Project ''Projectορας''

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Γεια σας φίλοι,

ξεκινάω τη διερεύνηση του project 'projectορας'.
Αφού είδα τηλεοράσεις σε διάφορα μεγέθη κατάλαβα ότι όσο πιο μεγάλη τόσο πιο πολύ πλησιάζεις την αίσθηση του κινηματογράφου αλλά πάνω από τις 50-55 ίντσες το κόστος ξεφεύγει πολύ.
Στο σχέδιο που επισυνάπτω βλέπετε το χώρο. Ο τοίχος που κάνει εξοχή και μήκους 2.3 m νομίζω ότι προσφέρεται για προβολή. Στο μυαλό μου έχω να μη βάλω πανί αλλά κατευθείαν στον τοίχο, και είμαι διατεθειμένος να κάνω και βαψίματα και ότι άλλο χρειάζεται.
Από την απέναντι μεριά που θα μπει ο προβολέας υπάρχει ένας περιορισμός καθώς υπάρχει πίνακας (που δεν μπορεί να φύγει :601:). Το ύψος του χώρου είναι περίπου 2.9 m και η πάνω πλευρά του πίνακα από το ταβάνι περίπου 85 cm.

Μπορείτε να με κατευθύνετε σιγά σιγά προς τη σωστή επιλογή;

Η χρήση θα είναι για ταινίες από media player κυρίως, hd, αδιάφορο το 3D.
Επιθυμητό το τηλεοπτικό σήμα για κανένα ματσάκι, αθλητικό γεγονός, φαντάζομαι θα χρειαστεί δέκτης για αυτό. Οι αποκωδικοποιητές κάνουν αυτή τη δουλειά ή θέλει κάτι περισσότερο;

Θα υπάρχει ένας AVR στο χώρο για ήχο 3.1 ίσως αργότερα να πάμε και στο 5.1.

Δεκτές και αξιόλογες προτάσεις σε μεταχειρισμένα μηχανήματα, αλλά εδώ θα ήθελα την εμπειρία σας για το τι να προσέξω.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν! :614:

hc.jpg
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.248
Reaction score
8.767
Λείπει η βασικότερη πληροφορία. Μέχρι πόσα δίνεις; Για τα υπόλοιπα δε θα έχεις πρόβλημα δεδομένου ότι δε θα στοχεύεις σε πανί. Επίσης φαντάζομαι ότι απ' τον avr θα στέλνεις hdmi καλώδιο στον προβολέα; Οπότε κανένα πρόβλημα με τα σήματα σου.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Σωστά, το κόστος.
Γενικά ψάχνω να δω αν μέχρι το 1000αρικο γίνεται η δουλειά, και φυσικά όσο το δυνατό λιγότερα ακόμη καλύτερα. Από την άλλη όμως επειδή δεν έχω ιδέα για το τι γίνεται σε αυτή την αγορά αν μου πείτε ότι με κάτω από 2000 δουλειά δεν κάνεις και θες εκείνο ή το άλλο μηχάνημα τότε απλά θα το μεταθέσω για λίγο αργότερα. Αλλα εν τω μεταξύ θα παρακολουθώ τις τιμές για αυτά που θα μου έχετε πει.
Επίσης ιδανικά θα μπορούσε κάποιος φίλος να θέλει να κάνει ανταλλαγή τον προβολέα του, που κάνει για τη δουλειά που θέλω, και να κάνουμε ανταλλαγή με κάποια από τα audio μηχανήματα που έχω βγάλει στις αγγελίες καθώς έχω κατασταλάξει ότι το σύστημα ήχου θα περάσει σε δεύτερη μοίρα πια καθώς με τα δυο μικρά παιδιά που έχω δεν υπάρχει χρόνος και ησυχία για ακροάσεις αντίστοιχες των μηχανημάτων. Αφού καταφέρνουμε με τη σύζυγο να τα κοιμήσουμε βλέπουμε καμιά ταινία...ε, ας δώσουμε χώρο στο home cinema, γιατί οι στιγμές απόλαυσης στη ζωή μας πια είναι λίγες και ανεκτίμητες.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Διόρθωση του σχεδίου.
Και επίσης ύψος ματιού περίπου στους 70 cm και μάτι-τοίχος περίπου 3.4m.


hc.jpg

Σε τι ύψος πρέπει να τοποθετηθεί ώστε οι υπότιτλοι να είναι περίπου στο ύψος του ματιού, και το πλάτος εντός του 2.3 του τοίχου; (χωρίς shift lens κατ' ανάγκη).
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.323
Reaction score
93.900
Απάντηση: Project 'Projectορας'!

Είχα ξεκινήσει να σου γράφω τις προτάσεις μου, αλλά από μλκ διέγραψα το κείμενο...:141:

Θα τα ξαναγράψω περιληπτικά, χωρίς τις απαραίτητες παραπομπές, και αναλυτικότερα τα λέμε αύριο. Έχουμε και λέμε: στην κατηγορία των προβολέων ο Μιχάλης Μελίδης έχει ανεβάσει ένα θέμα για την κατασκευή οθόνης στον τοίχο. Καλό θα είναι περιμετρικά να φτιάξεις ένα μαύρο πλαίσιο πλάτους 5-8 εκ. Έτσι η οθόνη που θα φτιάξεις θα είναι 98-100".

Για το ύψος από όπου θα ξεκινάει το κάτω μέρος της οθόνης: το σωστό είναι οι υπότιτλοι να βρίσκονται στο ύψος του ματιού, δηλαδή περίπου στα 75-80 εκ. Άρα το λευκό μέρος της οθόνης πρέπει να είναι κάπου κοντά στα 65-70 εκ. από το έδαφος.

Για προβολέα σκεφτόμουν κάποιον από τους Optoma HD23 και BenQ W1200. Ο πρώτος κοντά στα 900€ και ο δεύτερος στα 1250€. Όμως η ύπαρξη του πίνακα, και με την προϋπόθεση ότι ο προβολέας θα αναρτηθεί στην οροφή, οδηγεί μάλλον προς τον BenQ, αφού έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση (μεγαλύτερο κάθετο lens shift).

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, και για ό,τι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε. Ας πέσουν και άλλες προτάσεις για προβολείς να το συζητήσουμε.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Ξέρω ότι οφείλω να γράψω εντυπώσεις από τον προβολέα που πήρα.

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους του φίλους για τη βοήθεια τους με τις συμβουλές τους.
Η αλήθεια είναι ότι δεν χορταίνω να βλέπω ταινίες...ειδικά αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ και σταμάτησα να παρατηρώ τεχνικά στοιχεία της εικόνας και να απολαμβάνω την ταινία που προβάλλετε.

Εχω ψωνιστεί και νομίζω ότι έχω εξαιρετική εικόνα πάνω στο λευκό τοίχο μου. Αφού είχα κάνει το λάθος...να έχω δει πρώτα να παίζει ένας JVC και μετά να ψάχνω για προβολέα ήταν πολύ δύσκολο να βρω κάτι που να με ικανοποιεί στα λεφτά που μπορούσα να δώσω. Τελικά ο SONY, ίσως επειδή είναι και αυτός sxrd, με έχει ικανοποιήσει τα μέγιστα. Ειδικά όταν σκέφτομαι τα λεφτά που έδωσα για να τον πάρω, και ότι στην πορεία σηκώνει και πολύ βελτίωση τόσο στην επιφάνεια προβολής (βάψιμο, οθόνη, κλπ) όσο και από πλευρά καλιμπραρίσματος, που όταν είμαι έτοιμος θα κάνω.

All in all, είμαι πολύ ευχαριστημένος ως τώρα (και όλη η οικογένεια φυσικά) και προχωρώ με τα λοιπά στοιχεία που πρέπει σιγά-σιγά να αναβαθμίσω όπως πηγή, ενισχυτής, περιφερειακά ηχεία...και όχι απαραίτητα με τη σειρά που τα έγραψα.
 

Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
ξεκινα με το να το κανεις 5.1
μετα πηγη
και μετα ενισχυτη ...
και οπου μπορεις χωσε και τα περι οθονης ...
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
δε βοηθάτε όμως στο άλλο τόπικ με τα ηχεία....

bipole, dipole, omnipolar, απλά συμβατικά, στον τοίχο, στο ταβάνι....διαβάζω, διαβάζω, πείτε και καμιά γνώμη μου όσοι έχετε περπατήσει το δρόμο των περιφερειακών ηχείων

ευχαριστώ πάντως για όλα μέχρι τώρα
 

Μηνύματα
7.237
Reaction score
4.617
για μενα απλα ηχεια , ετσι ωστε να σε βαρανε εκει που καθεσαι ,ψηλα στο σωστο υψος χωρις κλιση .
προσωπικη μου αποψη παντα ...
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Απ: Project 'Projectορας'!

Οταν ο προβολεας δεν εχει ISF calibration, αν εχει ο avr κανουμε την ιδια δουλεια;

Από το κινητό μου τηλέφωνο.
 




melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Απ: Project 'Projectορας'!

Onkyo 818
Μολις τωρα τον χαζευα και λεει για isf calibration!

Από το κινητό μου τηλέφωνο.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.413
Reaction score
74.720
Αδιάφορο, αφού κάνει ακριβώς ό,τι και ο προβολέας.

Το ISF στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι γιά να λέμε πως το έχουμε, όπως και στον δικό μου προβολέα εξάλλου.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Απ: Project 'Projectορας'!

Ευχαριστω παιδια, ειμαι και στο κινητο και δεν κινουμαι πολυ ανετα στο δικτυο.
Παντως ο 818 εχει το XT32 που απο οτι καταλαβαινω θα κανει τη διαφορα με εναν αλλο avr.... σωστα;

Από το κινητό μου τηλέφωνο.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.939
Reaction score
41.205
Απ: Project 'Projectορας'!

Αν θελετε προτεινετε βαση οροφης η τοιχου για τον προβολεα (sony vpl-hw15), επαιξα σημερα με μια φθηνη απο αμαζον και δεν ειμαι ευχαριστημενος, θελω κατι πιο στιβαρο και με καλυτερες δυνατοτητες μικρορυθμισης (επαθα και ζημια στο pc και πλεον παιζω μονο απο το κινητο).

Από το κινητό μου τηλέφωνο.
 


Staff online

  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.257
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top