Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Reaction score
1.187
Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Ρίξε και μια ματιά -αν είναι εφικτό, δεν ξέρω πώς- σ' αυτό το ηχείο. Δεν ξέρω το ηχείο, γνωρίζω όμως τα μεγάφωνα. Αν έχει ένα κάπως σωστό κρος και λίγο προσεγμένη οπή, αξίζει τα 1500 ευρώ. (Εντάξει, θα μπορούσε να είναι και φθηνότερο).
SPL Audio τα ακούσαμε στην Εκθεση και ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!!

Τα 1500€ που ζητάνε δεν είναι λίγα για ηχείο βάσης, αλλά από την άλλη μεριά αν αυτά τα ηχεία τα έβγαζε μία hali-endάδικη εταιρία σίγουρα θα ζητούσε τουλάχιστον τα διπλά.

Πάντως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ηχεία, και ο κατασκευαστής τους συμπαθέστατος, ευγενέστατος, γνώστης και χωρίς καθόλου τουπέ και καλάμι. Ο άνθρωπος έχει ζήσει στην Γερμανία και είναι σοβαρός...

Reaction score
4

Ελληνικης κατασκευης ειναι?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

SPL Audio τα ακούσαμε στην Εκθεση και ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!!

Τα 1500€ που ζητάνε δεν είναι λίγα για ηχείο βάσης, αλλά από την άλλη μεριά αν αυτά τα ηχεία τα έβγαζε μία hali-endάδικη εταιρία σίγουρα θα ζητούσε τουλάχιστον τα διπλά.

Πάντως είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ηχεία, και ο κατασκευαστής τους συμπαθέστατος, ευγενέστατος, γνώστης και χωρίς καθόλου τουπέ και καλάμι. Ο άνθρωπος έχει ζήσει στην Γερμανία και είναι σοβαρός...
Παιδιά, μην τρελαθούμε τώρα με την SPL (το συγκεκριμένο τουλάχιστον)...
Δεν αμφιβάλλω ότι παίζει καλά (άλλωστε πρέπει να είσαι "κουλός" στον σχεδιασμό crossover για να μην παίξει καλά με αυτά τα μεγάφωνα), αλλά γιατί να πάρει κάποιος αυτό το ηχείο και να μην πάρει to GamuT Phi3;;

Ηχείο στα ίδια χρήματα, ομορφότερο, με "άλλη" ποιότητα κατασκευής, καλύτερα μεγάφωνα, καλύτερη αξία μεταπώλησης και, last but not least, σχεδιασμένο και με παρεμβάσεις στις μονάδες από τον Lars Goller (τον άνθρωπο που σχεδίασε το Revelator tweeter όταν εργαζόταν στο σχεδιασμό μονάδων για την Scanspeak/Vifa) που γνωρίζει τα μεγάφωνα αυτά όσο κανένας άλλος...

Είπαμε να στηρίζουμε τους Έλληνες, αλλά μέχρι εκεί που δεν γυρίζει εις βάρος μας (της τσέπης μας, του ήχου μας κ.ο.κ.)...
Αν έκανε το SPL τα μισά λεφτά από το GamuT, το συζητάγαμε..

Reaction score
1.187

Πριν τρεις μέρες πήρα τον yamaha a-s1000 και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος.
Άριστη επιλογή!!!

Τώρα λοιπόν, αν και παλιά είχα αποφασίσει να πάρω τα atc 11, θα ήθελα να δω και τι υπάρχει σε δαπέδου. Ενδιαφέρομαι να δώσω το πολύ 1500 ευρώ και αυτό είναι το ανώτατο όριο που βάζω στον εαυτό μου, γιατί πάντα ξεφεύγω λίγο παραπάνω και αυτή τη φορά αποφάσισα να μην ξεφύγω. Για ρίχτε προτάσεις λοιπόν στο τραπέζι.
Δες και άκουσε διάφορα και τελικά πήγαινε να πάρεις την Αρτέμη.

http://www.audiospectrum-hifi.com/english/index.htm

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.938
Απάντηση: Re: Απάντηση: Και τώρα που πήρα τον yamaha (a-s1000) τι ηχεία?

Παιδιά, μην τρελαθούμε τώρα με την SPL (το συγκεκριμένο τουλάχιστον)...
Δεν αμφιβάλλω ότι παίζει καλά (άλλωστε πρέπει να είσαι "κουλός" στον σχεδιασμό crossover για να μην παίξει καλά με αυτά τα μεγάφωνα), αλλά γιατί να πάρει κάποιος αυτό το ηχείο και να μην πάρει to GamuT Phi3;;.
Ναι μπρε τζάνε μ', αλλά το Gamut έχει 5άρι γούφερ, πολύ μικρό. Για να ακούσεις μπάσο πρέπει να πας κοντά, στο 1 μέτρο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Νταξ', αλλά θα κάνεις όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις για τη διαφορά του woofer (αν είναι και υπέρ του SPL η διαφορά χαμηλά, διότι φοράνε άλλες σειρές drivers).
Προσωπικά δε θα το σκεφτόμουν καν..

Aν τώρα σε καίνε οι εντάσεις και το χαμηλό πας σε δαπέδου με τα ίδια χρήματα. Ήδη είπατε την Artemis ενώ υπάρχει και το XTZ 99.38 (που βγαίνει λίγο πάνω από τα 1500 με την έκπτωση που κάνει η Location Sound αυτές τις μέρες). Το κάνεις και ενεργό ό,τι ώρα θες γιατί έχει εξωτερικό crossover..

Reaction score
1.772

μια χαρά μπάσσο βγάζη το gamut απο τα 3 μέτρα.

βέβαια αμα θές και εντάσης ούτε το spl αρκεί

Reaction score
0

Ρίξε και μια ματιά -αν είναι εφικτό, δεν ξέρω πώς- σ' αυτό το ηχείο. Δεν ξέρω το ηχείο, γνωρίζω όμως τα μεγάφωνα. Αν έχει ένα κάπως σωστό κρος και λίγο προσεγμένη οπή, αξίζει τα 1500 ευρώ. (Εντάξει, θα μπορούσε να είναι και φθηνότερο).
Από ότι κατάλαβα είναι ένας τύπος ηχείου που βγαίνει από διάφορους κατασκευαστές. Θα προσπαθήσω να τα βρω να τα ακούσω.

Reaction score
0

Δες και άκουσε διάφορα και τελικά πήγαινε να πάρεις την Αρτέμη.
Δεν ξέρω πόσο καλό ηχείο είναι, αλλά έχω την εντύπωση ότι πάει κοντά στο διχίλιαρο. Ωστόσο υπάρχει πουθενά να το ακούσω?[/QUOTE]

Aν τώρα σε καίνε οι εντάσεις και το χαμηλό πας σε δαπέδου με τα ίδια χρήματα. Ήδη είπατε την Artemis ενώ υπάρχει και το XTZ 99.38 (που βγαίνει λίγο πάνω από τα 1500 με την έκπτωση που κάνει η Location Sound αυτές τις μέρες). Το κάνεις και ενεργό ό,τι ώρα θες γιατί έχει εξωτερικό crossover..
Τα έχω ακούσει αυτά και δεν με εντυπωσίασαν να πω την αλήθεια. Αν και νομίζω ότι αυτά που άκουσα είχαν δυο woofer ή ήταν τρίδρομα. Δεν θυμάμαι ακριβώς.

Edit: Άκυρο δεν έχω ακούσει αυτά.

Reaction score
28
Νταξ', αλλά θα κάνεις όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις για τη διαφορά του woofer (αν είναι και υπέρ του SPL η διαφορά χαμηλά, διότι φοράνε άλλες σειρές drivers).
Προσωπικά δε θα το σκεφτόμουν καν..

το εχει ακουσει κανεις ?

Reaction score
59

Πριν τρεις μέρες πήρα τον yamaha a-s1000 και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος. Τώρα λοιπόν, αν και παλιά είχα αποφασίσει να πάρω τα atc 11, θα ήθελα να δω και τι υπάρχει σε δαπέδου. Ενδιαφέρομαι να δώσω το πολύ 1500 ευρώ και αυτό είναι το ανώτατο όριο που βάζω στον εαυτό μου, γιατί πάντα ξεφεύγω λίγο παραπάνω και αυτή τη φορά αποφάσισα να μην ξεφύγω. Για ρίχτε προτάσεις λοιπόν στο τραπέζι.
http://www.whathifi.com/Review/PMC-GB1i/

Στα 1500 ευρώ κατάλογος.

