε από τις επιχειρήσεις "ΣΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΪΟΣ, ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕΡΡΩΝ", το super market "ΓΕΙΤΟΝΑΚΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ – ΧΑΡΤΙΚΑ - ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΑΛΔΕΜΗ 17, ΣΕΡΡΕΣ" και την "ΡΑΝΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΟΛΥΜΠΟΥ 17, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".

Ο ΕΦΕΤ έχει προβεί σε όλες τις σχετικές ενέργειες για την απομάκρυνση του ανωτέρω προϊόντος από την εσωτερική αγορά και καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/entopistike-no8evmeno-eleolado
Τώρα θα γράψει ο Μελίδης: ''Το έλεγαν και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο!'' :)
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.764
Reaction score
83.635
Εντοπίστηκε νοθευμένο ελαιόλαδο
Αυτό δεν είναι νοθευμένο, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. 8-)
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής ο ΕΟΦ

Σε ανάκληση του συμπληρώματος διατροφής Thermo Drine Pro Dietary Supplement προχώρησε ο ΕΟΦ καθώς σε αυτό διαπιστώθηκαν μη εγκεκριμένα νεοφανή τρόφιμα (novel food).

Το εν λόγω προϊόν διακινείται από την εταιρία JLM Powerline Kft, ως συμπλήρωμα διατροφής ενώ παράγεται από την εταιρία BioTech ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η παραπάνω κίνηση είναι προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι υπεύθυνες εταιρίες διακίνησης του προϊόντος στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένες να επικοινωνήσουν άμεσα με τους πελάτες τους ώστε να αποσυρθεί από την αγορά.

http://www.zougla.gr/greece/article/anakali-simpliroma-diatrofis-o-eof
 




abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Ανάκληση προϊόντων από τη Mars σε 55 χώρες

Την ανάκληση προϊόντων της, κυρίως Mars και Snickers, που παράγονται στην Ολλανδία, ανακοίνωσε η αμερικανική σοκολατοποιία Mars, αφότου ένας καταναλωτής βρήκε κομμάτι πλαστικού σε προϊόν του ομίλου. Η ανάκληση αφορά 55 χώρες.

«Θέλουμε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο καταναλωτές που αγόρασαν κάποιο από τα προϊόντα αυτά να το καταναλώσουν», αναφέρει η Mars σε δήλωση που ανήρτησε στη γερμανική ιστοσελίδα της.

«Απ” ό,τι γνωρίζουμε, η ανάκληση αφορά 55 χώρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ελίνε Μπάιφελντ, υπεύθυνη του ομίλου για την Ολλανδία, προσθέτοντας πως η ανάκληση αφορά αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία, σε εργοστάσιο της Mars στην πόλη Φέγκελ (νότια Ολλανδία), και προορίζονται για εξαγωγή.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, αναφερόταν πως στη Γερμανία η ανάκληση αφορά όλες τις μπάρες Mars και Snickers, τις Milky Way Mini και Miniatures, καθώς και ορισμένες καραμέλες Celebrations, των οποίων η ημερομηνία λήξης κυμαίνεται από 19 Ιουνίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017.

Δεν έχει γίνει γνωστός ο συνολικός όγκος των προϊόντων που ανακαλούνται, ούτε οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η ανάκληση.

Μεταξύ των χωρών που τους αφορά η ανάκληση είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία.
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663


Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γιαούρτι με μούχλα από τα LIDL

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την εταιρεία «LIDL HELLAS & ΣIA O.E.» σχετικά με την ανάκληση γιαουρτιού λόγω παρουσίας ευρωτίασης (μούχλας).

Πρόκειται για το προϊόν «ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΟΣ 0,1%», σε συσκευασία των 400g και ημερομηνία λήξης 14.03.2016. Το εν λόγω τρόφιμο παράγεται στη Ρουμανία από την εταιρεία «S.C. Fabrica de Lapte Brasov» και διακινείται στην Ελλάδα από τη «LIDL HELLAS & ΣIA O.E.».

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/o-efet-anakali-giaourti-apo-ta-lidl
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.671
Reaction score
94.663

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση σνακ

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διάθεση σνακ «αλμυρό σνακ με γεύση πάπρικα» Ιταλικής προέλευσης, με αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων και συγκεκριμένα δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «CRIK CROK Plus paprika», σε συσκευασία των 100g, με αριθμό παρτίδας P19052016D και ημερομηνία λήξης 19.05.2016, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ιταλική εταιρεία «ICA FOODS SPA» και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. (Ολύμπου 32, Καλοχώρι Δ. Θεσσαλονίκης).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες απόσυρσης/ανάκλησης του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/enimerosi-sxetika-me-anaklisi-snak
 





Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.646
Μηνύματα
2.868.778
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top