- Reaction score
- 3
Πρώτα, να εξηγήσω λίγο το τίτλο:
Προσέχετε σε ποιόν αναθέτεται την βιντεοσκόπηση μιας εκδήλωσης (γάμος, βαφτίσια κλπ).
Γιατί το λέω αυτό;
Πρόσφατα είδα ένα πολύ "κακό" βίντεο από βιντεσκόπηση γάμου μιας συναδέλφου.
Δυστυχώς, στο βίντεό της διαπίστωσα ότι ο βιντεοσκοπών είναι ο ίδιος με το βίντεο ενός άλλου γάμου ενός άλλου συναδέλφου.
Οι 2 συνάδελφοί μου δεν γνωρίζονται, αλλά και στους 2 τον "επαγγελματία" τους τον σύστησαν συγγενείς......
Το βίντεο ήταν "κακό" γιατί:
Πρώτον, ήταν σε κάδρο 4:3 με την αιτιολογία ότι είναι επαγγελματική η κάμερα και γράφει σε 4:3.....
(Δηλαδή ο ΣΚΑΪ είναι "ερασιτέχνης" που μαγνητοσκοπεί και εκπέμπει σε 16:9)
Δεύτερον, ο ήχος ήταν σε 2 κανάλια αλλά μονοφωνικός!
(Η μουσική επένδυση ήταν στέρεο, πάλι καλά).
Τρίτον, πολλά απότομα περάσματα από τη μια σκηνή στην άλλη, ώστε να μην καταλαβαίνεις τι βλέπεις, ειδικά στην εισαγωγή με κάτι διαπλανητικά φαινόμενα
Τέταρτον, το νετάρισμα της εικόνας δεν ήταν απόλυτα καθαρό παρά μόνο σε πλήρη στατικά πλάνα (π.χ. σε πρόσωπα που στήνονταν για φωτογράφηση)
Πέμπτον, τα 2 DVD (γάμος & δεξίωση) δεν είχαν ούτε μενού, ούτε κεφάλαια... (λες και είναι ποτό και το βλέπεις μονοκοπανιά)
ΚΟΥΦΟΝ: Ζήτησε η συνάδελφος να της βγάλει μια φωτογραφία παραπάνω, (πέραν από τις συμφωνημένες), και να τον πληρώσει, μιας και ήταν στη φωτογραφία το παιδάκι μιας συγγενούς της, και πήρε την απάντηση ότι δεν γίνεται γιατί "είναι πνευματικό του δικαίωμα"
Και φυσικά στη νύφη έδωσε μόνο σε άλμπουμ τις φωτογραφίες
Στο τέλος, θα καλέσω την πυροσβεστική μιας και έχω ανάψει και κορώσει με όλα αυτά.
Αν αντέξατε μετά από όλα αυτά, θα σας συμβουλέψω 3-4 πραγματάκια για να μην την πατήσετε:
1. Ζητάτε να δείτε πάντα τη δουλειά του, ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ, αλλά
ολόκληρο κομμάτι από βίντεο.
2. Ζητάτε:
- το βίντεο να είναι σε αναλογία 16:9 και ό ήχος (το λιγότερο) stereo
- 2 αντίγραφα DVD και μάλιστα με εξώφυλλα και το δισκάκι τυπωμένο!
- Να έχουν τα DVD Μενού & κεφάλαια.
3. Τις φωτογραφίες που θα βγάλει ο φωτογράφος να τις δώσει και σε DVD.
Και τέλος, ότι από τα παραπάνω σας αρνηθεί, παρατήστε τον και πηγαίνετε σε άλλον
Σημ. Το όνομά του "επαγγελματία" είναι στη διάθεση της ΔΟ.
Και για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να αναφερθεί, αφού οι ίδιοι οι παθόντες έδωσαν τόπο στη οργή.
Αλλά, προσωπικά, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω και να σας προφυλάξω ώστε να μην την πατήσετε κι εσείς!
Προσέχετε σε ποιόν αναθέτεται την βιντεοσκόπηση μιας εκδήλωσης (γάμος, βαφτίσια κλπ).
Γιατί το λέω αυτό;
Πρόσφατα είδα ένα πολύ "κακό" βίντεο από βιντεσκόπηση γάμου μιας συναδέλφου.
Δυστυχώς, στο βίντεό της διαπίστωσα ότι ο βιντεοσκοπών είναι ο ίδιος με το βίντεο ενός άλλου γάμου ενός άλλου συναδέλφου.
Οι 2 συνάδελφοί μου δεν γνωρίζονται, αλλά και στους 2 τον "επαγγελματία" τους τον σύστησαν συγγενείς......
Το βίντεο ήταν "κακό" γιατί:
Πρώτον, ήταν σε κάδρο 4:3 με την αιτιολογία ότι είναι επαγγελματική η κάμερα και γράφει σε 4:3.....
(Δηλαδή ο ΣΚΑΪ είναι "ερασιτέχνης" που μαγνητοσκοπεί και εκπέμπει σε 16:9)
Δεύτερον, ο ήχος ήταν σε 2 κανάλια αλλά μονοφωνικός!
(Η μουσική επένδυση ήταν στέρεο, πάλι καλά).
Τρίτον, πολλά απότομα περάσματα από τη μια σκηνή στην άλλη, ώστε να μην καταλαβαίνεις τι βλέπεις, ειδικά στην εισαγωγή με κάτι διαπλανητικά φαινόμενα
Τέταρτον, το νετάρισμα της εικόνας δεν ήταν απόλυτα καθαρό παρά μόνο σε πλήρη στατικά πλάνα (π.χ. σε πρόσωπα που στήνονταν για φωτογράφηση)
Πέμπτον, τα 2 DVD (γάμος & δεξίωση) δεν είχαν ούτε μενού, ούτε κεφάλαια... (λες και είναι ποτό και το βλέπεις μονοκοπανιά)
ΚΟΥΦΟΝ: Ζήτησε η συνάδελφος να της βγάλει μια φωτογραφία παραπάνω, (πέραν από τις συμφωνημένες), και να τον πληρώσει, μιας και ήταν στη φωτογραφία το παιδάκι μιας συγγενούς της, και πήρε την απάντηση ότι δεν γίνεται γιατί "είναι πνευματικό του δικαίωμα"
Και φυσικά στη νύφη έδωσε μόνο σε άλμπουμ τις φωτογραφίες
Στο τέλος, θα καλέσω την πυροσβεστική μιας και έχω ανάψει και κορώσει με όλα αυτά.
Αν αντέξατε μετά από όλα αυτά, θα σας συμβουλέψω 3-4 πραγματάκια για να μην την πατήσετε:
1. Ζητάτε να δείτε πάντα τη δουλειά του, ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑ, αλλά
ολόκληρο κομμάτι από βίντεο.
2. Ζητάτε:
- το βίντεο να είναι σε αναλογία 16:9 και ό ήχος (το λιγότερο) stereo
- 2 αντίγραφα DVD και μάλιστα με εξώφυλλα και το δισκάκι τυπωμένο!
- Να έχουν τα DVD Μενού & κεφάλαια.
3. Τις φωτογραφίες που θα βγάλει ο φωτογράφος να τις δώσει και σε DVD.
Και τέλος, ότι από τα παραπάνω σας αρνηθεί, παρατήστε τον και πηγαίνετε σε άλλον
Σημ. Το όνομά του "επαγγελματία" είναι στη διάθεση της ΔΟ.
Και για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να αναφερθεί, αφού οι ίδιοι οι παθόντες έδωσαν τόπο στη οργή.
Αλλά, προσωπικά, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω και να σας προφυλάξω ώστε να μην την πατήσετε κι εσείς!