Αποτελεσματα ακροασεων στην Stepcom?

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Ανδρέα Κ. ,
Οι παρόντες δεν ήtαν όλοι μέλη του AVSite.gr .
Θα έλεγα ότι οι μισοί από τους παρευρισκόμενους δεν ήταν μέλη.

Επίσης κάποια δικά μας μέλη ακύρωσαν την τελευταία στιγμή. Εσύ για παράδειγμα δεν ήρθες στη συνάντηση ενώ είχες δηλώσει συμμετοχή.
Καταλαβαίνω ότι σου ήταν δύσκολο λόγω δουλειάς. Το Σάββατο για εσένα είναι εργάσιμη ημέρα.

Ελπίζω όμως ότι στη συνέχεια θα γράψουν κι άλλοι.

Φωτογραφίες βγήκαν από κάποιον που δεν αναγνώρισα ούτε τον ρώτησα από που είναι γιατί εκείνη τη στιγμή ήμουν απασχολημένος με τις μετρήσεις των συσκευών.
Ελπίζω οι φωτογραφίες να ανέβουν κάποια στιγμή.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αγαπητέ g.kar, ευχαριστώ και με τιμάει η πρόσκληση. Συνάμα όμως αυτή είναι και η διαφορά, ότι δηλαδή επειδή δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σε κάθε σημείο που γίνεται τεστ, συνακρόαση, συγκριτικό κλπ, θα έπρεπε να εμπιστεύομαι τα περιοδικά και φυσικά και το internet. Λοιποοοόν τι έχουμε όμως τα μεν περιοδικά εκτός κάποιων εξαιρέσεων (που δεν σώνουν την κατάσταση) είναι σαν να τα γράφουν οι αντιπροσωποι, το δε internet π.χ. σαν το συγκριτικό που κάνατε στην stepcom, που σαν διαδικασία δεν έχω καμμία ένσταση (αντίθετα την επικροτώ), εμένα όμως που δεν ήμουν παρών δεν μου προσέφερε κανένα συμπερασμα. Το ότι ακούγονται διαφορετικά τα διάφορα cdp's μην τρελαθούμε τώρα έπρεπε να γίνει συγκριτκό για να το ανακαλύψετε; το πως ακούγεται όμως το κάθε cdp και αν έχουμε την υπέρβαση, ή ακόμα και giant killer (που αυτή είναι η δύναμη το forum) ούτε κιχ. Για να γίνει ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά και τα μεν περιοδικά το καταλαβαίνω (χωρίς φυσικά να το εγκρίνω) αλλά εδώ όμως δεν κατανοώ τι σόι συγκριτικό είναι αυτό χωρίς να βγεί το καλλίτερο ή το χειρότερο αλλά μόνον αν είναι διαφορετικά. Να ένας απο τους λόγους που διαφώνησα για την υπεροχή του internet έναντι των περιοδικών του ειδικού τύπου. ΙΜΗΟ
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παραθέτω κι εδώ το μήνυμα του Βαγγέλη για να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την λογική του Βαγγέλη. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, επί της ουσίας.

Το μόνο που αναγνωρίζω είναι ότι τα αποτελέσματα του συγκριτικού δεν τοποθετήθηκαν σε ένα καθαρό μοναδικό post για να είναι κατανοητά για τον κάθε ένα και συνεπώς με το δίκιο του ο Βαγγέλης έβγαλε λάθος συμπέρασμα.

Μια προσεκτικότερη ανάγνωση των προηγούμενων post δείχνει σαφέστατα το αποτέλεσμα.

Και εξηγούμαι, με την σειρά που αποτυπώθηκαν:...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Χρήστος Νικήτας said:
1. Primare

2. G.Kάριο ντιούικο σετάπ

3. Hegel


ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175 said:
Ο ΒΑΘΜΟΣ ΟΜΟΦΩΝΙΑΣ όμως δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες...
Πάνω από 15 άτομα με διαφορετικά γούστα, background, με άλλες απαιτήσεις και προτιμήσεις κατέληξαν σχεδόν παμψηφεί στο ίδιο αποτέλεσμα!!!


g.kar said:
Αυτό που μου έκανε άκπληξη ήταν το γεγονός ότι το δικό μου σετ (νούμερο 19) ισοβάθμισε αρχικά και στις δύο πρώτες ακροάσεις, με το κορυφαίο CP player της δοκιμής το Primare 21.
Στο τριτο όμως συμπληρωματικό track, που απαίτησε το κοινό για να μπορέσει να βγάλει τον τελικό νικητή, το Primare (Νο 32) έδειξε την κλάση του με έναν ποιο γεμάτο ήχο και έναν ποιο αντυπωσιακά πλούσιο σε έκταση χαμηλό.


g.kar said:
Το Primare ξεχώρησε σε αυτό τον τομέα και κέρδισε επάξια τον τίτλο του καλύτερου CD player της δοκιμής.

g.kar said:
Πάλι με την μέθοδο του knockout, πρώτο φεύγει το obsession της Pierre Lurne και η τελική κόντρα γίνεται ανάμεσα στο Primare και το Hegel.
Το Primare 21 κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις του κοινού με ένα πολύ καλο ήχο πλούσιο (και πλέον γνώριμο στους περισσότερους).
- Εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω ότι νικητής είναι το Primare....
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ευάγγελε κάνεις πολύ καλά και βάζεις το θέμα με τον τρόπο που το έβαλες. Η πεμπτουσία των συγκριτικών είναι το αποτέλεσμα. Και να είσαι σίγουρος ότι αυτό ενδιαφέρει και όλους εμάς, πρώτον εμένα, που σαν κι εσένα, είμαι πολύ μακριά (πιο μακριά από εσένα :wink: ) για να πηγαινοέρχομαι στα συγκριτικά.

Για να λέμε όμως τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, φάουλ υπάρχει και το αναγνωρίζω στον βαθμό που μου αναλογεί σαν συντονιστή της κατηγορίας, ακριβώς επειδή τα αποτελέσματα δεν δόθηκαν με σαφέστατο τρόπο. Αλλά προς Θεού, αυτό δεν έγινε γιατί δεν θέλουμε εδώ να σπάμε αυγά. Το αντίθετο μάλιστα...

Λάβε υπόψη σου ότι εδώ δεν γράφουμε με τα μέτρα και τα σταθμά των περιοδικών και εννοώ σε ότι έχει να κάνει με τους τρόπους έκφρασης και την μεθοδολογία γραφής. Με αυτόν τον τρόπο καμιά φορά μπορεί να μην είμαστε τόσο σαφείς όσο θα έπρεπε κι αυτό γιατί τα forums δεν είναι τίποτε άλλο από τις γνώμες πολλών που φυσικά και δεν μπορούν να μπούνε σε καλούπια γραφής.

Θεωρώ την κριτική σου καλοπροαίρετη επειδή θεωρώ κι εσένα καλοπροαίρετο και γι αυτό πραγματικά την επικροτώ. Θα ήθελα όμως για λόγους ηθικής τάξης και επειδή όπως και να το κάνουμε, η άποψή σου με ενόχλησε, να μας πεις αν μετά την παράθεση των παραπάνω εξακολουθείς να πιστεύεις αυτά που έγραψες.

p.s. Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Εαν ημουν το μελος Ασχετιδης Επιφανιος απο το Τρικορφο Μαγουλιτσας που δεν εχω καμμια προσβαση σε καταστηματα για να δω και να ακουσω τοτε για εμενα θα συνεχιζε να υπαρχει θεμα γιατι στο AVSite εχω μαθει να βλεπω τα πραγματα με το ονομα τους , καθαρα και με κατι γραμματα ΝΑ!.Ητοι:

Συγκριτικο βιντεοπροβολεων αρ.245
1.Βenq 458000 βαθμοι 100
2.Panasonic ae 2200 βαθμοι 99
3.Optoma H99 βαθμοι 92
4.Nec 666 βαθμοι 87
5.Ηο Chi Ming III βαθμοι τρεχαγυρευε

Ειμαι ομως το μελος ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. , καταλαβαινω παρα πολυ καλα οσα εγραψε ο Νικος και αναιρω το προηγουμενο μηνυμα μου στην κατηγορια Audio.Θεωρω δε πως ικανοποιουμαι αμεσα απο την απαντηση του συντονιστη της κατηγοριας. :wink:
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους,

Αυτές οι παρεξηγήσεις, μπορούν να συμβούν από τα γραφόμενα μας.

Τι εννοώ:

Α) Με τίποτα το Hegel δεν ήταν η δεύτερη, στην κατάταξη, ψηφιακή πηγή.
Γιατί?

Γιατί δεν συμμετείχε στο αρχικό, που ήταν και το σπουδαιότερο, τεστ!

Αν ήταν από την αρχή στα έπιπλα που φιλοξένησαν τις πηγές, τότε και μόνο τότε θα δεχόμουν ότι ήρθε δεύτερο.
Διαφορετικά και αυτό συνέβη, ήρθε προτελευταίο στην κατάταξη, γιατί δεν είχε το «Θάρρος», παρ’ όλο που έγινε για άλλους λόγους, να μπει στο συγκριτικό, από την 1η στιγμή!

Β) Η οποιαδήποτε πηγή, από αυτές που υπήρχαν στο συγκριτικό, αποδίδει διαφορετικά, σε οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό μηχανημάτων.
Το ότι το Primare, στο συγκεκριμένο συνδυασμό, απέδωσε καλύτερα από τα υπόλοιπα, δεν σημαίνει τίποτα.
Σε άλλους συνδυασμούς μπορεί να αποδώσει πολύ χειρότερα!
Μπορεί να ήταν χάλια ο προενισχυτής και ο τελικός, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν τις πραγματικές διαφορές των πηγών!

Το θέμα και ο λόγος είναι να βλέπαμε αν όλα τα ψηφιακά είναι τα ίδια.

Ο κος Κυρίτσης, εκφράζει την απορία:
“Το ότι ακούγονται διαφορετικά τα διάφορα cdp's μην τρελαθούμε τώρα έπρεπε να γίνει συγκριτικό για να το ανακαλύψετε;”

Ναι! Του απαντώ, παραπέμποντας στις ερωτήσεις ή απαντήσεις, συνφορουμιτών, που βγαίνουν στον αέρα κατά διαστήματα και αναφέρουν ότι το 500άρι σε ευρώ ψηφιακό δεν έχει διαφορά από το ψηφιακό των 1500 κ.λ.π., χωρίς όμως να έχουν ιδία άποψη, αλλά έχουν σχηματίσει αυτή τη γνώμη από άλλους π.χ. εμένα που ισχυρίζομαι ότι είναι όλα τα ίδια και προσπαθώ να το υποστηρίξω με τεχνικά αλλά ακαταλαβίστικα για τους περισσότερούς μας στοιχεία.
Από τη στιγμή, όμως, που αποδεικνύω, με την σωστή θεωρία που υπάρχει στα βιβλία, τις θέσεις μου και την άποψή μου, τότε έχω δίκιο!
Εμ, έλα που δεν είναι έτσι…
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Γ) Το τεστ έδειξε σε αυτούς που έλαβαν μέρος, ότι τα ψηφιακά περπατούν και βελτιώνονται στο χρόνο, γιατί και οι δύο ομάδες έβγαλαν εκτός τις παλιές πηγές από την 1η στιγμή!
Πόσες φορές δεν έχουμε διαβάσει ότι το 50 είναι μία εξαιρετική πηγή?
Το τεστ απέδειξε ότι ΗΤΑΝ μία εξαιρετική πηγή που προσπεράστηκε και τα νεότερα ψηφιακά στη μισή τιμή, το βγάζουν εκτός μάχης στην άτυπη κόντρα μεταξύ τους, από την 1η νότα!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο «νικητής», ήταν η τελευταία σε παραγωγή και γενιά πηγή, ούτε ότι ο «δευτεραθλητής», ήταν τροποποιημένο νεότερης γενιάς dac!

Έστω ότι έβγαιναν συνφορουμίτες και έλεγαν, φοβερό το τάδε και μούφα το δείνα, τι θα σήμαινε αυτό για τους υπόλοιπους που διαβάζουν αυτά που γράφουμε?
Τρέξτε να πάρετε Primare, γιατί εμείς βρήκαμε το λαυράκι της χρονιάς?

Προσωπικά πιστεύω, ότι οι συγκεντρώσεις, γίνονται για να γκρεμίζονται ή να συνεχίζουν να υπάρχουν οι διάφοροι μύθοι, να υπάρχει διάλογος που βασίζεται και στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία, να γνωριζόμαστε μεταξύ μας ώστε κατανοώντας τον τρόπο σκέψης/έκφρασης του άλλου να μην υπάρχει παρανόηση στον τρόπο γραφής ή ανάγνωσης, μέσω φόρουμ (αποφεύγονται πολλές παρεξηγήσεις).

Δ) Συνεχίζει την πρότασή του [ο κος Κυρίτσης (δεν έχω τίποτα εναντίον του, συζήτηση μέσω πληκτρολογίου κάνουμε)]
«το πως ακούγεται όμως το κάθε cdp και αν έχουμε την υπέρβαση, ή ακόμα και giant killer (που αυτή είναι η δύναμη το forum) ούτε κιχ.»

Ποιος είμαι, για να γράψω ότι το τάδε είναι ο φονιάς γιγάντων των άλλων ακριβών πηγών?
Τόσο καιρό, κριτικάρουμε αυτούς που γράφουν τέτοια άρθρα και τώρα ζητάμε από πέντε συνφορουμίτες να μας δώσουν γκανιάν?

Αν θέλω να γίνω κριτής και να υπερασπίσω την πρότασή μου, αυτό το Σάββατο θα πρέπει να στήσω ένα άλλο σύστημα, να βάλω την ίδια ομάδα ψηφιακών να κοντραριστεί με τα ίδια τραγούδια και την ίδια οργάνωση (άντε να αλλάξω το τυροπιτάκια με περισσότερα λουκανικοπιτάκια), να το κάνω και άλλη μία φορά ακόμα (σύνολο τρεις) και ΑΝ οι ομάδες επιλέξουν την ίδια πηγή, τότε με σιγουριά να μιλήσω για «φονιά».
Διαφορετικά, θα είμαι ένας ακόμα «ξερόλας», ο οποίος έτυχε κάποια στιγμή στη ζωή του να βρεθεί σε ένα συγκριτικό και έγινε ο «γκουρού» που όλοι χλευάζουμε.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Αντώνη πολύ σωστά τα συμεπράσματα.
Σίγουρα όμως τα μέλη περιμένουν όταν γίνεται μια ακρόαση να βγαίνει στον αέρα και το αποτέλεσμα αυτής, κάτι που κάναμε-τε μεν, όχι τόσο οφθαλμοφανώς και ευκόλως εννοουμένως δε, γι αυτό και πιστεύω έθεσε το θέμα ο Βαγγέλης, πιστεύοντας ότι κάτι δεν θέλουμε να πούμε. Πέραν από το χόμπι μας, είναι και υποχρέωσή μας αν θες, σε αυτούς που περιμένουν με αγωνία, προσεκτικά πάντα για να μην ωθήσουμε ανθρώπους σε λάθος κινήσεις.

Κατά τα άλλα, δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου για τους γκανιάν και τους giant killers...
 

Μηνύματα
385
Reaction score
7
Αγαπητοί συνάδελφοι, μην τραγικοποιούμε.

Το να δινόταν μια σειρά κατάταξης για ΟΛΑ τα συμμετέχοντα CDp που θα είχε προκύψει ΑΠΟ τις ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (προφανές) των 5 - 10 συμμετεχόντων που τις έγραψαν κι όλας, δε σημαίνει ότι θα πηγαίναμε να αγοράζαμε το πρώτο σώνει και καλά, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και που πάλι είναι προφανείς.
Τουλάχιστο για μένα και για όσους θεωρούν ότι ασχολούνται με το χώρο.

Μάλλον ο φόβος είναι να μη βγεί καμμιά αρβύλα του στυλ "το καλύτερο CDp είναι το Primare, το είπαν και τα παιδιά από το συγκριτικό του AVsite" από αυτούς που θέλουν να βγάζουν βιαστικά και ΧΟΝΤΡΑ συμπεράσματα.

Ομως υπάρχουν και οι υπόλοιποι που ενδιαφέρονται για την άποψη σας και έστω την βαθμολογία σας με τα όποια ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ "λάθη" εμπεριέχει που μετά ΘΑ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΕΙ από τον καθένα σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις και τις δικές του εμπειρίες. Καλύτερα δεν μπορεί να γίνει.

Τώρα για τα αστεράκια λίγο με νοιάζει, θα μου αρκούσε να υπήρχαν περιγραφές για το ΠΩΣ έπαιζε το κάθε ένα από τα CDp και που υπερτερούσε σε σχέση με τα υπόλοιπα. Χωρίς νούμερα και χωρίς κατάταξη.
Αλλά με τόσα μισόλογα ρε παιδιά μπερδευτήκαμε !?

Ποιό ήταν πχ αυτό το "μακρυά-απο-μας-Νο 4" και γιατί μακρυά ?
Εμένα μπορεί να μου αρέσει η μεγάλη εικόνα του και το βάθος σκηνής.
Καταλαβαίνετε τι εννοώ ?

Αλλά επειδή μετά αυτό μπορεί να θέλει ποιητή για να το περι-γράψει...
δώστε τη βαθμολογία να τελειώνουμε ! :mrgreen:


ΥΓ. Τουλάχιστον μερικοί καταλαβαίνουν τώρα τον πονοκέφαλο των έρμων των reviewers..
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Πάντως για να το συνδιάσω με το θέμα της Audio για τα περιοδικά, είναι σαφές ότι όλα αυτά που υπόθηκαν εδώ για το πως έγινε το συγκριτικό και τι συμπεράσματα βγάλανε οι ακροατές, προφανώς ποτέ δεν θα τα ακούγαμε από ένα περιοδικό όπου αντιθέτως θα είχαμε μια ξερή βαθμολογία με βάση ενδεχομένως την... γλυκήτητα της μουσικής ροής, του φινετσάτου χαρακτήρα και του εκπληκτικού μουσικού ταμπεραμέντου που γεννάται εκ των συμπιεσμένων ψηφιακών δεδομένων... αν με εννοάτε...

Ούτως ή άλλως όμως, ένα περιοδικό ποτέ δεν θα συγκρίνει το primare με το... behringer. Άμα βρείτε πουθενά άλλο τέτοιο test τρυπήστε μου την μύτη. :wink:
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τη γνώμη μας ή το αποτέλεσμα.

Απλά σεβόμενοι τον εαυτό μας και τους συνφορουμίτες μας, αναφερόμαστε στο πραγματικό αποτέλεσμα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ και όχι σε ένα αποτέλεσμα που ανάλογα του συστήματος, μπορεί να διαφοροποιηθεί και είναι εύθραυστο σε, δικαιολογημένες, παρεξηγήσεις!

Αν εξαιρέσουμε την αφεντιά μου (γιατί ασχολούμαι επαγγελματικά με το είδος και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο και το δέχομαι π.χ. τζάμπα διαφήμιση), όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα κέρδος από την υπόθεση, το χόμπι τους κάνουν και όμως υπήρξε η μυρωδιά της συγκάλυψης πραγμάτων/γεγονότων, ξεχνώντας τον πραγματικό λόγο της συγκέντρωσης.

Άλλος λόγος της συγκέντρωσης:

Άνθρωποι, οι οποίοι δεν συμπαθούσαν τα A.Physic, άλλαξαν γνώμη ακούγοντας τα με συγκεκριμένο συνδυασμό και κατανόησαν το γεγονός του ματσαρίσματος, της οδήγησης, του στησίματος, του χώρου και των απαιτήσεων ενός ακριβού ηχείου (γενικά, όχι μόνο για τα A.Physic).

Δεν είναι τυχαίο, ότι το φθηνότερο στην αλυσίδα ήταν το ηχείο!

Για εμένα, αυτό είναι το νόημα των συγκεντρώσεων!
 

Μηνύματα
402
Reaction score
2
«Το να δινόταν μια σειρά κατάταξης για ΟΛΑ τα συμμετέχοντα CDp που θα είχε προκύψει ΑΠΟ τις ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (προφανές) των 5 - 10 συμμετεχόντων που τις έγραψαν κι όλας, δε σημαίνει ότι θα πηγαίναμε να αγοράζαμε το πρώτο σώνει και καλά, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και που πάλι είναι προφανείς.
Τουλάχιστο για μένα και για όσους θεωρούν ότι ασχολούνται με το χώρο.»

Κε Μπάμπη Θ.

Σήμερα είχα καμιά 10αριά κλήσεις, όπoυ εντελώς τυχαία ήταν ερωτήσεις για Primare & Hegel.
Για το δεύτερο είναι λογικό, από τη στιγμή που είμαστε η αντιπροσωπεία της εταιρίας αλλά πριν μία εβδομάδα και για πολλές εβδομάδες νωρίτερα, κανείς δεν είχε ρωτήσει για το καημένο το Primare.
Επίσης, άνθρωποι που τους το είχα προτείνει και το είχαν «φτύσει» ως πρόταση παλαιότερα, μου μίλησαν γι’ αυτό.

Δυστυχώς η δύναμη του ειδικού τύπου και ενός φόρουμ, έχει πολλή περισσότερη ανταπόκριση από ότι πιστεύουμε όλοι και οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με το χόμπι μας και νοιαζόμαστε για αυτό, να προσέχουμε τι γράφουμε, γιατί παρασύρουμε πολλούς, άθελά μας, κάποιες φορές σε λανθασμένες αγορές!
 

Μηνύματα
644
Reaction score
7
Νίκο βεβαίως και ήταν καλοπροαίρετη η άποψή μου, και φυσικά μου αρέσει ο τρόπος γραφής των μελών, αν δεν μου άρεσε άλλωστε δεν θα έμπαινα. Απο την άλλη δεν θα έπρεπε να σε ενοχλήσει η άποψή μου, γιατί έχω σχηματίσει άποψη με την εμπλοκή μου σαυτό το χομπυ απο το 1977. Απο την άλλη ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω να γίνεται ένα συγκριτικό με κατά τεκμήριο ενδιαφέρουσες μηχανές η κάθε μία στην κατηγορία της και ξαφνικά όταν πάνε να γραφτούν οι γνώμες τότε ξέρετε διαπιστώσαμε ομόφωνα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των cdp. Ούτε και αυτό που μου απάντησες με κάλυψε δηλαδή το art v2 τί έγινε, το 970 τι έγινε, το sony to 50, το Krell τι έγιναν; Και αυτά τα γράφω γιατί η δύναμη του internet είναι η άμεση πληροφόρηση και η ωμή πληροφόρηση. Επίσης σαφώς και δεν υποτιμώ τον κόπο του G.Kar για τις ρυθμίσεις και φυσικά ούτε τον Κο Χατζηκωνσταντή για τον κόπο και προσφορά. Και για να σπάσουμε και κανένα αυγό, γράφθηκε ότι οι καινούριες σχεδιάσεις έπαιξαν καλλίτερα απο τις παλιές, το Krell είναι σχεδίασης τουλάχιστον 3ετίας και το art v2 το ίδιο, άρα το cd21 που είναι καινούρια σχεδίαση (και βγήκε και πρώτο) έπαιξε καλλίτερα και απο τα δύο.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Σήμερα είχα καμιά 10αριά κλήσεις, όπoυ εντελώς τυχαία ήταν ερωτήσεις για Primare & Hegel.
Για το δεύτερο είναι λογικό, από τη στιγμή που είμαστε η αντιπροσωπεία της εταιρίας αλλά πριν μία εβδομάδα και για πολλές εβδομάδες νωρίτερα, κανείς δεν είχε ρωτήσει για το καημένο το Primare.
Επίσης, άνθρωποι που τους το είχα προτείνει και το είχαν «φτύσει» ως πρόταση παλαιότερα, μου μίλησαν γι’ αυτό.

Δυστυχώς η δύναμη του ειδικού τύπου και ενός φόρουμ, έχει πολλή περισσότερη ανταπόκριση από ότι πιστεύουμε όλοι και οφείλουμε όσοι ασχολούμαστε με το χόμπι μας και νοιαζόμαστε για αυτό, να προσέχουμε τι γράφουμε, γιατί παρασύρουμε πολλούς, άθελά μας, κάποιες φορές σε λανθασμένες αγορές!
Αντωνη , δεν φανταζεσαι ποσο μεσα επεσες με αυτα τα τελευταια λογια σου.
Η δυναμη ενος φορουμ ειναι τεραστια και για αυτο ακριβως τον λογο πρεπει να προσεχουμε τι και πως γραφουμε.
Εαν ο κοσμος διαπιστωσει πως λες αληθεια τοτε ειναι μαζι σου.
Εαν ακολουθησουν πωλησεις τοτε δεν ειναι παρα η φυσικη συνεπεια της σωστης δουλειας.
Ασε με σε παρακαλω να σου πω δυο παραδειγματα.
1)Optoma H78
Τριτος σε συγκριτικο του Hitech
Σχεδον καλος στον ΗΧΟ(αν θυμαμαι καλα σε συγκριση με αλλον βιντεοπροβολεα ειχε παρει ιδια βαθμολογια)
Αδιαφορος σε αλλο φορουμ
Πρωτος σε συγκριτικο του AVSite
Οι πωλησεις ηταν αστρονομικες , ειδικα για συσκευη των 4000 ευρω
Και τι εγινε?Γιατι να νοιωσω ασχημα?Αφου ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!
2)Panasonic 900
Δεν παει να γραφει οτι θελει το Hitech
Δεν παει ο ΗΧΟΣ να το βγαζει πρωτο με διαφορα 0,1 απο τα υπολοιπα.
Δεν παει να θαβεται σε αλλο φορουμ
Απο την στιγμη που βγηκε πρωτο στο συγκριτικο του AVSite η υποθεση ειναι τελειωμενη.
Δωσε και μενα μπαρμπα!

Ομως , για να φτασουμε σε αυτο το σημειο καναμε μεγαλο αγωνα.
Τον ιδιο αγωνα κανετε και εσεις τωρα σε αυτες τις κατηγοριες.
Ειδες τι εγραψα στο τελευταιο μηνυμα μου για ενα υποτιθεμενο μελος?
Αυτος που ζει σε καποιο ορεινο χωριο και δεν εχει προσβαση , και ΔΕΝ μπορει να εχει προσβαση , πως θα αγορασει?
Ποιον θα εμπιστευτει μεσα απο διαφημισεις , τεστ και συγκριτικα?

Αυτον που του λει αληθεια!
Αυτον που λεει παντα την αληθεια.
Μια φορα εαν πεις ψεμματα εχεις χασει το παιχνιδι.

Οι τυψεις και οι σκεψεις του καθε επαγγελματια πρεπει να ειναι στραμμενες εκει.
Οχι στο εαν θα πουλησει μετα.Αν ερθουν και πωλησεις και αυτες ειναι σωστες και τιμιες τοτε καλως να ερθουν!

Τουλαχιστον εμεις το λεμε απο την αρχη ποιοι ειμαστε , ακουμε την γνωμη ολων και δεν κοροιδευουμε κανεναν.
Να φοβασαι την γνωμη του ενος και την ταμπελα του "ειδικου" και την αποψη "περιοδικο ειναι βρε συ , δεν πουλαει συσκευες".
Χρειαζεται τωρα να σου πω που ανηκει το εμπορικο/καταναλωτικο site Shop21? :wink:
 

