Value for money & International pricing στο Audio.

Μηνύματα
1.606
Reaction score
1.923
Καλως η κακως, οι επιλογες μας σε audio equipment επηρεαζονται σε αρκετα μεγαλο βαθμο απο τα reviews, τις μετρησεις, και τις αποψεις των χρηστων τις οποιες συνηθως τις βρισκουμε στον παγκοσμιο ιστο.
Ετσι για παραδειγμα, ολοι θελουν για Sub ενα SVS η ενα REL, η ενα Perlisten, κτλ κτλ για AV ενισχυτη εναν Denon στη χαμηλη κατηγορια τιμης η εναν Anthem πχ στην πιο πανω κατηγορια αλλα πολλες φορες, ειδικα στις χαμηλοτερες κατηγοριες τιμης, οι νικητες της καθε κατηγοριας συμφωνα με τα διαφορα reviews, εχουν ανακυρηχθει με βαση την τιμη στη χωρα που εγινε το review.
Οταν ομως τα εν λογω μοντελα φτανουν στην Ελλαδα, οι τιμες τους πολλες φορες δεν ειναι αναλογες με αυτες εκεινης της χωρας.
Αν ηταν ολες αυξημενες κατα 30% για παραδειγμα, δεν θα αλλαζε κατι. Αν ομως ο νικητης σε μια κατηγορια εχει στην Ελλαδα τιμη αυξημενη κατα 40% και ο δευτερος κατα 10%, αυτοματα αλλαζει η σχεση τιμης/ποιοτητας στη χωρα μας και πιθανοτατα αν ο reviewer ειχε σαν δεδομενο την τιμη στην Ελλαδα, το αποτελεσμα στην καταταξη να ηταν διαφορετικο.
Αυτο φυσικα ισχυει σε μεγαλυτερο βαθμο οταν αναφερομαστε σε οικονομικες συσκευες που εκει το περιορισμενο budget θα πρεπει να κατανεμηθει σωστα και με τον καλυτερο δυνατο τροπο για να εχουμε το καλυτερο value for money στο συνολο.
Στις ακριβοτερες κατηγοριες, η τιμη συνηθως ειναι δευτερευουσας σημασιας.

Ψαχνοντας διαφορα πραγματα στο ιντερνετ πολλες φορες επεσα σε τετοιες περιπτωσεις με προιοντα που εδω κοστιζουν σχεδον τα διπλα σε σχεση με την τιμη στην Αμερικη, ενω αλλα, της ιδιας κατηγοριας τιμης στην Αμερικη, εχουν στην Ελλαδα τιμη σχεδον ιδια με την τιμη της Αμερικης.
Αυτο λογικα θα επρεπε να καθιστα τα δευτερα προιοντα τρελο VFM και να πουλανε σαν ζεστα ψωμακια ομως δεν βλεπω να συμβαινει αυτο.
Οι περισσοτεροι, θα συνεχισουν να προτιμουν πχ Ενισχυτη Denon παρα Marantz παρ ολο που οι Denon εχουν στην Ελλαδα τιμη αρκετα αυξημενη σε σχεση με την Αμερικη (πχ AVR-X3800H 1600€ vs 1300$ κανονικη τιμη η 1300€ vs 1000$ τιμη balck Friday) ενω οι Marantz κοστιζουν στην Ελλαδα φτηνοτερα απο οτι στην Αμερικη (πχ marantz cinema 50 1890€ vs 2500$) και κατι αντιστοιχο και με τα subs που εψαχνα περισυ τετοια εποχη οπου στο διλημμα SVS vs Monolith παρ ολο που στην Αμερικη τα δυο αντιπαλα μοντελα κοστιζαν σχεδον το ιδιο στην Ελλαδα το Monolith μπορεσα να το βρω στα μισα λεφτα. Το παραπανω παραδειγμα δεν ισχυει σημερα που μιλαμε αλλα ηταν 100% αληθινο περισυ στο Black Friday που αγορασα το Monolith 12 με 640 ευρω (αν θυμαμαι καλα) τη στιγμη που το PB2000 Pro κοστιζε τα διπλα. Ναι ηταν Black Friday προσφορα και η κανονικη του τιμη ηταν σχεδον ιδια, αλλα στα SVS δεν υπηρχε προσφορα στην Ελλαδα ενω στην Αμερικη υπηρχε.
Tωρα πια τα Monolith δεν τα βρισκεις στην Ευρωπη και μαλλον τελειωσαν αυτες οι εποχες που μπορουσες να τα βρεις σε τιμες Αμερικης αλλα βλεπω αντιστοιχες διαφορες σε αλλα λιγοτερο διαδεδομενα μοντελα/μαρκες τα οποια μαλλον περνανε απαρατηρητα.
Δεν το εχω σαν προτεραιοτητα αλλα κοιταζα παλι διαφορα subwoofer εντελως εγκυκλοπαιδικα, στην χαμηλοτερη κατηγορια τιμης και κανοντας συγκριση με τις τιμες του εξωτερικου ανακαλυψα οτι καποια αρκετα αξιοπρεπη sub εχουν αρκετα λογικη τιμη σε σχεση με τις τιμες στο εξωτερικο, (ειδικα αυτο σε αυτη την τιμη των 269€ αυτη τη στιγμη πρεπει να ειναι τρελο VFM για φτηνο 12" sub) και μαλιστα σε μια περιπτωση εχουν τιμη τοσο χαμηλη σε σχεση με το εξωτερικο ειδικα σε σχεση με την Αμερικη, σε σημειο που πιθανοτατα να τα καθιστα ευκαιρια της χρονιας , αλλα παρ ολα αυτα δεν φαινεται να εχουν καμια ζητηση.
Η απορια μου ειναι, λαμβανει κανεις υποψην αυτες τις διαφορες στις τιμες οταν ψαχνει να βρει τα καλυτερα προιοντα ανα κατηγορια τιμης? Η περνανε απαρατηρητες και μενουμε κολημμενοι στα best value for money με δεδομενα Αμερικης?
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.755
Μηνύματα
2.874.826
Members
37.944
Νεότερο μέλος
TasosXalandri
Top