VW85 Vs VW200

Reaction score
0
Κύριοι καλημέρα από την επαρχία!
Η ερώτηση που έχω και θα ήθελα τα φώτα σας είναι αληθινότατη με την επιλογή να είναι άμεση.
Εάν ήταν να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε VW85 και VW200 ποιόν θα έπρεπε να αγοράσει?
Μην βάλετε στο θέμα την τιμή -δεν αφορά τον αγοραστή.
Μιλάμε ΜΟΝΟ για το κομμάτι των επιδόσεων.
ΠΟΙΟΣ είναι καλύτερος? Υπάρχει κάπου που ΧΑΝΕΙ ο VW200?
Επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ για επιδόσεις μιλάμε.
Η ερώτηση είναι και πιο ειδικά προς τα μέλη του forum που είναι δημοσιογράφοι/έμποροι κ.ο.κ και έχουν ΔΕΙ τα μοντέλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: VW85 Vs VW200

Καλησπερα και καλως ορισες στο AVSite.
Η ερωτηση σου δεν ειναι απλη και αυτο διοτι νομιζω πως πολυ λιγοι
θα ειχαν την ευκαιρια να αντιπαραθεσουν τους δυο προβολεις
συγχρονως.
Παρ'ολα αυτα, καθως θελω να πιστευω πως γνωριζω και τους
2 αρκετα καλα θα ρισκαρω μια συγκριση.

Πιστευω πως ο 200αρης θα υπερτερει στην χρωματικη ακριβεια
και ποικιλια απεναντι στον 85αρη.
Σε ολες τις υπολοιπες παραμετρουςτης εικονας ο 85αρης θα ειναι ο νικητης...

Reaction score
1

Καλησπερα και καλως ορισες στο AVSite.
Η ερωτηση σου δεν ειναι απλη και αυτο διοτι νομιζω πως πολυ λιγοι
θα ειχαν την ευκαιρια να αντιπαραθεσουν τους δυο προβολεις
συγχρονως.
Παρ'ολα αυτα, καθως θελω να πιστευω πως γνωριζω και τους
2 αρκετα καλα θα ρισκαρω μια συγκριση.

Ανδρεα, χωρις να εχω λόγω να αμφισβητω τις παρατηρησεις σου ( ισα ισα τις θεωρω ευαγγελιο), βαζοντας στην εξισωση και την τιμη τοτε ειναι προφανες οτι ο 85 χαμογελαει στον φιλο μας.

Απο εκει και περα βεβαια ειναι και θεμα ψυχολογιας .....και τσεπης...ισως ο θρονος του 200αρη να τριζει και μαλιστα εκ των εσω....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.715

και ποικιλια απεναντι στον 85αρη...
...και σε ομορφιά!

Για μένα είναι ο πιο όμορφος βιντεοπροβολέας που έχει βγει μέχρι σήμερα,

κι ας μην κοιτάω ποτέ αυτό το κριτήριο αγοράς:107:

Πάντως ο 85 είναι μονόδρομος πιστεύω στα χρήματα που έχει.

Reaction score
15.548

Κύριοι καλημέρα από την επαρχία!
Η ερώτηση που έχω και θα ήθελα τα φώτα σας είναι αληθινότατη με την επιλογή να είναι άμεση.
Εάν ήταν να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε VW85 και VW200 ποιόν θα έπρεπε να αγοράσει?
Μην βάλετε στο θέμα την τιμή -δεν αφορά τον αγοραστή.
Μιλάμε ΜΟΝΟ για το κομμάτι των επιδόσεων.
ΠΟΙΟΣ είναι καλύτερος? Υπάρχει κάπου που ΧΑΝΕΙ ο VW200?
Επαναλαμβάνω ΜΟΝΟ για επιδόσεις μιλάμε.
Η ερώτηση είναι και πιο ειδικά προς τα μέλη του forum που είναι δημοσιογράφοι/έμποροι κ.ο.κ και έχουν ΔΕΙ τα μοντέλα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
απο οτι γνωριζω 200 εχει μεγαλο μενου....

Οποτε εαν εχεις ορεξη να ασχοληθεις το μηχανακι θα ζωγραφιζει..

Κυριως το προβλημα ειναι στο gamma οπου με την αυτοματη ιριδα κανει S και θελει διορθωση.....
Εαν ασχοληθεις με αυτο θα παρεις πολυ καλο αποτελεσμα οβερολ.

ο 85 ειναι για τα φτωχα....:137:
Πολυ καλος βεβαια ...αλλα ο μεγαλος εχει αλλο αερα...:112:

οβερολ και οι δυο ειναι κοντα....απλα υπαρχουν ψιλοδιαφορες στα περι ορεξεως.....

Reaction score
1

Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις Αντρέα πώς είναι δυνατόν να υπερτερεί σε χρωματική ακρίβεια ο VPL200 έναντι του VPL85;! :118:

Το χρωματικό τρίγωνο του VPL200 είναι τεράστιο, υπερκαλύπτοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κορυφές του τριγώνου αναφοράς 709 τόσο στο πράσινο, όσο και στο κόκκινο χρώμα. Αυτό το γεγονός καταλήγει σε υπερκορεσμένα και φωσφορίζοντα χρώματα. Ειδικά στο πράσινο χρώμα ο VPL200 δεν θα αποφύγει τα φωσφορίζοντα γρασίδια, :142: πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν προβολείς όπως οι HD1 και HD100 της JVC.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με ρυθμίσεις, μια και ο VPL200 δεν διαθέτει πλήρες CMS για να του κατεβάσεις τις κορυφές του χρωματικού τριγώνου του στα σημεία αναφοράς του τριγώνου αναφοράς 709. Άρα λοιπόν για ποια χρωματική ακρίβεια μιλάμε;! Ο VPL200 είναι εντελώς κουκουρούκου όσον αφορά τη χρωματική του ακρίβεια. :137:

Τώρα, αν με τον όρο ποικιλία αναφέρεσαι στις χρωματικές διαβαθμίσεις, τότε συμφωνούμε, το μοναδικό σημείο στο οποίο υπερτερεί ο VPL200 έναντι του VPL85, είναι οι χρωματικές διαβαθμίσεις, λόγω φυσικά της λάμπας XENON που διαθέτει έναντι της απλής UHP του VPL85. Άλλο πράγμα όμως οι χρωματικές διαβαθμίσεις και άλλο η χρωματική ακρίβεια ενός προβολέα, που ορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το χρωματικό τρίγωνο και πόσο καλά κάθεται αυτό πάνω στο τρίγωνο αναφοράς 709.

Από την άλλη μεριά, ο VPL85 διαθέτει ένα χρωματικό τρίγωνο που κάθεται από μαμά σχεδόν ακριβώς πάνω στο τρίγωνο αναφοράς 709, άρα λοιπόν διαθέτει αναμφισβήτητα πολλές κλάσεις επάνω καλύτερη χρωματική ακρίβεια από τον VPL200.

Όσο για τους υπόλοιπους τομείς της εικόνας, δηλαδή on/off και ANSI contrast, μαύρο, gamma (καλά, στο gamma του VPL200 πέφτει πολύ γέλιο), συμπεριφορά της δυναμικής ίριδας κτλ., δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο προβολείς.

Είναι σαν να συγκρίνεις ένα αθώο γαυράκι με πεινασμένο εξάμετρο λευκό καρχαρία! :111:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Θα μπορούσες να μου εξηγήσεις Αντρέα πώς είναι δυνατόν να υπερτερεί σε χρωματική ακρίβεια ο VPL200 έναντι του VPL85;! :118:

Το χρωματικό τρίγωνο του VPL200 είναι τεράστιο, υπερκαλύπτοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις κορυφές του τριγώνου αναφοράς 709 τόσο στο πράσινο, όσο και στο κόκκινο χρώμα. Αυτό το γεγονός καταλήγει σε υπερκορεσμένα και φωσφορίζοντα χρώματα. Ειδικά στο πράσινο χρώμα ο VPL200 δεν θα αποφύγει τα φωσφορίζοντα γρασίδια, :142: πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν προβολείς όπως οι HD1 και HD100 της JVC.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με ρυθμίσεις, μια και ο VPL200 δεν διαθέτει πλήρες CMS για να του κατεβάσεις τις κορυφές του χρωματικού τριγώνου του στα σημεία αναφοράς του τριγώνου αναφοράς 709. Άρα λοιπόν για ποια χρωματική ακρίβεια μιλάμε;! Ο VPL200 είναι εντελώς κουκουρούκου όσον αφορά τη χρωματική του ακρίβεια. :137:

Τώρα, αν με τον όρο ποικιλία αναφέρεσαι στις χρωματικές διαβαθμίσεις, τότε συμφωνούμε, το μοναδικό σημείο στο οποίο υπερτερεί ο VPL200 έναντι του VPL85, είναι οι χρωματικές διαβαθμίσεις, λόγω φυσικά της λάμπας XENON που διαθέτει έναντι της απλής UHP του VPL85. Άλλο πράγμα όμως οι χρωματικές διαβαθμίσεις και άλλο η χρωματική ακρίβεια ενός προβολέα, που ορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το χρωματικό τρίγωνο και πόσο καλά κάθεται αυτό πάνω στο τρίγωνο αναφοράς 709.

Από την άλλη μεριά, ο VPL85 διαθέτει ένα χρωματικό τρίγωνο που κάθεται από μαμά σχεδόν ακριβώς πάνω στο τρίγωνο αναφοράς 709, άρα λοιπόν διαθέτει αναμφισβήτητα πολλές κλάσεις επάνω καλύτερη χρωματική ακρίβεια από τον VPL200.

Όσο για τους υπόλοιπους τομείς της εικόνας, δηλαδή on/off και ANSI contrast, μαύρο, gamma (καλά, στο gamma του VPL200 πέφτει πολύ γέλιο), συμπεριφορά της δυναμικής ίριδας κτλ., δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο προβολείς.

Είναι σαν να συγκρίνεις ένα αθώο γαυράκι με πεινασμένο εξάμετρο λευκό καρχαρία! :111:
Τα λες της νυφης για να τ'ακουσει η πεθερα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Δεν συμφωνω καθολου μαζι σου, Πανο.
Μαλιστα το συζητουσα και με τον Βαγγο και μου ελεγε πως ο 200αρης
μπορει να ερθει σχεδον τελεια...

Reaction score
0

Είναι σαν να συγκρίνεις ένα αθώο γαυράκι με πεινασμένο εξάμετρο λευκό καρχαρία!

----

Συγνώμη παιδιά, μπερδεύτηκα...

1. Ποιός είναι το γαυράκι και ποιός ο καρχαρίας?
2. Ξεκάθαρο ερώτημα: Εαν και οι δύο είχαν π.χ 10 ευρώ, ακριβώς ίδιο κοστολόγιο με ΠΟΙΟ κουτί θα φεύγατε από το κατάστημα?

Reaction score
0

Πάνω στην ώρα της κουβέντας!

Ακριβώς αυτό που ρωτά ο προλαλίσας ρωτώ!

Reaction score
15.548

Συγνώμη παιδιά, μπερδεύτηκα...

1. Ποιός είναι το γαυράκι και ποιός ο καρχαρίας?
2. Ξεκάθαρο ερώτημα: Εαν και οι δύο είχαν π.χ 10 ευρώ, ακριβώς ίδιο κοστολόγιο με ΠΟΙΟ κουτί θα φεύγατε από το κατάστημα?
εγω θα επαιρνα τον 200.....χωρις καν να σκεφτω οτι εχει βγει αλλος προβολεας...

Αυτο που δεν θυμαμε ειναι εαν εχει ρυθμιση της αυτοματης ιριδας ..
οπως ειχε ο 100.....
Εαν εχει αυτη την ρυθμιση το μηχανακι παιζει μια χαρα.....
Αλλα και χωρις αυτη ειναι χαρμα οφθαλμων..!!!!!!

σιγουρα θα υπολοιπετε ελαφρος(-40000):116:σε on/off απο τον 85 ....αλλα ουτε που θα το καταλαβεις γιατι εχει χρωμα το μηχανακι και οχι μαυριλα οπως εχουν τα αλλα ΟΛΑ.....

Και φυσικα το ζητουμενο στο χρωμα ...πρωτον ειναι οι διαβαθμισεις και δευτερον το τριγωνο......

Λιγα μηχανακια καθονται στο τριγωνο το χρωματικο.....

Και απο οτι καταλαβα ....ο Βαγγελης θεωρει οτι ερχετε αρκετα καλα και σε αυτο το κομματι(τριγωνο)..οποτε....

Να σκεφτεις οτι σε ολους τους τονους των χρωματων οι αλλοι παιζουν περιπου το 40% του 200...:137:

Κριμα που η sony δεν βγαζει τον 200 με τις ελαφρες σημερινες βελτιωσεις..
Σιγουρα η λαμπα του ειναι ακριβη....(γι'αυτο υπαρχουν και τα γουρουνακια)..!!!
Ομως ποιο χομπυ δεν ειναι ακριβο....!!!!!

Εαν εχεις εναν 200 ....δεν γυρνας πισω.....

Ειναι σαν και αυτους που πηραν τον 80 και εχουν καλη κινηση.....
πιστευεις οτι μπορουν να γυρισουν πισω...!!!!!!!δεν νομιζω...

Reaction score
1

εγω θα επαιρνα τον 200.....χωρις καν να σκεφτω οτι εχει βγει αλλος προβολεας...

Εαν εχεις εναν 200 ....δεν γυρνας πισω.....

Ειναι σαν και αυτους που πηραν τον 80 και εχουν καλη κινηση.....
πιστευεις οτι μπορουν να γυρισουν πισω...!!!!!!!δεν νομιζω...

Άσε μας βρε Κώστα, και μετά κάθεσαι και μας λες για εικόνα αναφοράς και κουραφέξαλα...

Θα έπαιρνες τον VPL200 μόνο και μόνο για τη λάμπα XENON δηλαδή... :137:

Γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως τομέας της εικόνας, πέρα από τις χρωματικές διαβαθμίσεις, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, στον οποίο ο VPL200 να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον VPL85, χάνει με πολύ μεγάλες διαφορές και το ξέρεις καλά...

Ή μήπως κάνεις ότι ξέχασες την κουκουρούκου σύγκλιση του VPL200, στην παρουσίαση στη PSA, όταν του βάζαμε το πατερνάκι για τη σύγκλιση του DVE HD-DVD;! :118:

Ή το αστείο gamma που θύμιζε τη διαδρομή της Κακιάς Σκάλας;!

Μπροστά δεν ήσουν στη PSA, όταν μετράγαμε το gamma στη PSA, και στα 60 IRE η δυναμική ίριδα του VPL200 δεν μπορούσε καν να αποφασίσει σε τι επίπεδα φωτεινότητας να σταθεροποιηθεί;! Και μιλάμε τώρα για το 60 IRE, δεν μιλάμε για το 90 ή το 10 IRE, για να πεις ότι θα το καταπιείς. Τις φωτεινότητες γύρω από το 60 IRE τις τρως στη μάπα χιλιάδες φορές κατά τη διάρκεια μιας νορμάλ κινηματογραφικής ταινίας, άρα λοιπόν θα βλέπεις συνεχώς εντελώς κουκουρούκου εικόνα γύρω από αυτά τα συγκεκριμένα επίπεδα φωτεινότητας...

Αλλά όλα αυτά για τα οποία κοροίδευες τον HD1 της JVC, τα κάνεις απλά γαργάρα για τον VPL200, μόνο και μόνο επειδή συμπαθείς τη Sony. :137:

Αντί να γράψεις, όπως είναι και το σωστό άλλωστε, ότι θα προτιμούσες απλά τον VPL85 με μια λάμπα XENON. :126:

Τελεία και παύλα...

Reaction score
1

Δεν συμφωνω καθολου μαζι σου, Πανο.
Μαλιστα το συζητουσα και με τον Βαγγο και μου ελεγε πως ο 200αρης
μπορει να ερθει σχεδον τελεια...

Ανδρέα, να με συγχωρείς, αλλά θα επιμείνω στην άποψή μου. Για να μπορεί να υπάρξει ακριβής ρύθμιση του χρωματικού τριγώνου, θα πρέπει απλά να υπάρχει πλήρες CMS (Color Management System).

Η ύπαρξη πλήρες CMS προϋποθέτει αυτομάτως και την ύπαρξη τριών συγκεκριμένων ρυθμιστικών τόσο για τα πρωτεύοντα όσο και για τα δευτερεύοντα χρώματα, δηλαδή ξεχωριστό ρυθμιστικό για την φωτεινότητα, την απόχρωση και τον κορεσμό του κάθε χρώματος.

Το σύστημα RCP της Sony δεν διαθέτει τέτοια ξεχωριστά ρυθμιστικά, στο AVSforum υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα από τους επαγγελματίες ρυθμιστές, μπορείς να τα διαβάσεις... :126:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ανδρέα, να με συγχωρείς, αλλά θα επιμείνω στην άποψή μου. Για να μπορεί να υπάρξει ακριβής ρύθμιση του χρωματικού τριγώνου, θα πρέπει απλά να υπάρχει πλήρες CMS (Color Management System).

Η ύπαρξη πλήρες CMS προϋποθέτει αυτομάτως και την ύπαρξη τριών συγκεκριμένων ρυθμιστικών τόσο για τα πρωτεύοντα όσο και για τα δευτερεύοντα χρώματα, δηλαδή ξεχωριστό ρυθμιστικό για την φωτεινότητα, την απόχρωση και τον κορεσμό του κάθε χρώματος.

Το σύστημα RCP της Sony δεν διαθέτει τέτοια ξεχωριστά ρυθμιστικά, στο AVSforum υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα από τους επαγγελματίες ρυθμιστές, μπορείς να τα διαβάσεις... :126:

Καλα κανεις και επιμενεις, επετρεψε μου ομως να συνεχισω
να διαφωνω μαζι σου.
Και δεν μπορεις μαλιστα να συγκρινεις την πληρη ανυπαρξια
CMS(JVC HD1) με το RCP της Sony.

Reaction score
15.548

ειδαμε και πληρες CMS του jvc 750....:116:

ασε ρε Πανο....

διαβασε ξανα το τελευταιο post μου....
...γιατι μαλλον δεν το διαβασες.....

και μιας και μιλας για ιριδες...
...ετοιμαζω ενα θεματακι σχετικα με το gamma....
θα καθυστερησω λιγο γιατι θελει ψαξιμο...αλλα θα βγει καποια στιγμη....
Kαι μετα κρυψου και εσυ και o GR......:116:

Reaction score
150
Εγώ όμως στην απ'έξω που είμαι έχω διαβάσει χρήστες που είχαν και τους δυο στο AVS και τελικά προτιμούν τον 85.

Κι εγώ τον 85 θα πάρω και για τη λάμπα (θα τον ξεφτυλίσω στις ώρες) και για το καλύτερο motionflow καθώς και διάφορες άλλες ευκολίες..Είναι και πιο καούριος φρεσκαδούρα..

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.715
Απάντηση: Re: VW85 Vs VW200

Κι εγώ τον 85 θα πάρω και για τη λάμπα (θα τον ξεφτυλίσω στις ώρες) και για το καλύτερο motionflow καθώς και διάφορες άλλες ευκολίες..Είναι και πιο καούριος φρεσκαδούρα..
Τα έντονα γράμματα είναι η απάντηση στο φίλο @tasos26410 που ρωτάει.:126:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

<VPL85 με μια λάμπα XENON> αυτό πολύ θα ήθελα να το δώ!!!

Reaction score
0

Ωραία λοιπόν... συμφωνία δεν υπάρχει..

Δηλαδή:

1. Ο VW85 έχει μου λέτε όλοι καλύτερη κίνηση??? Πόσο?? Μιλάμε για ξέρω εγώ για 10% καλύτερη κίνηση??

2. ΠΟΣΟ καλύτερο μαύρο έχει ο VW85??? 20%???
Έχει όντως σε Α με Β σύγκριση καλύτερο μαύρο.?
Παρακαλώ ξεπεράστε κάθε άλλη πληροφορία -ανταγωνιστικά μοντέλα κ.ο.κ, η αγορά θα είναι μεταξύ των δύο.

PS Ο προηγούμενος pj μου ήταν VW60.
PS 2 Επαναλαμβάνω ξεχνάτε τιμή. Με ποιό κουτί θα φεύγατε!!! Παρακαλώ όσοι έχουν δει τα 2 μηχανάκια ειδικά να βοηθήσουν.

Ευχαριστώ!!!

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.400
Members
38.694
Νεότερο μέλος
manos.papadopoulos