Οθονες 2,33



Μηνύματα
689
Reaction score
184
Λοιπον φιλοι μου συμφορουμιτες ,υστερα απο αναμονη 2,5 μηνων, και καμποσες περιπετειες, η ADEO μας εστειλε απο Ιταλια επι τελους την σωστη οθονη 2,33 που ειχα κανει παραγγελια, απο τον Ιανουαριο.Ειχε προηγηθει η αποστολη μιας οθονης τον Φεβρουαριο ,την οποια αφου τοποθετησαμε,διαπιστωσαμε οτι ειχε καδρο 2,50 !!!! Λαχταρα οπως καταλαβαινετε, μεγαλη!

Η οθονη αποκαθηλωθηκε ακαριαια ,εσταλη πισω στην Ιταλια,και μαζι με τη συγνωμη της ADEO,συνεχισαμε να περιμενουμε, ωσπου πριν απο μερικες μερες, ηλθε επι τελους και τοποθετηθηκε οριστικα.( Στην ολη διαδικασια,καταδειχτηκε με τον καλυτερο τροπο η συνεπεια και ο επαγγελματισμος του Βαγγελη Λαμπρου και της PSA,για την ταχυτητα την μεθοδικοτητα και την ακριβεια που ενηργησαν ) Τωρα αν σας πω οτι στο ενδιαμεσο διαστημα αναμονης ξεκινησαν την αποστολη και μιας τριτης οθονης,την οποια σταματησαν εγκαιρως οι Ιταλοι,λογω παλι καποιου λαθους θα με πιστεψετε ?

Οδηγια προς ναυτιλομενους,οσοι θελουν να κανουν ειδικη παραγγελια για οτιδηποτε αντικειμενο ,να προσεξουν τοσο την εργοστασιακη φιρμα που θα επιλεξουν,οσο και την εν Ελλαδι αντιπροσωπευση της.Ειδικα αυτους τους καιρους.....Τεσπα,τελος καλο, ολα καλα !

Επι των εντυπωσεων τωρα, το αποτελεσμα ειναι εντυπωσιακο. Αλλη αισθηση. Αυτη η μαυρη, αυστηρα καθορισμενη μακροστενη κορνιζα που περιβαλλει την προβαλλομενη εικονα, μου θυμησε την εποχη που νεαρος , πρωτοειδα ταινια cinemascope.Δικαιωνω τον φιλο Gkat για την αποκλειστικη του προτιμηση στο 2,33 / 1.

Μειονεκτηματα ? Ναι ! Υπαρχει ΕΝΑ και λιγο σπαστικο. Οπως γνωριζετε ,οι '' μακροστενες '' ταινιες γυριζονται ως επι το πλειστον σε καδρα 2,33 - 2,35 - 2,40 .Εγω εχω και μερικες σε 2,20 . Κατα περιπτωση λοιπον,εαν το καδρο της προβαλλομενης ταινιας δεν ειναι 2,33 , τοτε η εικονα ειτε υπολειπεται απο το καδρο πανω και κατω , η υπερβαινει το καδρο κατά τι. Το προβλημα αντιμετωπιζεται μερικως μεγαλωνοντας λιγο παρα πανω την εικονα ζουμαροντας,αλλα τοτε ξεχειλωνει λιγο δεξια-αριστερα. Τοτε ομως χανεται η ξυραφενια οψη των οριων της εικονας......
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
689
Reaction score
184
Δραστικη λυση υπαρχει ? ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 !! α) Η ακριβη λυση που ειναι ενας επεξεργαστης εικονας (scaler) που να ρυθμιζει το aspect ratio,με μειονεκτημα ομως οτι καθε φορα που βλεπεις ταινια ,πρεπει να μπαινεις στο μενου και να ρυθμιζεις,και β) Η φθηνοτερη και καλυτερη λυση ,ενα HTPC. Και ειναι καλυτερη ,επειδη απομνημονευει για καθε ταινια τις ρυθμισεις που εχεις κανει,και καθε φορα που θα την επιλεξεις,την βλεπεις με τις ρυθμισεις που εχουν γινει. Για τους περισοτερους απο εσας βεβαια, τα HTPC ειναι γνωστα και καθιερωμενα εδω και καιρο. Εγω ομως,που δεν ειμαι και πολυ σχετικος,τα εβλεπα με φοβο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.295
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top