ALBUMS που πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε στη δισκοθήκη μας

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Tangerine Dream - Electronic Meditation (1970)


Οποίος νομίζει ότι εχει ακούσει rock'n'roll χωρίς να εχει ακούσει αυτό το album ειναι τρελός και πλανάται πλάνην οικτρά. Edgar Froeze στο φλάουτο και στα ηλεκτρονικά εφέ, Klaus Schultze στα ντραμς και τομς-τομς, και Conrad Schnitzler στην ανατριχιαστική βιολα και τις κιθάρες.
Ηχογραφήθηκε Οκτώβρη 1969, δηλαδή ακριβώς πριν 45 χρόνια, και στέκεται μέχρι και σήμερα σαν το πιο άγριο album που εχει κυκλοφορήσει ποτέ. Απο την θορυβώδη αρρυθμία του "Genesis", την απίστευτα λυσεργικη μανία άνευ Ορίων του "Journey through a burning brain", την πειραματική προσπάθεια να δοθεί φόρμα στο άπειρο του "Cold smoke", την γήινη προσεδάφιση σε μουσικές φόρμες (ο θεός να τις κάνει) του "Ashes to Ashes" και τέλος την Αναγέννηση "Ressurection" Μέσα απο τα ακαταλαβίστικα spoken words του Froeze και την εξωκοσμα βιολα του Snhitzler. Το rock'n'roll δεν υπήρξε ΠΟΤΕ πιο συναρπαστικό. Γιατί αυτό ακριβώς σήμαινε για το Πορτοκαλί Όνειρο rock'n'roll, ενα συναρπαστικό ταξίδι στο άγνωστο.
Εννοείται πως ειναι στους 5 καλύτερους μου δίσκους ever, και βάζω στοίχημα πως δεν θα ξεκουμπιστεί απο εκεί μέχρι να κάνω το δικό μου συναρπαστικό ταξίδι.
 


Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
Τελικα,αυτό που αντιλαμβάνομαι τελευταια είναι, πως και στο μουσικο προσκηνιο το 1970 ηταν και g@μw τις χρονιες!:):thumbsup::D
Και την χρονια του 1970 βγηκαν φοβερα πραγματα στον χωρο της μουσικης, αλλα η αληθεια ειναι οτι εκεινη την χρονια ειχαμε και 4 πολυ λυπηρα μουσικα γεγονοτα.
1) Θανατο του JIMI HENDRIX.
2) Θανατο της JANIS JOPLIN
3) Την διαλυση των BEATLES
4) Tην "διαλυση" του σημαντικοτερου ντουετου των 60"ς των SIMON & GARFUNKEL.
Απο τις χειροτερες χρονιες σε "μουσικα" γεγονοτα.
 


Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
BOB DYLAN - JOHN WESLEY HARDING (1968)

Απο την χρονια του 1965 και μετα, που ο Bob Dylan χρησιμοποιησε για πρωτη φορα ηλεκτρικα μουσικα οργανα στην folk του, πολλοι επεσαν να τον φανε. Στην ουσια ομως αυτη η "κινηση του" τοτε, προχωρησε κυριως την rock μουσικη δεκαετιες μπροστα.
To 1968 ομως, ο Bob Dylan επανερχεται και παλι με αυτον τον δισκο στα παλια του καλα, γνησια, και αγνα folk μονοπατια.



Και επειδη τα τραγουδια του Dylan εχουν απαγορευτει στο youtube, παραθετουμε μερικα απο τα σημαντικοτερα τραγουδια του album αυτου, σε τιτλους.

Αs i went out one morning
All along the watchtower
I pity the poor immigrant
The wicked messenger


 

Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
BOB DYLAN and ΤΗΕ BAND - THE BASEMENT TAPES (1975)

Mπορει αυτος ο δισκος (διπλος) του Dylan, να κυκλοφορησε για πρωτη φορα το 1975, στην ουσια ομως περιειχε τραγουδια που ειχε γραψει ο Dylan την χρονια του 1967, τοτε που ειχε παθει το ατυχημα με την μηχανη του, και "αλλη δουλεια δεν ειχε".
Πολυ βεβαια πριν τα κυκλοφορησει ο ιδιος ο Dynan, τα τραγουδια αυτα ειχαν ηδη "διαρρευσει" και διασκευαστει απο τα εκατονταδες "κορακια" συγκροτηματα που "ζουσαν" μπορουμε να πουμε απο τα τραγουδια του.
Ο Dylan μαζι με τους ΤΗΕ BAND.




Τοο much of nothing
You ain't goin' nowhere
This wheel's on fire...
κλπ κλπ.
 









Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
JANIS JOPLIN, ΒIG BROTHER & THE HOLDING COMPANY - CHEAP THRILLS (1968)

47 σελιδες με σημαντικα albums, και υπαρχει μονο ενα album της Joplin μεσα σε αυτα, (I got dem ol'....1969).
Eγω να πω την αληθεια..ντρεπομαι.







 
Last edited:







Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.278
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top