Reaction score
1.187

Δεν ξέρω πόσο καλό ηχείο είναι, αλλά έχω την εντύπωση ότι πάει κοντά στο διχίλιαρο. Ωστόσο υπάρχει πουθενά να το ακούσω?
Τι να συζητήσουμε πόσο καλό ηχείο είναι το Artemis; Απλά δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο στην κατηγορία του!
Άκουσε όσο περισσότερα ηχεία μπορείς και μετά πήγαινε και άκουσε τα Artemis.
Δεν βγαίνει τυχαία πρώτο σε ΚΑΘΕ συγκριτικό τέστ των περιοδικών.

http://www.odes.gr/index.php?option...page-sound.tpl&product_id=407&category_id=169

http://www.euri.gr/online/index.php?target=products&product_id=30154

Α! Ξέχασα και το σημαντικότερο: Δεν είναι κατασκευασμένα στην κίνα.... :144:

Reaction score
1

Α! Ξέχασα και το σημαντικότερο: Δεν είναι κατασκευασμένα στην κίνα.... :144:
Με την κινα τι προβλημα εχεις ??

Εχεις αντιληφθει οτι τα ηχεια των βρετανων κατασκευαστων βελτιωθηκαν απο τοτε που κατασκευαζονται στην κινα???

πληροφοριακα δεν γινονται φασον εκει, αλλα πολυ απλα οι εταιριες αγορασαν εκει δικα τους εργοστασια...με δικες τους προδιαγραφες και ποιοτικο έλεγχο.

το οφελος χαμηλοτερες τιμες.....

Reaction score
1.187

Με την κινα τι προβλημα εχεις ??
Εσύ δεν έχεις;

Εχεις αντιληφθει οτι τα ηχεια των βρετανων κατασκευαστων βελτιωθηκαν απο τοτε που κατασκευαζονται στην κινα???
Βρετανών κατασκευαστών; Ποιούς εννοείς συγκεκριμένα; Εχεις αντιληφθεί ότι πολλές "βρετανικές" εταιρίες είναι πλέον 100% κινέζικες (αγορασμένες από τους κινέζους) και βρετανικές μόνο κατ' όνομα; (για λόγους marketing)

πληροφοριακα δεν γινονται φασον εκει, αλλα πολυ απλα οι εταιριες αγορασαν εκει δικα τους εργοστασια...με δικες τους προδιαγραφες και ποιοτικο έλεγχο.
Πληροφοριακά αυτό συνέβαινε τα πρώτα χρόνια ('90) που οι εταιρίες αποφάσισαν να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην κίνα, και η κίνα δεν είχε την κατάλληλη υποδομή. Έτσι αναγκάστηκαν να φτιάξουν δικά τους εργοστάσια τότε...

Σήμερα όμως τα εργοστάσια είναι κινέζικα και αναλαμβάνουν υπεργολαβικά φασονατζήδικα την παραγωγή για λογαριασμό κάποιου επώνυμου "κατασκευστή". Ετσι στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται πλάϊ πλάϊ στην ίδια γραμμή παραγωγής από τα "βρετανικά" και "αμερικάνικα" πανάκριβα έως και τα no name κινέζικα για την δική τους αγορά στο 1/100 της τιμής.

το οφελος χαμηλοτερες τιμες.....
Το όφελος είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους από πλευράς "κατασκευαστού". Η χαμηλότερη ή η υψηλότερη τιμή εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ από το ταμπελάκι που θα κολλήσει τελικά πάνω στο προϊόν ο κινέζος φασονατζής.

Reaction score
1

Εσύ δεν έχεις;

Βρετανών κατασκευαστών; Ποιούς εννοείς συγκεκριμένα; Εχεις αντιληφθεί ότι πολλές "βρετανικές" εταιρίες είναι πλέον 100% κινέζικες (αγορασμένες από τους κινέζους) και βρετανικές μόνο κατ' όνομα; (για λόγους marketing)

Πληροφοριακά αυτό συνέβαινε τα πρώτα χρόνια ('90) που οι εταιρίες αποφάσισαν να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην κίνα, και η κίνα δεν είχε την κατάλληλη υποδομή. Έτσι αναγκάστηκαν να φτιάξουν δικά τους εργοστάσια τότε...

Σήμερα όμως τα εργοστάσια είναι κινέζικα και αναλαμβάνουν υπεργολαβικά φασονατζήδικα την παραγωγή για λογαριασμό κάποιου επώνυμου "κατασκευστή". Ετσι στο ίδιο εργοστάσιο φτιάχνονται πλάϊ πλάϊ στην ίδια γραμμή παραγωγής από τα "βρετανικά" και "αμερικάνικα" πανάκριβα έως και τα no name κινέζικα για την δική τους αγορά στο 1/100 της τιμής.

Το όφελος είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους από πλευράς "κατασκευαστού". Η χαμηλότερη ή η υψηλότερη τιμή εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟΝ από το ταμπελάκι που θα κολλήσει τελικά πάνω στο προϊόν ο κινέζος φασονατζής.
ωραι τα λες...αλλα εχω αλλη αποψη...

σημερα με τις συνθηκες ανταγωνισμου απλα δεν παιζει το σεναριο μεγιστοποιηση κερδους αλλα θεμα επιβιωσης.......οποτε αναζητας χαμηλότερο εργατικο κόστος για να εισαι ανταγωνιστικος...αν κανεις το αστειο να βαλεις την διαφορα του κοστους στην τσεπη και πουλαςκαι παλι πανακριβα...τοτε απλα αργα η γρηγορα θα δεις τα λουκετακια στο μαγαζι.....

απλα συγκρινε τιμες προ κινας και μετα...σε ολα τα ειδη και μετα ξανασυζηταμε....

Reaction score
1.187

απλα συγκρινε τιμες προ κινας και μετα...σε ολα τα ειδη και μετα ξανασυζηταμε....
Δεν ισχύει τέτοια σύγκριση γιατί ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που έχει μπει η κίνα γερά μέσα στο "παιγνίδι" Οπότε τι να συγκρίνουμε; Πόσο έχει σήμερα ένα DVD player και πόσο είχε πριν από 10 χρόνια;
Να συγκρίνουμε όμως ποιότητα κατασκευής; Δες ένα σημερινό Philips (κινέζικο) και σύγκρινέ το με ένα παλιότερο Philips (ευρωπαϊκό)
Καμμία σχέση!

Reaction score
1

Δεν ισχύει τέτοια σύγκριση γιατί ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που έχει μπει η κίνα γερά μέσα στο "παιγνίδι" Οπότε τι να συγκρίνουμε; Πόσο έχει σήμερα ένα DVD player και πόσο είχε πριν από 10 χρόνια;
Να συγκρίνουμε όμως ποιότητα κατασκευής; Δες ένα σημερινό Philips (κινέζικο) και σύγκρινέ το με ένα παλιότερο Philips (ευρωπαϊκό)
Καμμία σχέση!
ok

μιας και θελεις συγκρισεις λοιπον ...πες μου ποσο πληρωσες το παλαιο ...και ποσο το καινουργιο....και φυσικα τι παιζει το παλαιο και τι το καινουργιο....παλια εβλεπες στην καλλιτερη με scart...και σημερα εχεις upscale & HDMI....

τελος θυμησου ποσο καιρο θα κρατησεις ενα αντικειμενο που εξελισεται ταχιστα τεχνολογικα....ωστε να το χρυσοπληρωσεις για την λεγομενη ποιοτητα κατασκευης της ευγενους χωρας.....και οχι της κινας.....

Την εποχη που τα αγαθα για τα οποια μιλαμε ηταν διαρκη καταναλωτικα αγαθα ( ειχαν βαθος χρονου ......) ειχε νοημα αυτο που λες....σημερα δεν εχει κανενα νοημα.....πιστεψε με.....

και κλεινοντας....αν οι τηλεορασεις KURO κατασκευαζονταν στην κινα θα ηταν χειροτερες απο τις γιαπωνεζικες?

φθηνοτερες παντως θα ηταν.......

αυτο ηταν και το στρατηγικο λαθος της συγκεκριμενης εταιριας....και γιαυτο σταματησε εντελως την παραγωγη τους......

μακαρι και εμεις στην ελλαδα μας να φταναμε στο μικρο δακτυλακι τους κινεζους.....

αυτα.....

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads