Επιλογή Dac μέχρι 400€

Reaction score
0
Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στο ηχοσύστημα μου ιδίως στις ψηφιακές πηγές με την προσθήκη ενός Dac. Το ηχοσύστημα μου είναι ένα rotel rc-rb 06 με keff ηχεία πάνω του. Σαν πηγές εκτός απο μια αναλογική έχω ένα sony sacd αλλά κυρίως μέσω του media box acryan οπού από εκεί βλέπω την συλλογή μου σε mp3,flac που έχω στο pc και στον nas server.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει πλήθος συνδέσεων καθώς και η ποιότητα φυσικά.
Είδα σε αυτό το forum το Beresford Caiman που νομίζω είναι καλή περίπτωση αλλά δεν υποστιρίζετε από κάποιον αντιπρώσοπο στην ελλάδα και έχεις το ρίσκο της τεχνικής υποστίριξης.
Είδα και Cambridge Audio Dac Magic σαν μια καλή περίπτωση. Εσείς ποιό προτείνετε σε αυτά τα χρήματα?

Reaction score
93
V-Dac της Musical Fidelity . Value for money & USB για το PC και παρουσίαση στο stereophile για όλη αυτή την προσιτή σειρά της MF .

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: Επιλογή Dac μέχρι 400€

Το Magic αν δεν σου χρειάζεται η USB είναι διαμαντάκι σε αυτά τα χρήματα.
Τι σημαινει αυτο? Η usb δεν παιζει? Η μηπως τα 2800 pico
Ρε συντοπιτη Νεοσμυρνιωτη σε ολα μεσα εισαι?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ποιος αλλος ειναι ΝεοΣμυρνιοτης, μου φαινεται οτι πλεον ειμαστε πολλοι, εχουμε ρευμα εδω μεσα:107:

Reaction score
7.180

Μάλλον προς το dac magic θα καταλήψω.
μονο που στη χωρα μας ειναι πολυ ακριβο,το χαζευα προχθες στο Λονδινο με τιμη 220 λιρες,δηλαδη 242 ευρω. Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο ή γιατι δεν εχει γινει καποια ομαδικη αγορα μεσα απο το σαιτ απο αγγλια.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Επιλογή Dac μέχρι 400€

μονο που στη χωρα μας ειναι πολυ ακριβο,το χαζευα προχθες στο Λονδινο με τιμη 220 λιρες,δηλαδη 242 ευρω. Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται αυτο ή γιατι δεν εχει γινει καποια ομαδικη αγορα μεσα απο το σαιτ απο αγγλια.
και δεν το επερνες βρε συνφορουμιτη μας τζαμπα ειναι σε σχεση με εδω.?

Reaction score
7.180

Αν το ηθελα θα τα αγοραζα,απλα εχω περασει απο αυτη τη φαση των usb-dac,ειχα ενα v-dac για 6 περιπου μηνες αλλα ολα αυτα ειναι χρησιμα σε οσους ακουν πολλες ωρες μουσικη. Αυτο βεβαια ειναι μολις 10% πιο ακριβο στη χωρα μας απο οσο στην Αγγλια και σαφως εχει καλυτερο λογο τιμης αποδοσης. Αν βεβαια το magic ειχε μια τιμη μεχρι 270-280 ευρω θα ειχε σαρωσει γιατι ειναι και καλυτερο ηχητικα αλλα και κατασκευαστικα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τασο γενικα τα Cambridge εδω ειναι πανακριβα. Αν κοιταξεις αναλογικα και αλλα μηχανηματα, εκει ειναι χειροτερα. Ας αλλαξουν τιμολογιακη πολιτικη, γιατι τα προιοντα τους ειναι τα κορυφαια σε entry-level κατηγορια, και επειδη ο κοσμος εδω καλειται να πληρωσει στη επομενη κατηγορια για να τα αγοαρσει, προτιμα παντα Nad, Rotel, Marantz κλπ, μηχανηματα που εχουν κατακλεισει την αγορα

Reaction score
7.180

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο,η τιμη μιας συσκευης βγαινει με καποιο τροπο και οχι με το αν πουλαει πολυ ή λιγο ή αν οι αλλοι ειναι πιο φθηνοι ή ακριβοι.

Γενικα ομως στις συσκευες χαμηλης και μεσης κατηγοριας ειναι μακραν πιο φθηνοι.
πχ MARANTZ CD6003 250 λιρες (280 ευρω (περιπου) οταν εδω ζητανε 480ευρω!!!

Μην αναφερθω και στις προσφορες σε μηχανηματα που αλλαζουν μοντελο,ειδα blueray player με 70 λιρες,ηχεια wharfedale (diamond 9.1) με 39 λιρες και πολλα αλλα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το 6003 εξω εχει 300 λιρες απο οτι φαινεται στο Whatifi, εδω ειναι καινουριο και το "χτυπανε", θα πεσει.

ναι αλλα το 5003 ειναι 200 λιρες εξω, 290 ευρω εδω και το CΑ 340C κ 340Α ειναι στα 150 και 180 εξω και εδω ειναι 280 και 340 ευρω αντιστοιχα.

Τι να πει η Pioneer που μεχρι προτινος ειχε το PD-D6J με 350 λιρες αγγλιας και εδω το φερνε στα μαγαζια με 340 ευρω... Το mkII ειναι "φρεσκο" και παλι χαμηλα ειναι, στα 400 ευρω..

Ο 640 V2 ολοκληρωμενος, ειχε ιδια τιμη με τον C325 στην αγγλια, στις 250 λιρες. Εδω ο Πρωτος ερχοταν στα 460 μινιμουμ, και ο Nad στα 350... Γιατι να δωσω 110 ευρω παραπανω, για δυο μηχανηματα που ειναι πρακτικα στην ιδια κατηγορια τιμης?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο,η τιμη μιας συσκευης βγαινει με καποιο τροπο και οχι με το αν πουλαει πολυ ή λιγο ή αν οι αλλοι ειναι πιο φθηνοι ή ακριβοι.
δυστυχως ο καθε αντιπροσωπος εχει τον δικο του "τροπο" με τον οποιο βγαζει τις τιμες στην Ελλαδα κ τον οποιο ευγενικα τον ονομαζουμε "τιμολογειακη πολιτικη". Εχει να κανει μαλλον με το deal που πετυχαινει με τον κατασκευαστη γιατι πολλες φορες οταν μια εταιρια αλλαζει αντιπροσωπο εδω, βλεπουμε κ αλλαγη στις τιμες.

Reaction score
7.180

Eγω εχω καταλαβει οτι ο καθε εισαγωγεας ζηταει τοσα οσα του λειπουν νοιμωζντας οτι απευθυνονται σε ιθαγενεις.Δεν πανα και πολλα χρονια απο τοτε που μια αντιπροσωπεια απο τη Κορινθο ζητουσε για τα nad ακριβως τα διπλα απο οσο εκαναν εξω,τα ειχαν κανει hiend!!!!

Oι εποχες αλλαξαν και το διαδικτυο παρεχει απειρη πληροφορηση,ενω ενα ταξιδακι Λονδινο ειναι τοσο απλο οσο να παρεις το ΚΤΕΛ για Λαμια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Eγω εχω καταλαβει οτι ο καθε εισαγωγεας ζηταει τοσα οσα του λειπουν νοιμωζντας οτι απευθυνονται σε ιθαγενεις.Δεν πανα και πολλα χρονια απο τοτε που μια αντιπροσωπεια απο τη Κορινθο ζητουσε για τα nad ακριβως τα διπλα απο οσο εκαναν εξω,τα ειχαν κανει hiend!!!!

Oι εποχες αλλαξαν και το διαδικτυο παρεχει απειρη πληροφορηση,ενω ενα ταξιδακι Λονδινο ειναι τοσο απλο οσο να παρεις το ΚΤΕΛ για Λαμια.
ακριβως!! Γιαυτο κ τωρα που ο κοσμος ανοιξε τα ματια του, αυτοι οι κυριοι θα λαβουν τα 3 του ιθαγενη, και συγνωμη για το χυδαιο αλλα οταν υποτιμουν τη νοημοσυνη μου..:141:

Reaction score
684

ακριβως!! Γιαυτο κ τωρα που ο κοσμος ανοιξε τα ματια του, αυτοι οι κυριοι θα λαβουν τα 3 του ιθαγενη, και συγνωμη για το χυδαιο αλλα οταν υποτιμουν τη νοημοσυνη μου..:141:
μηπως εχετε δει ποσο κοστιζει το Cambridge DAC Magic στη Γερμανια? Ειναι πιο ακριβο απο εδω.
Αρα ειναι καθαρα θεμα πολιτικης της εταιριας και οχι του εκαστοτε εισαγωγεα να πουλαει πιο φτηνα στην Μ.Βρετανια απο οτι στην υπολοιπη Ευρωπη...

Reaction score
4.415

Και γιατι σκοτωνεστε? Αφου το Vdac Musical Fidelity κοστιζει μονο 180 ευρω και η διαφορα στον ηχο ειναι απειροελαχιστη (και τα σχολια ειναι αμφιλεγομενα για το πιο ειναι καλυτερο) ουτε καν επρεπε να το σκεφτεστε. Εγω αγορασα περσι σ ενα ταξιδι μου στην Σοφια Βουλγαριας το dac magic της Cambridge audio με 300 ευρω. Τοτε ομως ηταν μονοδρομος το συγκεκριμενο μηχανακι. Απο την στιγμη που υπαρχει εναλλακτικη λυση και πολυ πιο συμφερουσα νομιζω δεν υπαρχει χωρος για προβληματισμους. Ισως μονο αν οι εισοδοι-εξοδοι του εν λογω μηχανηματας δεν εξυπηρετουν τοτε μονο πληρωνεις την διαφορα και πας στο magic.

Reaction score
7.180

μηπως εχετε δει ποσο κοστιζει το Cambridge DAC Magic στη Γερμανια? Ειναι πιο ακριβο απο εδω.
Ναι αλλα εκει και το v-dac ειναι πολυ πιο ακριβο,300 ευρω ενω το dacmagic 400.Η ιδια αναλογια οπως στην Αγγλια,εδω ομως συμβαινει το περιεργο το ενα να εινα ακριβο και το αλλο να πωλειται σχεδον οσο στην Αγγλια.

http://www.hifi-forum.de/viewthread-54-10903.html

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.477
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo