Tesla (απο 1/1/23)

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
Όταν μιλάμε για την Tesla δεν μιλάμε μόνο για τα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και για την αποθήκευση ενέργειας γενικότερα, το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, το δίκτυο φόρτισης, τα robots στην εργασία και το ΑΙ και τι άλλο μπορεί να κάνει.
Θεωρώ πως με τα νέα οχήματα θα τα πάει μια χαρά όπως πριν. Ο τομέας αποθήκευσης ενέργειας κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Το FSD θα φέρει έσοδα τόσο σαν one time payment, όσο και σαν μηνιαίο έσοδο, συν ότι το FSD δεν θα τρέχει μόνο στα Tesla αλλά και σε όποιον άλλο κατασκευαστή το θέλει. Είναι ήδη γνωστό πως υπάρχει ενδιαφέρον από έναν μεγάλο κατασκευαστή και έχουν γίνει οι αρχικές συζητήσεις. Φήμες θέλουν να είναι η Ford. Η ταχύτητα εξάπλωσης του FSD στα ηλεκτρικά Ford δεν εξαρτάται από την Tesla αλλά από την Ford λόγω της extra δουλειάς και hardware που πρέπει να μπει. Το δίκτυο φόρτισης θα αυξήσει τα έσοδα του τόσο λόγω εισόδου νέων κατασκευαστών σε αυτό και σε άλλες χώρες, συν ότι η προσθήκη Megapacks θα τα μετατρέψει σε Virtual Power Plants. Tα Robots κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά θα είναι διαθέσιμα προς πώληση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οπότε βάλε και από εκεί άλλα έσοδα. Και να μην είναι το 2025 θα είναι κάποια άλλη κοντινή χρονιά. Το ίδιο και το Semi.

Δεν νομίζω πως έχει θέμα.
 
Last edited:


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
Κάπου διάβασα ότι οι κατασκευαστές που πάνε σε NACS είπαν πως δεν αλλάζει κάτι.
Η επόμενη εναλλακτική είναι το δίκτυο της Electrify America (VW) που είναι ΓΤΠ. Πάλι στους Superchargers θα πηγαίνουν.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
Υπάρχει video από το sentry mode που δείχνει τον υπάλληλο του καραβιού να έχει πάει στο γκαράζ του πλοίου και να μετρά θερμοκρασία μπαταρίας του Tesla στο καπό, και στο πορτμπαγκάζ. Μετά έκανε μια προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα αλλά δεν στάθηκε τυχερός. :O_o:
 
Last edited:


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
Το video στο τέλος του άρθρου.

 




spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.621
Reaction score
31.111
Εφιάλτης για νεαρή οδηγό: Εγκλωβίστηκε εν μέσω καύσωνα στο Tesla της που... έκανε αναβάθμιση λογισμικού
Παραλιγο να σκασει σαν τα σκυλια που ξεχναν στα αυτοκινητα.
Αν η αναβαθμιση κρατουσε λιγο παραπανω ,Θα ητανε το τελευταιο μου tiktok ,προσθεσε αφυδατωμενη στο τελος.

 


indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.062
Reaction score
4.041

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.527
Reaction score
126.210
Έρχεται στο τρέχον OTA το Tesla vision park assist.

Για να δούμε τι θα δούμε..
Κρατάω μικρό καλάθι, αλλά ποτέ δε ξέρεις..

 


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
O τίτλος μας δημιουργεί αισθήματα λύπης για τον εργαζόμενο και απέχθειας για την εταιρεία.

Ο συγκεκριμένος κοιμόταν στο γκαράζ του εργοστασίου μέσα στο Model Y του επειδή η ιδιόκτητη μονοκατοικία του ήταν μακριά. Στο γκαράζ της οικίας υπάρχει και ένα Μodel 3. Κατά δήλωση του έπαιρνε 120Κ το χρόνο.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
Τις προάλλες λέγαμε για την Tesla και το πόσο επιτυχημένη είναι. Είχα πει πως δεν είναι μια εταιρεία. Η Tesla ψηφίστηκε η Νο1 εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, για το 2023. Η πρωτιά αφορά την Tesla Energy, δηλαδή συστήματα αποθήκευσης, τα MegaPacks & Powerwalls.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.821
Reaction score
28.220
FSD - UBER - San Francisco, μέσα στην πόλη. Κάτι κόλλησε στο τέλος στο GPS και το πήρε o οδηγός. Εντυπωσιακό πάντως.


90' μέσα στην πόλη για διανομές με FSD. Στην πρώτη διαδρομή αν και έπρεπε να πάει αριστερά κατάλαβε ότι είναι γκαράζ και σταμάτησε δεξιά :oops:. Στη δεύτερη παράδοση κανένα πρόβλημα. Στη τρίτη είδε πεζούς και περίμενε, ενώ θα κάνει το ίδιο και αν είσαι σε manual mode. Δεν θα σε αφήσει να πας πάνω τους. Feautures του FSD που θα είναι διαθέσιμες δωρεάν σε όλα τα Tesla, λέει ο οδηγός. Στην επόμενη διαδρομή δεν σταμάτησε στο σημείο παράδοσης επειδή είχε ποδηλάτες. Πήγε παρακάτω να κάνει αναστροφή και τα έχασε λίγο, και μετά σταμάτησε στον από κάτω δρόμο στο ίδιο σημείο. Το έχασε και στην δεύτερη προσπάθεια και ο οδηγός πήρε το τιμόνι. Αργότερα Προσπέρασε σταματημένο όχημα που σταμάτησε να κάνει αριστερά , κόλλησε σε αναστροφή (άλλες τις έκανε αλλά είχε χώρο, δεν κάνει όπισθεν ακόμα),

Γενικότερα, do it like Tesla, ή ρε άνθρωπε αγόρασε το FSD για τα δικά σου οχήματα να τελειώνεις. Τι κάθεσαι και παιδεύεσαι.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.527
Reaction score
126.210
Όταν πήρα το Τέσλα, ήταν υποδεέστερα τα φώτα του από τα Μάτριξ φώτα του id.3.

Βεβαίως τα Μάτριξ φώτα του id.3 είναι πραγματικά κορυφαία. Εκπληκτικά φώτα, τρομερή "αναβάθμιση" από τα ξένον φώτα του Audi A3 που οδηγούσα πριν, τα οποία επίσης ήταν ωραία φώτα.

Πλέον τα Μάτριξ φώτα του Τέσλα, είναι σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο από αυτά του iD.3, κάνουν θαύματα, καταντάει αστείο.
Όχι μόνον κόβουν την δέσμη εκεί που έρχεται ένα αυτοκίνητο από απέναντι, για να μη τον τυφλώσεις, αλλά χαμηλώνουν την δέσμη της μεγάλης σκάλας γενικά, αλλάζουν την απόσταση εστίασης της μεγάλης σκάλας, χωρίς να την σβήσουν!
Μόλις όμως δεν έχει αυτοκίνητα απέναντι, σιγά σιγά σηκώνει την δέσμη της μεγάλης σκάλας, τόσο ώστε να εστιάζει αρχικά στα 40-50μ απόσταση, μετά στα 80-100μ απόσταση, και στο τέλος φτάνει πάνω από 250-300μ η εστίαση της μεγάλης σκάλας, πολύ πιο πάνω από όπου βρίσκεται κανονικά η μεγάλη σκάλα (χωρίς τον αυτοματισμό - που μπορείς να τον βγάλεις ανά πάσα στιγμή) και στο Τέσλα αλλά και σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Γίνεται η νύχτα μέρα, κυριολεκτικά. Φέγγει πολύ δυνατά και στα πλάγια του δρόμου, σε σημαντικό ύψος μάλιστα.

Πήγα το σβκ ένα ταξιδακι σε ένα χωριό στην Κοζάνη, και γελούσα μόνος μου στο δρόμο, είναι απίθανο αυτό που έχουν κάνει, αν δε το οδηγήσεις δε μπορείς να καταλάβεις τι παίζει, το έχουν τερματίσει λέμε.

Πραγματικά είναι πλέον πολύ μεγάλη η διαφορά με το id.3, αντιστράφηκαν τα δεδομένα!

Δεν παίζονται στο σοφτγουερ!
 




Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.722
Μηνύματα
2.873.895
Members
37.938
Νεότερο μέλος
AntoKonto
Top