The Lo-Boy Tube Amplifier Project

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Καθως ερχονται Γιορτες, και προβλεπεται να υπαρξει ελευθερος χρονος για μαστορεματα, θα προτεινω ενα DIY project Ολοκληρωμενου Στερεοφωνικου Ενισχυτη με λυχνιες EL84, που κατα την γνωμη μου θα καλυψει με την υψηλη αποδοση του αρκετα απαιτητικους ακροατες.

Εαν εισαστε τυπος απροσεκτος, ή απο εκεινους που ξεχνανε συχνα διαφορα πραγματα ή βιαζεστε να φτασετε στο τελος μιας διαδικασιας παροτι αυτη απαιτει προσεκτικες κινησεις, ισως πρεπει να το σκεφτειτε ΠΟΛΥ καλα πριν ασχοληθειτε με κατασκευες οπου εμπλεκονται ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.

Η κατασκευη που θα προτεινω δεν ειναι κατι πρωτοποριακο οσον αφορα την τεχνολογια της. Δεν ειναι αυτος ο στοχος. Προκειται για μια ωριμη Mainstream σχεδιαση, της οποιας ο στοχος ειναι η υψηλη λειτουργικοτητα μεσα απο την σχεδιαστικη ομοιογενεια, η βελτιστη Ακουστικη αποδοση, η σωστη εκμεταλευση του υλικου, η ασφαλης λειτουργια και η σχετικη ανοχη σε τυχον λαθη, η μακροζωια και αξιοπιστια κατω απο διαφορες συνθηκες, και το πολυταλαντο του χαρακτηρα.
Θα υπαρχουν εναλλακτικες λυσεις οσον αφορα στον σχεδιασμο των διαφορων σημειων και στην ποιοτητα καποιων εξαρτηματων, ωστε να μπορει κανεις να προσαρμοσει σε καποιο βαθμο το επιπεδο της κατασκευης στα μετρα του. Επισης εχει ληφθει μεριμνα ωστε να μην υπαρχουν ιδιαιτερα δυσευρετα εξαρτηματα. Στην πραγματικοτητα μερικοι Diyers, απο εκεινους που πιστευουν οτι το εξαιρετικο αποτελεσμα εξαρταται κυριως απο τα εξωτικα εξαρτηματα και τα ειδικα αξεσουαρ μπορει να υποτιμησουν το γενικο πονημα (γιαυτο ειμαι σιγουρος).
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Ας δουμε μερικα βασικα σχεδιαστικα στοιχεια του Ενισχυτη.

Στην εξοδο χρησιμοποιουνται οπως ειπαμε οι EL84, και μαλιστα 4 απ’ αυτες ανα καναλι σε διαταξη Push Pull και παραλληλα. Προτεινεται η τοπολογια UltraLinear, αλλα ειναι δυνατη και η Πενταοδικη λειτουργια. Ειδικα για αυτον τον Ενισχυτη προσωπικα δεν προτεινω Ψευδοτριοδικη λειτουργια γιατι θα χαθει αρκετη πολυτιμη ισχυς, αλλα δεν υπαρχει και κανενας λογος που να την καθιστα αδυνατη. Η επιλογη των EL84 δεν ειναι τυχαια. Η πεντοδος αυτη χαιρει υψηλης εκτιμησης για την μουσικοτητα της. Χρησιμοποιειται με επιτυχια επι δεκαετιες σε μικρους Ενισχυτες, παλαιοτερa στην εξοδο πολλων Στερεοφωνικων Ραδιοπικαπ, σε Ενισχυτες για μουσικα οργανα, οπου εχει δημιουργηθει σχολη σε σχεση με καποιους μεγαλους Κιθαριστες (κυριως σε υλοποιησεις της Mesa boogie), και βεβαια σε Hi End Audio εφαρμογες, ειτε σε Parallel Single Ended τοπολογια ειτε σε Push Pull. Ειναι σχετικα φτηνη λυχνια, εχει κανονικη συγχρονη παραγωγη, και δεν εργαζεται σε παραλογα υψηλες τασεις.

Στην περιπτωση μας, οι τετραδα των EL84 σε Parallel Push Pull, με Υψηλη Ταση 300 Volt, σε ταξη ΑΒ1 αρκετα κοντα στην ταξη Α, με Fixed Bias και σε UltraLinear mode θα αποδοσουν περι τα 24 Βαττ ανα καναλι, ενω σε Πενταοδικη λειτουργια η ισχυς αναμενεται να φτασει τα 28 Βαττ στο καναλι.
Η επιλογη μιας τετραδας απ’ αυτες δινει την δυνατοτητα να παρουμε μια αξιοπρεπη Ισχυ, που δεν θα μας περιορισει ιδιαιτερα στο ειδος του Ηχειου που θα μπορει να χρησιμοποιηθει, δουλευοντας ταυτοχρονα σε συνθηκες λειτουργιας που δεν «στιβουν» τις λαμπες. Ετσι περιμενουμε να εχουμε ασυμπιεστο Ηχο, με αξιοπρεπη αποδοση των δυναμικων περασματων, και γενικοτερα ανετη λειτουργια και μακροζωια. Ταυτοχρονα, με τον παραλληλισμο των λυχνιων ανα δυο σε καθε μπρατσο του Push Pull, διπλασιαζονται τα ρευματα που μπορουν να αποδωθουν στο φορτιο και διπλασιαζεται ο Συντελεστης Aποσβεσης (Damping Factor) του συστηματος.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Οι προενισχυτικες βαθμιδες χρησιμοποιουν 2 διπλοτριοδες 6922 ανα καναλι. Προτεινονται λυχνιες προδιαγραφων JAN (Joined Army Navy) απο Αμερικανικο NOS, διοτι εχουν εξαιρετικη κατασκευη και αποδοση χωρις να εχουν γινει ακομη τοσο δυσερετες ωστε να επιβαρυνεται παραλογα η τιμη τους οπως συμβαινει με αλλες NOS λυχνιες. Βεβαιως, η 6922 παραγεται και στις μερες μας, ενω ταυτοχρονα υπαρχουν αρκετοι συμβατοι εναλλακτικοι τυποι. Οι πιο γνωστοι : Ε88CC απο Ευρωπαικο NOS, 6DJ8 απο Αμερικανικο NOS, και η Ρωσικη 6N1P συγχρονης παραγωγης ή απο Σοβιετικο NOS (η οποια ομως απαιτει διπλασιο ρευμα νηματων).

H επιλογη της 6922 εγινε με βαση βεβαια τα γενικα χαρακτηριστικα της που βολευουν την σχεδιαση (Ενισχυση mu = 33, Aντισταση ανοδου Rp = 3000, Διαγωγιμοτητα Gm = 11), αλλα κυριως για το οτι εργαζεται με χαμηλη ταση Ανοδου (max 130V), πραγμα που εξυπηρετει στην περιπτωση που η Υψηλη ταση για τις λυχνιες Ισχυος ειναι ηδη αρκετα χαμηλη (300V) και δεν εχουμε προθεση να χρησιμοποιησουμε ιδιαιτερο τυλιγμα του μετ/στη τροφοδοσιας για τις προενισχυτριες.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Κυκλωματικα, επιλεχτηκαν κλασσικες λυσεις για τις προενισχυτριες. Το πρωτο μισο της πρωτης 6922 κανει ενισχυση Τασεως, και επισης ενσωματωνει μερος του σηματος Εξοδου του ενισχυτη σε τροπο ωστε να προκυπτει συγκεκριμενο ποσοστο Συνολικης Αρνητικης Αναδρασης για ολον τον Ενισχυτη (θα δουμε πιο αναλυτικα παρακατω). Το δευτερο μισο Τριοδικο μερος οδηγειται με απευθειας συζευξη απο την Ανοδο της πρωτης βαθμιδας και αποτελει τον απαραιτητο σε ενα Push Pull Διαχωριστη Φασεως. Αυτος ειναι τυπου Split Load, οπου η λυχνια διαθετει ιδιας τιμης Αντιστασεις φορτιου στην Ανοδο και Καθοδο της, εμφανιζοντας σε καθε μια απο αυτες τις δυο Εξοδους σηματα ιδιου πλατους ευρισκομενα σε Αντιφαση (με διαφορα φασεως 180 μοιρων μεταξυ τους).

Η βαθμιδα αυτη δεν κανει Ενισχυση τασεως. Για την ακριβεια η Ενισχυση τασεως της ειναι σχεδον μοναδιαια (περιπου 0.95). Ο τυπος Split Load της βαθμιδας Phase splitter εχει πολλα πλεονεκτηματα, αλλα εχει και ενα μειονεκτημα : τα σηματα στις εξοδους του μπορει να εχουν ικανοποιητικη συμμετρια ως προς το πλατος αλλα παρουσιαζουν διαφορετικη συνθετη Αντισταση εξοδου και διαφορετικη Χωρητικοτητα ως προς το κοινο σημειο του κυκλωματος (AC Ground). Το τελευταιο ας μη μας απασχολησει προς το παρον.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
[offtopic]Πήρα το θάρρος και μεγάλωσα λίγο την γραμματοσειρά[/offtopic]

Καλή συνέχεια Μιχάλη! :bravo:
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Στην συνεχεια τα δυο σε Αντιφαση σηματα οδηγουνται μεσω πυκνωτων συζευξης στο καθενα απο τα δυο Τριοδικα μερη της δευτερης 6922 (driver), συνδεσμολογημενα σαν Ενισχυτες γειωμενης καθοδου, οπου ενισχυονται περαιτερω, προκειμενου να οδηγησουν το τελικο σταδιο. Η βαθμιδα αυτη ουσιαστικα λειτουργει σαν διαφορικος Ενισχυτης, εχοντας κοινη αντισταση στις καθοδους των δυο Τριοδικων μερων, η οποια δεν αποζευγνυται ως προς το σημα. Η τιμη αυτης της Αντιστασης αποδεικνυεται καθοριστικης σημασιας για τον Ακουστικο χαρακτηρα ολου του Ενισχυτη, καθως πανω της αναπτυσσεται μερος απο τα δυο Αντιφατικα σηματα, λειτουργοντας σαν κοινη τοπικη Αρνητικη αναδραση, σε τροπο ωστε ετσι να ρυθμιζεται ο βαθμος υπερκαλυψης των δυο Αντιφατικων σηματων. Τελικα η μεταβολη της τιμης αυτης της Αντιστασης, εκτος του οτι επιρρεαζει την Ενισχυση της βαθμιδας, εχει και «ενδιαφερουσα» επιδραση στην συνολικη χροια του Ενισχυτη.

Το κυριωτερο ζητουμενο απο την παραπανω βαθμιδα driver ειναι να οδηγει επιτυχως το συμπλεγμα απο τις τεσσερεις λυχνιες Εξοδου που ακολουθουν εξασφαλιζοντας δυο απαραμορφωτα Αντιφατικα σηματα που να μην επιρρεαζονται απο την αντανακλαση των μεταβολων του φορτιου των EL84. Δηλαδη εκτος απο την Ενισχυση Τασεως, επιπλεον χρειαζομαστε εκει την λειτουργια που αποκαλουμε buffering (απομονωση). Η αποτελεσματικοτητα του Buffering σαφως εξαρταται απο την κατα το δυνατον χαμηλη εσωτερικη Αντισταση της λυχνιας που χρησιμοποιειται. Βεβαια το τελικο σταδιο που οδηγει η δευτερη 6922 δεν ειναι τοσο απαιτητικο σε οδηγηση ρευματος, γι αυτο και ο τυπος αυτος λυχνιας κρινεται υπεραρκετος για την συγκεκριμενη χρηση.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Ερχομενοι στην βαθμιδα Εξοδου εχουμε δυο επιλογες ως προς το τροπο Πολωσης των λυχνιων.

Η απλουστερη κυκλωματικα επιλογη θα ηταν η Αυτοπολωση (Self Bias) των EL84 με χρηση κοινης Αντιστασης Καθοδου και για τις 4 λυχνιες, που θα προσπερνουσαμε ως προς το σημα με ενα Πυκνωτη καταλληλης Χωρητικοτητας, ωστε να μην εχουμε μερικη απωλεια του Ωφελιμου σηματος επανω στην Αντισταση Καθοδου, αλλα και μερικη απωλεια του σηματος οδηγησης. Ο τροπος αυτος ειναι χαρακτηριστικος παλαιοτερων σχεδιασεων. Δεν εχει μεν καταργηθει, αλλα ταιριαζει περισσοτερο σε κατασκευες χαμηλοτερων απαιτησεων. Ωστοσο, ενα αξιοσημειωτο πλεονεκτημα της Αυτοπολωσης μεσω κοινης Αντιστασης Καθοδου, ειναι οτι τυχον ανισορροπιες μεταξυ των δυο μπρατσων του Push Pull εξισορροπουνται σε ενα βαθμο απο την κοινη Αντισταση Καθοδου, συγχωροντας ετσι την χρηση οχι απολυτα Ματσαρισμενων λυχνιων Εξοδου.

Ωστοσο η επιλογη της τιμης της Αντιστασης Καθοδου προδιαγραφει οριστικα την Ταξη Λειτουργιας του σταδιου Εξοδου, και μας στερει την δυνατοτητα να την σεταρουμε ευκολα και κατα βουληση. Επισης η υπαρξη και μονο του Πυκνωτη Bypass στα ακρα της Αντιστασης, υπεισαγει στο σημα Εξοδου ενα μικροτερο εως μεγαλυτερο χρωματισμο, και παιζει καθοριστικο ρολο στην Ταχυτητα αποκρισης του Ενισχυτη, μεγεθη που εξαρτωνται σοβαρα απο το ειδος και την ποιοτητα του Πυκνωτη. Επειδη η απαιτουμενη χωρητικοτητα σε εκεινο το σημειο ειναι αρκετα μεγαλη, ο Πυκνωτης που συνηθως χρησιμοποιειται ειναι Ηλεκτρολυτικος, γεγονος που αποτελει μια ακομη εστια προβληματισμου ως προς την μελλοντικη συμπεριφορα του Ενισχυτη, καθως το ειδος αυτο Πυκνωτη υποκειται σε γηρανση.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Ετσι περναμε στην δευτερη επιλογη που ειναι και η δικη μας επιλογη και λεγεται Fixed Bias – σταθερη πλην ευκολα ρυθμιζομενη Πολωση, δι’ εφαρμογης Αρνητικης τασεως στα οδηγα πλεγματα των Λυχνιων Εξοδου. Γι’ αυτο μας χρειαζεται ενα επιπλεον τροφοδοτικο που θα παρεχει μερικες δεκαδες Volt με δυνατοτητα παροχης ελαχιστου ρευματος, καθως στην ταξη Λειτουργιας που θα χρησιμοποιησουμε δεν υπαρχει ρευμα πλεγματος. Συμβαινει οι EL84 στην συγκεκριμενη εφαρμογη να μην χρειαζονται περισσοτερα απο -15Volt σαν ταση πολωσης, και ετσι το τροφοδοτικο που θα παραγει αυτην την ταση υπαρχει ηδη στον Lo boy, και δεν ειναι αλλο απο το τροφοδοτικο των νηματων θερμανσης των 6922, το οποιο με καταλληλη συνδεσμολογια μπορει καλιστα να χρησιμευσει και για την πολωση των EL84.

H χρηση Fixed Bias μας προσφερει και αλλες εξυπνες δυνατοτητες που θα μπορουσαμε να αξιοποιησουμε, και θα δουμε παρακατω στην πορεια της παρουσιασης. Ειναι παντως γεγονος οτι μια απο τις πιο επικινδυνες καταστασεις θα ηταν να μεινουν οι λυχνιες Εξοδου χωρις πολωση, κατασταση που θα οδηγουσε σε πιθανη καταστροφη των λυχνιων ή αλλου εξαρτηματος, εαν ..... Αλλα υπομονη. Και αυτο εχει προβλεφθει στον Lo Boy.

Παντως με χρηση της Fixed Bias, εκτος του οτι εχουμε πιο απολυτη και ποιοτικη λειτουργια του Ενισχυτη, εχουμε και μια σπουδαια δυνατοτητα : να μπορουμε με ρυθμιση 2 τριμμερ Αντιστασεως να ρυθμιζουμε το ρευμα ηρεμιας της Βαθμιδας Εξοδου, και μαλιστα καθενος παραλληλου ζευγους των EL84 ξεχωριστα, επιτυγχανοντας ετσι την βελτιστοποιηση της συμμετριας του Push Pull, ελαχιστοποιηση του HUM σε κατασταση ηρεμιας, και βεβαια τον καθορισμο της ταξης λειτουργιας του σταδιου Εξοδου. Μπορουμε δηλαδη να θεσουμε τον Ενισχυτη απο ταξη Β εως σχεδον ταξη Α, με οτι αυτο μπορει να σημαινει.
 


Μηνύματα
68
Reaction score
0
Απάντηση: The Lo-Boy Tube Amplifier Project

Mια απλη ενημερωση προς αυτους που θα θελισουν την κατασκευη του ενισχυτη.
Ο εν λογο ενισχυτης (πανω κατω) απο ενα περιοδικο ειχε
ενδικτηκη τιμη 2500Ευρω!!!!!!!!
Παντα φιλικα Χρηστος.:happy_4::happy_4::happy_4:
 

Μηνύματα
80
Reaction score
0
Απάντηση: Re: The Lo-Boy Tube Amplifier Project

:bravo: :bravo: :bravo: :cool_4: :cool_4: :cool_4: Exω ομως την εντυποση οτι ενα σταδιο εξοδου Push Pull δεν μπορει να δουλεψει σε ταξει Α γιατι ειναι..... συμπληροματικη τοπολογια ,και το ιδιο και ο μ/σ εξοδου . Βεβαια δεν ξερω και πολλα και λεω τις μ.....ς μου.:happy_4:
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
H ταξη λειτουργιας ειναι ΑΒ1!!!!

Εγω πιστευω οτι για καποιον που δεν εχει τρελες απετησεις απο δυναμη ειναι παρα πολυ καλος.
Εχω ακουση απο τετοια λυχνια και μου εχει αρεσει πολυ ο ηχος της.:cool_1:
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Re: Απάντηση: Re: The Lo-Boy Tube Amplifier Project

:bravo: :bravo: :bravo: :cool_4: :cool_4: :cool_4: Exω ομως την εντυποση οτι ενα σταδιο εξοδου Push Pull δεν μπορει να δουλεψει σε ταξει Α γιατι ειναι..... συμπληροματικη τοπολογια ,και το ιδιο και ο μ/σ εξοδου . Βεβαια δεν ξερω και πολλα και λεω τις μ.....ς μου.:happy_4:
Σωστα τα λες.
Δεν προκειται για καθαρη ταξη Α, που στο κατω-κατω εννοειται μονο στα Single Ended.
Προκειται για ταξη ΑΒ1, που με καταλληλη ρυθμιση μπορεις να φερεις εαν θελεις πολυ κοντα στην ταξη Α, ή να την στειλεις πολυ κοντα στην καθαρη ταξη Β.
Μεταξυ των δυο αυτων οριακων σημειων υπαρχει μια ποικιλια καταστασεων.
Εγω λοιπον μιλαω για την πιο κοντινη σε ταξη Α κατασταση.
Και παντα κατ' επιλογην του αφεντικου του Ενισχυτη.

Δες εδω
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/classA.htm
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Συνεχιζουμε ...

Mερικα ακομη στοιχεια πανω στην σχεδιαση.

Περιμενουμε μια εξοδο της ταξης των 24-28 Watt.
Για φορτιο 8Ω προκυπτει οτι το μεγιστο πλατος (ταση) του σηματος Uo στο μεγαφωνο, θα ειναι : ριζα του 24W x 8Ω = 13.9 V rms.
O μετ/στης Εξοδου πρεπει να εχει Αντισταση πρωτευοντος Ra-a = 7 - 8 ΚΩ για ενα ζευγαρι EL84 σε Ultralinear mode, αρα για μια τετραδα θα ειναι : Ra-a = 3.5 – 4 ΚΩ .
Ο λογος μετασχηματισμου Ν του μετ/στη Εξοδου θα ειναι : ριζα του 3500 Ω / 8Ω = 20.9.
Η μεγιστη απαραμορφωτη rms ταση στα ακρα του πρωτευοντος του μετ/στη εξοδου (Upr) θα ειναι : Uo x N = 13.9 x 20.9 = 290.5 Volt rms.

Για να παρουμε αυτην την ταση μεταξυ των Ανοδων των EL84, και βασει των προδιαγραφων τους, χρειαζεται οδηγηση περι τα 17 - 18 Vrms στα οδηγα πλεγματα τους ( Ug1 )
Δηλαδη η Ενισχυση της βαθμιδας Ισχυος Gp υπολογιζεται σε Gp = Upr / Ug1 = 290.5 / 17.5 = 16.6
H ενισχυση της πρωτης προενισχυτριας τασεως προκυπτει απο τις προδιαγραφες της : Gf=18
H ενισχυση του Phase Splitter προκυπτει απο τις προδιαγραφες τoυ : Gs = 0.94
H ενισχυση της driver (δευτερη 6922) προκυπτει απο τις προδιαγραφες της : Gd = 26.
Αρα η συνολικη Ενισχυση Go του Ενισχυτη με τις συγκεκριμενες λαμπες μεχρι το πρωτευον του μετ/στη Εξοδου θα ειναι : Go = Gf x Gs x Gd x Gp = 18 x 0.94 x 26 x 16.6. Αρα Go = 7302 [/FONT]

Αυτο σημαινει οτι για να παρουμε τα επιθυμητα 290.5 Vrms (Upr) στο πρωτευον του μετ/στη Εξοδου, αρκει να εφαρμοσουμε στην εισοδο του Ενισχυτη : Ui = Uo / Go = 290.5 / 7302 à Ui = 40 mV
Παραπερα, εαν εφαρμοσουμε Συνολικη Αρνητικη Αναδραση π.χ 3dB θα εχουμε διπλασιασμο της απαιτουμενης Τασης εισοδου δηλαδη Ui3 = 80 mV .
Αυτο το νουμερο αντιπροσωπευει την Ευαισθησια Εισοδου του Ενισχυτη.


 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Kατι δεν παει καλα εδω ... Ενας Ενισχυτης τοσο ευαισθητος θα ειναι δυσχρηστος, θα εχει αυξημενα επιπεδα θορυβου, θα ακουγεται «μπουκωμενος», και το χειροτερο θα εχει αυξημενες πιθανοτητες να παρουσιαζει Ασταθεια και τασεις προς Αυτοταλαντωση. Η Συνολικη Ενισχυση πρεπει να μειωθει οπωσδηποτε.

Ο πιο καταλληλος τροπος για να γινει αυτο ειναι να αλλαξουμε την αρχικα επιλεγμενη για οδηγηση λυχνια 6922 με καποιαν αλλη που θα εχει σημαντικα μικροτερο βαθμο Ενισχυσης (Gd). Αυτη θα την επιλεξουμε απο τα μελη της οικογενειας της ECC82 / 12AU7, λυχνια γνωστη για την χρησιμοτητα της σε ρολο οδηγητριας.
Tα κυριοτερα χαρακτηριστικα της ειναι : Ενισχυση mu = 17, Aντισταση ανοδου Rp = 7700, Διαγωγιμοτητα Gm = 2.2.
Βεβαιως υπαρχουν διπλοτριοδοι με χαμηλοτερη Αντισταση Ανοδου, που θα ηταν πιο καταλληλες σε ρολο γνησιας Buffer, αλλα εδω το φορτιο που παρουσιαζουν οι οδηγουμενες EL84 δεν ειναι δα και τοσο βαρυ.

H Ενισχυση τασεως που θα αποκτησει καποια 12AU7, εργαζομενη στο συγκεκριμενο κυκλωμα μας, ειναι της ταξεως του Gd = 8.8. Οποτε η συνολικη Ενισχυση γινεται Go = 2471 και η Ευαισθησια Εισοδου με εφαρμογη Αναδρασης 3dB γινεται Ui3 = 240 mV.

Παροτι το νουμερο εξακολουθει να ειναι μικρο, ειναι πολυ καλυτερα τωρα. Μαζι και με αλλα μετρα θα φτασουμε την Ευαισθησια Εισοδου σε αρκετα βολικη σταθμη, ωστε να μην εχουμε υπερβολικο βαθμο Ενισχυσης και την παρελκομενη Ακουστικη αισθηση της Υπεροδηγησης και Συμπιεσης των Δυναμικων σε υψηλοτερες σταθμες. Και φυσικα δεν θα εχουμε ολη την δυναμη του Ενισχυτη συγκεντρωμενη στο πρωτο τεταρτο του ποτανσιομετρου Εντασης.

Ακολουθει το σχεδιο του Ενισχυτη και η λιστα των εξαρτηματων.
Συντομα επεται και το σχεδιο των τροφοδοτικων
 




Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Θα προσπαθησω να δωσω τροπους ρυθμισης σε μη κατοχους γεννητριας - παλμογραφου.
Γι αυτους θα υπαρχουν μερικες απλοποιησεις στο βασικο σχεδιο.

Για παραδειγμα ο συνδιασμος R12 - T2 (AC balance) αφορα μονο τους κατοχους εποπτικων οργανων.
Σαν απλοποιηση αυτη η ρυθμιση μπορει να παραλειφθει, και τοτε ξεχναμε το Τ2, και η R12 γινεται 10ΚΩ (οσο και η R11)

Συνεχιζεται .....
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.302
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top