Τι εγινε στην παρουσιαση Avantgarde/P.A.M?


Μηνύματα
78
Reaction score
0
Nα ευχαριστήσουμε πάνω απ'όλα τους οικοδεσπότες (το ζεύγος κου Γιάννη-Γιάννας) που έδειξαν περισσή υπομονή στους ...τρελλούς. Eιπλέον πραγματικά χάρηκα το πολύ υψηλό επίπεδο των φίλων που ήρθαν. Σοβαροί, μετρημένοι και έχω την εντύπωση ότι η εποχή των "ξερόλων" και των περίεργων έχει φύγει! Εύγε.
Το σύστημα που έπαιξε το έχω αναφέρει σε άλλο post. To είχα στήσει το Σάββατο και γενικά ήταν μέσα στις προδιαγραφές που είχα θέσει και επίσης στα βασικά σημεία αλλά και σε ουσιαστικές λεπτομέρειες πέτυχε κατά τη γνώμη μου το στόχο του.
Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να επέμβει ήταν ...στα χαλιά (καλοκαίρι ακόμα) και ΜΟΝΟ στη κεφαλή. Δηλαδή, αν κάποιος ήθελε λίγο περισσότερο "ζουμί", απλά θα έπρεπε να δοκιμάσει και κάποια άλλη κεφαλή. Αυτά ώς γνωστόν είναι γούστα. Το μόνο λάθος που είχαμε ήταν τα ...ανάποδα κανάλια (Είχε αλλάξει το προηγούμενο βράδυ ο κ.Γιάννης κάποια καλώδια και δυστυχώς δεν μου το είπε) και το ανακάλυψε ο πολύπειρος Πάνος κάπου στο τέλος της ακρόασης (sic).

Να αναφέρω ότι το συνολικό κόστος του συγκεκρυμένου συστήματος είναι τα 28.000 Ευρώ , με τιμή προσφοράς τα 23.500 Ευρώ.

Β.Λ_
 





Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Tony, τον γνωστό trouble maker του ACA, για τις υπέροχες φωτογραφίες!!!

- Χάρμα οφθαλμών!!!!



 




Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
- Άντε και μια τελευταία με το ψηφιακό....



- Περιμένουμε και τους άλλους φωτορεπόρτερ και φυσικά τις εντυπώσεις σας :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Nα ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου την οικοδέσποινα και τον οικοδεσπότη,όπου μας σκλάβωσαν με την απλή και καθώς πρέπει φιλοξενία τους.
Να είναι καλά και να τα χαίρονται. :D

Ηχεία Avantgarde,έχω ακούσει όχι πολλές φορές,όμως αρκετές,και τις περισσότερες τα solo.
Mπορώ να πω,ότι εάν τα SOLO,είναι ανεκτίμητο εργαλείο για την ουδετερότητά τους και την δυναμική παρουσία τους,τα DUO,είναι ο υπερθετικός βαθμός της ανάλυσης,των δυναμικών αντιθέσεων,του καθαρού και αχρωμάτιστου ήχου,όπου ότι τους βάλεις,θα στο πετάξουν,θα το ξεσκεπάσουν,δεν θα του συγχωρήσουν τήν παραμικρή ατέλεια. :x
Αυτό για κάποιους είναι κακό,για τους γνώστες και τους ψαγμένους όμως είναι καλό γιατι...
Εδώ με μικρές αλλαγές,είτε αυτό λέγετε βελτίωση του χώρου,είτε αυτό λέγετε καλώδιο,είτε αυτό λέγετε κεφαλή,με λίγες δηλαδή και οικονομικές μικρο αλλαγές,μπορεί ο καθένας να φέρει τα πράγματα,την μουσική δηλαδή, στα μέτρα του,στα γούστα του,όποια και να είναι αυτά. :wink:

Για να συμβιώσει όμως κάποιος γενικότερα με ηχεια κόρνες,και ειδικότερα με τα Avantgarde,απο το DUE και πάνω,λόγω σχέδιου και όγκου,πρέπει να είναι κατασταλαγμένος ακροατής,γνώστης του LIVE,να θέλει τον αχρωμάτιστο,τον φυσικό ήχο,ο οποίος βέβαια,κάποιους απο εμάς θα μας φανεί παράξενος στην αρχή,γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ,μαζί και εμένα συμπεριλαμβανομένου,ακούμε χρωματισμένο ήχο,αλλος περισσότερο,άλλος λιγότερο,όμως [highlight=violet]χρωματισμένο[/highlight].

