Διάφορα (αυτοκίνητο-μοτοσυκλέτα)



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.318
Reaction score
93.891
Οι παραποιημένες τιμές καυσαερίων της VW

Κόλαφος για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία VW. Εκπρόσωπός της παραδέχτηκε την Κυριακή ότι οι υποψίες περί χειραγώγησης των τιμών καυσαερίων που διατύπωσε η ΕΡΑ, η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ευσταθούν. "Το παραδεχθήκαμε, οι υποψίες ευσταθούν και θα συνεργαστούμε με την υπηρεσία" δήλωσε.


Παραπλανητικές τιμές καυσαερίων



Οι υποψίες διατυπώθηκαν ήδη από την περασμένη Κυριακή. Η Volkswagen χρησιμοποιούσε ένα απαγορευμένο λογισμικό που σε δοκιμαστικά τεστ έδειχνε μειωμένες τις εκπομπές καυσαερίων σε αυτοκίνητα με μηχανή ντίζελ. Το αποτέλεσμα ήταν να επιτυγχάνεται μείωση κάτω από το επιτρεπτό όριο κατά 40 φορές. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τετρακύλινδροι κινητήρες αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν από το 2009 μέχρι το 2015. Πρόκειται για τα μοντέλα Jette, Beetle και Golf της VW και της Audi A3. Επίσης το μοντέλο Passat που κυκλοφόρησε πέρυσι και φέτος. Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν συνολικά 500.000. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές η VW κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 18 δις δολάρια.


http://www.capital.gr/story/3065088/oi-parapoiimenes-times-kausaerion-tis-vw
 


gonis

Luger
Μηνύματα
4.223
Reaction score
11.500
Μέγα σκάνδαλο για το γκρουπ με τις μπουρουχες
εξαιρουνται τα ντουκατια ;)
αντε και τα μπουκατια...
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
Last edited:


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
Οι Mercedes και BMW πιθανότατα δεν έκαναν τέτοια. Το λένε κι αυτοί που ανακάλυψαν πως κάτι συμβαίνει στο άρθρο οι οποίοι μέτρησαν μια X5, που είχε NOx μέσα στα όρια σε κίνηση.

Μόνο οι τρεις γερμανικές εταιρείες πουλούν diesel στις ΗΠΑ και κάτι λίγα οι Jaguar/LR και λοιποί μικροί , οι υπόλοιποι έχουν στραφεί στα υβριδικά και ηλεκτρικά. Και καθώς φαίνεται, όχι για πολύ.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
Μάλλον le poul ο Winterkorn, στη θέση του πιθανότατα ο CEO της Porsche Matthias Müeller.

Έβαλαν στη άκρη 6.5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα 11.000.000 (!) αυτοκίνητα που έχουν το software, αν και σε πολλές αγορές είναι πολύ πιθανό να καλύπτουν κι έτσι τις προδιαγραφές. Η Νότια Κορέα πάντως, ξεκίνησε έρευνα.

Το κύριο πρόβλημα της ιστορίας είναι πως οι αλλαγές που απαιτούνται στα 500.000 αυτοκίνητα για την αγορά των ΗΠΑ θα τα κάνουν πιό ενεργοβόρα και αργά, έχουν πολύ μεγάλο κόστος, και η αξία τους θα πέσει πολύ. Καταστροφή για όλους.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
Αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στην Ευρώπη και αρχίσουν να γίνονται έλεγχοι σε πραγματικές συνθήκες και όχι στατικοί, όπως ήθελαν οι Ιάπωνες (Mazda, Toyota) οι οποίοι αποχώρησαν γι' αυτό ακριβώς το λόγο απο την δυτική αγορά των επιβατικών diesel, θα έχουμε μεγάλα κλάματα με τις γαλλικές και γερμανικές εταιρείες.
Στις ΗΠΑ, οι μετρήσεις των οχημάτων γίνονται απο τις ίδιες τις βιομηχανίες σε ανεξάρτητες εταιρείες και το EPA απλά ελέγχει (λόγω χαμηλής χρηματοδότησης). :rolleyes:

Γι' αυτό επιμένω, βενζινούλα. :D Το diesel είναι για τα καλοριφέρ και αν.
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.318
Reaction score
93.891
Στη Νότια Κορέα επεκτείνεται το σκάνδαλο της Volkswagen

Επεκτείνεται και μεγαλώνει το σκάνδαλο της Volkswagen.

Κλήση σε εκπροσώπους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να συζητήσουν για τους ρύπους που εκπέμπουν τα ντιζελοκίνητα οχήματά της έστειλε η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι η εταιρεία χειραγωγούσε τα αποτελέσματα ελέγχων για ρύπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους που μείωναν τις εκπομπές μόνο κατά τη διάρκεια τεστ, με στόχο να εξαπατηθούν οι ρυθμιστικές Αρχές.

http://www.skai.gr/news/world/artic...orea-epekteinetai-to-skandalo-tis-volkswagen/

Άρχισε και το δούλεμα...

vw.jpg


:D
 
Last edited:



Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.411
Reaction score
74.719
http://www.autonews.com/article/20150923/OEM11/150929933

Αυτοί το ανακάλυψαν και τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί πολύυυ καιρό πριν. :)
Αλλά τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και η άρνηση της VW να αποδεχθεί τα στοιχεία το τράβηξαν μέχρι τώρα.

Υπήρχε πιθανότατα γνώση της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης για το θέμα, αλλά μάλλον περίμεναν να κάνουν οι κακοί Αμερικάνοι την αποκάλυψη. :D

The results of that study, which was paid for by the nonprofit International Council on Clean Transportation in late 2012 and completed in May 2013, were later corroborated by the U.S. Environmental Protection Agency and California Air Resources Board.
Έτσι ίσως εξηγείται και η σφαγή του Winterkorn με τον Piech, ο οποίος ανέκαθεν προσπαθούσε να αυξήσει το μικρό μερίδιο της VW στην αμερικάνικη αγορά χωρίς μεγάλη επιτυχία.
Μόνο τα Audi πουλούσαν τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.149
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top