Μηνύματα
116
Reaction score
1
Καλημέρα σε όλους,
Γράφω σήμερα λόγω αδυναμίας πρόσβασης τις προηγούμενες μέρες...Θα πρέπει λοιπόν ν'αρχίσω από την καταπληκτική φιλοξενία του Αντώνη αλλά και όλων των ανθρώπων στους απρόσμενα ποιοτικούς χώρους της Stepcom. Χίλια ευχαριστώ...
Θα συνεχίσω με τη γνωριμία των παιδιών απο το forum (και όχι μόνο). Σαν να γνωριζόμαστε από χρόνια, καταπληκτική παρέα, γνώσεις και πολύ μεράκι. Ειλικρινά, είχα πολύ καιρό να περάσω τόσο καλά.
Το όλο concept της παρουσίασης αλλά και η σοβαρότητα που στήθηκε (ο g.kar κυριολεκτικά "έγραψε" εδώ) δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Μοναδική εμπειρία, ικανή ν'ανοίξει μάτια (ή μάλλον αυτιά). Να το ξανακάνουμε παρακαλώ...
Τώρα, οι εντυπώσεις μου:
- Το Primare ήταν κι εμένα η προτίμηση μου. Αυτό που το έκανε να ξεχωρίσει κατά την γνώμη μου δεν ήταν κάποια επιμέρους στοιχεία αλλά η εξαιρετική αίσθηση ζωντάνιας και το ατόφιο συναίσθημα της μουσικής που μετέφερε στον ακροατή. Αυτό νομίζω είναι και το ζητούμενο από κάθε συσκευή. Φυσικά και με ένα άλλο setup και σε άλλο χώρο το αποτέλεσμα μπορεί ν'άλλαζε, πρέπει να είναι σαφές αυτό. Η διαφορά του πάντως από τα επόμενα στην προτίμηση μου ήταν μικρή.
- Σημείωσα επίσης την πολύ καλή απόδοση Του Harman-Kardon, για τα χρήματα που κοστίζει είναι απίστευτο...
- Το Krell ειλικρινά πιστεύω οτι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Δεν δικαιολογείται αλλιώς αυτή η απόδοση.
Τελικά, ο μόνος τρόπος να συκγρίνεις ομοειδείς συσκευές είναι αυτός, έστω και χωρίς "τυφλές" συνθήκες. Η ακουστική μνήμη είναι σχεδόν ανύπαρκτη και άμα αλλάξεις setup και χώρο, τρέχα γύρευε...
Αυτά προς το παρόν και να ευχηθώ
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ :D :D :D
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Απο την άλλη δεν θα έπρεπε να σε ενοχλήσει η άποψή μου, γιατί έχω σχηματίσει άποψη με την εμπλοκή μου σαυτό το χομπυ απο το 1977.
Αγαπητέ Βαγγέλη, εφόσον με ενόχλησε θεώρησα σκόπιμο να σου το πω απ' ευθείας παρά να κρυφτώ και άλλα λόγια να αγαπιώμαστε. Βέβαια σου εξήγησα το μέγεθος της ενόχλησης και πραγματικά καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά είναι μέσα στα πλαίσια ενός υγιούς διαλόγου.


Απο την άλλη ο εχθρός του καλού είναι το καλλίτερο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω να γίνεται ένα συγκριτικό με κατά τεκμήριο ενδιαφέρουσες μηχανές η κάθε μία στην κατηγορία της και ξαφνικά όταν πάνε να γραφτούν οι γνώμες τότε ξέρετε διαπιστώσαμε ομόφωνα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των cdp. Ούτε και αυτό που μου απάντησες με κάλυψε δηλαδή το art v2 τί έγινε, το 970 τι έγινε, το sony to 50, το Krell τι έγιναν;
Αν και το βασικό ζητούμενο του συγκριτικού έχει ήδη γίνει κατανοητό με την λογική ότι νικητής βγήκε και μάλιστα ξεκάθαρα, όπως επίσης κάποια από τα ερωτήματά σου ήδη απαντήθηκαν, μερικές απορίες σου είναι καθόλα εύλογες και η δύναμη ενός forum είναι η αυτονόητη. Ότι δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ όσους ήταν εκεί... Δεν νομίζω ότι θα μας αρνηθεί κανείς την απάντηση.

Τα συμπεράσματα του κάθε ένα εκ των παρευρισκομένων είναι αυτά που στο σύνολό τους θα βγάλουν την τελική άποψη που κι εσύ θα σχηματίσεις.

Πάντως θεωρώ πολύ καλό το γεγονός ότι συζητούμε επικοδομητικά για το θέμα και η άποψη του Βαγγέλη βοήθησε σε αυτό. Όσο περνούν τα χρόνια, όλοι μας μαθαίνουμε περισσότερα. Κανείς δεν είπε άλλωστε ότι τα συγκριτικά είναι εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα. Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πρώτα σοβαρά συγκριτικά που κάναμε καθότι έγινε με πολύ σωστό τρόπο και αυτό εγώ το θεωρώ επιτυχία. Τουλάχιστον εγώ, πραγματικά εξεπλάγην με την διαδικασία και την οργάνωση των παιδιών.

Πάντα όμως υπάρχουν τρόποι βελτίωσης και εδώ είμαστε για να τους συζητήσουμε.

Καλημέρες σας...
 

Μηνύματα
688
Reaction score
1
να πω κ γω τη γνωμη μου περα απο τα τυροπιτακια :)
πιστευω οτι αυτη η συγκεντρωση δεν εγινε για να βρεθει το καλυτερο cd player,
αλλα εγινε για να δουμε αν υπαρχουν διαφορες αναμεσα στα cd players.
και παντα με το συγκεκριμενο SETUP.
οντως το primare βγηκε πρωτο στις προτιμησεις μας
πολυ κοντα ηταν ομως και το harman kardon και η αξια του ειναι, νομιζω, στο 1/3 του primare.
πολυ καλος ηταν και ο συνδυασμος του g.car
το σονυ δεν ακουγοταν καλα, οπως επισης και το krell
πολυ καλα επαιξε και το audionet.
αν εξαιρεσουμε το συνδυασμο του g.car. λογο τροποποιησης και μονο τα υπολοιπα ηταν πολυ καλα μηχανηματα
και αν πρεπει να βγαλουμε καποια συμπερασματα απο το συγκριτικο ειναι οτι καποιος που ψαχνει για πηγη καλο θα ηταν να συμπεριλαβει στις αναζητησεις του και καποια απο αυτα τα μηχανηματα
αλλα θα πρεπει να τ ακουσει με το ΔΙΚΟ του setup!!!
οταν εψαχνα εγω για πηγη ειχα ακουσει και το primare και το audionet.
προτιμησα το audionet
στο συγκριτικο προτιμησα το primare
η μαγικη λεξη τελικα ειναι το matching
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Παιδιά, λίστα του Σίντλερ δεν υπάρχει.

Επαναλαμβάνω ότι ο σκοπός της παρουσίασης στην Stepcom ήταν κυρίως αυτός που πολύ σωστά διατύπωσε ο οικοδεσπότης μας από την Stepcom Αντώνης Χατζηκωνσταντής.

Λίστα με όλα τα υποψήφια CD players βγήκε και αναφέρετε στην αρχή του thread.

Οι δύο πρώτοι νικητές των δύο πρώτων ολιγομελών ακροάσων βγήκαν. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα πρώτα κιόλας μηνύματα όσων ήταν στην ακρόαση.
Στην τρίτη ακρόαση, που έγινε από όλους μαζί στον ίδιο χώρο ακρόασης (15 περίπου άτομα) συμμετείχε μόνο ο νικητής των δύο πρώτων ακροάσεων κόντρα σε δύο CD players που δεν συμμετείχαν στις δύο πρώτες ακροάσεις για καθαρά τεχνικούς λόγους. Τα δύο αυτά players ήταν το Obsession και το Hegel.
Θεωρήσαμα λοιπόν σκόπιμο, και συμφωνήσαμε ομόφωνα, αυτά τα δύο players που δεν ακούσαμε στην αρχή, να παίξουν μόνο με τον νικητή. Θα ήταν αδύνατον να επαναληφτεί η όλη διαδικασία από την αρχή, με όλα δηλαδή τα players στον πάγκο των δοκιμών.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο, αν συμμετείχαν όλα τα CD Players από την αρχή, να είχαμε άλλο CD player σαν δεύτερο ή τρίτο. Γι αυτό το λόγο, τουλάχιστον εγώ, το επεσήμανα από την αρχή ότι είναι αδύνατον να βγεί τελική λίστα κατάταξης.
Ο νικήτής όμως βγήκε και στις 3 κατά σειρά ακροάσεις και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Τον νικήτή τον ψήφισε ο κόσμος που ήταν εκεί και σε τυφλή ακρόαση.
Τις διαφορές μεταξύ των CD players τις άκουσαν πιστεύω όλοι.

To τελευταίο στην κατάταξη CD player ήταν αυτό που δεν ήρθε στην παρουσίαση.

Το Νο 4 δεν ήταν το τελευταίο. Το No 4 έδωσε τη μάχη του και ακούστηκε διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα.

Τελευταίο στην κατάταξη είναι το CD player που ορισμένοι από εμάς έχουμε, το αμφισβητούμε διαρκώς και όλο μας τρώνει να το αντικαταστήσουμε.
Το τελευταίο τα λέει όλα.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Επίσης να μην ξεχνάμε και το Harman Kardon 970, που έφτασε σχεδόν μέχρι την κορυφή, στις δύο πρώτες ακροάσεις . Είναι ένα μοντέρνο CD player (νέας γενιάς) και πολυ όμορφο.

Οπως πολύ καλά ανέφερε και ο Αντώνης, τα CD players νέας γενιάς κερδίζουν τις εντυπώσεις. Δώστε σημασία στη λέξη αντυπώσεις. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διαβάζουν πιο σωστά τα bits 0 και 1.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.736
Μηνύματα
2.874.369
Members
37.940
Νεότερο μέλος
papgeorge
Top