Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

πριν καμια εβδομαδα ειχε το saturn ενα ζευγαρι soavo στα 1000 παρα κατι. Για δες το..
Αναφέρεσαι στα 1?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

δεν νομιζω να ειναι τα 1 μαλλον τα soavo-3 θα ειναι με τα 3 μεγαφωνα.
Και χάρηκα...Ευχαριστώ πάντως.

Reaction score
0
Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Το λοιπόν. Λόγω περιορισμένου χρόνου αυτήν την περίοδο, κατάφερα να ξεκλέψω μία ωρίτσα και άκουσα τα soavo 1. Μπορώ λοιπόν χωρίς καμία επιφύλαξη να πω ότι δεν έχω να εκφέρω γνώμη. Τι εννοώ? Πήγα και τα άκουσα στον Νάκα. Σε ποιον δεν θα πω, αλλά δεν κατάφερα να τα δοκιμάσω. Δηλαδή, ο πωλητής δεν με άφηνε να τα δυναμώσω και τα είχε κολλημένα στον τοίχο και στιβαγμένα ανάμεσα σε κάμποσα άλλα ηχεία με καμιά πεντάρα (και λίγα λέω) μέτρα απόσταση ανάμεσά τους ενώ η θέση που άκουγα απήχε περίπου στα 4. Επιπλέον τα ηχεία ήταν παράλληλα μεταξύ τους (εννοώ χωρίς ελαφριά κλίση να "κοιτάνε" προς τον ακροατή). Ούτε λόγος για να τα αλλάξουμε θέση και ήμουν και πολύ κουρασμένος για να το συζητήσω και πολύ. Συνεπώς μπορεί να είναι καταπληκτικά ηχεία, αλλά μάλλον εγώ δεν θα το μάθω. Απογοήτευση η όλη κατάσταση. Ειδικά αφού λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπορώ να τρέχω με τον ενισχυτή μου σε καταστήματα να ακούω ηχεία.

Μήπως κάποιος που έχει (ή έχει ακούσει αρκετά) τον yamaha (1000 ή 2000) έχει κάποια άλλη πρόταση?

Τον κ. Κόγια δεν έχω ακούσει, που σέβομαι τη γνώμη του.

Reaction score
0

Για τα kef IQ 70 ή τα kef IQ 90 τι γνώμη έχετε?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

πολυ καλη η σειρα iq! Συγνωμη που επαναλαμβανομαι, αλλα τσεκαρε και Monitor Audio πριν αποφασισεις. Υπαρχουν σε σοβαρο χωρο ακροασης και θα βγαλεις σιγουρα συμπερασματα.

Reaction score
47
Re: Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Το λοιπόν. Λόγω περιορισμένου χρόνου αυτήν την περίοδο, κατάφερα να ξεκλέψω μία ωρίτσα και άκουσα τα soavo 1. Μπορώ λοιπόν χωρίς καμία επιφύλαξη να πω ότι δεν έχω να εκφέρω γνώμη. Τι εννοώ? Πήγα και τα άκουσα στον Νάκα. Σε ποιον δεν θα πω, αλλά δεν κατάφερα να τα δοκιμάσω. Δηλαδή, ο πωλητής δεν με άφηνε να τα δυναμώσω και τα είχε κολλημένα στον τοίχο και στιβαγμένα ανάμεσα σε κάμποσα άλλα ηχεία με καμιά πεντάρα (και λίγα λέω) μέτρα απόσταση ανάμεσά τους ενώ η θέση που άκουγα απήχε περίπου στα 4. Επιπλέον τα ηχεία ήταν παράλληλα μεταξύ τους (εννοώ χωρίς ελαφριά κλίση να "κοιτάνε" προς τον ακροατή). Ούτε λόγος για να τα αλλάξουμε θέση και ήμουν και πολύ κουρασμένος για να το συζητήσω και πολύ. Συνεπώς μπορεί να είναι καταπληκτικά ηχεία, αλλά μάλλον εγώ δεν θα το μάθω. Απογοήτευση η όλη κατάσταση. Ειδικά αφού λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπορώ να τρέχω με τον ενισχυτή μου σε καταστήματα να ακούω ηχεία.

Μήπως κάποιος που έχει (ή έχει ακούσει αρκετά) τον yamaha (1000 ή 2000) έχει κάποια άλλη πρόταση?

Τον κ. Κόγια δεν έχω ακούσει, που σέβομαι τη γνώμη του.

Κι εγώ παρόμοια κατάσταση με το Νάκα. Άκουσα τα μεγάλα σοάβο, τα οποία βέβαια ήταν σχετικά καλά στημένα, ίσως με λίγη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, αλλά στραμμένα προς τον ακροατή, κι έπαιζαν με s2000. Παρ'όλο που ο χώρος ήταν χωρισμένος και απομακρυσμένος από το υπόλοιπο κατάστημα, ώστε να μην ενοχληθούν άλλοι πελάτες, δε μ'άφηνε με τίποτα να δυναμώσω ο πωλητής και στέκονταν πάνω από το κεφάλι μου προκαλώντας μου άγχος. Σε μια στιγμή που βγήκε τα δυνάμωσα σε λίγο νορμάλ εντάσεις και σε ελάχιστο χρόνο επανήλθε για να ...αποκαταστήσει την τάξη. Ε, λοιπόν έτσι δεν κάνεις ακρόαση, και ειδικά αν σκέφτεσαι να δώσεις έναν σωρό λεφτά. Δεν θα πας και στα τυφλά, έλεος δλδ. Πάντως εδώ μέσα έχουν ακουστεί καλές γνώμες για τα ηχεία αυτά, αλλά τελικά δεν θα προτιμήσεις κάτι που το άκουσες και σου άρεσε?

Reaction score
0

πολυ καλη η σειρα iq! Συγνωμη που επαναλαμβανομαι, αλλα τσεκαρε και Monitor Audio πριν αποφασισεις. Υπαρχουν σε σοβαρο χωρο ακροασης και θα βγαλεις σιγουρα συμπερασματα.
Ποια προτείνεις από monitor audio?

Reaction score
0

Για ηχεία και sub τι γνώμη έχετε? Μου πρότειναν και τα apollo αλλά ο αντιπρόσωπος είναι λίγο απόλυτως και θεωρεί ότι δεν υπάρχουν άλλα ηχεία μέχρι τα 2000 που να ακούγονται τόσο καλά κτλ, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να έχω μια πολιτισμένη συζήτηση μαζί του. Σημειωτέον ότι για να πάρω τα δύο ηχεία και το sub, πρέπει να τα πάρω όλα μαζί. Δεν τα δίνει ξεχωριστά.

Reaction score
0

Συγνώμη για το ορθογραφικό:

απόλυτως = απόλυτος

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ποια προτείνεις από monitor audio?
Καποια ποστ πριν σου ειπα για την ολοκαινουρια σειρα RX που αντικαθιστα την απολυτα επιτυχημενη κ δημοφιλη RS. Το RX6 ας πουμε στα 850 ευρω ειναι ο αντικαταστατης του RS6.
Μπορεις να δεις και το μεγαλυτερο μοντελο RX8 (http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rx8/your-speaker)

http://www.whathifi.com/Review/Monitor-Audio-Silver-RX6/

System Format: 2 1/2 Way Frequency Response: 38Hz - 35kHz Sensitivity (1W@1M): 90dB Nominal Impedance: 6 Ohms Maximum SPL (dBA): 114.8 Power Handling (RMS): 125W Recommended Amplifier Requirements (RMS): 40-125W Bass Alignment: Dual Chamber, Bass reflex with differential tuning.
Twin HiVe®II port System Tweeter Crossover Frequency: LF: 700Hz
MF/HF: 2.7kHz Drive Unit Complement: 1 x 6" RST® Bass driver.
1 x 6" RST® Bass/Mid driver.
1 x 1" (25mm) C-CAM® gold dome tweeter External Dimensions:
(H x W x D)
inc. plinth & feet 905 x 275 x 310 mm
(37 5/8 x 10 13/16 x 12 3/16 inch) Individual Weight: 16.4 Kg (36.13 lb)

Reaction score
0

Έχεις υπόψιν σου που μπορώ να τα ακούσω?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

στην ηχοεκφραση μπορεις να ακουσεις και τα soavo.
Έχουν και τον yamaha εκεί (τον ενισχυτή) ή πρέπει να κουβαλάω τον δικό μου?

Reaction score
0

Εννοώ βέβαια αν τον έχουν προς ακρόαση. Αλλά θα τους πάρω τηλέφωνο και θα μάθω. Ο πιο απλός τρόπος. Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Πήρε το μάτι μου και ένα review μέσα στο site για τα roister status 8.2. Προσωπικά δεν τα ξέρω τα ηχεία, αλλά διαβάζω πολύ καλά σχόλια. Έχει κανείς γνώμη?

Συγνώμη που σας πρήζω αλλά λόγω έλλειψης χρόνου για δοκιμές προσπαθώ να βασιστώ σε προσωπικές σας εμπειρίες και όταν καταλήξω σε ένα περιορίσμένο αριθμό της τάξης του 3 άντε 4 να πάω να τα ακούσω.

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

τα 8.2 ειναι πολυ καλα ηχεια, με απολυτα κριτηρια σε αυτη την κατηγορια τιμης.
Επειδη η ηχοεκφραση εχει ενα πολυ σοβαρο χωρο ακροασης, κοιτα λιγο τους καταλογους με τα ηχεια που εμπορευονται, και κανονισε ακροαση περισσοτερα απο ενα μοντελα γιατι εκει θα βγαλεις σιγουρα συμπερασματα
Προσθεσε και το B&W CM-7 στη λιστα σου.
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=223

Reaction score
0

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν:

Είμαι ανάμεσα στα:
1. Monitor Audio RX6 (930)
2. Roister status 8.2 (760)
3. Yamaha Soavo 1 (1580) Τσουχτερή τιμή και θα πρέπει να παίζουν πολύ καλύτερα
από τις πιο φτηνές επιλογές για να προτιμηθούν τελικά.
4. Β&W CM7 (1350) Ότι ισχύει πάνω κάτω και για τα yamaha.

Παρατηρώ λοιπόν ότι δεν χρειάζεται να ξεπεράσω τα 1000 ευρώ. Οπότε θα το σκεφτώ αρκετά να το κάνω και μόνο να αξίζει. Άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες να τα μαζέψω να πάρω τον ενισχυτή παραμάσχαλα να πάω να τα ακούσω. Ευχαριστώ πολύ και το alter ego παληκαριού από το fight club για τις συμβουλές του.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.826
Members
38.503
Νεότερο μέλος
Panagiotis Pou