Τοποθέτηση πικάπ

Reaction score
0
'Εχω τοποθετήσει το πικάπ μου σε ένα ξύλινο ρακ. Το μπάσο προκαλεί δονίσεις με αποτέλεσμα να μεταφέρονται μέσω του πικάπ στα μεγάφωνα και να προκαλεί πολύ δυνατό μπάσο. Που πρέπει να τοποθετήσω το πικάπ για να λύσω το προβλημα

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Προσπάθησε να απομακρύνεις το πικάπ από τα ηχεία όσο γίνεται.
Βεβαιώσου πως το ικρίωμα είναι καλά στηριγμένο και δεν έχει ανοχές.
Το ξύλινο ράφι από μόνο του δεν λέει τίποτα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια ειδική βάση για πικάπ που το απομονώνει όσο είναι δυνατόν.

Reaction score
0
Απάντηση: Τοποθέτηση πικάπ

Σκέφτομαι να το τοποθετήσω σε ένα κομάτι γρανίτη ο οποίος θα κάθεται πάνω σε vibrapod

Reaction score
0

Το πικάπ είναι Rega P5. Υπολογίζω το βάρος να είναι 6-7 κιλά.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Οκ. Αν θέλεις να κάνεις τον κόπο, παράγγειλε μια βάση από γρανίτη, και βάλε επάνω του το πικάπ. Τα vibrapods δεν μπορούν όλα να υποστηρίξουν το βάρος του γρανίτη, διάλεξε από εδώ το κατάλληλο, αφού τον ζυγίσεις. Για παράδειγμα, αν η πλάκα ζυγίζει 30 κιλά, μη πάρεις το model 1 ή το model 2, θα είναι άχρηστα, πάρε μια τετράδα model 4. Εναλλακτικά, πάρε μια τριάδα model 2, αν θελήσεις να τα τοποθετήσεις κάτω από το πικάπ (ή τετράδα, αναλόγως πόσα πόδια έχει το πικάπ).

Σε κάθε περίπτωση, κράτα μικρό καλάθι. Το P5 δεν είναι παρά ένα ελαφρύ συνθετικό σανίδι που πατάει πάνω σε λαστιχάκια, και δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα πρέπει, αλλά είναι φθηνό. Δηλαδή, αυτό που κάνει, το κάνει μέτρια, αλλ' από την άλλη μεριά δεν ζητάει πολλά χρήματα. Αν αργότερα έχεις υψηλότερες απαιτήσεις, πάρε ένα μεταχειρισμένο Systemdeck ή Linn Sondek, ή ένα Project 6.9, ή ένα Oracle, (δηλαδή ένα πικάπ με ανάρτηση).

Η πρόταση του Βασίλη πλεονεκτεί από ηχητικής πλευράς, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι θα πρέπει να κάνεις μερεμέτι στον τοίχο.

Reaction score
777
Εγώ ας πούμε είχα κάνει ένα μικρό αυτοσχέδιο κόλπο αλλα δέν ξέρω αν θα σου δουλέψει....
Πήρα τετράγωνες πλάκες φελού με πάχος περίπου κανα χιλιοστό.Μετά το ίδιο πλάκες χαλκού.Έβαλα μία φελό μία χαλκό περίπου 2 στρώσεις.
Τα vibrapod κάνουν τίποτα?

Reaction score
2
Μπρέ στο λούκι που τον βάζεται θα του στοιχήσουν οι γρανίτες και τα vibraponds περισσότερο απο το πικάπ...

Ο φίλος απο Σαλονίκη που έγραψε για την ξεχωριστή βάση τοίχου είναι ο πιό σωστός

Reaction score
2
'Εχω τοποθετήσει το πικάπ μου σε ένα ξύλινο ρακ. Το μπάσο προκαλεί δονίσεις με αποτέλεσμα να μεταφέρονται μέσω του πικάπ στα μεγάφωνα και να προκαλεί πολύ δυνατό μπάσο. Που πρέπει να τοποθετήσω το πικάπ για να λύσω το προβλημα
Για να γίνουμε πιό σοβαροί πάνω στο πρόβλημα σου
Ο φίλος που έγραψε αγόρασε την βάση για το πικάπ εχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
Θα ακούσεις το πικάπ όσο καλύτερα γίνεται αλλά μην τρελλαθείς κι όλας με τα μπάσσα που βγάζει γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΑΣΣΑ!!!

Αυτό που αναφέρεις σαν μπάσσο απο το rega απλά είναι ένα θολό πράγμα που μέσα απο την ξύλινη κατασκευή του rack ενισχύεται περισσότερο και σε ενοχλεί-πολύ φυσικό αυτό!

Τι κάνεις??? με αυτό το πικάπ??
Απλά αγοράζεις την Βάση και δεν ζητάς περισσότερα.
Αλλες λύσεις ??
Αρχίσεις απλά με ένα κομμάτι μάρμαρο-γρανιτη-πέτρα η οτι άλλο συμπαγές στερεό σου κατέβει στο κεφάλι κάτω απο το πικάπ να κόψει λίγο την θολούρα και την ανάδραση
ή αν θες να παίξεις και δεν βαριέσαι αντί να το κάνεις στο πικάπ κάντο στα ηχεια λίγο πολύ θα εχεις το ίδιο αποτέλεσμα

Ο κόγιας κάποια στιγμή σου έγραψε
τραβα σε καλύτερο πικάπ

Δυστυχώς γιά εμένα
εχει δίκιο

Με το πικάπ που έχεις δεν σε σώζει τίποτα..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Aκόμα κι αν ΄΄χτιστεί΄΄ ολόκληρος γρανιτένιος...αδριάντας γιά να στηρίξει το δεδομένο πικάπ,ένα άλλο με ανάρτηση θα γλιτώσει από βάσανα μεγάλα...:612:

Reaction score
777
Φίλε μήν αλλάξεις πικάπ για κάτι τόσο απλό.Κάνε κανα πείραμα και βάλε κανα γρανίτη ή καλύτερα κάποιο απορροφητικό υλικό.Σου είπα οτι το να αγοράσεις μία φέλινη φέτα είναι φτηνή και απλή λύση.Βάλε αν είναι μία στρώση απο αυτό και ένα γρανίτη.Μήν μπαίνεις σε ακριβές λύσεις...
Το άλλο βήμα είναι να μειώσεις τον ήχο του ηχείου που διαδίδεται μέσω του υλικού μέσου απο τη ρίζα..Για να γίνει αυτό δοκίμασε να βάλεις καμία μοκέτα κάτω απο το ηχείο.Κοινώς να κόψεις το πρόβλημα εκέι που υπάρχει.Δοκίμασε τα αυτά και μετά εδώ είμαστε.
Τώρα να ακούμε hi-end άδικες μπούρδες οτι αυτό δεν παίζει...τί να κάνουμε...ότι έχουμε παίζουμε...:142:.Ο καθείς με τα βαλάντια που έχει προσπαθεί να επιτύχει το βέλτιστο...
Τα vibrapods νομίζω είναι και αυτά ακριβούτσικα.Βέβαια νομίζω οτι και το πικάπ είναι ακριβό.Αν θές να μπείς σε ακριβές λύσεις μπορείς να αγοράσεις βάση τοίχου ή κανα rack που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα.

Reaction score
777
Τώρα να ακούμε hi-end άδικες μπούρδες οτι αυτό δεν παίζει...τί να κάνουμε...ότι έχουμε παίζουμε...:142:.Ο καθείς με τα βαλάντια που έχει προσπαθεί να επιτύχει το βέλτιστο...
Θα ήθελα βέβαια να ζητήσω συγνώμη απο τους hi-end'αδες φίλους μου αφού η έννοια του μπουρδολόγου υπάρχει σε όλες τις φαμίλιες.Απλά με το παραπάνω αναφέρθηκα σε μερικούς hi-endάδες όπως.....
Απλά βλακείες
Ο οποίος ευτυχώς μου έχει ξεκαθαρίσει οτι δέν έχει άποψη...

Reaction score
2
Θα ήθελα βέβαια να ζητήσω συγνώμη απο τους hi-end'αδες φίλους μου αφού η έννοια του μπουρδολόγου υπάρχει σε όλες τις φαμίλιες.Απλά με το παραπάνω αναφέρθηκα σε μερικούς hi-endάδες όπως.....
Ο οποίος ευτυχώς μου έχει ξεκαθαρίσει οτι δέν έχει άποψη...
ΑΣΧΕΤΩΝ ΓΝΩΜΗ
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

Αν πιστεύεις ομως οτι με SANYO πικάπ,μαρΜαράκι και χαλί εχεις τελειώσει τα περί ήχου
απλά ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ

Reaction score
777
ΑΣΧΕΤΩΝ ΓΝΩΜΗ
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ

Αν πιστεύεις ομως οτι με SANYO πικάπ,μαρΜαράκι και χαλί εχεις τελειώσει τα περί ήχου
απλά ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ
Κατα πρώτον σε θεωρώ απολύτως ανεπαρκή και λίγο στο να με κρίνεις ως άσχετο.
Κατα δεύτερον μπορείς να μου δείξεις το λίνκ που υποδυκνύω οτι με χαλί και μαρμαράκι τελειωσαμε?Όχι οτι ας πούμε αποτελεί μία λύση για να λύσει το πρόβλημα του όπως ανέφερα.Θέλω να μου δείξεις οτι είπα κάπου οτι με μία μοκέτα τελειώσαμε απο τα του ήχου...Καταλαβαίνεις τί εννοώ ή να το ξαναπώ????
Επίσης το συγκεκριμένο πικάπ έχει 1000ευρώ.Αν η λύση σου είναι πετα το απο το παράθυρο...
Εκτός και αν νομίζεις οτι με αυτή σου τη συμπεριφορά είσαι αστείος.
Μετά παραπονιέστε οτι εσάς τους hi-endάδες σας βρίζουν.Δυστυχώς εσυ και καμία δεκάδα ακόμα φταίτε στο οτι στο συγκεκριμένο σάιτ ο χαιεντάς θεωρείται επικίνδυνο για την κοινωνία είδος...
Κρίμα....
Φίλε με το πικάπ το πρόβλημα το έλυσες????

Reaction score
2
Κατα πρώτον σε θεωρώ απολύτως ανεπαρκή και λίγο στο να με κρίνεις ως άσχετο.
Κατα δεύτερον μπορείς να μου δείξεις το λίνκ που υποδυκνύω οτι με χαλί και μαρμαράκι τελειωσαμε?Όχι οτι ας πούμε αποτελεί μία λύση για να λύσει το πρόβλημα του όπως ανέφερα.Θέλω να μου δείξεις οτι είπα κάπου οτι με μία μοκέτα τελειώσαμε απο τα του ήχου...Καταλαβαίνεις τί εννοώ ή να το ξαναπώ????
Επίσης το συγκεκριμένο πικάπ έχει 1000ευρώ.Αν η λύση σου είναι πετα το απο το παράθυρο...
Εκτός και αν νομίζεις οτι με αυτή σου τη συμπεριφορά είσαι αστείος.
Μετά παραπονιέστε οτι εσάς τους hi-endάδες σας βρίζουν.Δυστυχώς εσυ και καμία δεκάδα ακόμα φταίτε στο οτι στο συγκεκριμένο σάιτ ο χαιεντάς θεωρείται επικίνδυνο για την κοινωνία είδος...
Κρίμα....
Φίλε με το πικάπ το πρόβλημα το έλυσες????
Ο ανταγωνισμός του εγώ είπα αυτό και εσύ εκείνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα στον χώρο του XALI END στο ELLADA
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι
εφτασα σε σημείο να με αποκαλείς Hi-endά!!!! που προσωπικά γιά εμένα αποτελεί την μεγαλύτερη προσβολή ...

Reaction score
777
Ο ανταγωνισμός του εγώ είπα αυτό και εσύ εκείνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα στον χώρο του XALI END στο ELLADA
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι
εφτασα σε σημείο να με αποκαλείς Hi-endά!!!! που προσωπικά γιά εμένα αποτελεί την μεγαλύτερη προσβολή ...
Καταλαβαίνω τον πόνο σου για το χαι εντ στην Ελλάδα και παγκοσμίως αλλα η λύση σε αυτό δέν είναι να του λές του άλλου πέτα το απο το παράθυρο.Έτσι και αλλιώς το χάλι έντ το δημιούργησαν τέτοιες συμπεριφορές...
Επειδή μεγάλωσα με πικάπ και χάι έντ έχω αντιμετωπίσει και εγώ προβλήματα που τα έλυσα με τέτοια μερεμέτια.Απο η/μ πεδία μέχρι αντικραδασμικές βλακειούλες...
Και επιτέλους ας ξεφύγουμε απο τη βρωμικη πλευρά του hi-end.Εγώ hi-end θα λέω την υψηλή πιστότητα και ας μου την μπαίνει ο Κόγιας:142::142::142::143:

Reaction score
2
Καταλαβαίνω τον πόνο σου για το χαι εντ στην Ελλάδα και παγκοσμίως αλλα η λύση σε αυτό δέν είναι να του λές του άλλου πέτα το απο το παράθυρο.Έτσι και αλλιώς το χάλι έντ το δημιούργησαν τέτοιες συμπεριφορές...
Επειδή μεγάλωσα με πικάπ και χάι έντ έχω αντιμετωπίσει και εγώ προβλήματα που τα έλυσα με τέτοια μερεμέτια.Απο η/μ πεδία μέχρι αντικραδασμικές βλακειούλες...
Και επιτέλους ας ξεφύγουμε απο τη βρωμικη πλευρά του hi-end.Εγώ hi-end θα λέω την υψηλή πιστότητα και ας μου την μπαίνει ο Κόγιας:142::142::142::143:
Να αρχίσω απο τον Κόγια???
Είναι ψυχούλα
δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά σκύλος που φωνάζει δεν δαγκώνει
εχει κάποιες απόψεις και ίσως έχει δίκιο σε μερικά απο οσα λέει κατά καιρούς

Τώρα αν έχω πόνο για το χαι εντ? παγκόσμια ???μάλλον οχι
αν εχω πόνο για το χαι εντ εδώ?
Αν σκεφθώ το παρελθόν και το τώρα ??ΝΑΙ πραγματικά με ενδιαφέρει ο χώρος για μερικούς λοξούς και μόνο..

Βρώμικη πλευρά του χαι εντ αν υπάρχει? ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

και ξέρεις οτι είναι ο υμνος που μπορεί να γράψει ο κάθε ενας για για τη κάθε πατάτα χαι-εντ που κυκλοφορεί σε υπερβολική τιμή 50000 ευρώ πχ μην ονομάσω προϊόντα...
αλλά και η άλλη βρώμικη πλευρά που πρέπει να λάβεις υπ΄ οψιν
οτι πολλά φθηνά προϊόντα αποκαλούνται χαι εντ...με τιμή 500 ευρώ πχ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.118
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON