ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Οσο και να σας φανει παραξενο ειναι μεσα στην κουλτουρα του Ελληνα συχνα οταν παει στον μαστορα , στο συνεργειο και δυστυχως και στον γιατρο εαν κατι δεν του παει καλα , παει στον επομενο γιατρο η μαστορα και αρχιζει με το να ριχνει καντηλια για τον προηγουμενο .

Παλια μηχανηματα ειναι μπορει να εχει συμβει αυτο και αλλα κουφα Γενικα παντως αμαρτια απο το θεο ειναι να εχεις πληρωσει καποια χρηματα για να κανεις μια δουλεια που στην τελικη εγινε αλλα υποβαθμιζεται απο ενα απλο ψεγαδι .

Στην βαση δεδομενων μας ειναι καταχωρημενα 27 κομματια απο το 2010 μεχρι σημερα αλλα ονοματα πελατων υπαρχουν μονο απο το 2013 και μετα για 19 κομματια που ενημερωθηκαν ηδη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Sansui 9090DB
Ενα μηχανημα σαν πολλα αλλα που εχουμε δει , που εκτος απο ογκωδη κατασκευη αλλα και μπολικα βαττακια απο πλευρας τεχνολογιας εχει τα ιδια καλα και κακα χαρακτηριστικα με πολλα παρομοια που εχουμε κανει εκτεταμενες αναφορες στο παρελθον ομως επειδη το μηχανημα αυτο παρουσιαζει και ενα ιδιαιτερο μαλλον συναδελφικο χαρακτηριστικο οποτε και αξιζει μια ιδιαιτερη αναφορα.

Στο συγεκριμενο κατι πηγε λαθος στους Ιαπωνες με αποτελεσμα να εχουν κανει δυο βασικα λαθη το ενα ειναι να εχουν τυπωσει στην μασκα ορισμενους πυκνωτες αναποδα με κινδυνο εαν δεν το προσεξεις να αλλαζεις πυκνωτες και ξαφνικα να αρχισουν να σκανε μπροστα σου και σε μερικα συγκεκριμενα σημεια η εχουν φυτεψει τις γνωστες αντιστασεις που μαλλον βγαζουν ελατωμα εστω και μετα απο τοσα χρονια η απλα τις ψωνισαν απο “λαθος ” μαγαζι.

Οσο και να φανει παραξενο το θεμα αυτο των αντιστασεων συνεχιζω στο βαθμο που ειναι δυνατον να προσπαθω να συλλεξω καποιες πληροφοριες για να καταληξω στο συμπερασμα αν τελικα ειχαν βαλει ημερομηνια ληξης στα μηχανηματα τους η απλα μιλαμε για αστοχια υλικου .

Πιο συγκεκριμενα το προβλημα αφορα μηχανηματα που ειναι 110V και εχουν serial number που τελειωνει σε νουμερο μεχρι 2500 ενω για μηχανηματα που ειναι export version απο 100-240v το προβλημα παυει να ισχυει σε μηχανηματα τα οποια ειναι με serial number μεγαλυτερο απο 3000 .Οι παραπανω πληροφοριες αποτελουν εκτιμηση και δεν υπαρχει συγκεκριμενη οδηγια για αυτα, οποτε οσοι ασχοληθουν να ειναι προσεκτικοι .

Πιο συγκεριμενα οι πυκνωτες που εχουν βρεθει αναποδα σε οτι αφορα την εκτυπωση ειναι στο κυριο τροφοδοτικο οι C6 100uf/80V C09 220uf/80V παλκετα F2656 , σε επιμερους τροφοδοτικο C04 470uf/16V και ο C01 47uf/35V στην πλακετα F2619 . Οι αντιστασεις ειναι πολυ ευκολο να βρεθουν απο το ανοιχτο τους χρωμα (συγκριτικα με τις αλλες) ενω υπαρχουν και δυο ακομα που ανοιγουν ενω ειναι του κλασικου χρωματος . Κυριο προβλημα εχουν οι αντιστασεις των 150R αλλα και οι αλλες που υπαρχουν παρολο οτι μετρανε σωστα εγω τις θεωρω επικινδυνες .

Οι αντιστασεις ειναι στην πλακετα οδηγησης του τελικου R41,42,43,44 150R 1/2W επισης οπως ειπα ανοιγουν και οι R33,34 180R 1/4W ενω υποπτες πλην ομως λειτουργικες ειναι οι R47,48,49,50 4R7 1/4 W και R39,40 10R1/2W.

Περα απο το καθαρα τεχνικο μερος το μηχανημα ειναι μεγαλο, ανετο στην χρηση και στην επισκευη οπου εχει σχεδιαστει με 5 βιδες να μπορεις να βγαλεις ολο το section του ραδιοφωνου με 5 επαφες και μαλιστα χωρις να λυσεις την προσοψη , ενω δεν χρειαζεται να μπλεξεις με τα σχοινακια του tuner , εχει υποδειγματικο phono stage αρκετο gain αλλα οχι τοσο ωστε να ειναι κουραστικο ,φιλικα tone controls οπου μαζι με το loudness δουλευουν χωρις να χαλανε τον κοσμο . Ευαισθητο ραδιοφωνο με γλυκυτατο ηχο και την ανεση των 85 πραγματικων και αυθεντικων watt.

Σαν μηχανημα παντως ειναι ιδιαιτερα γλυκο και φιλικο στον ηχο του και ιδανικος θα ελεγα συντροφος σε δευτερο συστημα για μακροχρονες ακροασεις σε κυριο η δευτερο συστημα και λογο ισχυος και ρευματων με οποιοδηποτε σχεδον ηχειο απο πλευρας ευαισθησιας

Η δομηση ειναι παρα πολυ καλη μια και το μηχανημα ειναι μεγαλο και ανετο .Πολυ εξυπνα εχει στηθει ο επιλογεας εισοδου ο οποιος φυσικα ειναι μια ακομα καστουμια της Alps προσφερει και εξυπηρετει τον σκοπο του με πολυ χαμηλο crosstalk και ανετη επιλογη .Προσθετικα θα ελεγα οτι επισης βοηθαει και η modular κατασκευη της πλακετας drive που κανει την επισκευη σε γενικες γραμμες παιχνιδακι .

Ναι σε αγορα μεταχειρισμενου θα ελεγα οτι ειναι ενα κλασσικο vintage και πολυ ομορφο μηχανημα ενω η ανεση στον χωρο προσφερει χαμηλες θερμοκρασιες και σωστη ψυξη .
Ναι επισκευασιμο 100% οτι και να εχει ενω γενικα και εκτος απο τις κλασικες αναγκες συντηρησης πολυ σπανια τα μηχανηματα αυτα δημιουργουν προβληματα .
Ναι θα ελεγα και απο πλευρας ηχου ειναι ενας πολυ γνησιος εκπροσωπος εκεινης της εποχης .

Σακης Πετροπουλος









 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Glue of Death …
Glue of Death … ειναι πλεον ενας επισημος ορος αναμεσα στους ανθρωπους του audio και σιγουρα καποιος με λιγο ψαξιμο θα βρει και αναφορες απο συναδελφους στο εξωτερικο .

Πολλες φορες στα αρθρα μου κανω προσπαθειες να διαλυσω διαφορους αστικους μυθους που καλυτερα θα ηταν να ονομαζουμε στις μερες μας ιντερνετικους μυθους και μετα λυπης μου σας διαβεβαιωνω οτι κυκλοφορουν ουκ ολιγοι Ειναι στα σχεδια μου τις επομενες ημερες να ανεβασω ενα αρθρο το οποιο θα εχει πολλους απο αυτους, εκ των οποιων καποιοι ειναι ιδιαιτερως απολαυστικοι και ακρως διασκεδαστικοι .

Η “κολλα του θανατου” θα βρεθει στα περισσοτερα απο τα Ιαπωνικα μηχανηματα της χρυσης 30ετιας του hifi αλλα απο το 1970 και μετα, συνηθως εκει που οι πλακετες κολληθηκαν σε μπανιο κολλησης και οχι στο χερι .

Ετσι σε διαφορα σημεια και διαφορες πλακετες, διαφοροι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες μεσαιου η μεγαλου μεγεθους ειναι κολλημενοι με απλη συνηθισμενη βενζινοκολλα απο τον ανθρωπο που μονταρε την πλακετα ( τοτε μιλαμε για μονταρισμα στο χερι και οχι με μηχανες ) και η κολλα εξυπηρετει στο να συγκρατει τον ηλεκτρολυτικο πυκνωτη πανω στην πλακετα που πιθανον να αποθηκευτει για καποιο χρονικο διαστημα μεχρι να μονταριστει ενας ικανοποιητικος αριθμος πλακετων και να πανε μαζικα για κολλημα σε μπανιο κολλησης .

Το αποτελεσμα ειναι οτι σε διαφορους θυλακες που δημιουργει η κολλα κατω και γυρω απο τον πυκνωτη και πολλες φορες στα γυρω εξαρτηματα εχει φυλακιστει οξυγονο που σε σχεση με την θερμοκρασια που θα αναπτυχθει στο μηχανημα εμφανιζει το φαινομενο του θερμοκηπιου οπου στην ουσια οι θυλακες φυλακιζουν καταστροφικη υγρασια και δημιουργουν διαφορα θερμο χημικα φαινομενα στα οποια πρεπει καποιος να προσθεσει οτι πολλες φορες οι ιδιοι οι πυκνωτες ξερνανε καποια υγρα αλλα και αερια .

Στις φωτογραφιες που εχω μαζεψει για το αρθρο θα δουμε απο “κοντα ” τετοια χημικα προβληματα και η προσεγγιση εκει ειναι αρχικα και σιγουρα θα πρεπει να αλλαχτουν οι πυκνωτες ενω το πιθανοτερο ειναι οτι πρεπει να αλαξουμε συχνα και εξαρτηματα τα οποια ειναι καταστραμενα οπως αντιστασεις διοδοι και transistor .

Η κολλα μπορει να διαλυθει με διαφορους τροπους πραγμα το οποιο ειναι και αναγκαιο ωστε να μην ξαναδημιουγηθουν ξανα σε βαθος χρονοy περισσοτερα προβληματα και αναλογα το εργοστασιο η κολλα μπορει να διαλυθει με paint remover , acetone , spray για Καρμπυρατερ , ενω καμμια φορα σπρευ με λαδι οπως το WD40 που εισχωρει κατω απο την κολλα και συνεπως μπορεις απλα να την βγαλεις ολη με μια και μονο κινηση .

Το Glue of Death προκυπτει γιατι τα χημικα προβληματα αυτα μπορουν ανετα να καθηλωσουν ενα μηχανημα το οποιο δεν ειχε ουσιαστικη βλαβη ….προεκυψε μετα απο τις χημικες αντιδρασεις .

Ο αστικος μυθος γυρω απο αυτη την κολλα ειναι οτι δεκαδες απο τους χρηστες βλεπουν την κολλα γυρω απο τους πυκνωτες ( μικρους η μεγαλους ) και αντι για το προφανες αρχιζουν να υποθετουν οτι αυτα ειναι υγρα που “ξερασε ” ο πυκνωτης τους ….sad ….

Σακης Πετροπουλος















 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Magnum IA 170
Οσοι με διαβαζουν γνωριζουν πολυ καλα οτι “τα εχω με τα Εγγλεζικα” Τα δε Magnum ειναι μαλλον το φορτε μου , σαν απο μηχανης θεος δεν ξεχνανε συχνα πυκνα μου δινουν τροφη να γραφω ασταματητα .

Αλλα για να μην γινω κακος ας βαλουμε καποιους κανονες στην συζητηση .
Μπορω να δεχτω οτι για ολους τους ακροατες θα υπαρχουν μηχανηματα , καποια κακα καποια καλα και παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα βρουν χαρα στο πιο παραξενο και το πιο κακο κατα τα αλλα μηχανημα .

Μην ξεχναμε οτι το mix matching που σημαινει οτι τελικα ο Χ κακος ενισχυτης με τα Ψ καταλληλα ηχεια βγαζει εναν ηχο που σε συγκεκριμενες μουσικες εχει μια μοναδικη αποκριση .

Μην ξεχναμε επισης οτι αναλογα το μουσικο θεμα ολοι οι ενισχυτες θα βγαλουν αλλο χαρακτηρα, αλλο χρωμα, αλλη ψυχη και συναισθημα και αλλο sonic signature που ελεγαν και στο χωριο μου .
Γενικα τα Εγγλεζικα “κολλανε ” και σε Εγγλεζικες μουσικες συνεπως εγω που ειμαι της house μουσικης σκηνης ειμαι μαλλον ο τελευταιος που θα μπορουσε να σχολιασει για τον ηχο τους .

Ομως υπαρχουν δυο ακομα παραγοντες τους οποιους δεν μπορω να παραβλεψω σε καμμια των περιπτωσεων . Ο ενας ειναι τα θεσπισμενα ορια του hifi τα οποια καλυπτουν εννοιες οπως η γραμμικοτητα ,το ευρος . και η παραμορφωση. Ο αλλος ειναι ο απαραβατος κανονας της ασφαλειας οπου περα απο τις εγκρισεις και οπου τελος παντων περα απο αυτο το να πουλας ενα μηχανημα που εχει την πιθανοτητα να παρει φωτια ειναι εγκληματικο any way you slice it ( που επισης λενε στο χωριο μου ) .

Γενικα η Magnum ξεκινησε με το μηχανημα της σε ταξη Α το οποιο για οσους αρεσκονται σε τετοια μηχανηματα ειναι ενα μαλλον καλο μηχανημα και εχει εναν χαρακτηρα παρομοιο με τον Sanyo Plus 55 Αυτο σημαινει ενα τρελο φορτε στα μεσαια ενω ολα τα αλλα ειναι περιπου αδιαφορα . Ιδανικος για καλσσικες ροκιες,εντεχνα Ελληνικα, εγχορδα,πιανα ισως και πνευστα με κανονα τις μονοθεματικες ηχογραφησεις τυπου μια κιθαρα μια φωνη .

Αργοτερα και ενω ηδη ειχαν αρχισει να ξαλαφρωνουν το μηχανημα τους επειδη κοστιζε παρα πολυ και πουλαγαν ενα μηχανημα το οποιο ειχε σχεδιαστει για ποτενσιομετρα Alps Blue με ντιζες για να ειναι στην σωστη θεση , τα αλλαξαν με κοινα Alps αφαιρεσαν και τις ντιζες και καλωδιωσαν με καλωδια της πλακας ποτενσιομετρα του 0,5 ευρω στην προσοψη . Εκπτωση στην παραγωγη τυπου 50-70 ευρω το μηχανημα ( σε σημερινα χρηματα ) αυτο και οπως πολλα γινονται σε Εγγλεζικα μηχανηματα ειναι τσιπιες .

Ετσι υποχρεωθηκαν να παραγουν μηχανηματα τα οποια δεν θα κοστιζαν τοσο πολυ οσο το μεγαλο τους μηχανημα .Οι αναγκες για πολυ ψυξη εκτινασαν το κοστος παρα πολυ ψηλα . Κατα την κριση των Εγγλεζων ο μονος τροπος να το πετυχουν αυτο ηταν να φυγουν απο την ταξη Α να πανε σε ταξη ΑΒ οπου ο θεος να την κανει ΑΒ μια και τα περισσοτερα μηχανηματα τους ηταν στην ουσια σε ταξη Β οπως πολλα απο τα αδελφακια τους οπως NVA, Crimson, Musical Fidelity κλπ .

Η ταξη Β ειναι γεματη πληθωρας παραμορφωσεων αλλα και αρμονικων με αποτελεσμα να βγαζει ενα ιδιαιτερο γρεζι συναφες με μουσικες που ηδη εχουν παραγοντες τετοιου τυπου μεσα τους οπως ηλεκτρικες κιθαρες με παραμορφωτες και overdrive κατασταση η οποια καθιστα σχεδον ιδανικο ενα τετοιο μηχανημα για χρηση σε τετοιες μουσικες hard rock, metal ισως και deathαδικα .

Η κατασκευη παραμενει να εχει υποδειγματικη δομηση που θα μπορουσε να κανει στην ουσια ενα τελειο μηχανημα μονο που η σχεδιαση ειχε αφησει απ’εξω την ψυξη . Η λογικη γυρω απο αυτο ειναι οτι μηχανημα το οποιο δεν εχει πολωση και ειναι σε ταξη σχεδον Β δεν παραγει ιδιαιτερες θερμοκρασιες . Ομως αυτα ισχυουν για πολυ ηπιους ακροατες που σημαινει οτι αν το πατησεις οι θερμοκρασιες θα ανεβουν και το αποτελεσμα θα ειναι καταστροφικο .

Διαφορες αλλες λεπτομεριες και προχειροτητες οπως λαθος υπολογισμος στην ασφαλεια της τροφοδοσιας , κακη θερμικη αντισταθμιση , μηδενικη προστασια απο θερμοκρασια απο οποιο λογο και εαν αυτη προερχεται, χρηση ρελε στην εξοδο και θερμιστορ το οποιο ποτε δεν λειτουργησε ωστε να κλεισει τον ενισχυτη σε περιπτωση που καιγοταν το συμπαν , λοιπες προχειροτητες στην κατασκευη τυπου λαθος βυσμα ακουστικων που εκανε τις αντιστασεις προστασιας των ακουστικων μονιμο φορτιο στον ενισχυτη και διαφορα αλλα ψιλολογια .

Στις μερες μας ηταν ο τριτος που ηρθε καρβουνιασμενος γιατι ο ακροατης ετυχε να φυγει ενα Α χρονικο διαστημα και ετυχε να φυγει και απλα να τον ξεχασει ανοιχτο …στους δυο συνεβηκε καλοκαιρι και στον τριτο επειδη εφυγε και αφησε την θερμανση σχετικα σε υψηλη θερμοκρασια γιa 24 ωρες …. και στις 3 περιπτωσεις το μηχανημα δεν επαιζε απλα ειχε ξεχαστει ανοιχτο και επεσε σε αυτο που λεμε Thermal Runaway . Ρολο προφανως παιζει η διαρκεια της νυχτας οπου πιθανον η ταση να ανεβηκε και λιγακι παραπανω με αποτελεσμα αντιστοιχα να ανεβει και η πολωση αρκετα παραπανω .

Και τα 3 μηχανηματα εφτασαν να παρουν φωτια στις πλακετες και τους μετασχηματιστες πολυ πριν καει η ασφαλεια της τροφοδοσιας . Το οτι δεν κακηκαν σπιτια εχει να κανει με το σασσι το οποιο ειναι ερμητικα κλειστο και δεν επιτρεπει και πολυ οξυγονο για την φλογα ακομα ενα λαθος και προχειροτητα για τους αλλαζονες Eγγλεζους που μεχρι και σημερα σχεδιαζουν μηχανηματα σε ταξη Β ενω πιστευουν οτι μεση θερμοκρασια του πλανητη ειναι γυρω στους 21 βαθμους.

Το κακο ειναι οτι μπορεις να αλχημισεις πολλα μηχανηματα και να αλλαξεις πολλα και στον χαρακτηρα τους η την ασφαλεια τους εαν αυτο επιθυμεις αλλα σε αυτα τα μηχανηματα ελαχιστα μπορουν να γινουν .

Μερικες ακομα αναφορες μπορει καποιος να βρει σε παλαιοτερο αρθρο που τα εχω βαλει με τον ΙΑ 200 http://www.eastelectronics.gr/το-service-του-magnum-ia200-και-η-δικαιωση/

ΟΧΙ σε αγορα μεταχειρισμενου
ΟΧΙ σε επισκευη απο την στιγμη που εχουν παρει φωτια
ΟΧΙ και απο πλευρας ηχου τα θεωρω απλα θλιβερα μηχανηματα .

Σακης Πετροπουλος




















 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Επειδη σε καποιες φασεις περναω και ορισμενες κρισεις συνειδησης και παρολο οτι εχω δυο κομματια ΙΑ 170 στις αγγελιες που εχουμε στο site για μεταχειρισμενα η στην σελιδα μας στο FB και παρολο οτι δεχτηκα καποια τηλεφωνηματα για αυτα τα μηχανηματα τελικα δεν εχω πουλησει κανενα . Προσπαθησα γενικα να αποτρεψω πιθανους αγοραστες απο μια τετοια αγορα .

Ευτυχως τα μηχανηματα αυτα δεν ειναι δικα μου ειναι πελατων τα οποια τα εχουν αφησει μαζι μας σε περιπτωση που καποιος θελει να αγορασει οχι μονο θα τα κατεβασω αλλα θα τα επιστρεψω στους ιδιοκτητες μια και δεν επιθυμω να εχω καποια συμμετοχη στην πωληση ενος τετοιου μηχανηματος .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Καλη χρονια !
Δύσκολη χρονιά ? Ποιος μπορεί να το πει όταν άνθρωποι θα κοιμηθούν απόψε στον δρόμο παιδιά θα κινδυνεύουν σε κάποια βάρκα στα στενά , και κάποιοι από τους συνανθρώπους μας μπορεί να μην εχουν φαγητο .

Καλά είμαστε θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερα .Από τα θετικά που αφήνει πίσω της αυτή η χρονιά είναι ότι έχω περισσότερες φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι . Σίγουρα αυτό σημαίνει ότι κερδίζω λιγότερα χρήματα , όμως τα πολλά χρήματα δεν ήταν ποτέ ο σκοπός μου .
Η αγάπη παίζει καταλυτικό ρόλο σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί .Ευλογήθηκα να περάσω και το 2015 με αγάπη υγεία και ανθρώπους που ανταποδίδουν.

Δεν το έκανα μόνος μου κοντά μου ήταν άνθρωποι οι όποιοι με άντεξαν με στήριξαν και με βοήθησαν . Ευχαριστώ και πάλι τα ανθρώπους που είναι κοντά μου και είναι οι αφανείς ήρωες της east electronics και εύχομαι καλή χρονιά υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Κώστας Δημήτριου (Τεχνικός)
Χρήστος Μπλιμες (Τεχνικός)
Μιχάλης Καρατινινης (Τεχνικός)
Τάσος Νικολάου (Τεχνικός)
Βιολέτα Βλαχου ( Πολιτικός παρατηρητής )
Μιχάλης Βακαλης ( Λογιστήριο)

Σας Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους
Σάκης Πετρόπουλος
 

Y

Yiannis_B

Guest
Καλη χρονια !
Δεν το έκανα μόνος μου κοντά μου ήταν άνθρωποι οι όποιοι με άντεξαν με στήριξαν και με βοήθησαν . Ευχαριστώ και πάλι τα ανθρώπους που είναι κοντά μου και είναι οι αφανείς ήρωες της east electronics και εύχομαι καλή χρονιά υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο.

Κώστας Δημήτριου (Τεχνικός)
Χρήστος Μπλιμες (Τεχνικός)
Μιχάλης Καρατινινης (Τεχνικός)
Τάσος Νικολάου (Τεχνικός)
Βιολέτα Βλαχου ( Πολιτικός παρατηρητής )
Μιχάλης Βακαλης ( Λογιστήριο)

Σας Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους
Σάκης Πετρόπουλος
Με συγχωρείτε για το θάρρος που παίρνω, αλλά έχω να φάω ψωμάκι 10 χρόνια.

Λέω, -αν- , οι δουλείες σας πάνε καλά, θα μπορούσατε να με προσλάβετε κι εμένα, ως δεύτερο -αναπληρωματικό- πολιτικό παρατηρητή? :rolleyes:

Και χρόνια πολλά βρε Σάκη, σε σένα και σε όλα τα παιδιά.. :drinks:
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Με συγχωρείτε για το θάρρος που παίρνω, αλλά έχω να φάω ψωμάκι 10 χρόνια.

Λέω, -αν- , οι δουλείες σας πάνε καλά, θα μπορούσατε να με προσλάβετε κι εμένα, ως δεύτερο -αναπληρωματικό- πολιτικό παρατηρητή? :rolleyes:

Και χρόνια πολλά βρε Σάκη, σε σένα και σε όλα τα παιδιά.. :drinks:

Θα ελεγα οχι ...ενα βασανο ειναι ηδη αρκετο δεν νομιζω οτι ουτε εγω ουτε οι υπολοιποι θα το αντεχαν ...
 


east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Κατασκευη Monitor Daewoo SP
Αυτη την φορα ειπα η πρωτη μου δουλεια για φετος το “ποδαρικο” που λενε στον τοπο μας να μην ειναι επισκευη αλλα μια “κατασκευη ” Την ονομασα Monitor Daewoo SP οπου SP προερχεται απο την αγγλικη λεξη surplus που σημαινει πλεονασμα ( υλικου ) αλλα εχει γενικα καθιερωθει ως ορος για τα υλικα που περισεψαν και εκτος νεοτερας θα ηταν για την μαντρα .

Αρχικα και γενικοτερα θα πρεπει να ενισχυουμε την κατασκευη , την αναχρησιμοποιηση μακραν καλυτερα απο την ανακυκλωση , το diy αλλα και το made in Greece στον βαθμο που γινεται. Κατι μου λεει οτι και τα δυο τελευταια πραγματα θα ειναι μαλλον πολυ χρησιμα στο πολυ κοντινο μελλον .
Η καμπινα ηταν “ορφανη” χρονια το ζευγαρι της μας το ειχαν σπασει σε εκλογες πριν 8 χρονια νομιζω και γυρναγε στο εργαστηριο ενω τα υλικα απο μεσα τα ειχαμε αναχρησιμοποιησει σε αλλα μεγαφωνα του στολου που ειχαν καει .





Ετσι αποφασισα να το κατασκευασω χρησιμοποιωντας τα λιγοτερο δυνατα καινουργια υλικα ….δλδ μονο μεγαφωνα και αυτα οσο πιο φτηνα γινεται αλλα τουλαχιστον καπως επιλεγμενα ωστε να δουλευουν επαρκως . Μοναχο του monitor το πιθανοτερο ειναι να δουλεψει μονο σε καποιο Dj set οποτε ενα μαλακο μεγαφωνο με αρκετα μπασσα και ενα επισης δυνατο driver ηταν η επιλογη μου ενω τελικα ενω ειχα ξεκινησει να βαλω ετοιμo κροσοβερ εκτος του οτι δεν πηγε σωστα τελευταια στιγμη αποφασισα αρχικα να το καστουμαρω για να “ερθει” αλλα και να το κατασκευασω επισης με υλικα surplus .

Επιλεχτηκε Β ταξης για το μεγαφωνο χαμηλων και Γ ταξης για το μεγαφωνο των υψηλων 12 και 18 db αντιστοιχα με συχνοτητα αποκοπης στα 3650.

Τα αποτελεσμα ηταν πολυ ικανοποιητικο για την δαπανη που εγινε τυπου 50 ευρω στο συνολο νομιζω και εκτος απο απιστευτα μπασσα το μεγαφωνο αυτο καταφερε να διατηρησει και πολυ καλα μεσαια . Ενα ελαφρυ κρεμασμα στα ψηλα μεσαια ηταν το μονο μειον που μπορεσα να βρω αλλα σαν προσεγγιση και για την συγκκριμενη χρηση Dj μονιτορ αμφιβαλω εαν κανεις θα ενοχληθει ποτε απο αυτο . Το ιδιο κρεμασμα που προερχεται απο το κοψιμο στο κροσοβερ αλλα και απο τον τυπο της χοανης που δεν μπορει να κατεβει και πολυ χαμηλα απο τον σχεδιασμο της ενω παραλληλα το κοψιμο αυτο ( δλδ τοσο ψηλα ) προσφερει και ενα κλικ παραπανω σε ασφαλεια στην μοναδα των υψηλων οποτε θα ελεγα οτι ειμαστε πολυ ενταξει .

Πολλες ευχες για το νεο ετος και η Δευετρα θα μας βρει να κανουμε τα cosmetics καθαρισμα και γυαλισμα της καμπινας ( τελευταια αποκτησαμε και τεχνολογια για γυαλισμα καπακιων πικαπ ) τελευταιο ελεγχο και κλεισιμο του μονιτορ .

Καλη χρονια
Σακης Πετροπουλος





 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Σε αυτη την φαση θα κανω μια στραβοτιμονια εκμεταλευομενος την δημοσιοτητα του νηματος να ζητησω κατι ( Αν δεν ειναι πρεπον παρακαλω την διαχειρηση να πραξει τα δεοντα )

Αναζητω ενα απλο DAC μεταχειρισμενο , για μια εφαρμογη , φτηνο, διαθετω μεχρι 200 ευρω , προτιμω κατι χωρις χιλια τσουμπλεκια ενα USB - 2RCA Θα προτιμησω σιγουρα οτι εχει εξωτερικο τροφοδοτικο

Ευχαριστω
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
50 ετών σε λίγες ώρες …
Είχα το προνόμιο να δουλέψω σε μεγάλα club , να εγκαταστήσω και να χειριστώ μεγάλα ηχητικά συστήματα με το μεγαλύτερο στα 2,500 άτομα το οποίο ήταν απλά απολαυστικό , είχα την τύχη να βρω τον δρόμο μου ανάμεσα σε χιλιάδες πλέον μηχανήματα ήχου και τελικά να είμαι από τους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν το χόμπι τους δουλειά .

50 χρόνια σημαίνει ότι πάνω κάτω έχω ασχοληθεί με τα ηλεκτρονικά και κυρίως με τον ήχο τουλάχιστον 41 ολόκληρα χρόνια Κάθε μέρα κάθε πρωί ξυπνώ με χαμόγελο να πάω στην δουλειά μου και αλήθεια είναι ότι σε μια χώρα που ζει τέτοιον εξευτελισμό και πολιτική διαφθορά εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης καταφέρνουμε για την ώρα να ζούμε αξιοπρεπώς .

Ευλογήθηκα να κάνω οικογένεια να έχω μια υπέροχη σύζυγο και να μεγαλώνω 2 μοναδικά παιδιά μαζί της . Δεν νομίζω ότι είχα 100 γυναίκες στην ζωή μου περισσότερο όμως είχα αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους που βρεθήκαν δίπλα μου και έτυχε να νοιώσω τι σημαίνει αληθινή αγάπη .
Τυχερός μέχρι αυτή στιγμή και με την υγεία μου και παρακολουθώντας και λίγο Grey’s Anatomy είδα την Meredith να λέει ότι το μεγαλύτερο λάθος και η χειρότερη αποτυχία είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα . Είναι σίγουρο ότι έκανα και το ένα και το άλλο και σίγουρα παραπάνω από μια φορά . Από κάποια λάθη μου έμαθα από κάποια άλλα μαθαίνω ακόμα .

Μέσα από την δουλειά και την ζωή μου γνώρισα καινούργιους ανθρώπους με κάποιους από αυτούς να είναι μοναδικοί και υπέροχοι , απόκτησα πραγματικούς φίλους και συνεργάτες και απολαμβάνω κάθε στιγμή άρα είμαι παρά πολύ καλά στα 50 μου δεν έχω λόγια παρά να ευχαριστώ !

Θα φροντίσω να γιορτάσω τα γενέθλια μου με καλή house μουσική με μπόλικα bacardi&coke δίπλα στον David Morales

Keep going ...

Σακης Πετροπουλος
 




I

iason

Guest
το μεγαλύτερο λάθος και η χειρότερη αποτυχία είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα .
1000+ Κύριε Πετρόπουλε ,να τα εκατοστήσεις:)
 






Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.345
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top