70's Progressive Rock



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Sweet Slag - Milκ Train from LP "Tracking With Close-Ups" (1971) President Records


Σχεδον αγνωστο και παντελως υποτιμημενο, ένα εκπληκτικο album απο ένα καταπληκτικο Βρετανικο progressive group. Φυσικα δεν εβγαλαν τιποτα άλλο εκτος από αυτό το αριστούργημα, καιρος να παρει την αναγνωριση που του αξιζει εστω και 45 χρονια μετα.
Ισως ότι ο δισκος είναι λιγο mixed bag, βρίσκεις λιγο απ'ολα, από prog και jazz μεχρι blues και hard, να επαιξε ρολο να μην αποκτησουν αν μη τι άλλο δικους τους fans, αφου δεν ειχαν ξεκαθαρη κλιση. Τι να πεις, τουλάχιστον απολαυστε τους τωρα.
Ο τυπος εχει κανει λαθος τον τιτλο του κοματιου, είναι "Milk Train".
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Truk - You / Silence Ending from LP "Truk Tracks" (1971) CBS Records


2 κοματια απο το καταπληκτικό album των Truk του 1971. Hard rock με πινελιές progressive εδω κι εκει, σχετικά άγνωστο στους κύκλους. Βάζω 2 κοματια, μια καταπληκτική μπαλάντα όχι ενδεικτική του στυλ τους και ενα κλασικό τους κοματι. Ο Willy Daffern είχε παίξει πιο πριν με τους Hunger και περί το 1976-77 υπήρξε και μέλος των Captain Beyond χωρις να κυκλοφορήσει τιποτα μαζι τους.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Alan Bown - Find A Melody from LP "Stretching Out" (1971) Island Records


Καταπληκτικος καλλιτεχνης, εβγαλε 4 albums, ξεκινώντας από blues, αλλα προοδευτικα περναγε ολο και περισοτερο στην jazz και στο progressive αναζητώντας άλλες μουσικες κατευθύνσεις και ξεφεύγοντας από τα στενα ορια του Blues. Εδώ σε ένα αριστουργηματικο κοματι από το τελευταιο του album "Stretching Out" του 1971, αναζητώντας μια μελωδια όπως λεει κι ο τιτλος, και απ'οτι ακουμε ο Alan όχι μονο την βρηκε αλλα ηταν και τελεια. Ένα απίστευτα περιπετειώδες και συναρπαστικο κοματι, αποδειξη του ποσο σπουδαίος καλλιτεχνης ηταν.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
William R. Strickland-You Can Know My Body (But You'll Never Know My Soul) from LP "William R. Strickland, Is Only The Name" (1969) Deram Records


Εδώ εχουμε με μια μικρη αλλα ωραια "ανωμαλια". Το album βγηκε στην γνωστη και μη εξαιρετεα Deram, με πληθωρα εξαιρετικων στον καταλογο της, γνωστων και αγνωστων συγκροτηματων, αλλα όλα ηταν Βρετανικα και όλα επαιζαν σε χωράφια δημοφιλή τοτε, κυριως progressive και όλα τα παρακλαδια και προσμιξεις, hard, folk, jazz, κτλ. Εδώ εχουμε να κανουμε όμως με έναν Αμερικανο, (κανει μπαμ αν ακουσετε ολο το album), που ουδεμια σχεση εχει με τα παραπανω, θα ελεγα ότι θυμιζει Arlo Guthrie λιγο, με ολιγον spoken poetry, που προσπαθει να εκμοντερνισει τον ηχο και τις συνθεσεις του στα standards της (τοτε) εποχης, λιγο prog, λιγο folk, λιγο electronics (υπαρxει και κοματι με τιτλο "Computer Love" !!!!), λιγο απ'ολα εν τελει, αλλα όλα τα κανει καλα. Οι σνομπ Αγγλοι βεβαια δεν εδωσαν καμμια σημασια στον δισκο και ετσι περασε τελειως απαρατηρητος τοτε. Εφτασε η ωρα λοιπον, μετα από 45 χρονια, να γνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε όπως του αξιζει, έναν από τους πιο ιδιαιτερους "progressive" δισκους που κυκλοφορησαν ποτε στο νησι. Ακουστε τον οπωσδήποτε.
 









cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Phoenix - Pseudo Morgana from LP "Cei Ce Ne-au Dat Nume" (1972) Electrecord Records


Οι τρομεροι Ρουμανοι Phoenix, σε ένα κοματι από το πρωτο καταπληκτικο album τους. Είναι από τα ευρωπαικα progressive groups, μικρων χωρων που μου αρεσουν μιας και οι επιρροες που βγαζουν στην μουσικη τους είναι πρωτα από την χωρα τους και μετα από τα μεγαλα groups της εποχης των γνωστω μεγαλων χωρων. Και τα 4 albums τους μεχρι το 1981 είναι καταπληκτικα, αν και δεν εχω ακουσει το δευτερο, αλλα αφου τα αλλα 3 είναι υποθετω θα είναι και αυτό :lolsign:
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Πολύ ωραίο!
Θα τους το μεταβιβασω Ψηριστιανα :lolsign: Βασικα τους γραφω μειλ να μου στειλουν σε οποιαδήποτε μορφη τον δευτερο δισκο τους που δεν εχω, ουτε εχω ακουσει, οποτε θα τους το πω :dance2:
 

Christiana

Muzik
Μηνύματα
5.106
Reaction score
10.286
Θα τους το μεταβιβασω Ψηριστιανα :lolsign: Βασικα τους γραφω μειλ να μου στειλουν σε οποιαδήποτε μορφη τον δευτερο δισκο τους που δεν εχω, ουτε εχω ακουσει, οποτε θα τους το πω :dance2:
Α! ...να τους κάνουν δύο πες τους
(σε μορφή δίσκου)
Τσάμπα τα κολακευτικά σχόλια;Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή,ξέρεις εσύ...

Μουσικάρα πάντως τρομερή το τραγούδι.Θα τους ψάξω.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Ullulators - Flaming Khaos (1989) Demi Monde Records


Φανταστικο open air festival group, εβγαλαν ένα και μοναδικο δισκο στην Demi Monde to 1989 και μετα δεν ξανακούσαμε τιποτα απ'αυτους. Πολύ κοντα σε groups σαν τους Ozric Tentacles, Magic Mushroom Band, Oroonies, Omnia Opera, κτλ, μονο που αυτοι που ειχαν ένα κοινο εστω και μικρο. οι συγκεκριμένοι μαλλον επαιζαν μονοι τους. Κι είναι κριμα γιατι με ένα τοσο ψαγμενο, καλοπαιγμενο και περιπετειώδες album θα μπορουσαν να είναι αυτοι στην θεση των Ozrics η εστω παιρνοντας λιγο από την δοξα τους η το κοινο τους. Στην μουσικη τωρα, ολα αυτά τα συγκροτηματα οφειλουν το ιδιο στους πατερες Hawkwind και Gong, την drug κουλτουρα, την χιπικη φιλοσοφια, τα open air festivals, αλλα με μια διαφορα. Ηταν παιδια της γενιας του punk και του new wave οποτε η μουσικη αναφορα τους στα παραπανω συγκροτηματα είναι με punk ταχύτητες (περιπου) και πολλα συνθια (new wave). Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην μουσικη να ξερετε.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.356
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top