Η προσπάθεια τουλάχιστον η δική μου,είναι κάποια στιγμή,εφ'οσον αισθανθώ ολοκληρωμένος ακροατής,να αλλάξω στρατόπεδο και φιλοσοφία,και να πάω σε κόρνες. :wink:

Να τονίσω μόνο και μόνο για την ιστορία,ότι ο κ.Γιάννης,πρίν απο αυτά τα ηχεία,είχε ένα απο τα καλύτερα ηχεία μεμβράνης,τα QUAD. :wink:

Με 104-105 db ευαισθησία,στο 1 watt στο 1 μέτρο,με 1 ή 2 καλά watt μπορείς να γεμίσεις τον οποιονδήποτε χώρο με μουσικη,ζωντανή μουσική.

Ο ενισχυτής,της ίδιας εταιρείας,είναι εάν θυμάμαι καλά,ας με διορθώσει ο Βαγγέλης εάν κάνω κάπου λάθος,15 βάττ σε τάξη ΑΒ, και 3 βαττ σε καθαρή τάξη Α,όπου αυτά τα έστω 3 βαττάκια,κάνουν τα ηχεία να περνάνε με άνεση τα 110 db,στάθμη αρκετά καλή για εμένα,υπερβολική για κάποιους άλλους. :mrgreen:

Το πικάπ, χειροποίητο,με όλη την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που μάζεψε στα τόσα χρόνια ενασχόλησης ο Βαγγέλης Λαζάρου,τα υλοποίησε,βασιζόμενος σε απλές ίσως τόσο απλές αρχές όπου κάποιος μπορεί να τις χαρακτηρίσει και επαναστατικές,όμως με κατάλληλα επιλεγμένα υλικά.

Τα δικά μου προσωπικά ηχητικά συμπεράσματα ήταν,ότι ο ήχος ήταν περισσότερο καθαρός και δυναμικός απ'ότι έχω συνηθίσει,λίγο στεγνός,λόγω απουσίας παραμορφώσεων και χρωματισμού,αλλά ζωντανός.
Αυτό όμως διορθώνετε όπως είπα παραπάνω,με μιά γλυκιά κεφαλή και όχι με την DENON 304,η οποία είναι και αυτή,η ουδετερότητα και η ανάλυση,ή με κάποια καλώδια με έμφαση στην μεσαία περιοχή.
Ομως πρίν απο όλα αυτά,όταν το σπίτι ντυθεί στα χειμωνιάτικα με χαλιά ,βαριές κουρτίνες κλπ,καθότι όλοι γνωρίζουμε όπως έχω γράψει αρκετές φορές,για το κακό που κάνουν στον ήχο οι μεγάλες γυμνές γυαλιστερές επιφάνειες,να μην χρειαστεί,καμμιά άλλη αλλαγή.

Τελειώνοντας,να πω ότι πραγματικά για εμένα,ήταν μια συνκλονιστική εμπειρία,να ακούσω ένα καλοστημένο πικάπ,να παίζει σε οικιακό χώρο με κόρνες τέτοιου μεγέθους,και να παίζει τόσο αληθινά.

Συμβουλή.
Προσπαθήστε να ακούσετε τις κόρνες της Avantgarde,πρίν αποφασίσεται για κάποιο άλλο ηχείο,θα με θυμηθείτε. :)
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Δεν ημουν παρων στην παρουσιαση , ομως εχοντας "συμβιωσει" καποιους μηνες με τα solo της Avantgarde σε συνδυασμο με παλαιοτερη αναλογικη υλοποιηση του Βαγγελη Λαζαρου , δεν θα αλλαζα ουτε...τελεια απο οσα ωραιοτατα μας περιεγραψε ο Γιωργος Αναμουρλιδης.

Επι πλεον θα ηθελα να συγχαρω τον ιδιοκτητη του συστηματος απο αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες και μονο και να τον παρακαλεσω-εαν ειναι δυνατον- να μας πει και αυτος δυο λογια για το συστημα του.

Οι γνωμες των υπολοιπων που ειναι? :wink:
 

Μηνύματα
78
Reaction score
0
Κάποιες επισημάνσεις:
Ο ενισχυτής (ε , βέβαια ο Γιώργος θα θυμόταν τον ενισχυτή αν ήταν κανένα monster...) ήταν ο AVANTGARDE MODEL 5, με ισχύ 2χ1.75W ταξη Α, 2Χ27W τάξη ΑΒ.
Στο 99% της ακρόασης δεν ξεπεράσαμε τα 1,5 W...
To pik-up (P.A.M labs ) δεν είναι χειροποίητο, είναι παραγωγής ή αν είναι χειροποίητο ,είναι όπως και κάποια άλλα πικ-άπ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα P.A.M labs προιόντα, είναι handcrafted παραγωγής με CE.Δεν είναι του Λαζάρου, αλλά σχεδιασμένο απο το Λαζάρου απο το Α-Ω. Κατασκευάζεται απο την Ρ.Α.Μ labs και ήδη μαζί με άλλα προιόντα εξάγονται στν Γερμανία και στην Ιταλία, ενώ σε τρείς μήνες φεύγει και για το Νew Jersey NYC.
Γιώργο , πραγματικά έπιασες τα ουσιαστικά αυτού του συστήματος!
Ανδρέα, δυστυχώς ο ιδιοκτήτης του συστήματος δεν έχει καμία επαφή με υπολογιστές για να εκφράσει και αυτός τη γνώμη του. Ομως, δείχνει πολύ ευτυχής...
 

Μηνύματα
1.408
Reaction score
1.117
Και για μενα ο ηχος του συστηματος ηταν μια αποκαλυψη. Επιτελους ενα μεγαλο ηχειο στημενο οσο πιο σωστα γινοταν σε ενα χωρο αρκετα μεγαλο με λιγους περιορισμους. Επειδη εχω τα Solo και γνωριζω τη φιλοσοφια της Avantgarde, πρεπει να αναφερουμε οτι τα ηχεια δεν θα ηχουσαν ετσι οπως τα ακουσαμε, αν τα συνοδα δεν ηταν κορυφαια και δεν ειχε γινει προσεκτικη επιλογη.

Το καλο με τα ηχεια της Avantgarde, ειναι οτι δεν χρειαζονται συνοδα αντιστοιχης τιμης με τα ηχεια. Απλα χρειαζονται τα σωστα συνοδα, αλλιως θα σου εκθεσουν ολες τις ατελειες του συστηματος. Αυτο το λεω εκ πειρας μιας και ειμαι παθων...

Ο ολοκληρωμενος Model 5 (περιπου 3000 ευρω) ειναι ειδικα σχεδιασμενος για τα ηχεια της εταιρειας αν και μπορει να χρησιμοποιηθει και για αλλες κορνες. Συμφωνα με την εταιρεια: Model 5 is a solid-state integrated amplifier, delivering 2 x 0.4 watts @ 8 ohms (2 x 1.1 watts @ 20 ohms) in optimal CLASS A operation mode. Floating to CLASS AB mode if required, the amplifier delivers up to 27/38W into 8/4ohm.

Το συστημα πλατο/βραχιονα εδειξε υποδειγματικη συμπεριφορα αφου επαιξε αδιαμαρτυρητα οτι ειδος μουσικης ζητησαν οι παρευρισκομενοι, απο τους αρκετους δισκους που υπηρχαν. Η συγκριση δε με το CD player; Καλυτερα να μην γραψω παραπανω, αφου εχουν γινει χιλιαδες συζητησεις στο παρελθον για το θεμα. Παντως δεν ακουσα καποιον να τοποθετηθει υπερ του CDp εκεινη τη μερα. Και ας σημειωθει οτι η κεφαλη κοστιζει 350 ευρω και οχι εκατομμυρια. Για τεχνικες πληροφοριες οποιος ενδιαφερεται, ας απευθυνθει στον Βαγγελη. Οσοι παρευρεθηκαν, ακουσαν την αναλυση που μας εκανε για τις τεχνικες που χρησιμοποιησε για την κατασκευη του πικαπ, ολα βαση μετρησεων.

Για το phono της P.A.M. δεν υπαρχουν πολλα να γραψω αφου ειναι το πιο παλιο προιον της εταιρειας και ολοι το γνωριζουν. Αλλωστε υπαρχουν χρηστες που μπορουν να πουν περισσοτερα. Το μονο που θελω να πω, ειναι οτι ειναι υπευθυνο για το μηδενικο θορυβο που ακουσαμε απο μια χαμηλοεξοδη κεφαλη και ενα υπερευαισθητο σετ ηχειων.

Να προτεινω και εγω ανεπιφυλακτα μια ακροαση των ηχειων της Avantgarde. Μπορει να μην εχουν ηχεια χαμηλης τιμης, εχουν ομως το πλεονεκτημα οτι δεν χρειαζονται ακριβα συνοδα, απλα τα σωστα. Οπως με το Solo παιρνεις ενα set ηχειων-ενισχυτικων matchαρισμενο, ετσι και τα Uno, Duo, Trio μπορεις να τα ταιριαξεις με τον χαμηλης τιμης ολοκληρωμενο της εταιρειας και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για θεματα matching, xωρις να χρειαζεται επενδυση αναλογων ποσων σε ενισχυτικα. Απο θεμα οδηγησης βεβαια, 1 με 2 watt ειναι υπεραρκετα για τεραστιες εντασεις, για ολα τα ηχεια της εταιρειας.

Τελος, να ευχαριστησω και εγω τον κ. Γιαννη και την κ. Γιαννα που μας ανεχθηκαν τοσες ωρες αδιαμαρτυρητα.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49

Flatliners... Η ζωή μετά την ισοηλεκτρική γραμμή :!: :wink:

Κατ'αρχάς 'εμα μεγάλο ευχαριστώ στους οικοδεσπότες, και στον ακούραστο Βεγγέλη Λαζάρου που είχε την υπομονή να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ακρόασης και επεξήγησης πλήρες, επεξηγηματικό και κατανοητό.

Δεν μπορώ να πω πως η ακουστική μου εμπειρία είναι μεγάλη, αλλά νομίζω πως το σύστημα αποτελεί ένα FLAT εργαλείο ανάλυσης και εκτίμησης , γιατί κανείς μπορεί να "παίξει" είτε με κεφαλή-καλώδια-interconne...είτε με τον χώρο (κουρτίνες, χαλιά..), είτε με μέσο (cd, βινύλιο...) είτε με τα αυτιά του!!! (υπήρξε άνθρωπος που αντελήφθη ότι τα κανάλια είταν ανάποδα!!! :roll: ).

Από κεί και πέρα!
Για το πικάπ. Δεν λέω για το πικάπ, γιατί δεν έχω εμπειρία από πικάπ! :cry: όμως η κατασκευή και η τεχνολογία που το συνοδεύει νομίζω πως είναι εξαιρετική!
Ο ενισχυτής απέδειξε πως τα ηχεία οδηγούνται πανεύκολα, βέβαια με σωστό μηχάνημα, που πιστεύω πως ίσως ένας "λαμπάτος" θα γλύκαινε το άκουσμα τους (εκτός αν εφταιγε και ο χώρος)!

Τα ηχεία ήταν ... πολύ πολύ καλά! Αποκαλυπτικά, ολοζώντανα, αναλυτικότατα και λαμπερά!! (Ισως τα μεσαιουψηλα λίγο πιό μπροστά)!
Το μπάσο ήταν κάτι που δεν το περίμενα να το ακούσω έτσι μιά και είμαι μπιεντνταμλιγιουφρικ, αλλά τι να κάνουμε περαστικά μου :mrgreen: .
Ομως πιστεύω πως αν κάποιος σκοπεύει να ασχοληθεί με κόρνα κα ένα σύστημα που θα του αποκαλύπτει σχεδόν τα πάντα (ακόμα και αν έχει κουρτίνες η γυναίκα του), πρέπει οπωσδήποτε να ακούσει τα Avandgarde!!!!
Επίσης αν κάποιος θέλει πταγματικά να ασχοληθεί με το πικάπ σωστά (βλέπε εμένα), καλύτερα να γυρίσει πίσω και να κάτσει στ'αυγά του, η να το πάρει απόφαση διότι 'εμπλεξε στα βαθειά!!! :wink:
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
206
Διαβάζω με προσοχή αυτά που γράφτηκαν μετά την ακρόαση του συστήματος Avantgarde/P.A.M.  
Λυπάμαι που δεν τα κατάφερα τελικά να συμμετάσχω στην ακρόαση. Ειχα δηλώσει συμμετοχή για Σάββατο αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει η συνάντηση την Κυριακή.
Πραγματικά θα ήθελα να μας δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία για ακρόαση αυτού του πανέμορφου συστήματος.  Αν είναι δυνατόν αυτό να γίνει το Σάββατο που μας έρχεται θα ήταν ότι καλύτερο.
Είναι ευκαιρία να ακούσουμε και το τροποποιημένο DAC της Behringer μέσα από τα Avantgarde.  Το λαμπάτο στάδιο που ετοιμάζω  είναι σχεδόν έτοιμο και έχει πάρει την μορφή ενός΄προενισχυτή.  Αν ο ενισχυτής του συστήματος παρέχει την δυνατότητα διαχωρισμού του σταδίου προενίσχυσης από το τελικό στάδιο ενίσχυσης, τότε θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε απευθείας τον τελίκό από τον λαμπάτο μου προενισχυτή.

Δηλαδή  ....  CD/Transport  +  Berhinger DAC + Valve Pre + Power Amp stage + Anantgarde.

Eπίσης θα μπορούσαμε να κάνουμε εγγραφή από πικάπ μέσω του Behringer και στη συνέχεια αναπαραγωγή μέσω του CD player.
Κατόπιν θα κάνουμε σύγκριση παίζοντας ταυτόχρονα το πικάπ και το CD που γράψαμε.    

Τι λέτε ?

Ελπίζω ο οικοδεσπότης μας και ο κ. Βαγγέλης Λαζάρου να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε .

Ευχαριστώ και καλή σας μέρα.
 

Μηνύματα
78
Reaction score
0
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα για οποιαδήποτε δοκιμή, αντιθέτως, επιζητώ οποιαδήποτε κόντρα και σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμής. Να υπενθυμίσω ότι το σύστημα που ακούσαμε ουσιαστικά αποτελεί ένα ...entry level , όσο αναφορά ειδικά την AVANTGARDE ACOUSTIC και την upper class του high-end. Να μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα σύστημα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΄περίπου στα 23.500-24.000 Ευρώ (απο κεφαλή ώς τα ηχεία). Διότι εκτός των ηχητικών αποδόσεων δεν μπορούμε να ξεχνάμε και τα χρηματικά τιμήματα που θα πρέπει να καταβάλουμε για αυτά. Συνήθως δε, τα χρήματα κανονίζουν και τις αγορές μας και τελικώς αυτό που ψάχνουμε είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ στα ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρήματα. Εχω πεί αρκετές φορές σε φίλους του χώρου, οτι High-end σημαίνει: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑΣΟΥ. Δηλαδή, μπορεί να μη σου χρειάζεται καθόλου μία κεφαλή των 5000Ε , ή ένας ενισχυτής των 10000 Ε κλπ. Μπορεί όμως να πρέπει (επειδή έτσι σου αρέσει να ακούς) ηχεία των 20.000Ευρώ! Εκεί δεν πρέπει να τα ...χάσεις. Θα πρέπει να εξετάσεις πώς με πολύ λίγα χρήματα θα τα κάνεις να "σκίζουν" . Οποιος λέει ότι το High-end σημαίνει ΠΟΛΛΑ χρήματα, ή δε ξέρει απο το πραγματικό high end ή, απλά θέλει να κερδίσει υπέρμετρα.Σαφώς και εδώ υπάρχουν όρια. Δεν μπορείς απο ένα ηχείο των 500 Ε ή απο ένα πικ-άπ των 350Ε να ακούσεις τρομερά.Αλλά και δεν υπάρχει εγγύηση (ειδικά με τα αναλογικά) ότι ένα σύστημα των 200.000 Ε θα είναι και ότι το καλύτερο!
Οσο αφορά την επιπλέον ακρόαση του συγκεκρυμένου συστήματος στο συγκεκρυμένο χώρο, δυστυχώς λόγω "ιδιωτικού-προσωπικού " χώρου νομίζω ότι μάλλον δεν θα πρέπει να πιέσουμε κιάλλο τον κο Γιάννη. Ισως λίγω αργότερα, να περάσει λίγο διάστημα πρώτα . Βέβαια, εμείς μπορούμε να κάνουμε τα δικά μας, αλλού!

Β.Λ
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
206
Σε ευχαριστώ Βαγγέλη για την απάντηση, αν μου επιτρέπεις να σου μιλάω στον ενικό.

Οι απόψεις σου για το τι είναι High-End με βρίσκουν σύμφωνο στα περισσότερα σημεία. Στην πράξη βέβαια η κατηγορία τιμής που κινείται ένα προϊόν μας επηρεάζει είτε το θέλουμε είτε όχι, πότε θετικά και πότε αρνητικά.
Τι θέλω να πω με αυτό ...

Θέλω να πω ότι με διαφορετικό τρόπο τιουνάρεις τα αυτιά σου όταν πρόκειται να ακούσεις ένα CD player των 500 E και με διαφορετικό ένα των 5.000 Ε.

Για παράδειγμα, με διαφορετικό τρόπο αντιμετοπίζεις την κατάσταση και προετοιμάζεσαι ψυχολογικά αν γνωρίζεις από πριν ότι το άτομο που πρόκειται να σου κάνει μασαζ είναι γυναίκα ή άνδρας, ή αράπης ας πούμε. Ακόμα και στην περίπτωση που ο αράπης κάνει καλύτερο μασάζ από όλους τους άλλους μαζί είναι απίθανο κάποιος να πεί στους φίλους του ότι το καλύτερο μασάζ του το έκανε ο αράπης. Αυτό που πιστεύω ότι θα πει τελικά στους φίλους του είναι ότι μία αραπίνα του έκανε ένα τέλιο μασάζ. Με αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι τι θέλω να πω.

Αν γίνει η συνάντηση που λέγαμε, δεν θα πρέπει να αντιμετοπίσουμε τα μηχανήματα σαν αντικείμενα για κόντρες. Την λέξη κόντρα την δέχομαι μόνο με την καλή της και χιουμοριστική της έννοια. Οι κόντρες γίνονται για πράγματα που είναι μετρήσιμα με μέτρα και σταθμά, απόλυτα τεκμηριωμένα και αποδεκτά από όλους.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Πάντως αν μπορούμε να μιλήσουμε για "τιμια" κόντρα, τότε μιλάμε για Blind test!
Και ευχαρίστως να παρευρεθούμε πάλι οι ενδιαφερόμενοι και οι παρουσιαστές!
Εκεί θα δούμε αν καταλαβαίνει κάποιος ποιός τουκανε καλό μασάζ. Ο αράπης ή η αραπίνα!!! :mrgreen:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.794
Μηνύματα
2.876.229
Members
37.949
Νεότερο μέλος
tzino
Top