JAZZ ROCK
















cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Shakti With John McLaughlin - La Danse Du Bonheur ‎από το LP "A Handful Of Beauty" (1977)


Ειχαν προηγηθεί το ομωνυμο και το Natural Elements και την ετοιμαζε την εκρηξη, οπου ηρθε φυσιολογικα με αυτό το album. Ανυπερβλητος μυστυκισμος, παιξιμο σχεδόν δυσκολο να πιστεψεις ότι προερχεται από γηινους, επαναπροσδιοριζει πολλα ειδη, μα πανω από όλα τον εαυτο και το πως εβλεπε ο ιδιος τον εαυτο του ως μουσικο. Ένα γεφύρωμα 5 ηπειρων που ομοιο του δεν εχει ξαναδει η μοσικη μεχρι και σημερα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Association P.C. - Neuteboom από το LP "Sun Rotation" (1972)


Σιγουρα από τα πιο αγνωστα αλλα και πιο σημαντικα jazz fusion groups, δυστυχως με μικρη δυστυχως δισκογραφια. Μισοι Ολλανδοι μισοι Γερμανοι, ξεφυγαν από τα τετριμενα και με ένα δικο τους στυλ, που θα το ελεγα συμφωνα με τα αυστηρα προσωπικα κριτηρια και τις "ταμπελες" του Cosmarpan, experimental practice, καταφεραν να αφησουν πισω τους 3 τουλάχιστον μνημειωδη albums οριακης jazz-rock-fusion.
Το τεταρτο album τους, κατ'εμε, εχει τον καλυτερο τιτλο album της ιστοριας του rock "Rock around the cock" :lolsign::lol:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Exmagma - The First Tune από το LP "Exmagma" (1973)


Τιποτα, δεν υπαρχει γιατρεια, εδώ τα πραγματα σοβαρευουν παρα, μα παρα πολύ, οι τυποι δεν αστειευονταν καθολου. Κυκλοφορησαν 2 albums, βασανιστικης rock-jazz-fusion αλλα δεν τους εφτανε αυτο, διεισδυσαν για τα καλα σε κάθε σκοτεινο σημειο και παρακλαδι ειτε αυτό λεγεται ψυχεδελεια ειτε λεγεται progressive, ειτε δεν ξερω γω τι. Τζαμαρουν βασανιστικα, σεχδον με μια σαδομαζοχιστικη ευλαβεια και κάθε νοτα που βγαζουν ειτε ποναει ειτε σε καθηλωνει στην καλυτερη περιπτωση. και τα 2 albums τους, εξαιρετικα δυσεύρετα σημερα, τα κυκλοφορησαν σε διαφορετικες εταιρειες, διοτι τους πεταγαν κλωτσηδον, Ειχαν ετοιμο υλικο και για το τριτο τους album, που τελικα το κυκλοφορησε η Daily records, όπως και τα 2 πρωτα τους και μας εσωσε από πονοκεφαλο. Οπως πολυ ευστοχα γραφει και το φυλλαδιο του cd, αν εισαστε προετοιμασμένοι για fusion, ετοιμαστείτε για confusion. :lolsign: Καλα οσο για τον τιτλο του κοματιου, δεν σχολιαζω, πρεπει να ηταν πολύ χαλια όταν τζαμαραν και δεν τους ερχοταν τιποτα άλλο στο μυαλο. :biggrin::lol:
Αφιερωμενο εξαιρετικα στον Γιωργο, τον εμπνευστη του νηματος. Απλα ότι πιο διεισδυτικο, παροξυσμικο και καθαρτηριο εχει βγαλει η ευρωπαικη jazz rock σκηνη.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Arti E Mestieri - Gravita 9,81 από το LP "Tilt" (1974)


Παμε στην γειτονικη Ιταλια με τεραστια σκηνη και παραδοση στο συγκεκριμενο ειδος και σε μια μπαντα ορισμο της τεχνικρατικης rock jazz με μεσογειακη γευση και επιρροες. Φοβερο παιξιμο, ανελεητο flow, κι ένα νραμερ τον Furio Chirico για σεμιναριο με μια ενεργεια απεριγραπτη και τα τυμπανα σε πρωταρχικο ρολο στις συνθεσεις. Καταπληκτικοι. Ηχογραφουσαν και στην ιδια εταιρεια με τους Area, την θρυλικη Cramps.
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.297
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top