Windows 10



Μηνύματα
1.821
Reaction score
339
μάλλον δεν κατάλαβες καν τι έγραψα...για να σε βοηθήσω, βάλε όπου ms την λέξη google και τότε όλοι θα φανταστούμε την απάντησή σου :)
και λύσε μου σε παρακαλώ την απορία : τι σχέση έχει αν το πληρώνω? πως ξέρεις αν πληρώνω κάτι? και πως το αν πληρώνεις ή όχι αναιρεί την μαμακία του εικονιδίου που παραμένει εκεί ξέμπαρκο σπαμάρωντας τον χώρο των εικονιδίων?
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
αν και θέλω να δω F1 και μπάσκετ θα γράψω 2 λόγια...

τα προγράμματα δεν είναι πατάτες, δεν αγοράζεις το πρόγραμμα αλλά άδεια χρήσης του προγράμματος με ότι αυτό συνεπάγεται...
φυσικά κανένας δεν διαβάζει τη συμφωνία χρήσης του τελικού χρήστη γνωστή σαν EULA(end-user license agreement)
 

Μηνύματα
1.821
Reaction score
339
δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι κάπου αναφέρεται στους όρους χρήσης ότι αφείλω να λουστώ το εικονίδιο αυτό και αφού το αναφέρει είναι όλα οκ?
Κατ'επέκταση, λογικά θα πιστεύεις ότι όλα τα "στραβά" των άλλων εταιριών (εννοείται), που συχνά πυκνά κράζεις, δεν αναφέρονται σε κάποια EULA , αλλά τα κάνουν κατά το δοκούν , γιατί έτσι τους αρέσει...εε??

Είναι εξαιρετικό το γεγονός του πως αποφεύγεις να δώσεις απλές απαντήσεις, όταν απλά δεν σου αρέσουν ή δεν συμφωνείς. Μάλλον θα εκπλαγείς, αλλά ούτε η ίδια η ms πιστεύει ότι τα κάνει όλα τόσο τέλεια όσο πιστεύεις... :p
Θες δε θες, το μόνιμο εικονίδιο είναι spam και αντιαισθητικό, από την στιγμή που τον ενημερωτικό του χαρακτήρα τον εκπλήρωσε , αφού συναίνεσα σε αυτό που μου παρουσίασε.

Τέλος, θες δε θες επίσης, και επειδή πρόσφατα με αποκάλεσες κολλημένο με την google , να σε ενημερώσω ότι χρησιμοποιώ όλα τα χρόνια windows, παρακολουθώ τις εξελίξεις όλων των εταιριών και όπως εξυψώνω τα θετικά, επικρίνω και τα αρνητικά. Ακόμα δε, περιμένω να μου σχολιάσεις (από θέση ανωτερότητας μιας και εσύ δεν είσαι κολλημένος) το google I/O , που αναμφισβήτητα είναι από τα μεγαλύτερα συνέδρια τεχνολογίας.

Aααα...ελπίζω να είσαι Mercedes και Hamilton στην F1...αλλιώς περαστικά!!! :p
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.968
Reaction score
20.486
Πάντως, το επίμαχο εικονίδιο, κρύβεται πολύ εύκολα.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Τα Windows 10 και σε Mac.... με το νέο Mac OS, διάβασα λίγο για το νέο Mac OS και νόμισα ότι το παρουσιάζε ο Satya.....:D
 


Μηνύματα
42
Reaction score
9
Εμενα στο γραφειο με win7 μου εβγαλε το εικονιδιο με το update αλλα στο σπιτι με τα 8.1 οχι...ξερει κανεις γιατι?
 



gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
τα enterprise θα πάρουν την αναβάθμιση δωρεάν μόνο μέσω του Software Assurance, όσοι δεν έχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία πρέπει να πληρώσουν.
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Άρχισα να ασχολούμαι ειδικά με αυτό το ζήτημα, αφ' ότου η Microsoft μου έστειλε την προειδοποίηση - και προτροπή - για την μετάβαση στο PC μου, εδώ και 2-3 βδομάδες.Προσπάθησα να διαβάσω το περισσότερο περιεχόμενο των posts, ειδικά αυτών του Γιώργου, προκειμένου να κατανοήσω την αναγκαιότητα ή μη της μετάβασης από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows στα Win10.

Κάποια από αυτά (τα posts, και όχι μόνο τα του Γιώργου) περιέχουν εξιδικευμένες πληροφορίες, που για πολλούς είναι άγνωστες, άρα μη αξιολογήσιμες. Με αυτό δεν σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν είναι χρήσιμες ή και απαραίτητες, αλλά απλά ότι δεν είναι από όλους κατανοητές.

Με αφορμή λοιπόν αυτή μου την προσπάθεια ανάγνωσης (και κατανόησης των αναγνωσμένων), αλλά και με βάση το σκεπτικό του κοινού καταναλωτή (κάπως έχει προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το σκεπτικό ο Μιχάλης στο post #22, σελίδα 2 του νήματος), μίλησα χθες με το Γιώργο και σχεδόν με έπεισε ότι η μετάβαση, ειδικά τον πρώτο χρόνο που προσφέρεται δωρεάν, είναι προτιμητέα, αν όχι αναγκαία. Εν τούτοις - και πολύ λογικά - το ερωτηματικό για αυτή την αναγκαιότητα μπαίνει στους χρήστες με παλιότερους υπολογιστές, με τους οποίους εξακολουθούν σήμερα να κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και δε νοιώθουν την ανάγκη της μετάβασης σε κάτι που ίσως δεν θα τους προσφέρει κάτι περισσότερο από αυτό που παίρνουν ήδη από το παρόν λειτουργικό τους (κάπου εδώ μέσα κάποιοι μίλησαν και για χρήστες υπολογιστών, που έχουν μείνει ακόμα στα XP).

Ειδικά, στη μικρή μας κοινότητα AV, υπάρχουν πολλοί, που ο υπολογιστής τους, εκτός από τα καθημερινά (αλληλογραφία, ενημέρωση, καταχώρηση δεδομένων διαβίωσης, συναλλαγές, κλπ.) αποτελεί αναπόσπαστο, εν όλω ή εν μέρει, ενός συστήματος AV, μέσο δηλαδή, αναπαραγωγής εικόνας και ήχου και πέραν αυτού τίποτε άλλο (λέγε με HTPC ή - ευρύτερα - HEPC).

Υπάρχουν βέβαια και οι χρήστες που επιζητούν υπολογιστή με επιδόσεις, είτε γιατί η χρήση του το απαιτεί (παιχνίδια, επεξεργασία video ή άλλες "βαριές" εφαρμογές), είτε γιατί θέλουν να είναι πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας των υπολογιστών για όποιους λόγους θεωρούν ότι αυτό τους είναι αναγκαίο. Αυτή την κατηγορία - απολύτως σεβαστή - την βγάζω έξω από τη συζήτηση που θέλω να επικεντρωθώ με αυτό μου το μήνυμα.

Ποιά είναι τα βασικά μου ερωτηματικά:

1) Για τον χρήστη, σαν τους πολλούς από εμάς, τί παραπάνω θα του προσφέρουν τα 10άρια, σε υπολογιστή HTPC/HEPC?

2) Με αφορμή το παραπάνω ερωτηματικό μου, τί γίνεται με το Media Player, που καταργούμενο στερεί από κάποιους τη δυνατότητα χρήσης ενός "βολικού" προγράμματος αναπαραγωγής αρχείων Media? Θα μπορεί κάποιος να το προσθέσει, έστω και με χρέωση? Και αν ναι, θα είναι λογική, ή η αξία της θα είναι σαν να πληρώνεις την αναβάθμισση του λειτουργικού, όπως έγινε με τα 8άρια?

3) Μιλώντας με το Γιώργο, μου εξήγησε ότι αν ο υπολογιστής ως μηχάνημα, είναι αρκετά σύγχρονος (από άποψη hardware) ή έστω υψηλών επιδόσεων (αν δεν είναι πράγματι σύγχρονος), η μετάβαση αξίζει τον κόπο. Θέλω να θέσω μερικά - υποθετικά έως πραγματικά - παραδείγματα, για να δω αν πράγματι ένας χρήστης, όπως εγώ, αξίζει να μπει στον κόπο της μετάβασης:

  • α) Υπολογιστής στημένος πριν από 5-6 χρόνια. Μητρική με s.775, CPU Intel τετραπύρηνος 1ης γενιάς, RAM DDR3 4GB, Windows 7 Pro 64-bit. Χρήση γενική καθημερινή.
  • β) Υπολογιστής στημένος πριν 7-8 χρόνια. Περίπου ίδιας τεχνολογίας μητρική, CPU Intel τετραπύρηνος 1ης γενιάς, RAM DDR2 4GB, Windows 8.1 Pro 64-bit. Χρήση επικουρική, π.χ. για το εξοχικό, χωρίς να αποκλείεται η σύνδεσή του με σύστημα AV.
  • γ) Υπολογιστής στημένος πριν 4-5 χρόνια. Πάλι μητρική με s.775, νεότερης γενιάς, CPU Intel τετραπύρηνος 3ης γενιάς, RAM DDR2 8GB, Windows 7 Pro ή Windows 8.1 Pro 64-bit. Χρήση ως HTPC/HEPC κυρίως, χωρίς να αποκλείεται άλλη γενικότερη χρήση.
  • δ) Υπολογιστής στημένος πριν 2-3 χρόνια. Πάλι μητρική με s.775, τελευταίας (πριν την απόσυρση της πλατφόρμας 775) γενιάς, CPU Intel Xeon τετραπύρηνος 3ης γενιάς, RAM DDR3 16GB, Windows 8.1 Pro 64-bit. Χρήση ως HTPC/HEPC κυρίως, αλλά και για άλλες βαρύτερες εφαρμογές. (Ο περιγραφόμενος υπολογιστής είναι εντελώς πραγματικός και είναι δικός μου, απλά λόγω πρόσφατων προβλημάτων υγείας, έχει παραμείνει ανενεργός μέσα στον χειμώνα, με μόνο μου μέλημα να του περνάω τακτικά τις ενημερώσεις).
  • ε) Ας φανταστούμε έναν ίδιο με τον παραπάνω υπολογιστή, με μόνη διαφορά στη μνήμη RAM, όπου αντί για DDR3 16GB, θα υπάρχει (για παράδειγμα) RAM DDR2 8GB. Χρήση η ίδια ή παρεμφερής.
  • στ) Υπολογιστής στημένος πριν 1+ χρόνο. Μητρική με s.1150, CPU Intel διπύρηνος (Haswell) i3, RAM DDR3 16GB, Windows 8.1 Pro 64-bit. Χρήση ως HTPC/HEPC κυρίως, π.χ. στο σαλόνι, δίπλα στην TV. (Ο περιγραφόμενος υπολογιστής είναι εντελώς πραγματικός και είναι κι αυτός δικός μου, τον έχω όντως στο σαλόνι, δίπλα στην τηλεόρασή μου και είναι ένα από τα μέσα αναπαραγωγής video - κυρίως - αλλά και μουσικών αρχείων. Και φυσικά είναι το μέσο αναπαραγωγής μικρών παιδικών video και άλλων με δεινόσαυρους, από το YouTube, προς τέρψιν του εγγονού μου, ο οποίος τώρα που είναι 2,5 χρόνων, το πρώτο πράγμα που μου ζητάει, όταν μπαίνει σπίτι μας είναι «να του βάλω να δει "δεινόσαυρους"» ;). Συγγνώμη για το λίγο off-topic, αλλά μου ήλθε και τό' βαλα).
Τα παραπάνω είναι παραδείγματα, που - αν δεν είναι εντελώς πραγματικά - είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα και νομίζω (IMHO) ότι απηχούν ένα σημαντικό μέρος των χρηστών, όχι μόνο της δικής μας κοινότητας, αλλά και ευρύτερα. Οπότε, πράγματι αποτελούν αντικείμενο, που χρήζει απάντησης ή τουλάχιστον συμβουλής.

Τα σχόλιά σας;
-
 
Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.323
Reaction score
93.900
Υπάρχουν και υπολογιστές που πληρούν τις προϋποθέσεις για μετάβαση στα win10, αλλά είναι και εργαλεία δουλειάς.

Τι εννοώ; Σε 2 από τα 3 pc έχω εγκατεστημένο πρόγραμμα -εργαλείο για τη δουλειά μου, που δεν είναι συμβατό (μέχρι στιγμής) με τα win10. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις η αλλαγή λειτουργικού μοιάζει από δύσκολη έως αδύνατη.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι Insiders που έχουν εγκαταστήσει την έκδοση 10130 και έχουν συνδεθεί μέσω Microsoft Account θα αναβαθμιστούν στην έκδοση RTM και θα αποκτίσουν νόμιμη άδεια χρήσης.

""

http://blogs.windows.com/bloggingwi...changes-to-windows-10-insider-preview-builds/
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Εμενα στο γραφειο με win7 μου εβγαλε το εικονιδιο με το update αλλα στο σπιτι με τα 8.1 οχι...ξερει κανεις γιατι?
Και σε μένα, αλλού το εμφάνισε και αλλού δεν το εμφανίζει. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο site της Microsoft, διάβαζω αυτά στα FAQ:

Q: Why don't I have the Get Windows 10 app?

A: If you don’t see the Get Windows 10 app on your PC, it might be because:
  1. Your device isn’t up-to-date with at least Windows 7 SP1 or Windows 8.1 Update.
  2. Windows Update is turned off or is not set to received updates automatically.
  3. You’ve blocked or uninstalled the necessary Windows Update functionality.
  4. Your device is not running genuine Windows.
Running Windows Update and installing any available updates will fix the first three issues. Need more help? Go to our Windows Community Forum.

PCs that we determine cannot run Windows 10 will not see the Get Windows 10 app before July 29, 2015. After July 29, 2015, we’ll enable the icon in the system tray. This is to help ensure that you can easily check your PC’s compatibility if you choose.

If your device is managed as part of a school or business network, please check with your IT administrator about upgrading to Windows 10.

Windows 10 icon app.jpg


Σε έναν πρόσφατα χτισμένο υπολογιστή με 8.1 Pro, και με όλα τα updates κατεβασμένα, εξακολουθώ να μην έχω το εικονίδιο, παρ' όλο που λέει ότι θα το λάβει αυτόματα με τα updates.

Θέμα hardware δεν πρέπει να υφίσταται, γιατί σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτήσεις, το PC είναι πολύ πιο πάνω από αυτές.

Τί μπορεί να συμβαίνει;

Και εν πάση περιπτώσει, αν ακόμα και μέχρι την έναρξη της περιόδου της δωρεάν αναβάθμισης δεν έχει εμφανιστεί το εικονίδιο, θα υπάρξει άλλος τρόπος να ληφθεί η αναβάθμιση;
-
 



Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Παναγιώτη μην ασχολείσαι, έχεις έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά σου να κάνεις το upgrade δωρεάν....
Τελικά, απόψε, μετά την εγκατάσταση του Linux, εμφανίστηκε και το εικονίδιο (όχι ότι έχει σχέση το Linux φυσικά, απλά ήταν η ώρα του μάλλον).
 


Staff online

  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.620
Μηνύματα
2.868.257
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top