Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Μηνύματα
717
Reaction score
1.333
Πώς έφτασαν αυτοί στο δικαστήριο όμως; Με βάση τις ανεκδοτολογικές αναφορές του @Faidros Barlas, η ΕΛ.ΑΣ. όπου πετύχει τσιγγάνο τον γαζώνει με 30 σφαίρες:
Άρα μην ανησυχείτε, σε λίγους μήνες, άντε χρόνια, θα έχουμε γλιτώσει από αυτόν τον βραχνά. Πόσοι να είναι πια;
Αλλά ακόμα και να μην τους φάνε όλους, με τέτοια σκληρή αντιμετώπιση οι υπόλοιποι θα φοβηθούν και θα συνετιστούν.

Τι; Μη μου πείτε ότι διαφωνεί κανείς; Το βλέπουμε όλοι καθημερινά, αναπνοή δεν τους αφήνουν να πάρουν.
Τα παρακάτω είναι ανεκδοτολογικού χαρακτήρα μήπως; Ή ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι; Ή είναι πάλι τίποτα φιλότουρκοι ευρωγραφειοκράτες που θέλουν να πλήξουν το κύρος της ελλαδίτσας μας; Πέτα και λίγο "μικρή μαρία του έβρου" μέσα και καθάρισες.




Καταλαβαίνω ότι εδώ πέρα χόμπυ των περισσότερων, εκτός φυσικά από τα θέματα που άπτονται της εικόνας και του ήχου, είναι και η αντιστροφή της πραγματικότητας και η ανάγνωση της μέσα από ένα άκρως ιδεολογικό πρίσμα που περνάει για "κοινή λογική" στις μέρες μας. Το βλέπουμε στο ουκρανικό, πολύ χειρότερα το βλέπουμε στα του Ισραήλ με την πρωτοκαθεδρία spylab στο να κάνει το άσπρο μαύρο, το βλέπουμε και σε κάτι τέτοια "κοινωνικής θεματολογίας" νήματα, όπου η "ελας ελλήνων βασανιστών" θα παρουσιαστεί λίγο πολύ ως θύμα κιόλας της βίας διάφορων απείθαρχων ομάδων και έχοντας "δεμένα τα χέρια" από εισαγγελείς και πολιτεία που την εμποδίζουν να εφαρμόσει το νόμο και να κάνει τη δουλειά της τέλος πάντων.

Μη γίνεσαι Absenti, κάποια πράγματα λέγονται καθ' υπερβολήν προκειμένου να επισημανθεί μία συνθήκη ή να διακωμωδηθεί μία κατάσταση. Αλλά και 3 νεκρούς ρομά σε καταδίωξη από την ΕΛΑΣ μέσα σε 1-2 χρόνια και δη με πυροβολισμούς στο σωρό σε κατοικημένες περιοχές, συν τις εκθέσεις που συνάπτονται πιο πάνω, δείχνουν μία εικόνα συστηματικής και δομικής ρατσιστικής αντιμετώπισης τους και ό,τι και αν λέτε εδώ, είναι απλά πορδές στον αέρα. Είδαμε και με την Κυριακή Γρίβα τα αίσχη και πώς σε ένα τυχαίο τμήμα είχαμε και εν υπηρεσία ενστόλους καταδικασμένους. Για καμία προστασία και κανένα εμποριάκι καλοί είναι, δε λέω. Θα το ξαναπώ, το οργανωμένο έγκλημα και οι "κρατικές υπηρεσίες πάταξης του" είναι κώλος και βρακί εδώ και δεκαετίες και φυσικά η Ελλάδα δεν αποτελεί καμία πρωτοτυπία επ' αυτού. Αυτούς δεν τους αγγίζει κανείς γιατί είναι δίκοι τους.

Τα άλλα περί εγκληματικότητας απευθύνονται στον κάθε νοικοκυρούλη που φυσικά δεν τον ενοχλεί η μαφία αλλά ο κάθε υποπρολετάριος που πουλάει μαϊμού τσάντες έξω από την ΑΣΟΟΕ ή ο ρομά που κλέβει χαλκό και ρεύμα και γενικά είναι απροσάρμοστος (εμ όχι, θα γινόταν νεοελληναράς!)! Έχεις και τα γνωστά τρομολαγνικά ρεπορτάζ για θείτσες αλα σταρ τσάνελ και δένει το πράγμα.

Εγώ λέω να αναδείξουμε λίγο το ότι όλοι είμαστε υπόλογοι και για τις πολιτικές επιλογές μας (και το τι ψηφίζουμε) και όταν μία ευρωπαίκή επιτροπή σου βγάζει πόρισμα για τις υποκλοπές, για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, για τα pushbacks αντί να καταφεύγεις στο default option που είναι οι κραυγές περί "τουρκικού δακτύλου" να κοιταχτούμε και λίγο στον καθρέφτη για το που είμαστε συνένοχοι και εμείς και ηθικά. Ναι, ας μην αρέσει στο xfader γιατί του δημιουργεί τύψεις. Δεν γίνεται οι παλαιστίνιοι να είναι υπόλογοι επειδή εκλέγουν ή ανέχονται Χαμάς και εσύ να είσαι στο απυρόβλητο όταν αυτά συμβαίνουν στη χώρα σου και τα νομιμοποιείς με τη ψήφο και τις επιλογές σου. Μονά ζυγά δικά μας δεν παίζει ούτε εδώ. Αν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί συλλογικά για τις επιλογές τους, τι να κάνουμε τότε στον κάθε κουλίντιοτ άραγε;
 


Μηνύματα
12.575
Reaction score
14.704
δομικής ρατσιστικής
Δεν είναι ρατσιστική αντιμετώπιση .... δεν είμαστε ικανοί ούτε για τέτοια εμείς ....είναι κυρίως επιχειρησιακή ανικανότητα και έλλειψη εκπαίδευσης και επαγγελαμτισμού. (no joke)

Εαν δεις στο εξωτερικό πως φέρονται και μάλλον είναι εκπαιδευμένοι να φέρονται, θα καταλάβεις.

Τώρα εάν μιλάμε για άγρια εγκλήματα και σφαίρες να πετανε στον αέρα .... τότε all bets are off.
 
Last edited:

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.026
Reaction score
6.827
Μη γίνεσαι Absenti, κάποια πράγματα λέγονται καθ' υπερβολήν προκειμένου να επισημανθεί μία συνθήκη ή να διακωμωδηθεί μία κατάσταση.
Σαφώς, αλλά το πρόβλημα είναι ότι και το "καθ'υπερβολήν" έχει ένα όριο το οποίο αν το ξεπεράσεις (και ειδικά αν το ξεσκίσεις), φτάνεις στην

αντιστροφή της πραγματικότητας και ανάγνωση της μέσα από ένα άκρως ιδεολογικό πρίσμα
Π.χ. όταν έχεις έναν ελληνικό πληθυσμό με 1,5% Αρβανίτες (ας είναι και 3%) και λες "οι μισοί είναι Αρβανίτες", δεν είναι "υπερβολή". Είναι παραποίηση της πραγματικότητας και τα κίνητρα που το κάνεις είναι ιδεολογικά, γιατί έχεις κάτι συγκεκριμένο που πιστεύεις και θες να το "αποδείξεις".

Αντίστοιχα (και ακόμα πιο ενδεικτικά), έχουμε μια κατάσταση όπου όλοι γνωρίζουν πως οι Ρομά είναι με τεράστια διαφορά η πιο παραβατική ομάδα (και το λένε και οι στατιστικές, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας), όπου το βασικό πρόβλημα όλων (όχι μόνο με τους Ρομά, αλλά ΚΑΙ με αυτούς αφού αυτοί κυρίως εγκληματούν) είναι πως οι εγκληματίες πολλές φορές δεν αντιμετωπίζουν καθόλου συνέπειες ή όταν αντιμετωπίζουν αυτές δεν είναι αρκετά αποτρεπτικές ("πέφτουν στα μαλακά" που λέμε).

Τα εν λόγω εγκλήματα είναι κάθε χρόνο χιλιάδες (μόνο τα καταγεγραμμένα), πολλά εξ'αυτών σοβαρά και βίαια (οι σχετικές ειδήσεις δεν λείπουν). Οι συνέπειες όμως όπως είπα για το 99%, αν υπάρχουν, είναι αστείες.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, πιάνεσαι από 3 (!) περιστατικά με νεκρούς Ρομά σε 2 χρόνια, όπου ακόμα και αν θεωρήσουμε πως ΚΑΙ στα 3 η αστυνομία δεν ενήργησε σωστά (κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα απλά επειδή ένας κακοποιός κατέληξε νεκρός, αλλά μπορεί και να ισχύει) το ποσοστό είναι όχι απλά μικρό, αλλά μηδαμινό για να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα, έστω και καθ'υπερβολήν, ότι "η ΕΛ.ΑΣ. όπου πετύχει τσιγγάνο τον γαζώνει με 30 σφαίρες", ενώ βάσει στοιχείων στο 99,999% των περιπτώσεων η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί απλά να μην συναντηθεί με τον τσιγγάνο και αν συναντηθεί πετάει χαρταετό.

Αν δεν είναι αυτό αντιστροφή της πραγματικότητας, πραγματικά δεν ξέρω τι είναι.

Και δεν σημαίνει πως επειδή έχεις δίκιο που το επισημαίνεις αυτό στους άλλους (και συμφωνώ στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν το κάνεις και ο ίδιος.
 

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.530
Reaction score
5.727
Ζούμε για να δούμε το Κούλης building για το ΚΕΦΙΑ (Κέντρο Ελληνικών Φλώρικων Ισχνών Αστυνομικών) :D
Το Ελληνικό FBI.. πάμε να γυρίσουμε δηλαδή το αληθινό "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή" :D
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.615
Reaction score
30.926
Είχε ο συγχωρεμένος ο πεθερός μου μια εξαδέρφη. Βασικά όχι εξαδέρφη, ήταν σύζυγος του εξαδέρφου του, αυτός ένα ανθρωπάκι, εκείνη ένα θωρηκτό. Όσες φορές την απάντησα, είχε κάποια μικρή θεωρία συνωμοσίας. Ξεκινούσε (πχ στην περίπτωση του ναυαγίου του Δύστος) με "... ύποπτο...". Ήταν η Σία, εμείς τη λέγαμε, συνωμοτικά, CIA. Η ελληνική cia. Είχαμε τέτοια φαίνεται, πριν αποκτήσουμε εφμπιάι.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.794
Reaction score
83.744
Ναι, ας μην αρέσει στο xfader γιατί του δημιουργεί τύψεις. Δεν γίνεται οι παλαιστίνιοι να είναι υπόλογοι επειδή εκλέγουν ή ανέχονται Χαμάς και εσύ να είσαι στο απυρόβλητο όταν αυτά συμβαίνουν στη χώρα σου και τα νομιμοποιείς με τη ψήφο και τις επιλογές σου. Μονά ζυγά δικά μας δεν παίζει ούτε εδώ. Αν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί συλλογικά για τις επιλογές τους, τι να κάνουμε τότε στον κάθε κουλίντιοτ άραγε;
Από τότε που έβαλες χιούμορ στα γραπτά σου σε συμπάθησα (περισσότερο). :biggrin:

Αν πράγματι βλέπεις έτσι τα πράγματα, φταίει ότι θεωρείς τις πλευρές που συγκρίνεις "ισοβαρείς" στην εξίσωση που θες να λύσεις. Ή προσπαθείς να βρεις ουδέτερα επιχειρήματα τα οποία ουδεμία σχέση και αποδοχή έχουν σε αυτούς που επιλέγουν πολιτική εκπροσώπηση.

Ως εσωτερικός εχθρός της Δύσης θεωρείς ότι κάποιες πανανθρώπινες αξίες είναι πάνω από την ευημερία της και συντάσσεσαι με τους αντιδραστικούς που ψάχνουν (και) εξωτερικά ερεθίσματα για να την πουν στους "μέσα".

Πρώτα εξασφαλίζουμε τη συντήρηση/άνοδο του επιπέδου μας και μετά ασχολούμαστε με τα ξένα αν και εφόσον μας συμφέρει. Όλα τ' άλλα, τα συναισθηματικά, είναι για εσωτερική κατανάλωση από τους μυγιάγγιχτους που θέλουν να πιστεύουν σε κάτι "ανώτερο" και ο Θεός τους τελείωσε.
 



Μηνύματα
2.233
Reaction score
2.753
Ας κάνουν μαζί με το FBI και την CIA. Τι; Μισές δουλειές θα κάνουν;
Πιστεύω πολιτικό προϊστάμενο πρέπει να έχουν τον Βοριδη. Θα τους εξοπλίσει με σύγχρονο εξοπλισμό.. όχι τσεκούρια.
 

Μηνύματα
12.575
Reaction score
14.704
Πολύ vulgar latin, ακούγεται αυτό... :roflmao: :gamer:
Τον ¨Αμπε και τον Πρίνς αλλά και κάποιους άλλους .... τους διαβάζω με το λεξικό ανα χείρας. :D Για να μην μιλήσω για την γραμματική τους. Λίγες φορές καταλαβαίνω τι λένε. Κουραστικό αλλά ασκεί μια γοητεία. Όταν δε αρχίζει τα λατινικά .... :D
Ας κάνουν μαζί με το FBI και την CIA. Τι; Μισές δουλειές θα κάνουν;
Πιστεύω πολιτικό προϊστάμενο πρέπει να έχουν τον Βοριδη. Θα τους εξοπλίσει με σύγχρονο εξοπλισμό.. όχι τσεκούρια.
Χρυσοχοιδης βρε.

Τι γίνεται βρε συ με τους οπαδούς και τις ποδοσφαιρικές ομάδες, χαμός.

 
Last edited:

Μηνύματα
12.575
Reaction score
14.704
ότι κάποιες πανανθρώπινες αξίες είναι πάνω από την ευημερία της
Οι άνθρωποι της Δυτικής κουλτούρας θεωρούν ότι αυτές οι αξίες είναι που οδήγησαν στην ευημερία αυτή. Ο Μπαρλάς είναι θύμα του πολύ διαβάσματος. :D

Εγω δεν ξέρω μην με ρωτάς, ακόμη ψάχνω τι σημαίνει το λατινικό του ¨Αμπε. :D 🌺
Όλα τ' άλλα, τα συναισθηματικά, είναι για εσωτερική κατανάλωση από τους μυγιάγγιχτους που θέλουν να πιστεύουν σε κάτι "ανώτερο" και ο Θεός τους τελείωσε.
Ναι .... αλλά αyτά τα "κορόιδα" κρατούν τις κοινωνίες. Και επειδή γίνανε όλοι ξύπνιοι και τα κοροίδα τελείωσαν .... υπάρχει πρόβλημα. :D 🌺

Αλλά πάντα μου αρέσουν οι επισημάνσεις σου είτε διαφvνώ είτε όχι. Είσαι καταλύτης. (που βγάζει αλήθειες).
 
Last edited:

TGD

Μηνύματα
7.234
Reaction score
7.254
Εγω δεν ξέρω μην με ρωτάς, ακόμη ψάχνω τι σημαίνει το λατινικό του ¨Αμπε.
πρώτα να ζεις και μετά να φιλοσοφείς

Το Google Translate δουλεύει άψογα από τα λατινικά.
 

Μηνύματα
12.575
Reaction score
14.704
Σιγα μην θυμάται ο Άμπε 😍 τόσο καλά λατινικά. Στο Liberal. gr το διάβασε. :D 🌺
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.615
Reaction score
30.926
Ή σε κανένα Αστερίξ, έ; :roflmao:


πρώτα να ζεις και μετά να φιλοσοφείς

Το Google Translate δουλεύει άψογα από τα λατινικά.
ή καλύτερα, εν προκειμένω (επ' αυτού που ανέφερε ο Άλεξ), πρώτα η επιβίωση μετά οι φιλοσοφίες
 

Μηνύματα
12.575
Reaction score
14.704
Ή σε κανένα Αστερίξ, έ; :roflmao:




ή καλύτερα, εν προκειμένω (επ' αυτού που ανέφερε ο Άλεξ), πρώτα η επιβίωση μετά οι φιλοσοφίες
Ε, για να φολοσοφεί, την επιβίωση την έχει εξασφαλισμένη σύμφωνα και με το γνωμικό που παραθέτετε, ενστερνίζεστε ώς ορθό και απο ότι κατάλαβα δεν το ειρωνεύεστε. Οπότε το γνωρίζει φαντάζομαι πρώτος πρώτος ο ίδιος.

Απλώς προφανώς ο άνθρωπος (να μην τον ερμηνεύω αλλά δεν μένει και άλλη λογική σειρά να ακολουθηθεί) θεωρεί μάλλον χειρότερο να έχεις εξασφαλίσει την επιβίωση αλλά να μην φιλοσοφείς και μάλιστα καθόλου. :D Ego sum aliquid defuithing. :D

Επίσης να πιστεύεις το γνωμικό και να το θεωρείς ορθό και το αντίθετο του να μην το εφαρμόζεις ή να το θεωρείς λάθος , ε, όπως και να έχει είναι ένα μικρό descrepancy που χρειάζεται και αυτό να απαντηθεί ή begs the question at least.

Και έτσι που λες, σιγά σιγά χτίζουμε την λογική μας μέσα απο την φιλοσοφίααααα. Δεν την βρίσκουμε να κρέμεται στα δέντρα. :D

Είμαι λάθος ; :D
 
Last edited:


TGD

Μηνύματα
7.234
Reaction score
7.254




Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.677
Μηνύματα
2.869.796
Members
37.945
Νεότερο μέλος
MORPH
Top