Πρόταση για αγορά σετ ηχείων σε Pioneer VSX 924 (έως 800 ευρώ)

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Μετά τη μετακόμιση σε μεγαλύτερο σπίτι, έφτασε η ώρα να αντικαταστήσω τη soundbar LG NB4530A που αγόρασα πέρσι (αφού πλέον χωράνε και ηχεία-δορυφόροι). Όντας ψιλοάσχετος με το άθλημα του home theater, άρχισα να διαβάζω τις διάφορες συζητήσεις στα σχετικά φόρουμ ώστε να πάρω μια γενική ιδέα. Οι περισσότερες ήταν λίαν διαφωτιστικές και μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στα παρακάτω:

- Έτοιμες προτάσεις HTIB καλό είναι να αποφεύγονται. Άλλωστε ό,τι έχω δει μέχρι τώρα δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ειδικά στα μοντέλα της εγχώριας αγοράς. Επιπλέον ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για αναπαραγωγή ταινιών μέσω DLNA (και γενικά για streaming οποιουδήποτε είδους, πχ. μουσική, χωρίς όμως να τη θεωρώ ως προτεραιότητα), οπότε απορρίπτω την αγορά Blu-ray player. Και άρα οποιασδήποτε έτοιμης λύσης.

- Ούτως ειπείν είναι προτιμότερο να στήσω από την αρχή ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου, αγοράζοντας ξεχωριστά το κάθε περιφερειακό. Αυτή τη στιγμή έχω κολλήσει κυρίως στο δίλημμα επιλογής των ηχείων και χρειάζομαι την πολύτιμη συμβουλή σας.

Στο θέμα του receiver νομίζω πως κατέληξα στον Pioneer VSX 924. Δεν ξέρω αν υπάρχουν και καλύτερες προτάσεις σε αυτό το εύρος τιμών, αλλά δεν θέλω να το ψάξω και περισσότερο (από κάπου πρέπει να ξεκινήσω). Το εμβαδό που πρέπει να καλυφθεί είναι περίπου 20-25 τ.μ. Αν έχω καταλάβει καλά, το μόνο που χρειάζομαι πλέον είναι ένα κοπάδι ηχεία (φαντάζομαι διπολικά), που θα αποτελούνται από 4 surround δορυφόρους, ένα κεντρικό monitor και ένα subwoofer. Η συνολική ισχύς δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού λόγω μέτριας μόνωσης δεν έχω τη δυνατότητα να ανεβάζω την ένταση πέραν του συνηθισμένου. Θα ήθελα όμως να πάρω κάτι σχετικά αξιοπρεπές που θα μου "μείνει" για μερικά χρόνια.

Επίσης να σημειώσω πως ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για tallboy surround speakers (λόγω διαρρύθμισης του χώρου), ενώ θα επιθυμούσα τα πίσω ηχεία να είναι και ασύρματα (χωρίς να είναι και απολύτως απαραίτητο, θα προτιμήσω όμως ένα τέτοιο σετ που να κοστίζει πχ. 100 ευρώ περισσότερο από τα αντίστοιχα ενσύρματα). Η δε τιμή όλων των ηχείων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 700-800 ευρώ.

Κάποια παραδείγματα νομίζω πως είναι τα BPT5-10BLA της Crystal Audio, τα Roister HT-3300 ή τα σχετικά ακριβότερα Teufel LT2 Mk2. Αλλά δεν θα με πείραζε να αγοράσω και ξεχωριστά κομμάτια, πχ. είδα πως subwoofer σαν τα Koda GW-212 και Crystal Audio THX-10SUBT θεωρούνται αρκετά τίμια για τα λεφτά τους. Μετά από κάποιο σημείο όμως άρχισα να πελαγώνω, οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι που να πληροί τις απαιτήσεις μου θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.458
Reaction score
74.949
Καλώς ήρθες στο AVsite!

Για νορμάλ ένταση είναι μια χαρά και τα CA και τα Rois(ter) αν υπάρχουν.
 

Μηνύματα
496
Reaction score
559
Εκπληκτικο σετ ηχειων που εχω ακουσει (αν φυσικα μπορεις να διαθεσεις 100 ευρω παραπανω και να τοποθετησεις τα surround σε βασεις) ειναι αυτο: http://www.e-avshop.com/index.php?route=product/product&product_id=1534&ref=bestprice.gr
Πολυ ωραιος (μεγαλος) ηχος και κατασκευη στα χρηματα του.
Φιλικα Μιχαλης
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Ευχαριστώ. Για νορμάλ ένταση τα θέλω, αφού όπως είπα δεν εμπιστεύομαι τη μόνωση του σπιτιού και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω το σύστημα για πάρτι ή άλλα σχετικά.

Μετά από κάμποσο ψάξιμο νομίζω πως θα καταλήξω στα εν λόγω CA, αφού έχω αρχίσει να εγκαταλείπω την ιδέα των ασύρματων πίσω ηχείων. Διαπίστωσα πως υπάρχουν διάφορα kits που μετατρέπουν τα rear σε wireless (πχ. αυτό της Rocketfish) αλλά τελικά μάλλον δεν αξίζουν τον κόπο. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον. Θα ρίξω καλώδιο τοίχο-τοίχο και θα υποστώ στωικά τις συνέπειες (βλ. δίκαια Οργή της Γυναίκας).

Ενδιαφέρουσα πρόταση φαίνονται και τα Rois Emphasis 314 αλλά φυσικά πως δεν πωλούνται σαν σετ 5.1, είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από ότι θα ήθελα (ειδικά για εμπρός ηχεία) ενώ ξεφεύγουν κάπως και στην τιμή. Παρόμοια η κατάσταση και με τα Roister Emphasis 25, τα οποία συν τοις άλλοις είναι και δυσεύρετα. Γενικά σε αυτή τη φάση θα ήθελα να αποφύγω το σταδιακό χτίσιμο του HT σετ και να τα πάρω όλα μαζεμένα να ξεμπερδεύω.

Θα ξεκινήσω με την παραγγελία του ενισχυτή και στο ενδιάμεσο θα κοιτάξω για εναλλακτικές λύσεις, διαφορετικά βουρ για τα BPT5-10BLA.

ps: η απάντηση του Μιχάλη ήρθε ενώ εγώ έγραφα τη δική μου, οπότε μόλις τώρα είδα την πρόταση των JBL. Τα 100 ευρώ διαφορά δεν είναι εμπόδιο (το πολύ πολύ να καθυστερήσω την αγορά άλλης μιας LIFX λάμπας), οι βάσεις για τα πίσω όμως μάλλον είναι ένα θεματάκι. Τελοσπάντων, θα λάβω σοβαρά υπ' όψη και αυτή την περίπτωση. Ευχαριστώ και πάλι.

pps: από καλώδια τι προτείνετε; Διάβασα πως ενδείκνυνται αυτά των 2,5mm και στα εμπρός ηχεία υπολογίζω ένα μήκος γύρω στο 1,5 με 2 m ενώ για τα πίσω γύρω στα 10-12m. Θα χρειαστούν και έξτρα βύσματα, πχ. μπανάνες κλπ; (όπως είπα, γενικά είμαι ψιλοάσχετος από ηχητικές εγκαταστάσεις, τώρα κάθομαι και τα διαβάζω)
 
Last edited:

Μηνύματα
496
Reaction score
559
Φιλε μου κατα την ταπεινη μου παντα αποψη, νομιζω πως ενα τετοιο σετ ηχειων θα ανταπεξελθει καλυτερα στις χαμηλες εντασεις (εχοντας και εικονα), ασε που μπορεις να ρυθμισεις λιγο και το sub το οποιο ευθυνεται τις περισσοτερες φορες για τον θορυβο μιας και τα κεντρικα διαθετουν 6,5 woofer στα πλαγια.
Οσο αναφορα τις βασεις των surround, δεν εννοουσα τοιχου αλλα δαπεδου, οπου δεν βλεπω διαφορα στην τοποθετηση, σε συγκριση με ενα ηχειο δαπεδου. (εκτος αν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα)
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Η ένστασή μου είναι κυρίως στο έξτρα κόστος των βάσεων δαπέδου που θα ανεβάσει την τελική τιμή στο χιλιάρικο. Αλλά νομίζω πως τις βάσεις μπορώ να τις πάρω και αργότερα, οπότε σιγά-σιγά έχω αρχίσει να ψήνομαι για τα JBL που πρότεινες. Αν νομίζετε ότι η διαφορά στην τιμή αξίζει τον κόπο και αν είμαστε βέβαιοι ότι τα σηκώνει ο 924, τότε να προχωρήσω.

edit: αν κρίνω από συνδυασμούς/προσφορές σαν αυτή εδώ, τότε νομίζω πως δεν θα υπάρχει θέμα. Άρα θα κοιτάξω τα JBL ως πρώτη προτεραιότητα.
 
Last edited:

Μηνύματα
496
Reaction score
559
Συγνωμη κιολας, ξεχασα να σε καλωσορισω στο avsite, το οποιο θα σε βοηθησει στην πορεια να στησεις το συστημα σου,
και κυριως απο ανθρωπους που γνωριζουν το κομματι home cinema.
Οσο για τα υπολοιπα, νομιζω πως αξιζει ο κοπος και οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με τον pioneer.
Φυσικα δες και αλλες προτασεις και κυριως αν εχεις δυνατοτητα, ακου και απο κοντα.
Βασεις υπαρχουν και φτηνες π.χ http://shopday.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=5174#.VKp0ySusWCM
Φυσικα οπως λεει και ο λαος "οτι πληρωνεις παιρνεις".
Ελπιζω να βοηθησα, καλη συνεχεια !!
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Έγινε η παραγγελία για τον Pioneer 924 καθώς και για το JBL Loft 20/30/50/SP150 σετ ηχείων που πρότεινε ο Μιχάλης. Μαζί πήρα και καμια 25αριά μέτρα Procab LS25 (2x2.5mm), συν κάμποσες 24Κ μπανάνες και Fisual ομοαξονικό για το subwoofer. Τώρα αν είναι καλά/επαρκή τα καλώδια ή όχι, θα σας γελάσω αλλά δεν είχα όρεξη να το ψάξω και παραπάνω.

Ελπίζω σε 10-15 μέρες να μου έχουν έρθει όλα, οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις. Τις βάσεις τις άφησα για αργότερα, αφήστε ίσως τελικά πάρω τίποτα Loft 50 και για τα πίσω (κάααποτε) και τα μικρά τα βάλω είτε στο PC, είτε στα πλάγια του ΗΤ.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Τζίφος. Το σετ της JBL δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, κανένα από τα 2 μαγαζιά του skroutz δεν το είχε διαθέσιμο τελικά (άσχετα αν στο site τους έγραφαν τα δικά τους). Νομίζω πως θα πάρω ξεχωριστά το κομμάτια να τελειώνει η υπόθεση. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για μάρκες, αλλά έχω αρκετά μοντέλα υπ' όψιν. Τουλάχιστον το κέρδος θα είναι πως τώρα θα πάρω οπωσδήποτε 4 κολώνες.

Ο Pioneer ήρθε, ίσα που τον άναψα να δω ότι όντως δουλεύει, κατέβασα και το app στο κινητό αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Μετά από λίγο ψάξιμο ακόμα (το τελευταίο ελπίζω), προσανατολίζομαι προς:

- 4x Whaferdale Vardus VR-400 για front/surround. Ίσως overkill για πίσω ηχεία (τουλάχιστον για το setup μου) αλλά δεν πειράζει
- Center το Whaferdale Diamond 10cc (συν οι σχετικά μαζεμένες διαστάσεις του)
- Subwoofer είπα να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω για το NS-SW300 της Yamaha

Πάει να πει το budget ξέφυγε αρκετά από τις αρχικές προσδοκίες (σχεδόν διπλάσιο), όμως ελπίζω να αξίζει τον κόπο.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.458
Reaction score
74.949
Τα υπόλοιπα ΟΚ αλλά πάρε μεγαλύτερο κεντρικό. Να έχει τουλάχιστον ίδια σε μέγεθος μεγάφωνα με τα L-R, θα έχεις 10cm woofers στο σημαντικότερο κανάλι;
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Thanks. Αν δεν κάνω λάθος, τα ηχεία των LR είναι 6" έκαστο (~15cm). Απ' ότι βλέπω το μοναδικό central της Whaferdale με συγκρίσιμο μέγεθος μεγαφώνου είναι τούτο εδώ. Που ξεφεύγει λίγο στην τιμή και (κυρίως στο μέγεθος). Αλλά αν είναι να αξίζει τον κόπο, ας πάρω αυτό. Εκτός αν προτείνεται κάποια εναλλακτική λύση, προφανώς άλλης εταιρείας.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.458
Reaction score
74.949
Δε συγκρίνεται αυτό το κεντρικό, είναι τριών δρόμων και θα παίζει πολύ καλά. Προσωπικά θα έπαιρνα ίδιας σειράς L-R και κεντρικό, και φθηνότερα μικρά surrounds αλλά βλέπω ότι ακόμα και τα μικρότερα Diamond δαπέδου είναι ακριβούτσικα.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
...έως αρκετά ακριβά θα έλεγα, οπότε μάλλον θα κρατήσω όλα τα υπόλοιπα και θα αλλάξω την παραγγελία στο Whaferdale Diamond 10cm. Το οποίο λόγω μεγαλύτερου ύψους (231mm αντί για 128) με βάζει σε μπελάδες για το συνολικό ύψους του επίπλου (που κι αυτό πρέπει να αγοραστεί κάποια στιγμή) αλλά μπρος στα κάλλη...
 

Μηνύματα
150
Reaction score
66
Μαλλον θα σε μπερδεψω τωρα αλλα πρεπει να δεις οπωσδήποτε κ την zensor σειρα της dali καμια σχεση με τα δυσκολα σε φορτιο wharfedale κ μουσικοτητα ( zensor 5, zensor center, k zensor 1), κ κατι άλλο μην σε ξεγελάει το μέγεθος ακου τα zensor 5 κ δεν θα πιστευεις ότι ένα τοσο διακριτικο δαπέδου εχει τοσο ογκο
καλη συνεχεια ...
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.607
Reaction score
4.147
Πάρε ό,τι καλύτερο μπορείς σε ηχεία.Είναι το τελευταίο πράγμα που θα αλλάξεις,αν αλλάξεις.
Συμφωνώ και εγώ και για το μεγάλο κεντρικό της wharfedale.Είναι,όσο το δυνατόν,σωστά φτιαγμένο.
Από εκεί και πέρα αν θες να ταιριάξεις ακριβώς τότε μπροστά πρέπει να είναι μινιμουμ αυτά.Για surround πάρε αυτά( και πάλι δεν χρειάζεται αλλά είπες ότι θες δαπέδου).

Αν δε βγαίνεις οικονομικά τότε πάρε τουλάχιστον τα VR400 για μπροστά.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.458
Reaction score
74.949
Η σειρά Diamond αλλάζει σε 100 και 200, ίσως αν περιμένεις λίγο βρεις καμιά προσφορά στα υπάρχοντα μοντέλα.
 


Μηνύματα
10
Reaction score
5
Είναι μάλλον υπερδιπλάσια. Από τα "μάξιμουμ 700-800" που υπολόγιζα αρχικά, έχω φτάσει στα ~1400+ μετά και την παραγγελία για το μεγαλύτερο κεντρικό της Whaferdale. Αν προσθέσω και μερικά ακόμα παραφερνάλια, όπως το subwoofer cable, τις μπανάνες και την... LIFX λάμπα για φωτισμό όπισθεν της TV (μέσω του Huey app, για να υλοποιήσω κάτι παρόμοιο), περνάω αισίως τα 1500. Σε αυτά τα λεφτά θα προστεθεί επιπλέον το κόστος του επίπλου της τηλεόρασης, αφού το υπάρχον είναι εντελώς ακατάλληλο. Ψάχνω να βρω κάτι με διαστάσεις 1,20 x 55 x 45 μάξιμουμ, με πολύ χαμηλά πόδια (για να μην "ανέβει" η TV πολύ πάνω από τα 60cm) και ιδανικά με 2 ράφια ώστε να κάτσουν AV receiver, Xbox One, Popcornhour στο ένα και το central speaker στο από πάνω. Εν ολίγοις τρέχα γύρευε. Ό,τι έχω κοιτάξει μέχρι στιγμής απέχει μακράν από αυτό που θέλω.

Προφανώς ο τίτλος του θέματος είναι πλέον παραπλανητικός, αφού ήδη έχω κάνει σημαντική υπέρβαση στο budget (ειδικά αν συνυπολογίσουμε και ένα Casio PX350 που παρήγγειλα αυτές τις μέρες, άσχετο με το χτίσιμο του HT φυσικά).

Αυτός είναι και ο λόγος που τα Diamond 10.5 μου πέφτουν λίγο... βαριά αυτή τη στιγμή. Άρα λογικά θα παραμείνω σε ό,τι έχω ήδη παραγγείλει, αρκεί οι μαγαζάτορες να μην αρχίσουν πάλι τα ίδια περί μη διαθεσιμότητας κλπ.

Η πρόταση των Zensor μου φαίνεται κι αυτή εξαιρετική, αν και θα επιμείνω ότι θέλω εξ' αρχής κολώνες για τα πίσω ηχεία, για εμφανισιακούς και όχι μόνο λόγους. Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω τη διαρρύθμιση του HT όπως εγώ θέλω, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο χώρο παρά την έκτασή του (προφανώς ο μεγαλύτερος είναι αυτός του παράγοντα Γυναίκα, όλα τα άλλα πάντα λύνονται). Όσο για τις επερχόμενες προσφορές στα Diamond, δεν νομίζω πως έχω υπομονή να περιμένω κι άλλο. Κακό του κεφαλιού μου βέβαια.

Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να έχει τελειώσει το στήσιμο, γιατί τόσες μέρες γράφω-γράφω και το μόνο πράγμα που έχω είναι ένας AV receiver που κάθεται σβηστός σε μια γωνία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
 

Μηνύματα
10
Reaction score
5
Αχ, σειρά του Φώσκολου έχουν γίνει αυτά τα κατακαημένα τα ηχεία μου.

Αφού πρώτα κατέληξα στο παραπάνω setup (υποτίθεται σε ετοιμοπαράδοτα προϊόντα), έκανα την παραγγελία για να μου τηλεφωνήσουν 2 μέρες αργότερα και να μου πουν να προκαταβάλω όλο το ποσό ώστε να μην μου βγουν πολλά τα μεταφορικά με αντικαταβολή. Το μαγαζί είναι στην άλλη άκρη της Αθήνας και σκέφθηκα πως δεν είχα καμία όρεξη να διασχίζω όλο το λεκανοπέδιο απόγευμα μετά από δουλειά, οπότε συμφώνησα (στο κάτω-κάτω είναι γνωστό κατάστημα και δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας).

Λεπτά μετά την κατάθεση με ενημερώνουν ότι το Whaferdale 10cm δεν υπάρχει και προτείνουν το άρτι αφιχθέν Diamond 220c. Καλό-κακό δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε τουλάχιστον αξιοπρεπές οπότε συμφώνησα στην αλλαγή. Αξιοπρεπές μεν, φθηνότερο δε, οπότε αμέσως προκύπτει χρηματική διαφορά την οποία και φυσικά προτίθενται να επιστρέψουν (ελπίζω αμέσως μετά το πέρας της παραγγελίας).

2 μέρες αργότερα τηλεφωνούν ξανά για να μου πουν ότι τα προϊόντα ναι μεν παραδόθηκαν στη μεταφορική (με κόστος παράδοσης "γύρω στα 15 ευρώ", χωρίς να είναι και απολύτως σίγουροι) αλλά τα 2 από τα 4 VR400 θα τα πάρω την επόμενη βδομάδα γιατί δεν ήταν διαθέσιμα. Πάει να πει θα ξαναπληρώνω κερατιάτικα μεταφορικά.

Οι μόνοι λόγοι που δεν γκρινιάζω είναι πως πρώτον (ελπίζω ότι) θα παραλάβω αύριο το πρώτο τμήμα της παραγγελίας (οπότε θα έχω να ασχολούμαι με κάτι) και δεύτερον πως οι τύποι ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί σε όλα. Ευελπιστώ σε αίσιο τέλος.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.743
Μηνύματα
2.874.574
Members
37.942
Νεότερο μέλος
koniklos
Top