Εδώ ταιριάζει το... 'Οπως θα παίρνω τις στροφές...

Reaction score
1.815
Απάντηση: Εδώ ταιριάζει το... 'Οπως θα παίρνω τις στροφές...

Εσυ γιατι λυσσας παλι?
Αφου το πολυ σε 10 χρονια δε θα ξερει κανεις τη Σανσούα.:biggrin:
Ενω για τα ncore...?

Γιαννη ξεκινα ψαρεμα, εχει πιο ενδιαφερον...:thumbsup:

Reaction score
1.815

...κι εγω θα ασχοληθω με συλλογη βελόνων για πλεξιμο, καθως οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος...:biggrin:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.243

Γιαννη ξεκινα ψαρεμα, εχει πιο ενδιαφερον...:thumbsup:
Γιατί, δε γ@μ@ει πχια; :biggrin:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ενω όταν μιλάτε για ncore όλη τη βδομάδα είναι καλά ε?
Τσουρέκια μας τα κάνατε με τα ncore.
Ακριβως ρε Γιαννακη....αλλο μια βδομαδα και αλλο συνεχως απο την ημερα του registration !!!!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.452

Για κάνε ενα ψάξιμο , να δείς , πόσα πόστς αναφέρονται σε sansui , και πόσα σε ncore.

Reaction score
8.905

Ας μιλήσουμε σοβαρά λοιπόν...:rolleyes: από περιέργεια (γιατί το εχεις κάνεις και άλλες φορές) πες μου που κολλάει σε αυτά που έγραψα το...

Δουλειά δεν είχε ο διάολος , και .................

Reaction score
1.685

..........εκανε ανουσιες δοκιμες ωστε να "δειξει" μια απωλεια στροφων της ταξεως του 0.1% μονο κατα την στιγμη της επαφης της ακιδας στο αυλακι. Ενω ειναι γνωστο οτι αυτη η ελαχιστη τυχον απωλεια (που δεν ισχυει για ολα τα πλατω με ιμαντα) ειναι το λιγοτερο που εχει σημασια για την σωστο ηχο ενος πλατω-πικαπ.

Πολυ μεγαλυτερο ρολο (ως παραδειγμα) παιζει η πληρης απομονωση των κραδασμων του πλατω απο το σασσι και το ραφι (κατι που δεν μπορει να συμβει σε κανενα DD πικαπ) ωστε μια ευαισθητη κεφαλη των 0.2mv πχ (που ενισχυεται κατα 70 ολοκληρα db), να λειτουργησει σωστα.

Βεβαια, θα μου πεις εκεινη την εποχη με κεφαλες των 4 και 5 mV ποιος κατασκευαστης ενδιαφεροταν για τετοιες πολυτελειες.

Σημερα ομως οι κατασκευαστες μετρουν ακομα κι αυτο , οπως και παρα πολλες αλλες παραμετρους πολυ σημαντικοτερες απο αυτες που μετρουσαν κατασκευαστες πριν απο 30 χρονια.

Reaction score
8.905

Καταρχήν δεν είναι μόνο κατά την επαφή... εάν προσέξεις έχανε σταθερά... και δεν ειναι της ταξεως του 0.1%!

Δείξε μου μια εταιρία με BD που δίνει τεχνικά στοιχεία..., απο τα φτηνά μεχρι τα ακριβά πλατό κλπ.

Την εποχή των MC των 0.2mV ακόμα και τότε κυριαρχούσαν τεχνολογικά τα DD!

Τα έχουμε πολλάκις και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι... όσον αφορά κάποιες κεφαλές και τις καινοτομίες τους... εσκεμμένα κρύβουν στοιχεία στις νεότερες? Πχ effective mass... υπάρχουν άπειρα άρθρα να διαβάσεις περί της σπουδαιότητας αυτής!

Αυτή η εταιρία που κάνει ένα άσχετο συγκεκριμένο τεστ... (και μας την παρουσιάζεις για σοβαρή) γιατί πουλάει μια βελόνα που έχει αγοράσει από την audio technica (και είναι ίδια) 50 φορές επάνω!

Reaction score
8.905

Direct-drive turntables may suffer from vibration due to the motor. This is less of an issue for belt-drive turntables. However, in recent years, shock-absorbing (less dense) material, placed between the motor and platter, has been used to cut back on vibrations. The torque on direct-drive turntables is usually much higher than on belt drive models. This means the platter speed is less susceptible to outside forces (stylus, hand). Higher torque also means the platter will accelerate to its proper speed faster so less distortion is heard when the record begins to play.
Some direct-drive turntables further reduce the separation of motor and platter by using the platter itself as the rotor in the turntable's induction motor. This means that there is no motor, per se, in the turntable - the platter is entirely driven by the magnetic field induced by the turntable's stator.

Reaction score
1.685

Δεν απαντιεται το 'ερωτημα'.

Συμφωνα με το βιντεο στο σημειο του spindle δειχνει να εχει χασει λιγοτερο απο μια μοιρα, αρα μπορει να λεω και πολυ για το 0.1%.

Κανεις, πλην των Γιαπωνεζων εκεινης της εποχης, δεν δινουν τεχνικα χαρακτηριστικα που στην πραξη ειναι ανουσια. Δεν εχουν το αισθημα του εντυπωσιασμου των 'χαρακτηριστικων' οπως αυτοι........τοτε.

Δεν κυριαρχουσαν, απλα υπηρχαν ακομη - και πολυ συντομα κριθηκαν ακαταλληλα για αυτες. Ετσι γεννηθηκαν νεες εταιριες με τεχνολογια αναλογη για αυτες τις κεφαλες, με αποτελεσμα σιγα σιγα οσες ειχαν μεινει που εφτιαχναν DD να φθηνουν μεχρι που εξαφανιστηκαν.

Στοιχεια οπως πχ το effective mass, αναγραφεται στις νεες κεφαλες, μηπως εννοεις το effective tip mass ?, αν ναι τοτε ειναι αδιαφορο στις MC κεφαλες-ακιδες, οπως και η χωρητικοτητα φορτιου κ.λ.π.

Δεν ξερω αν ειναι ιδια, εσυ το λες. Απο την αλλη καποιος καποτε ανακαλυψε τον τροχο..............αυτοι που κατασκευαζουν ζαντολαστιχα τα πουλανε οσο θελουν. :biggrin:

Τελικα για να μην επαναλαμβανομαστε, μεγαλυτερο ρολο παιζει αυτη η ελαχιστη στιγμιαια απωλεια των στροφων απο αλλους παραγοντες?

Υ.Γ
Ειναι σαφες οτι στο πρωτο βιντεο διαφημιζεται το στροβο, σε ενα τυχαιο αγνωστο πλατω.
Στο δευτερο τι διαφημιζεται ?

Reaction score
8.905

Δεν κυριαρχουσαν, απλα υπηρχαν ακομη - και πολυ συντομα κριθηκαν ακαταλληλα για αυτες....
Στοιχεια οπως το effective tip mass ειναι αδιαφορο στις MC κεφαλες-ακιδες
- Που τα διάβασες αυτά... η εσύ το σκέφτηκες - φαντάστηκες.

- Δείξε μου μια εταιρία με BD που δίνει τεχνικά στοιχεία..., απο τα φτηνά μεχρι τα ακριβά πλατό κλπ.

- Εάν θέλεις να σου πω και άλλες καινοτομίες που τις παρουσίασε για δικές της (πχ. βραχίονα...)

Reaction score
1.685

Direct-drive turntables may suffer from vibration due to the motor. This is less of an issue for belt-drive turntables. However, in recent years, shock-absorbing (less dense) material, placed between the motor and platter, has been used to cut back on vibrations. The torque on direct-drive turntables is usually much higher than on belt drive models. This means the platter speed is less susceptible to outside forces (stylus, hand). Higher torque also means the platter will accelerate to its proper speed faster so less distortion is heard when the record begins to play.
Some direct-drive turntables further reduce the separation of motor and platter by using the platter itself as the rotor in the turntable's induction motor. This means that there is no motor, per se, in the turntable - the platter is entirely driven by the magnetic field induced by the turntable's stator.
Ποιας χρονολογιας ειναι το αρθρο, ωστε να λεει οτι τα τελευταια χρονια εφαρμοσαν αντικραδασμικα υλικα μεταξυ πλατω και κινητηρα?

Ταυτοχρονα, μιλαει για τις 'αρετες' του DD μονο, δεν βλεπουμε πουθενα για τα μειονεκτηματα του κατι.

Βρε Bill, πιασαμε μια εταιρια και λεμε γι αυτην τωρα?
Τοσες υπαρχουν και ολες μονο BD.

Γιατι δεν αναβιωσαν ποτε μια εταιρια DD η ενα πλατω αυτης της αρχιτεκτονικης? Σε πληροφορω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο και πολυ πιο φτηνο.

Σε πιο ακριβως σημειο ειπαμε ειναι χρησιμο το effective tip mass ?

------

Και βεβαια το ερωτημα παραμενει, ποιο ειναι πιο χρησιμο για ενα πλατω ?
Η στιγμιαια ελαχιστη απωλεια στροφων οι αλλοι παραγοντες? - Εκτος αν τα σημερινα πλατω τα εχουν για να παιζουν DJ ...

Reaction score
8.905

Ποιας χρονολογιας ειναι το αρθρο, ωστε να λεει οτι τα τελευταια χρονια εφαρμοσαν αντικρασδαμικα υλικα μεταξυ πλατω και κινητηρα?
Εσύ τι νόμιζες ότι τα DD δεν είχαν εξέλιξη... όπως υπήρχαν ακριβά και φτηνά DD, δεν ήταν ολα ίδια!

Δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ότι μιλάει (απο wiki copy) για την εποχή που κυριαρχούσαν!

Γιατι δεν αναβιωσαν ποτε μια εταιρια DD η ενα πλατω αυτης της αρχιτεκτονικης? Σε πληροφορω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο και πολυ πιο φτηνο.
Έχεις δίκιο... ένα συγχρονισμένο μοτεράκι είναι ακριβότερο από ένα direct drive μηχανισμό (και οχι μονο)... θα τρελαθούμε εδώ μέσα? Η τα κοστολογείς... επειδή εμπλέκονται τορναδόροι & ντιζάινερς... και αφενός πρέπει να πάνε στους Κινέζους για κοπιάρισμα το DD!

Σε πιο ακριβως σημειο ειπαμε ειναι χρησιμο το effective tip mass ?
κατσε και διάβασε εδω!

Σε παρακαλώ να μην μου εκφέρεις τις προσωπικές σου απόψεις, αλλά να τις τεκμηριώνεις με κάποια στοιχεία-λίνκ!

ΥΓ. Wow & flutter, Rumble, Ασήμαντα στοιχεία για εσένα... Ακόμα περιμένω ενα λινκ με χαρακτηριστικά...

Reaction score
8.905

Επειδή αυτή η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά, μεινε εσύ με BD σου και εγώ με τα DD μου... τώρα πάω να ακούσω μουσική... και μάλιστα από PC...:biggrin:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δηλαδη τα BD ειναι αναλογικα αναλογικα και τα DD ειναι ψηφιακα αναλογικα?

Reaction score
1.685

Εσύ τι νόμιζες ότι τα DD δεν είχαν εξέλιξη... όπως υπήρχαν ακριβά και φτηνά DD, δεν ήταν ολα ίδια!

Δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ότι μιλάει (απο wiki copy) για την εποχή που κυριαρχούσαν!
Πολυ σωστα, ειχαν, αλλα ποτε ?

Έχεις δίκιο... ένα συγχρονισμένο μοτεράκι είναι ακριβότερο από ένα direct drive μηχανισμό (και οχι μονο)... θα τρελαθούμε εδώ μέσα? Η τα κοστολογείς... επειδή εμπλέκονται τορναδόροι & ντιζάινερς... και αφενός πρέπει να πάνε στους Κινέζους για κοπιάρισμα το DD!
Εχεις μεινει ακομα στα συγχρονισμενα μοτερακια, ενω προφανως γνωριζεις πολυ καλα οτι πλεον οι σοβαροι κατασκευαστες εχουν εξελιξει κινητηρες DC με ακαριαια διορθωση στροφων μεσω ειδικου ιχνους μετρησης ανα μοιρα.
Στα μοτερ σαφεστατα και δεν εμπλεκονται τορναδοροι κ.λ.π - που κολλαει τωρα αυτο ?

κατσε και διάβασε εδω!
Μα δεν ειναι το ζητουμενο να μαθουμε τι ειναι το effective tip mass, αλλα εαν το γνωριζαμε στις κεφαλες MC πως θα το χρησιμοποιουσαμε ως ατου στην ρυθμιση.... Αυτο δεν το λεει το αρθρο, μηπως δεν χρειαζεται? :whistling:

Αυτο που πρεπει να κρατησεις ομως απο το αρθρο που παρεθεσες ειναι το "Typically 0.4mg or 0.5mg is a reasonable figure of merit for TM. A range of 0.2mg to 0.7mg covers almost all spec figures."
Ελπιζω να το ερμηνευσεις σωστα.

Σε παρακαλώ να μην μου εκφέρεις τις προσωπικές σου απόψεις, αλλά να τις τεκμηριώνεις με κάποια στοιχεία-λίνκ!
Το θεμα μας εδω ομως εχει ξεφυγει απο το ζητουμενο. Δηλαδη ξεφυγε απο την ουσια του νηματος, που ηταν (ας πουμε) οτι ενα τυχαιο πλατω σε καποιο βιντεο μας δειχνει οτι "χανει" ελαχιστα στροφες την στιγμη που παταει η ακιδα, ενω συγκεκριμενα το JVC δεν χανει.
Στην ερωτηση αυτο ποσο επηρεαζει και αν ειναι κυριαρχος λογος στον ηχο ενος πλατω, απαντηση ακομα δεν εδωσες.....γιατι ? μηπως δεν την γραφει καποιο link?

Οι προσωπικες μου αποψεις πηγαζουν απο την εμπειρια, τουλαχιστον την εχω και την αξιολογω. Εαν χρειαστει να μαθω κατι νεο :roflmao:, τοτε θα διαβασω και καποιο link.

ΥΓ. Wow & flutter, Rumble, Ασήμαντα στοιχεία για εσένα... Ακόμα περιμένω ενα λινκ με χαρακτηριστικά...
Wow & flutter, Rumble κ.λ.π ειναι ασημαντα στοιχεια για πλατω μεγαλης μαζας με ικανη αποσβεση κραδασμων και σταθερη γωνιακη ταχυτητα. Αντιθετα τα πλατω του ενος κιλου επρεπε να τα μετρουν μπας και ξεχωρισουν απο τον σωρο...

Επειδή αυτή η κουβέντα δεν βγάζει πουθενά, μεινε εσύ με BD σου και εγώ με τα DD μου... τώρα πάω να ακούσω μουσική... και μάλιστα από PC...:biggrin:
Ναι η κουβεντα δεν βγαζει πουθενα γιατι ειπαμε, δεν απαντηθηκε το βασικο ερωτημα του νηματος..., αντιθετα το γυρισαμε στα ιδια και στα ιδια περι προδιαγραφων των προιοντων πριν απο 30 χρονια vs των σημερινων....

Με τι αλλο θα ακουσεις εκτος απο PC, αφου το πικαπ που εχεις λογο παλαιοτητος και τεχνολογιας δεν μπορει να καλυψει τις "νεες απαιτησεις σου περι συγχρονου ηχου" (χρησιμοποιω την ορολογια σου), εδω ουτε καν το κορυφαιο ηχειο που πηρες δεν πληρει αυτες τις προδιαγραφες σου...

Κι εγω σ αγαπω Bill, παντα φιλικα !!!

Reaction score
8.905

Πολυ σωστα, ειχαν, αλλα ποτε ?
Ως συνήθως το παίζεις κινέζος για να κερδίζεις εντυπώσεις, το είπα και υπάρχουν ένα εκατομμύρια κείμενα στο νέτ...

την εποχή που κυριαρχούσαν, η εξελιξη σταματησε με την εισοδο των CD!

Στα μοτερ σαφεστατα και δεν εμπλεκονται τορναδοροι κ.λ.π - που κολλαει τωρα αυτο ?
Στο ανεξήγητο κόστος πώλησης, είναι τόσο απλό!

Μα δεν ειναι το ζητουμενο να μαθουμε τι ειναι το effective tip mass, αλλα εαν το γνωριζαμε στις κεφαλες MC πως θα το χρησιμοποιουσαμε ως ατου στην ρυθμιση.... Αυτο δεν το λεει το αρθρο, μηπως δεν χρειαζεται? Αυτο που πρεπει να κρατησεις ομως απο το αρθρο που παρεθεσες ειναι το "Typically 0.4mg or 0.5mg is a reasonable figure of merit for TM. A range of 0.2mg to 0.7mg covers almost all spec figures."
Ελπιζω να το ερμηνευσεις σωστα.
Εσύ αυτό κατάλαβες από το λίνκ που έβαλα... ουδέν σχόλιο, θα το διαβάσουν και άλλοι εδώ μέσα και θα καταλάβουν τι μας είπες εσύ τώρα, και στην επόμενη πρόταση σου αυτό-αναιρείσαι... εφόσον δεν χρειάζεται, γιατί αυτά τα στάνταρ δεν τα παρουσιάζουν στα χαρακτηριστικά τους... εγώ έτσι το ερμηνεύω όταν έχω να κάνω με βιοτεχνίες!

οτι ενα τυχαιο πλατω σε καποιο βιντεο μας δειχνει οτι "χανει" ελαχιστα στροφες την στιγμη που παταει η ακιδα, ενω συγκεκριμενα το JVC δεν χανει. Στην ερωτηση αυτο ποσο επηρεαζει και αν ειναι κυριαρχος λογος στον ηχο ενος πλατω, απαντηση ακομα δεν εδωσες.....γιατι ? μηπως δεν την γραφει καποιο link?
Μου φαίνεται δεν διαβάζεις εσκεμμένα αυτά που σου βάζω, η μόνο επιλεκτικά αυτά που σε συμφέρουν... το κείμενο από το wiki ήδη σε ακύρωσε οταν εγραψες
Πολυ μεγαλυτερο ρολο (ως παραδειγμα) παιζει η πληρης απομονωση των κραδασμων του πλατω απο το σασσι και το ραφι (κατι που δεν μπορει να συμβει σε κανενα DD πικαπ)
Και μου απαντάς για ποια χρονολογία αναφέρεται και κουραφέξαλα... ξαναδιαβασε το, τις εχει ολες τις απαντήσεις που θέλεις!

Οι προσωπικες μου αποψεις πηγαζουν απο την εμπειρια, τουλαχιστον την εχω και την αξιολογω. Εαν χρειαστει να μαθω κατι νεο :roflmao:, τοτε θα διαβασω και καποιο link.
Εάν νομίζεις ότι με την προσωπική σου εμπειρία θα με πείσεις... τι να πω τώρα... άκου και μη ερεύνα λοιπόν.

Wow & flutter, Rumble κ.λ.π ειναι ασημαντα στοιχεια για πλατω μεγαλης μαζας με ικανη αποσβεση κραδασμων και σταθερη γωνιακη ταχυτητα. Αντιθετα τα πλατω του ενος κιλου επρεπε να τα μετρουν μπας και ξεχωρισουν απο τον σωρο...
Αφενός μιλάς για πικάπ που στοιχίζουν όσο ένα αυτοκίνητο πολυτελείας... ΑΛΛΑ δείξε μας τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παραθέτουν στους υποψηφίους πελάτες τους!

Ναι η κουβεντα δεν βγαζει πουθενα γιατι ειπαμε, δεν απαντηθηκε το βασικο ερωτημα του νηματος..., αντιθετα το γυρισαμε στα ιδια και στα ιδια περι προδιαγραφων των προιοντων πριν απο 30 χρονια vs των σημερινων....
Εσύ το γύρισες και μιλησες και για κεφαλές... εγώ έβαλα δυο βίντεο απλά και κάναμε πλάκα... Διάβασε και αυτό στο audiogon και μετά με την “εμπειρία” που έχεις μπες και γράψε τις απόψεις σου εκεί... να γελάσουμε λιγάκι!

Με τι αλλο θα ακουσεις εκτος απο PC, αφου το πικαπ που εχεις λογο παλαιοτητος και τεχνολογιας δεν μπορει να καλυψει τις "νεες απαιτησεις σου περι συγχρονου ηχου" (χρησιμοποιω την ορολογια σου), εδω ουτε καν το κορυφαιο ηχειο που πηρες δεν πληρει αυτες τις προδιαγραφες σου...
Στο ίδιο λινκ του audiogon θα σου λύσει μια απορία τι κάνει το πλατό μου απέναντι στις "μάζες"... και επειδή ξέφυγες και δεν ξέρεις τι λες... πάντα το αναλογικό μου έπαιζε καλύτερα από το ψηφιακό μου και μπορούν να σου απαντήσουν πολλοί εδώ μέσα και φίλοι σου ακόμα και να σε διαψεύσουν. Ας ακούσουμε κάποια στιγμή και το δικό σου σύστημα... που μάλλον είσαι ο μοναδικός & αποκλειστικός ακροατής... και μετά συζητάμε πάλι!

Και όσο για το “κορυφαίο ηχείο” που έχω... το λες εσύ κορυφαίο γιατί το έχεις και ο ίδιος... απλά ξεκόλλα... υπάρχουν πολλά ανώτερα την σήμερον ημέρα!

Κι εγω σ αγαπω Bill, παντα φιλικα !!!
Και εγω σ'αγαπω Κώστα, παντα φιλικά!

Reaction score
8.905

Αγάπη-αγάπη και απο σεξ ...στη δίαιτα!

Άντε βρε μην αφήνετε τα αιστήματα να σκεπάζουν τις ορμέςς:sneaky:
Βρε αφού το ξέρεις με τον Κώστα σαν τα κοκόρια τσακωνόμαστε μια ζωη... αλλά πίνουμε και μπύρες μαζί! :biggrin:

Reaction score
8.905

Βλέπω όλες οι γνωστές λούγκρες είναι μέσα και ψοφάνε για ίντριγκα...:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.760
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili