ΈΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!

Reaction score
4
Απάντηση: ΈΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!

μεγεια σου, καλοακουστα!

ελπιζω να τους δινεις να καταλαβουν με μπολικα γκαζια απο τον πλανητη μεταλ :119:

Reaction score
777
Φίλος να σε ρωτήσω κάτι?Η b&w έχει ένα dvd που έχει μέσα μερικούς σχεδιαστές να μιλάν για το πώς σχεδίασαν κομμάτια του ηχείου.Το έχεις δεί?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΈΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!

Καλοάκουστα και στα δικά μας!

Ακούω μέχρι και τα δάχτυλα που χτυπάνε τις χορδές!! Καλό μου ταξίδι... Αξίζει να το αγοράσετε αυτό το album από Telarc...!!!
Ελπίζω να εννοείς του αριστερού χεριού γιατί κατά τα άλλα παίζει με πένα...

Reaction score
180

Οκ, ουτως η αλλως και στη κλασσικη κιθαρα παλι με τα νυχια παιζουν οποτε αμελητεα η διαφορα πενας-νυχιου.
Με γεια τα φοβερα ηχεια και καλοριζικα.

Reaction score
10
Φίλος να σε ρωτήσω κάτι?Η b&w έχει ένα dvd που έχει μέσα μερικούς σχεδιαστές να μιλάν για το πώς σχεδίασαν κομμάτια του ηχείου.Το έχεις δεί?
Ναι ρε παιδιά, μη με φάτε, με πένα και με νύχια και του δεξιού και του αριστερού, ήταν απίστευτη εμπειρία! Και μετά Manowar... χαχαχαχαχα!!!!
Το έχω μεν, αλλά δεν έχω προλάβει να το δω...:120:

Λοιπόν, προς άπαντες τους ειδικούς:

Έχω μια πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα, ΑΛΛΑ, μόνο όταν κάθομαι στον καναπέ σε μπροστινή στάση...
Και εξηγώ: Τι κίνηση κάνουμε για να αφήσουμε το ποτήρι με το Dimple 15 χρόνων στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ??
Αυτή ακριβώς η στάση σώματος βρίσκεται στο κέντρο της μουσικής πανδαισίας!Αν ξαπλώσω την κορμάρα μου (τρομάρα μου) πίσω,
τότε όλο αυτό μεταφέρεται μπροστά μου και είναι σαν να έχω ένα τζάμι μπροστά μου! Μετακίνησα τα ηχεία (σύγκλιση και απόκλιση) αλλά τζίφος!!
Μήπως φταίει ο καναπές? Μιλάμε για 50cm απόσταση του κεφαλιού!!!
Απόσταση μεταξύ των ηχείων = 2,30 m
Απόσταση με τη θέση ακρόασης = 3,20 m περίπου
Μοίρες δεν έχω μετρήσει:143:
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει να μην κοψομεσιαστώ:143::143:

Reaction score
4.250

Αυτα τα ηχεια ειναι ακαταλληλα για ξαπλωτη σταση:142::142:

Reaction score
10
Λογικά το βέλτιστο θα είναι να είναι τα αφτιά σου στο ύψος των tweeter.
Δεν γίνεται γιατί ο καναπές είναι χαμηλός! Να τους έδινα κλίση με τα spikes προς τα κάτω, το θεωρώ λάθος. Από την άλλη μιλάμε για 50 cm απόσταση στο ίδιο ύψος. Πάει η μεσούλα μου η δαχτυλιδένια...:143:

Αυτα τα ηχεια ειναι ακαταλληλα για ξαπλωτη σταση
Δλδ δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω την ώρα ερωτικών περιπτύξεων?:141::135:

Reaction score
180

Νομιζω οτι υπαρχει και ο κανονας του ισοπλευρου τριγωνου. Πιο μπροστα δεν ερχονται τα ηχεια?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

WAF = -1000%

Τα 805s τα έχω surround φίλε lakiss51
!!!
Τα χαραμιζεις! Να σου δωσω τα Μ1 που ειναι πιο καταλληλα για σαραουντ και να μου δωσεις τα 805;:135::135:
Νομιζω οτι υπαρχει και ο κανονας του ισοπλευρου τριγωνου. Πιο μπροστα δεν ερχονται τα ηχεια?
Νομιζω...ισοσκελες - αρα μαλλον καλα τα εχει τοποθετημενα, αλλα τετοια διαφορα λογω χαμηλης τοποθετησης;

Reaction score
10
Re: Απάντηση: ΈΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!

Τα χαραμιζεις! Να σου δωσω τα Μ1 που ειναι πιο καταλληλα για σαραουντ και να μου δωσεις τα 805;
Τα Μ-1 τα είχα, και είναι πάρα πολύ καλά ηχεία(-κια):136:
Παίδες, μιλάμε για 50 cm απόσταση στο ίδιο ύψος! Όταν απομακρύνομαι από τον καναπέ είμαι μέσα, μόλις ακουμπήσω πίσω το κεφάλι, αισθάνομαι μακρυά από το κέντρο της εικόνας! Μα τι εικόνα είναι αυτή τέλος πάντων?? Δεν αξίζουν τίποτα τα ηχεία:143::135:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τι κίνηση κάνουμε για να αφήσουμε το ποτήρι με το Dimple 15 χρόνων στο τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ
1ον αλλάζεις ουίσκι.Καλύτερα αποτελέσματα στην στερεοφωνική εικόνα έχει το Oban(υπερέχει στον εστιασμό):138:
Κοίτα ότι έχουν ένα θεματάκι με το sweet spot είναι δεδομένο.Ειδικά όταν η θεση ακρόασης είναι κοντά.Αν,δεν σε πέρνει να βάλεις μια καρεκλίτσα στην θέση αυτή(που να έχει και ποτηροθήκη),στήσε τα χωρίς toe-in και δοκίμασε.Ίσως να μειωθεί λίγο το ''βάθος'',αλλά αναισθητοποιήται (κάπως) στο μπρός-πίσω του κεφαλιού.Πάντως είναι ηχεία που αλλάζουν πολύ στο off-axis.
Α,ηχεία πήρες,κανα παλετοφοράκι για να τα μετακινείς;

Αυτή η κουφάλα η κορίνθια που στα διάτανα είναι να μας κι αυτός;

Reaction score
10
Ώπα, ώπα... Τι είναι τα "toe-in" και "off-axis"?? Παιδιά, ειλικρινά μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό το ζήτημα!! Μήπως φταίει το ότι είμαι αρκετά κοντά και δεν μπορώ να είμαι στο ύψος των tweeter? Αλλά τα μαμημένα έχουν απίστευτο ήχο!! Ε ρε Χριστούγεννα που έρχονται (Αγ. Βασίλη, λύσε μου τα προβλήματα να τα χαρώ τα ηχειάκια μου)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
toe-in:Η γωνία που σχηματίζει η μπάφλα σε σχέση με το νοητό επίπεδο που περνάει απο μπροστά.
Off-axis:Ακρόση εκτός του νοητού επιπέδου του ύψους των tweeter.Βασικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει μετρήσεις(αν και εδώ στις μετρήσεις είναι η νοητή κάθετος μπροστά απ τα tweeter,δλδ μέτρηση 20 πόντους πχ πάνω ή κάτω απ το tweeter).
Γενικά πάντως όσο πιο κοντά είναι κάποιος σε ένα ηχείο τόσο πιο ευαίσθητο είναι το αποτέλεσμα όταν μετακινούμαστε.Βασική αιτία είναι η διασπορά του ήχου και το κάτα πόσο το ηχείο προλαβαίνει να ''ανοίξει'' την εικόνα του.Είναι και η περίθλαση στη μέση(κάπου είχε Κόγιας ένα θέμα για την περίθλαση αλλά δεν το βρίσκω),οπότε άστα...
Όταν όμως απομακρύνεσαι αρχίζουν και μπαίνουν στο παιχνίδι οι ανακλάσεις του χώρου,οπότε πάλι πρόμπλεμ...

Reaction score
10
Εδώ λοιπόν μπαίνει ο όρος hi-end... Ψάνοντας για το Holy Graal!!! Κατάλαβα... Φτου, την κόλλησα την ασθένεια μου φαίνεται... Ιογενής highendίτιδα... Γιττί προσωπικά δεν έχει να κάνει με τις τιμές των μηχανημάτων αλλά με το πόσο πιο καλά ακούγονται τα μηχανήματα... Αν λέω μαμακίες, δέχομαι παρατήρηση χωρίς να παρεξηγηθώ ή να παρεξηγήσω...

Reaction score
1.772

γιατί δεν φέρνεις τον καναπέ 50cm πιο μπροστά;

μήπως πίσω από τον καναπέ έχει τοίχο;

Reaction score
180

Νομιζω...ισοσκελες - αρα μαλλον καλα τα εχει τοποθετημενα, αλλα τετοια διαφορα λογω χαμηλης τοποθετησης;

Ισοπλευρο μαλλον. Τωρα που το βρηκα μπροστα μου:

http://www.avmentor.gr/howto/speakers_1.htm

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΈΧΩ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!

γιατί δεν φέρνεις τον καναπέ 50cm πιο μπροστά;

μήπως πίσω από τον καναπέ έχει τοίχο;
Μη λες για καναπέδες... :136:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members