Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

Μηνύματα
717
Reaction score
1.333
Σαφώς, αλλά το πρόβλημα είναι ότι και το "καθ'υπερβολήν" έχει ένα όριο το οποίο αν το ξεπεράσεις (και ειδικά αν το ξεσκίσεις), φτάνεις στην



Π.χ. όταν έχεις έναν ελληνικό πληθυσμό με 1,5% Αρβανίτες (ας είναι και 3%) και λες "οι μισοί είναι Αρβανίτες", δεν είναι "υπερβολή". Είναι παραποίηση της πραγματικότητας και τα κίνητρα που το κάνεις είναι ιδεολογικά, γιατί έχεις κάτι συγκεκριμένο που πιστεύεις και θες να το "αποδείξεις".

Αντίστοιχα (και ακόμα πιο ενδεικτικά), έχουμε μια κατάσταση όπου όλοι γνωρίζουν πως οι Ρομά είναι με τεράστια διαφορά η πιο παραβατική ομάδα (και το λένε και οι στατιστικές, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας), όπου το βασικό πρόβλημα όλων (όχι μόνο με τους Ρομά, αλλά ΚΑΙ με αυτούς αφού αυτοί κυρίως εγκληματούν) είναι πως οι εγκληματίες πολλές φορές δεν αντιμετωπίζουν καθόλου συνέπειες ή όταν αντιμετωπίζουν αυτές δεν είναι αρκετά αποτρεπτικές ("πέφτουν στα μαλακά" που λέμε).

Τα εν λόγω εγκλήματα είναι κάθε χρόνο χιλιάδες (μόνο τα καταγεγραμμένα), πολλά εξ'αυτών σοβαρά και βίαια (οι σχετικές ειδήσεις δεν λείπουν). Οι συνέπειες όμως όπως είπα για το 99%, αν υπάρχουν, είναι αστείες.

Μέσα λοιπόν σε αυτή την κατάσταση, πιάνεσαι από 3 (!) περιστατικά με νεκρούς Ρομά σε 2 χρόνια, όπου ακόμα και αν θεωρήσουμε πως ΚΑΙ στα 3 η αστυνομία δεν ενήργησε σωστά (κάτι που δεν ισχύει απαραίτητα απλά επειδή ένας κακοποιός κατέληξε νεκρός, αλλά μπορεί και να ισχύει) το ποσοστό είναι όχι απλά μικρό, αλλά μηδαμινό για να οδηγηθεί κανείς στο συμπέρασμα, έστω και καθ'υπερβολήν, ότι "η ΕΛ.ΑΣ. όπου πετύχει τσιγγάνο τον γαζώνει με 30 σφαίρες", ενώ βάσει στοιχείων στο 99,999% των περιπτώσεων η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί απλά να μην συναντηθεί με τον τσιγγάνο και αν συναντηθεί πετάει χαρταετό.

Αν δεν είναι αυτό αντιστροφή της πραγματικότητας, πραγματικά δεν ξέρω τι είναι.

Και δεν σημαίνει πως επειδή έχεις δίκιο που το επισημαίνεις αυτό στους άλλους (και συμφωνώ στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν το κάνεις και ο ίδιος.
Απαντάς σε κάτι το οποίο τεχνηέντως το έβγαλες εντελώς εκτός context, γιατί άραγε; Από τους τσιγγάνους, τώρα μεταπήδησες στα όσα έγραψα περί "μισής έλλάδας που είναι αρβανίτες". Ακόμα και τα ποσοστά που παραθέτεις είναι εσφαλμένα (εφόσον υπάρχει υποκαταγραφή τους), καθώς στον 19ο και τον 20ο αιώνα τα ποσοστά των αρβανιτών επί του ελληνικού πληθυσμού εν τω συνόλω δεν ήταν κάτω από 10 %, καθόλου αμελητέα δηλαδή. Ακόμα και το 1907 υπολογίζονταν σε τουλάχιστον 240.000 άτομα σε απόλυτους αριθμούς και αν βάλεις και τους απογόνους τους, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι ότι αποτελούσαν ή αποτελούν κάποιο fringe group, πόσο μάλλον αν αναλογιστούμε την πολιτισμική σημασία τους στην νεότερη ελληνική ιστορία, ακόμα και τον ρόλο τους κατά την επανάσταση.

Παραγνωρίζεις ότι αυτά τα επεσήμανα στον spylab όταν άρχισε να λέει ότι "τάδε ποσοστό" των παλαιστίνιων είναι Αιγύπτιοι και τάδε Ιορδανοί και τέτοια, και του λέω με την ίδια λογική κανένα έθνος δεν είναι καθαρό και στην Ελλάδα πόσοι είναι αρβανίτες και πόσοι σλάβοι (για πήγαινε στην βόρεια ελλάδα, υπάρχουν ολόκληρα χωριά και πληθυσμοί "σλαβόφωνων" που δεν έχουν καμία ορατότητα στην επίσημη ιστοριογραφία αφού έπρεπε να κατασκευαστεί ο μύθος του "φυλετικά και εθνικά ομογενούς" κράτους). Υπό αυτό των φως πρέπει να διαβαστούν όσα έγραψα - παραποίηση της πραγματικότητας δεν είναι κάτι που επιμένω γράφεται καθ΄υπερβολήν just to make a point (και είναι εμφανές για όποιον γνωρίζει την ελληνική γλώσσα και μπορεί να διακρίνει το ύφος με το οποίο γράφεται ό,τι γράφεται κάθε φορά).

Θέλεις να παίξεις με τις λέξεις και ένα ανούσιο φορμαλιστικό pedantry, be my guest, το βρίσκω όμως γελοίο και ολίγον τι κίνηση απόγνωσης να πιαστείς από κει για να την πείς σε κάποιον.

Επί της ουσίας τώρα: και οι αφροαμερικανοί ή οι λατίνοι στις ΗΠΑ υπεραντιπροσωπεύονται στα στατιστικά εγκληματικότητας, το όλο θέμα είναι ποιές είναι οι αιτίες και πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο. Αν εσύ θεωρείς ότι αυτό οφείλεται σε κάποιο "πάγιο φυλετικό χαρακτηριστικό τους" που τους καθιστά πιο επιρρεπής στο έγκλημα ως κοινότητα, θα έχω άδικο αν σε εγκαλέσω για ρατσιστική προκατάληψη; Όχι, καθόσον στην πραγματικότητα έχεις αντιστρέψει την αιτιακή αλυσίδα, και ο λόγος που οι ρομά εμφανίζονται με υψηλότερα ποσοστά (μικρο)παραβατικότητας είναι ακριβώς επειδή όλες οι μειονότητες στη χώρα αντιμετωπίζονται εξ' ορισμού ως ύποπτες από την αστυνομία και τις άλλες αρχές επιβολής του νόμου. Στην πραγματικότητα, αυτό έρχεται προς επίρρωση του δικού μου ισχυρισμού, ότι ακριβώς αντιμετωπίζονται α πριορι ρατσιστικά και με προκατάληψη από την αστυνομία. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αγγελούδια οι ίδιοι, αλλά για να μπουν τα πράγματα σε μία προοπτική.

Τα υπόλοιπα, το ότι "πέφτουν στα χαμηλά οι εγκληματίες" είναι αυτούσιος "ποινικός λαϊκισμός" στον οποίο τόσο διαπρέπει η κυβερνησάρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Βιβλιογραφικά δεν προκύπτει πουθενά ότι η αύστηροποίηση των ποινών οδηγεί σε μείωση της εγκληματικότητας, είναι χουντοαντιλήψεις αυτές με το συμπάθιο. Ούτε ο σωφρονισμός ως έννοια στο δικαϊικό σύστημα της χώρας είναι απλά καταστολή, φυλάκιση, π@τσα και ξύλο όπως το αντιλαμβάνονται διάφοροι εδώ πέρα και εκεί έξω. Και έχεις ήδη μεγάλο πρόβλημα με υπεργεμάτες φυλακές που άλλωστε ανακυκλώνουν το πρόβλημα και το επιδεινώνουν ακόμα, αφού μπορεί να καταλήξεις εκεί για 2 χρόνια για μικροποσότητα χασίς ως φτωχοδιάβολος και να βγεις με καμιάδυο καλύτερες ακόμα "γνωριμίες" στο οργανωμένο έγκλημα. Δεν είναι πανάκεια αυτά τα πράγματα και έχετε πέσει θύματα μίας sensationalist δημοσιογραφικής κάλυψης τέτοιων ζητημάτων που ευνοεί μία συγκεκριμένη ατζέντα.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά ρε συ αυτά, 3 νεκροί ρομά, το γράφεις λες και σιγά τι έγινε; Δικαιούνται μίας δίκαιης δίκης αυτοί όλοι ή τους αξίζει να πεθάνουν επειδή δεν σταμάτησαν σε ένα αστυνομικό μπλόκο; Αυτά είναι φαρ ουέστ και όχι κράτος δικαίου, απλά τους έχει αφαιρεθεί η ανθρώπινη ιδιότητα, είναι κάτι less than human όπως οι παλαιστίνιοι, οπότε δεν συγκινεί και τόσο ο θάνατος τους. Αν είναι έλληνες όμως, να σου το happening με ρεσό και τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ.

Υπάρχει διαχρονικό πρόβλημα με την ΕΛΑΣ, την συστηματική άσκηση βίας και την αυθαιρεσία της και αυτό καταγράφεται σε πόσα πορίσματα επιτροπών, δες το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου π.χ. Στα μαλακά πέφτει και μπάτσος που παρεκτρέπεται, εδώ δεν βρήκες να ψελλίσεις κουβέντα, για τις γιαλαντζί ΕΔΕ που απλά τον μεταθέτουν σε άλλη υπηρεσία να μη φαίνεται και όλα μέλι γάλα. Και έχω πει ότι αυτοί είναι κρατικοί λειτουργοί και κρίνονται αυστηρότερα απ΄'οτι ο κάθε πολίτης που δεν έχει σχετική αρμοδιότητα ή εξουσία, δεν μπορεί να τα κάνετε όλα ίσιωμα λες και είναι επί του ιδίου επιπέδου.

Από τότε που έβαλες χιούμορ στα γραπτά σου σε συμπάθησα (περισσότερο). :biggrin:

Αν πράγματι βλέπεις έτσι τα πράγματα, φταίει ότι θεωρείς τις πλευρές που συγκρίνεις "ισοβαρείς" στην εξίσωση που θες να λύσεις. Ή προσπαθείς να βρεις ουδέτερα επιχειρήματα τα οποία ουδεμία σχέση και αποδοχή έχουν σε αυτούς που επιλέγουν πολιτική εκπροσώπηση.

Ως εσωτερικός εχθρός της Δύσης θεωρείς ότι κάποιες πανανθρώπινες αξίες είναι πάνω από την ευημερία της και συντάσσεσαι με τους αντιδραστικούς που ψάχνουν (και) εξωτερικά ερεθίσματα για να την πουν στους "μέσα".

Πρώτα εξασφαλίζουμε τη συντήρηση/άνοδο του επιπέδου μας και μετά ασχολούμαστε με τα ξένα αν και εφόσον μας συμφέρει. Όλα τ' άλλα, τα συναισθηματικά, είναι για εσωτερική κατανάλωση από τους μυγιάγγιχτους που θέλουν να πιστεύουν σε κάτι "ανώτερο" και ο Θεός τους τελείωσε.
Εσωτερικός έχθρός της δύσης για σένα (θυμίζουν και λίγο μακαρθισμό όλα αυτά και με πιάνει μία αναγούλα!), στη δική μου οπτική διασώζεται έτσι κάτι από την χαμένη τιμή ή συνείδηση της δύσης ως αξιακού οικοδομήματος (εσένα περίμεναν θα μου πεις).

Ιδιοσυγκρασιακά και μόνο δεν συμφωνώ καθόλου με αυτήν την οπτική, τι πάει να πει "κοιτάμε πρώτα τον κώλο μας και μετά τους άλλους και ασχολούμαστε αν μπορούμε να βγάλουμε το κατιτίς και από κει", αυτά είναι για τίποτα μεσίτες και χρηματιστές, τι μας πέρασες εδώ xfader;

Δεν είναι θέμα "ουδέτερων επιχειρημάτων" (πού το είδες αυτό, πιο στρατευμένη θέση δεν θα βρεις από τη δική μου) αλλά στοιχειώδους συνέπειας: αν σε ξένα κράτη όλος ο πληθυσμός τους είναι συνένοχος ή υπεύθυνος για τις κυβερνήσεις που ανέχεται ή στηρίζει, το ίδιο υπόλογο θα θεωρήσω και εσένα ανεξαιρέτως για ό,τι στηρίζεις έμπρακτα και ανερυθρίαστα κιόλας, αυτό λέω. Αλλιώς, άλλαξε το τροπάρι για τους ιρανούς και τους παλαιστίνιους, μπας και σωθείς και ο ίδιος!

Αυτά τα "συναισθηματικά" (έχεις όμως πανάθεμα σε έναν απαράμιλλο τρόπο να τα ευτελίζεις όλα!) είναι που κινούν την ιστορία όμως xfader, ο κυνισμός και η υλική πεζότητα είναι συμπτώματα ενός πολιτισμού που είναι σε αποδρομή, ενώ στη φάση της ανόδου η υλική ευημερία πάει χέρι χέρι με τον "μύθο" και από μία ορισμένη προοπτική για το μέλλον. Η ιδεολογία δεν είναι πάντοτε ή μόνο φενάκη ή παραμύθια για αφελείς, είναι συχνά και το λιπαντικό των κοινωνικών σχέσεων και ένα παράθυρο που σου επιτρέπει να χτίσεις την αυτοεικόνα σου.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.800
Reaction score
83.780
Ιδιοσυγκρασιακά και μόνο δεν συμφωνώ καθόλου με αυτήν την οπτική, τι πάει να πει "κοιτάμε πρώτα τον κώλο μας και μετά τους άλλους και ασχολούμαστε αν μπορούμε να βγάλουμε το κατιτίς και από κει", αυτά είναι για τίποτα μεσίτες και χρηματιστές, τι μας πέρασες εδώ xfader;

Δεν είναι θέμα "ουδέτερων επιχειρημάτων" (πού το είδες αυτό, πιο στρατευμένη θέση δεν θα βρεις από τη δική μου) αλλά στοιχειώδους συνέπειας: αν σε ξένα κράτη όλος ο πληθυσμός τους είναι συνένοχος ή υπεύθυνος για τις κυβερνήσεις που ανέχεται ή στηρίζει, το ίδιο υπόλογο θα θεωρήσω και εσένα ανεξαιρέτως για ό,τι στηρίζεις έμπρακτα και ανερυθρίαστα κιόλας, αυτό λέω. Αλλιώς, άλλαξε το τροπάρι για τους ιρανούς και τους παλαιστίνιους, μπας και σωθείς και ο ίδιος!

Αυτά τα "συναισθηματικά" (έχεις όμως πανάθεμα σε έναν απαράμιλλο τρόπο να τα ευτελίζεις όλα!) είναι που κινούν την ιστορία όμως xfader, ο κυνισμός και η υλική πεζότητα είναι συμπτώματα ενός πολιτισμού που είναι σε αποδρομή, ενώ στη φάση της ανόδου η υλική ευημερία πάει χέρι χέρι με τον "μύθο" και από μία ορισμένη προοπτική για το μέλλον. Η ιδεολογία δεν είναι πάντοτε ή μόνο φενάκη ή παραμύθια για αφελείς, είναι συχνά και το λιπαντικό των κοινωνικών σχέσεων και ένα παράθυρο που σου επιτρέπει να χτίσεις την αυτοεικόνα σου.
Με απλά λόγια: Αν δεν μας επηρέαζε οικονομικά η κάθε μαλ@κία που γίνεται στον πλανήτη δεν θα διάβαζα ούτε τις επικεφαλίδες για τα γεγονότα. Εχθρός μου δεν είναι όποιος ζει διαφορετικά αλλά όποιος άμεσα ή έμμεσα χαλάει τον δικό "μας" τρόπο ζωής.

Και ως μεταφυσικός (και ιστορικός) νιχιλιστής αποφεύγω να ασχολούμαι εκτενέστερα με θέματα που έχω απορρίψει προ πολλού.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.988
Reaction score
20.514
Εχθρός μου δεν είναι όποιος ζει διαφορετικά αλλά όποιος άμεσα ή έμμεσα χαλάει τον δικό "μας" τρόπο ζωής.
Επίτρεψέ μου να το επεκτείνω λίγο:

"Εχθρός" επίσης, είναι όποιος προσπαθεί άμεσα ή έμμεσα να "μας" επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής.
 

Μηνύματα
717
Reaction score
1.333
Με απλά λόγια: Αν δεν μας επηρέαζε οικονομικά η κάθε μαλ@κία που γίνεται στον πλανήτη δεν θα διάβαζα ούτε τις επικεφαλίδες για τα γεγονότα. Εχθρός μου δεν είναι όποιος ζει διαφορετικά αλλά όποιος άμεσα ή έμμεσα χαλάει τον δικό "μας" τρόπο ζωής.

Και ως μεταφυσικός (και ιστορικός) νιχιλιστής αποφεύγω να ασχολούμαι εκτενέστερα με θέματα που έχω απορρίψει προ πολλού.
Όχι βρε συ, εγώ το αντίθετο: ασχολούμαι με θέματα τα οποία μπορεί να μην με επηρεάζουν καθόλου είτε οικονομικά είτε αλλέως πως, καθαρά και μόνο από βίτσιο! Εξάλλου αυτό είναι το μέτρο του πνευματικού ανθρώπου, η ενασχόληση με κάθε τι που είναι εντελώς απομακρυσμένο από την άμεση βιοτική ανάγκη.

Και ποιός σου χαλάει τον τρόπο ζωής σου εσένα, xfader μου; Λες τα μουσλίμια να θέλουν να σου επιβάλλουν τη σαρία;

Προς το παρόν, εγώ βλέπω το αντίθετο πάντως: μερικούς αιώνες δυτικής προσπάθειας να φορεθεί στους λαούς αυτούς ένα κουστουμάκι κατ' εικόνα και καθ΄ομοίωση μας που δεν τους πολυπάει, ή τέλος πάντων από αντίδραση δεν το θέλουνε ρε παιδί μου! Ώχου πια, με το ζόρι να τους κάνετε όλους εγγλέζους λόρδους, να συζητάνε κορδωμένοι με ύφος στο κοινοβούλιο, μπλα μπλα, και αηδίες. Βρε ο ανατολίτης είναι μύστης, έχει μέσα του τη μουσική και συνομιλεί με τους θεούς, δεν είναι πεζός πραγματιστής προτεστάντης να μετράει τους ισολογισμούς και τα λογιστικά βιβλία! Δεν είναι μυώψ σαν τον κύριο Ντάισελμπλουμ και τον κύριο Μπαρόζο, αυτοί είναι τεχνοκρατικά αυτόματα! :D
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.800
Reaction score
83.780
Και ποιός σου χαλάει τον τρόπο ζωής σου εσένα, xfader μου; Λες τα μουσλίμια να θέλουν να σου επιβάλλουν τη σαρία;
Είναι σαν αυτόν που παίζει ρακέτες στην παραλία ανάμεσα στον κόσμο:

Ανεπιθύμητος*. :biggrin:


*Αν δεν τραβάει την προσοχή και εναρμονιστεί με τη δική μας καθημερινότητα είναι ευπρόσδεκτος!

Αυτό το τελευταίο είναι το κύριο αρνητικό για μένα σε κάθε διαφορετική ομάδα που διεκδικεί το κάτι παραπάνω. Ενοχλεί τους υπόλοιπους. Σαν τις διαφημίσεις ανάμεσα στη ροή μιας ταινίας. Και συνήθως προκαλεί πολύ περισσότερο θόρυβο απ' όσο θα της αναλογούσε. Άσε που αυτές οι ομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί και η καθεμία έχει τον δικό της προκλητικό τρόπο για να παράγει θόρυβο. Έτσι, αρκετές φορές η αδιαφορία των υπόλοιπων μετατρέπεται σε έχθρα.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939
Σίγουρα το έγκλημα ως κοινωνικό φαινόμενο συνδέεται, αν και όχι με ευθεία, αναλογική, σχεση, με τη φτώχεια, και θα τα δεχόμουν όσα λέει ο Φαίδρος περί στοχοποποιησης, εάν δεν είχαμε τα περιστατικά επιθέσεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, όπου όλα μα όλα, ιδίως όταν μιλάμε για επιθέσεις ομαδων, γίνονται από τσιγγάνους. Εκεί τι λέμε; Ότι στοχοποιουνται και απ τους γιατρούς; Ή ότι έχουν εκτραχηλιστεί σε τέτοιο επίπεδο που θεωρούν ότι οι νόμοι δεν έχουν ισχύ πάνω στη φυλή τους (γιατί δεν μιλάμε πλέον με θεώρηση σε ατομικό επιπεδο).
Νομίζουμε ότι έχουμε να κανουμεμε τη γυφτοπουλα του Παπαδιαμάντη ενώ έχουν ανεβεί 15 λεβελ.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.800
Reaction score
83.780
Βασικά, δεν έχετε πρόβλημα με την εγκληματικότητα και τους κλέφτες, με τους φτωχούς και τους περιθωριακούς έχετε πρόβλημα. Αν ο άλλος είναι ισχυρός και ωραίος, δεν πα να σπρώχνει και τόνους κόκας, είναι και φανερός συνομιλητής διαφόρων πολιτικών. Τι να κάνουμε, όπου φτάνει ο καθένας..
Σίγουρα το έγκλημα ως κοινωνικό φαινόμενο συνδέεται, αν και όχι με ευθεία, αναλογική, σχεση, με τη φτώχεια, και θα τα δεχόμουν όσα λέει ο Φαίδρος περί στοχοποποιησης, εάν ...
Θέλω πάλι να ξαφνιάσω τον φίλο μου τον Φαίδρο. :biggrin:

Προσωπικά, κρίνω αξιοκρατικά ακόμα και τους παράνομους. :eek: Ο μεγαλοαπατεώνας που παίζει με εκατομμύρια με εξιτάρει. Το μικροκλεφτρόνι μού βγάζει κακομοιριά του τύπου "Κι εκεί άχρηστος είναι!". :laugh:

Η δική "σας" θέση είναι κι αυτή ιεραρχική: Πάντα θα βρεθεί δικαιολογία για τον μικροπαραβατικό γιατί δεν είχε άλλη λύση ή γιατί τόσα βγάζουν οι μεγάλοι, αν τους λείψουν λίγα δεν θα το καταλάβουν.

Βέβαια θα το πας κοινωνιολογικά και θα μου απαντήσεις ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν άλλη διέξοδο από την παρανομία γιατί είναι στο περιθώριο. Και θα σου απαντήσω "Σκασίλα μου!" γιατί αυτό γίνεται δικαιολογία για τη διαιώνιση της παρούσας κατάστασης. Αυτές οι ομάδες δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ συνολικά. Όποιο μέλος τους θέλει μπορεί να πετύχει εγκαταλείποντάς τες. Έχω γράψει αρκετές φορές για τους μαύρους των γκέτο στις ΗΠΑ. Οι προικισμένοι και εργατικοί το σκάνε και πετυχαίνουν στον βαθμό που μπορούν.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939
....γι' αυτό και έγραψα ότι η σχέση δεν είναι ευθέως αναλογική, εντούτοις είναι δεδομένη η σύνδεση του εγκλήματος του λεγόμενου μπλε κολλάρου με το βιοτικό επίπεδο και τη φτώχεια.

Αυτά βέβαια με την κλασική εγκληματολογική θεωρία, γιατί σήμερα αρχίζουμε και ζούμε καταστάσεις lord of the flies. Διαπράττω έγκλημα (ιδίως βίαιο) επειδή απλώς μπορώ.
 

Μηνύματα
14.653
Reaction score
1.590

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939
Προς επίρρωση αυτού που έγραψα παραπάνω.

Οι λόγοι της εκτίναξης της εγκληματικότητας των νέων πρέπει να αναζητηθούν όχι στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου αλλά στην έλλειψη συνεπειών. Το κάνω, επειδή μπορώ.
 

TGD

Μηνύματα
7.245
Reaction score
7.272
Χθες είδα τρία μικρά (κάπου 5χρονα) να κλέβουν ένα μπουκαλάκι νερό από περίπτερο. Τα πήρε στο κυνήγι ο περιπτεράς, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και τίποτα, ούτε να τα πιάσει.
 



Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939

"ένοχος για διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα"
στο λεξικό μου αυτό δεν είναι 'διακίνηση', και αξιόποινο ακόμη.
 


Μηνύματα
7.229
Reaction score
1.218
Ένοχος για το ίδιο αδίκημα ήταν και ο φρουρός στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Αυτός που είχε μόλις αποφυλακιστεί εκτίοντας ποινή 2 ετών.

Προφανώς η συμμετοχή του στο κύκλωμα περιλαμβάνει και υπογραφές, σφραγίδες, παραποιήσεις και πλαστογραφήσεις. Αδικήματα που δεν συνάδουν ακριβώς με το λειτούργημα.
 


Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939
Ένοχος για το ίδιο αδίκημα ήταν και ο φρουρός στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Αυτός που είχε μόλις αποφυλακιστεί εκτίοντας ποινή 2 ετών.

Προφανώς η συμμετοχή του στο κύκλωμα περιλαμβάνει και υπογραφές, σφραγίδες, παραποιήσεις και πλαστογραφήσεις. Αδικήματα που δεν συνάδουν ακριβώς με το λειτούργημα.

Δεν λέω ότι δεν είναι αξιοποινο, ιδίως για αστυνομικό. Απλώς ότι πολλές υποθέσεις 'διακίνησης' αναφέρονται στην έξοδο λαθρομεταναστων από τη χώρα.
Ανεκδοτολογικά να αναφέρω αγόρευση κορυφαίου καθηγητή νομικής (που συγχωρεθηκε πρόσφατα) σε υπόθεση που είχε να κάνει με τη διευκόλυνση εξόδου : ξεκίνησε λέγοντας για να ελαφρύνει το κλίμα, ότι ακόμη και ο ίδιος δεν γνώριζε πριν την υπόθεση αυτή, ότι ήταν αξιοποινη συμπεριφορά. Και πραγματικά, βασικός καημός μας είναι να μη μπαίνουν, όχι να μη βγαίνουν όσοι μπήκαν.
 

Μηνύματα
7.229
Reaction score
1.218
Δεν λέω ότι δεν είναι αξιοποινο, ιδίως για αστυνομικό. Απλώς ότι πολλές υποθέσεις 'διακίνησης' αναφέρονται στην έξοδο λαθρομεταναστων από τη χώρα.
Ανεκδοτολογικά να αναφέρω αγόρευση κορυφαίου καθηγητή νομικής (που συγχωρεθηκε πρόσφατα) σε υπόθεση που είχε να κάνει με τη διευκόλυνση εξόδου : ξεκίνησε λέγοντας για να ελαφρύνει το κλίμα, ότι ακόμη και ο ίδιος δεν γνώριζε πριν την υπόθεση αυτή, ότι ήταν αξιοποινη συμπεριφορά. Και πραγματικά, βασικός καημός μας είναι να μη μπαίνουν, όχι να μη βγαίνουν όσοι μπήκαν.
Μωρέ μαζί σου, και εγώ προτιμώ να βγαίνουν από το να μπαίνουν. Αλλά δεν είναι δα και παράλογο το να δικάζεται αστυνομικός για συμμετοχή σε κύκλωμα υποβοήθησης εξόδου από τη χώρα. Χώρια που κανείς δεν μας εξασφαλίζει και ότι τα κυκλώματα διακίνησης που τους φέρνουν δεν έχουν σχέσεις και με τα κυκλώματα όσων τους βοηθούν να βγούνε, εξάλου το παραμύθι είναι "ελάτε να σας βάλουμε Ελλάδα και από εκεί θα πάτε στη Γερμανία να κάθεστε και να παίρνετε επιδόματα", αμφιβάλω αν πολλοί ήρθαν στην Ελλάδα με όνειρο να γίνουν λαντζέρηδες και ντελιβεράδες στην Αθήνα όπου θα μένουν 20-20 σε διαμερίσματα των 2 Υ/Δ.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
18.623
Reaction score
30.939
Χώρια που κανείς δεν μας εξασφαλίζει και ότι τα κυκλώματα διακίνησης που τους φέρνουν δεν έχουν σχέσεις και με τα κυκλώματα όσων τους βοηθούν να βγούνε

Δράση ως ενιαίου κυκλώματος δεν νομίζω να έχει αποδειχθεί ούτε μια φορά. Εύκολα βρίσκουν πελάτες τα κυκλώματα εξόδου και χωρίς σύνδεση λχ με τους Τούρκους δουλεμπορους.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.693
Μηνύματα
2.870.106
Members
37.945
Νεότερο μέλος
daemon76
Top