ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

Reaction score
3
Πρώτα, να εξηγήσω λίγο το τίτλο:
Προσέχετε σε ποιόν αναθέτεται την βιντεοσκόπηση μιας εκδήλωσης (γάμος, βαφτίσια κλπ).

Γιατί το λέω αυτό;

Πρόσφατα είδα ένα πολύ "κακό" βίντεο από βιντεσκόπηση γάμου μιας συναδέλφου.
Δυστυχώς, στο βίντεό της διαπίστωσα ότι ο βιντεοσκοπών είναι ο ίδιος με το βίντεο ενός άλλου γάμου ενός άλλου συναδέλφου.
Οι 2 συνάδελφοί μου δεν γνωρίζονται, αλλά και στους 2 τον "επαγγελματία" τους τον σύστησαν συγγενείς......

Το βίντεο ήταν "κακό" γιατί:
Πρώτον, ήταν σε κάδρο 4:3 με την αιτιολογία ότι είναι επαγγελματική η κάμερα και γράφει σε 4:3.....
(Δηλαδή ο ΣΚΑΪ είναι "ερασιτέχνης" που μαγνητοσκοπεί και εκπέμπει σε 16:9)
Δεύτερον, ο ήχος ήταν σε 2 κανάλια αλλά μονοφωνικός!
(Η μουσική επένδυση ήταν στέρεο, πάλι καλά).
Τρίτον, πολλά απότομα περάσματα από τη μια σκηνή στην άλλη, ώστε να μην καταλαβαίνεις τι βλέπεις, ειδικά στην εισαγωγή με κάτι διαπλανητικά φαινόμενα
Τέταρτον, το νετάρισμα της εικόνας δεν ήταν απόλυτα καθαρό παρά μόνο σε πλήρη στατικά πλάνα (π.χ. σε πρόσωπα που στήνονταν για φωτογράφηση)
Πέμπτον, τα 2 DVD (γάμος & δεξίωση) δεν είχαν ούτε μενού, ούτε κεφάλαια... (λες και είναι ποτό και το βλέπεις μονοκοπανιά)

ΚΟΥΦΟΝ: Ζήτησε η συνάδελφος να της βγάλει μια φωτογραφία παραπάνω, (πέραν από τις συμφωνημένες), και να τον πληρώσει, μιας και ήταν στη φωτογραφία το παιδάκι μιας συγγενούς της, και πήρε την απάντηση ότι δεν γίνεται γιατί "είναι πνευματικό του δικαίωμα"
Και φυσικά στη νύφη έδωσε μόνο σε άλμπουμ τις φωτογραφίες
Στο τέλος, θα καλέσω την πυροσβεστική μιας και έχω ανάψει και κορώσει με όλα αυτά.

Αν αντέξατε μετά από όλα αυτά, θα σας συμβουλέψω 3-4 πραγματάκια για να μην την πατήσετε:
1. Ζητάτε να δείτε πάντα τη δουλειά του, ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ, αλλά
ολόκληρο κομμάτι από βίντεο.
2. Ζητάτε:
- το βίντεο να είναι σε αναλογία 16:9 και ό ήχος (το λιγότερο) stereo
- 2 αντίγραφα DVD και μάλιστα με εξώφυλλα και το δισκάκι τυπωμένο!
- Να έχουν τα DVD Μενού & κεφάλαια.
3. Τις φωτογραφίες που θα βγάλει ο φωτογράφος να τις δώσει και σε DVD.

Και τέλος, ότι από τα παραπάνω σας αρνηθεί, παρατήστε τον και πηγαίνετε σε άλλον

Σημ. Το όνομά του "επαγγελματία" είναι στη διάθεση της ΔΟ.
Και για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να αναφερθεί, αφού οι ίδιοι οι παθόντες έδωσαν τόπο στη οργή.

Αλλά, προσωπικά, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω και να σας προφυλάξω ώστε να μην την πατήσετε κι εσείς!

Reaction score
2
Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

Τις φώτο δε τις δίνει κανένας που να χτυπιέσαι...είναι προιον πνευματικής ιδιοκτησίας. :(

Reaction score
1.213

Ποσο στοιχιζει ολο αυτο το (βιντεοσκοπημενο ) πακετο γαμου ? :137: Γενικως...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.952

Ποσο στοιχιζει ολο αυτο το (βιντεοσκοπημενο ) πακετο γαμου ? :137: Γενικως...
Γιατί ρωτάς;:121:

Με το καλό Μελέτη:!:136:

Reaction score
1.213

Γιατί ρωτάς;:121:

Με το καλό Μελέτη:!:136:

Οχι αλλα αμα ειναι μεγαλο το ποσο θα ειναι αλλη μια σημαντικη προσθηκη στη λιστα με τα ''κατα''....:204:

Reaction score
1.285
Τα ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ! ! !

Υπάρχουν βιντεάδες και βιντεάδες !

Εμένα ( Είμαι φωτογράφος σαν δευτερο επάγγελμα ) μπορεί να με χρεώσει ο ένας 1 Euro και κάποιος άλλος 5-6 Euros !

MΙΛΑΜΕ για τέτοιες διαφορές ! Διαφορές στην τιμή αλλά και διαφορές στην ποιότητα !

Εγώ τους ( στα ζευγάρια ) δίχνω 3 διαφορετικά Video , και λέω 3 διαφορετικές τιμές ....

ΑΥΤΟΙ είναι που θα διαλέξουν !

Τώρα για τις φωτογραφίες σε αυθεντικό μέγεθος , είναι στην συμφωνία αν θα παραδοθούν ή όχι !

Στην αγορά κυκλοφορούν ΠΟΛΛΟΙ αρπακολατζήδες , αυτό είναι ΓΝΩΣΤΟ !

ΤΟ καλύτερο είναι , το ζευγάρι να μιλήσει με τους ανθρώπους ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ που θα τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο και να ΔΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ δουλεια τους ....

Reaction score
49

Τις φώτο δε τις δίνει κανένας που να χτυπιέσαι...είναι προιον πνευματικής ιδιοκτησίας. :(

Στην βάπτιση της μικρής μας, ο φωτογράφος μου έδωσε σε φλασάκι όλες τις φωτογραφίες της βάπτισης.
Ήταν προσυμφωνημένο βεβαίως.
Όπως και το ότι παρέλαβα την βιντεοσκόπιση και σε DVD (X3) αλλά και τις «κασέτες» της μηχανής (mini-DV)

Reaction score
3

Απ' ότι μου είπαν και οι 2 συνάδελφοι πήγαν και είδαν δουλειά του, τώρα το τι τους έδειξε είναι το ζητούμενο.
Όσο για την τιμή, 1.000€
Και άλλα 300€ αν θέλανε ένα συγκεκριμένο βίντεο με αστείες σκηνές. Ο ένας εκ των 2 συναδέλφων την πάτησε, ο άλλος ευτυχώς γλύτωσε τα 300.

Όσον αφορά το "πνευματικό δικαίωμα", θεωρώ ότι ο βιντεοσκοπών έχει μόνο για τη δουλειά που κάνει, την παραγωγή δηλαδή.
Όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα ανήκουν σε αυτούς που τον προσλαμβάνουν.

Γι αυτό και καλό θα είναι να συμνφωνείτε από πριν τι θα σας δώσει, όπως έκανε κι ο Giovanni. Και πολύ καλά έκανε που πήρε και τις κασέτες (miniDV).

Reaction score
3

Παρεπιμπτόντως, ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι και δεν θέλω να παντρευτώ, είναι και η βιντεοσκόπηση του γάμου μου.
Άντε να βρω κανένα της προκοπής, γιατί άμα δω κάτι ανάλογο με αυτό που είδα............

Reaction score
1.285
Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

Παρεπιμπτόντως, ένας από τους λόγους που το σκέφτομαι και δεν θέλω να παντρευτώ, είναι και η βιντεοσκόπηση του γάμου μου.
Άντε να βρω κανένα της προκοπής, γιατί άμα δω κάτι ανάλογο με αυτό που είδα............

Φίλε μου νομίζω ότι ΥΠΕΡΒΑΛΕΙΣ !

Προς θεού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

Λοιπόν έχεις δίκιο. Με αυτές τις συνθήκες καλύτερα να μην παντρευτείς. Άσε που κανονικά θα έπρεπε να παρέχει η υπηρεσία φωτογράφους για τους γάμους των ΔΥ. Εργασιακός μεσαίωνας ρε γμτ.

...

Reaction score
1.187

Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά όχι...

Συνάδερφοι πρόσφατα πήραν τις φωτογραφίες από γάμους και βαφτίσια στην original ανάλυση είτε σε flashάκι είτε σε DVD-ROM.
Άρα μερικοί τις δίνουν.

Reaction score
347

Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά όχι...

Συνάδερφοι πρόσφατα πήραν τις φωτογραφίες από γάμους και βαφτίσια στην original ανάλυση είτε σε flashάκι είτε σε DVD-ROM.
Άρα μερικοί τις δίνουν.
Είναι θέμα φωτογράφου (κάποιοι τις δίνουν, κάποιοι όχι) και συμφωνίας μαζί του φυσικά.

Reaction score
1.285
Είναι Θέμα ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και μόνο αν θα παραδώσω αυθεντικά αρχεία !

και υπάρχει και ξεχωριστή συμφωνία αν θέλουνε τα RAW αρχεία !

Και μήν ξεχνάτε , πολύ συχνά , ότι πληρώνεις , πέρνεις !

( Αρκεί να έχουν πάρει το ίδιο και άλλοι ΠΡΙΝ απο εσένα ...)

Reaction score
4.909

Δεν χρειάζεται να δώσει τις φωτό πάντως, απο την ορκομωσία του υιού μου σκανάρισα σε υψηλή ανάλυση όλες τις φωτό που ειχα πάρει απο μία και τύπωσα άψογες άλλες με πολύ μικρότερο κόστος για να δώσω στους υπόλοιπους που παρευρίσκονταν. Μερικές έδειχναν και καλύτερες απο τις πρωτότυπες και πάντως κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν πρωτότυπες

Reaction score
1.173

άσχετο, αλλά σε τι χρησιμεύει το βίντεο ενός γάμου; Να θυμάσε τα λάθη σου;:140:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

Δε γίνεται να βιντεοσκοπήσεις ο ίδιος το γάμο σου;

Bεβαίως! Αυτό γίνεται ως εξής: (Διαβάζω από το manual του μανουαλίου).

Καθώς κρατάς το χέρι της νύφης ζητάς άδεια μισό λεπτό και τρέχεις και αρπάζεις την κάμερα και τραβάς! Στην θέση την δική σου μπορείς να βάλεις τον ... κουμπάρο ας πούμε για να υπάρχει και γαμβρός! Η ζητάς από τον κολητό σου να σταθεί πλάτη γιατί είναι και κακάσχημος ο .... Σε κάτι πιο ακίνδυνο, βάζεις την πεθερά σου να σου χαμογελάει, που είναι και της οικογένειας, και στο βίντεο εμφανίζεται η εξέλικτική πορεία του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο! Έτσι λοιπόν μετά από χρόνια θα είσαι σίγουρος για το τι πήρες! Θα έχεις αποτυπωμένο το πρίν και το τι σε περιμένει!

:107:

Reaction score
1.285
Φίλε μου είσαι πολύ πίσω ....

5 κάμερες με ηλετρουδραυλικά ρομποτικά , και ένας χειριστής σε ένα βανάκι έξω απο την εκκλησία !

Τέλος !

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.952
Απάντηση: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ (στις βιντεοσκοπήσεις εκδηλώσεων)

5 κάμερες με ηλετρουδραυλικά ρομποτικά , και ένας χειριστής σε ένα βανάκι έξω απο την εκκλησία !

Τέλος !
Ναι αλλά χειριστής θα είναι και πάλι ο γαμπρός;:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas