Βελτιωση cross Audio Spectrum Studio 5


Μηνύματα
842
Reaction score
714
Έτσι νομίζω.
Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που άνοιξε αυτή η συζήτηση, παράλληλα άλλαξες avatar και ωστόσο συνεχίζεις να συμμετέχεις με μηνύματα που περιέχουν λιγότερους από 400 χαρακτήρες. Δεν συμμετέχεις εν ολίγοις.. ενεργά!
Βάλε ένα δίσκο να παίζει και άσε τον εαυτό σου χαλαρό!
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Καλησπέρα.
Αφου υπάρχει θέμα με τα αντίστοιχα ηχεία , είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα.
Ένας φίλος έπαθε ζημιά σε ένα woofer λόγω παιδικης περιέργειάς . Θα ανεβάσω φωτογραφία. Η ερώτηση μου είναι αν φτιάχνετε ή πρέπει να ψάξει για καινούριο.
View attachment 72919
Είναι μόνο περιέργεια που προξένησε κάτι τέτοιο ή και θερμική καταπόνηση?
Έτσι δείχνουν κάποιες περιοχές του κώνου.

Το <<Προστατευτικό Σκόνης>> αποτρέπει τη εισχώρηση σκόνης στο διάκενο του πηνίου φωνής, αλλά δεν πρέπει να είναι και ότι νάνε.
Κάποιοι <<επισκευαστές>> χρησιμοποιούν ότι έχουν πρόχειρο.
Ας βεβαιωθεί ο φίλος σου ότι αυτό που θα μπει θα είναι κάτι παρόμοιο.

Για παράδειγμα, αν είναι από σκληρό πλαστικό, όπως αυτό που δείχνεις, να είναι και το καινούριο τέτοιο και όχι υφασμάτινο.
 

GKZ

Μηνύματα
246
Reaction score
220
αυτο το νταστ καπ , κανει οτι λεει το ονομα του ? εμποδιζει τη σκονη να μπει στο πηνιο (τι ειναι τελος παντων εκει μεσα ?)
Nα βρε ΟLDY που μου έλεγες ότι δεν έχεις υπόψη σου κάποιον άλλον κάτοχο A.S. studio που να του έχουν αποπολυμεριστεί τα dust caps των woofer .
Σου βρήκα έναν και μάλιστα σε δικό σου πόστ .

Για την ιστορία στην δική μου περίπτωση ,το φαινόμενο οφειλόταν στην θερμική καταπόνηση (έχει δίκιο ο petermeni )
( Οι μικροί σε ισχύ εξόδου ενισχυτές , όπως σωστά υποστηρίζει ο γιατρός ).
Τελικά μετά από δύο προσπάθειες (δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί το ίδιο υλικό με το αρχικό ), η βλάβη αποκαστάθηκε από τον πανταζό.

Το τρίξιμο που έιχα αναφέρει , ότι αντιλαμβανόμουν , στο άλλο νήμα , έγινε πιο έντονο έως ούτου το ένα γούφερ σταμάτησε να δουλεύει. Το φαινόμενο αυτό οφειλόταν στο ότι είχαν «ξεμασχαλιστεί » τα πλεχτά καλωδιάκια που τρυπώνουν μέσα στο κίτρινο χωνί . Πάλι λόγω θερμικής καταπόνησης . Και αυτή η βλάβη αποκαταστάθηκε εύκολα απο τον Πανταζό .

Βάσει των ερευνών μου η ευαισθησία αυτού του ηχείου δεν είναι τελικά 90 dB /1W/1m αλλά 88 dB /1W/1m ,για να μην πώ ότι είναι 86 dB /1W/1m (εφόσον η εμπέδηση συναρτήσει της συχνότητας , κάνει κάτι « βούτες » στα 4 Ω στις χαμηλές συχνότητες ).

Δεδομένου ότι ο κατασκευαστής δίδει γι αυτό το ηχείο μέγιστο SPL = 111 dB στο 1 μέτρο , ο ενισχυτής που θα τα οδηγεί αξιοπρεπώς (έχοντας ένα δυναμικό περιθώριο 6 dB και να μπορεί να αποδίδει την στάθμη έντασης των 111 dB στην θέση ακρόασης στα 2 μέτρα ), θα πρέπει να δίδει ισχύ εξόδου :
( 111+6+6) dB = 86 dB - 10(dB)log(dE/dt) ===> dE/dt = 10^3,7 ==>
dE/dt = 5012 Watt στα 4 Ω άρα 2506 Watt στα 8Ω .

Συνεπώς άντε γειά .Τα ηχεία πουλήθηκαν και ο δρόμος προς τα ενεργά ηχεία άνοιξε οριστικά και αμετάκλητα .
 
Last edited:


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.393
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top