Ελληνικο site ????

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει συμμετοχή από όλα τα μέλη σε όλα τα θέματα. Εγώ, που είμαι άσχετος από ποδόσφαιρο, δεν βρίσκω τον λόγο να διαβάζω/συμμετέχω στα αντίστοιχα threads γιατί μου φαίνονται κινέζικα.
Ε, τότε να σου κάνουμε μια καλύτερη τιμή... :138:

Ξεκινάμε από τα βασικά και τα υπόλοιπα δεν θένε καν προσπάθεια. :136:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Να σου απαντήσω:

1) Προσωπική μου άποψη: Με ενδιαφέρει να καταλάβει αυτός που μπορεί να καταλάβει και να "πάει" το θέμα κι ένα βήμα παραπέρα. Ο αριθμός των ικανοποιημένων αναγνωστών θα ποικίλει, αναλόγως της κατηγορίας του θέματος και της δυσκολίας του (τεχνικής ή μη).

2) Η άποψή μου σε συνδυασμό με τη λειτουργία του forum:
Ισχύει το 1, αλλά χρειάζονται και κάποιες απαντήσεις σε λογικά ερωτήματα που θα εκφράζουν αυτοί που πράγματι ενδιαφέρονται για το εκάστοτε θέμα.
Και βέβαια αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να συμβαδίζουν με το επίπεδο της συζήτησης. Όχι σε ένα π.χ. συγκριτικό τεστ ηχείων να ρωτάει κάποιος τι είναι απόκριση συχνότητας.

Δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει συμμετοχή από όλα τα μέλη σε όλα τα θέματα. Εγώ, που είμαι άσχετος από ποδόσφαιρο, δεν βρίσκω τον λόγο να διαβάζω/συμμετέχω στα αντίστοιχα threads γιατί μου φαίνονται κινέζικα.

H κουβεντα αφορουσε κυριως τα αγγλικα κειμενα και τις παραπομπες .Και θα φαινοταν καλυτερα με ενα αλλο παραδειγμα σε τεχνικη κατηγορια οπου το θεμα ειναι ενα αποσπασμα (στην Αγγλικη ) απο καποιο σαιτ η ακομα χειροτερα ενα link απο καποιο κατεβατο.Μια περιληψουλα κακο ειναι ? :137: Κανεις (ετσι δεν ειναι ? :142: ) δεν ειπε οτι πρεπει να μπαινουν μονο 'προσιτα' η 'ευπεπτα' θεματα στο φορουμ η οτι πρεπει να σταματησουν να γραφονται τεχνικα αρθρα επειδη δεν εχουν τις γνωσεις ολοι να τα καταλάβουν .:137:

Επισης δεν βλεπω το λογο να μην συμμετεχεις στα αθλητικα.Δεν θελει και πολλα πραγματα ...αρκει να λες οτι ο Ολυμπιακος ειναι και θα ειναι ο παντοκρατορας των Ελληνικων γηπεδων.
Και μην νομιζεις ...και εγω δεν καταλαβαινω συνηθως τι γραφει ο pleo , και ας ειναι στα Ελληνικα ..:142:

Reaction score
6

Για τη μουσική είτε του άρεσε είτε όχι του Μπάμπιτ η εξέλιξή της, δεν σταμάτησε ούτε και η ατονάλ μουσική γενικότερα θα μπορούσε να είναι μέτρο σύγκρισης αυτής της εξέλιξης και αυτό φάνηκε ολοκάθαρα από τη μουσική του μινιμαλισμού των Steve Reich, LaMonte Young, Philip Glass, John Adams, και Terry Riley και πολλών άλλων που έδωσαν την απάντησή τους με τον τρόπο τους αφαιρώντας οτιδήποτε περιττό (αν μπορούμε να το πούμε κι έτσι) στη μουσική των πολύπλοκων ήχων....από το 60 και μετά,
κινούμενοι πάντα σε κλίμα λιτό, απέριττο και μυστικιστικό.
Έτσι και η εξέλιξη της θεματολογίας δεν πρόκειται να σταματήσει είτε είναι γραμμένη στα αγγλικά που είναι ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου γιατί πολλοί είναι αυτοί που θα την καταλαβαίνουν και όχι λίγοι.
Ούτε θα πρέπει να μας νοιάζει σε αντικειμενικό βαθμό αν η συμμετοχή είναι μικρή ή μεγάλη γιατί ακόμα και στα αθλητικά που λέει ο λόγος , πολλοί ασχολούνται πολλοί τσακώνονται λίγοι καταλαβαίνουν και ελάχιστοι το έχουν κάνει.....τέχνη:143:
H ατονάλ μουσική ως σύγκριση εξέλιξης?!! Μα η ατονικότητα στη μουσική είχε δημιουργηθεί πολύ πριν το Babbitt (συγκεκριμένα μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα), ο οποίος έγραφε σειριακή μουσική. Εντούτοις ο όρος ατονικότητα είχε αρχίσει να χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός μουσικής, κυρίως σε κομμάτια γραμμένα από τον Arnold Schoenberg και τη δεύτερη βιεννέζικη σχολή. Άρα που κολλάει η ατονάλ μουσική ως μέτρο σύγκρισης της εξέλιξης της μουσικής μετά Babbit εποχής? Ποιος ο λόγος αναφοράς της?

Φυσικά και δε σταμάτησε, ούτε υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει η εξέλιξη στη μουσική, όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μη δημιουργούνται νέα θέματα για συζήτηση, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι και οι άνθρωποι μιλούν και επικοινωνούν. Το τελευταίο το προσπαθούν τουλάχιστον...:142:

Το αν η συμμετοχή σε ένα θέμα είναι μικρή ή μεγάλη δε μας νοιάζει. Γιατί να μας νοιάζει? Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος ντε και καλά να γράψει. Αυτό είναι όμως το ζητούμενο? Αν θα γράψει κανείς ή όχι? Μα φυσικά και δεν είναι αυτό!

Η "απλή" συμμετοχή που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αερολογίες πρέπει να μας είναι αδιάφορη, ειδικά στα εξιδεικευμένα/επιστημονικά θέματα. Η ουσιαστική συμμετοχή όμως όχι. Ξεκάθαρα πράγματα. Διαφορετικά ποιος ο λόγος να μπει ένα θέμα? Από ανία? Δημιουργία εντυπώσεων? Ποταπά κίνητρα! Η ουσιαστική συμμετοχή όμως, δεν περιορίζεται και δε θα πρέπει να περιορίζεται στην απλή προσθήκη νέων στοιχείων στα ήδη υπάρχοντα. Ουσιαστική συμμετοχή μπορεί να είναι και μια απόρια η οποί να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω ανάλυση, συζήτηση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η απορία να μην έρθει από κάποιον γνώστη του θέματος. Το αντίθετο θα έλεγα. Μήπως αυτή η εγωκεντρική στάση "εγώ τα είπα, ξεμπέρδεψα και όποιος κατάλαβε" είναι η "καταδίκη" ενός θέματος? Ο αποκλεισμός ομάδας/ων ατόμων από μια συζήτηση δεν είναι πάντα ότι καλύτερο.

Η συμμετοχή μιας ενδιαφέρει ή αυτό που γράφουν τα ρημάδια τα άρθρα που μερικά ίσως λόγω εποχής και μόνο είναι μ ό ν ο για να διαβάζονται διότι η εξέλιξη της επιστήμης της τέχνης και δεν ξέρω εγώ τι έχει προχωρήσει όπως έχει προχωρήσει?
Αυτό που γράφουν τα ρημάδια τα άρθρα αν μπορούμε να τα διαβάσουμε.:142:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Για να απαντήσω πάντως στην πολύ ωραία ερώτησή σου:
όχι δεν πρέπει να μας νοιάζει να καταλαβαίνουμε (και να μας καταλαβαίνουν) γιατί έτσι αλλιώς ποτέ δεν θα το καταφέρουμε! περισσότερο πρέπει να μας νοιάζει να προσπαθούμε να καταλάβουμε!
Εγώ πιστεύω ότι είναι πρέπει να είναι αμφίδρομη η προσπάθεια. :107:

Διαφορετικά προς "χαλασμένο τηλέφωνο" το βλέπω.:142:

Reaction score
6

Το site είναι Ελληνικότατο, πολυφωνικό, πολυθεματικό τα πάντα όλα....και μη μου πει κανένας τώρα πως δεν διαβάζει ό'τι του αρέσει και τον ενδιαφέρει έτσι??....Τώρα κατά πόσο μπορεί να τα καταλάβει ή όχι αυτό έχει να κάνει με το χρόνο και τον…..κόπο. Τώρα για να αποφύγουμε τον κόπο υπάρχει και ο τρόπος….
Σου αρέσουν οι bold χαρακτήρες ε?

Κατ' αρχήν, εγώ προσωπικά μίλησα γενικά και όχι ειδικά. Τώρα πως σου ήρθε να αναφέρεις τα "Ελληνικότατο, πολυφωνικό, πολυθεματικό" δεν το καταλαβαίνω. Άλλο είναι το θέμα ή κάνω λάθος?:121:

Τώρα για τον κόπο και το χρόνο που αναφέρεις δε νομίζω ότι πρέπει να βαραίνει πάντα τον αναγνώστη. It takes two baby.:126:

Reaction score
33
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Εγώ πιστεύω ότι είναι πρέπει να είναι αμφίδρομη η προσπάθεια. :107:

Διαφορετικά προς "χαλασμένο τηλέφωνο" το βλέπω.:142:
Το ίδιο λέμε αγαπητή! :107:
Δες το έτσι:
Ένας επιστήμονας ξέρει ότι ποτέ δεν θα φτάσει στο τέρμα, ποτέ δεν θα βρεί την Αλήθεια....παρόλα αυτά αφιερώνει όλη τη ζωή του στον αγώνα...
Ένας ασκητής ξέρει ότι ποτέ δεν θα αγγίξει το Τέλειο ...παρόλα αυτά αποποιείται και του εγώ του....
Γιατί τελικά η προσπάθεια να κατανοήσεις την πραγματικότητα, να βρεις την αλήθεια είναι που κάνει το νου σου τμήμα της, άσχετα αν αυτός δεν την χωράει.
Το "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα" είναι μια απόλυτη κατανόηση λοιπόν!

:144:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Σου αρέσουν οι bold χαρακτήρες ε?

Κατ' αρχήν, εγώ προσωπικά μίλησα γενικά και όχι ειδικά. Τώρα πως σου ήρθε να αναφέρεις τα "Ελληνικότατο, πολυφωνικό, πολυθεματικό" δεν το καταλαβαίνω. Άλλο είναι το θέμα ή κάνω λάθος?:121:

Τώρα για τον κόπο και το χρόνο που αναφέρεις δε νομίζω ότι πρέπει να βαραίνει πάντα τον αναγνώστη. It takes two baby.:126:
Έτσι έγραψα κι εγώ γενικά και όχι ειδικά για σένα που υποστηρίζεις την πολυφωνία μέσω των διευκρινήσεων από τα μέλη που θα έπρεπε να είχαν να είχαν βάλει και τη γνώμη τους και όχι να κάνουν γενικές ερωτήσεις....
Ο τίτλος του θέματος ''Ελληνικό site''???? με τέσσερα ερωτηματικά είναι ελαφρώς παραπλανητικός γιατί όπως λένε και στον κανονισμό του site το κάθε μέλος είναι υπεύθυνο για το θέμα και της πληροφορίες του περιεχομένου του και μόνο αυτό.
Τώρα το κάθε μέλος που διαβάζει βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.
Εδώ σε θέματα που είναι γραμμένα στα Ελληνικά δεν υπάρχει συμμετοχή ούτε και διαβάζονται έτσι πάντα δεν It takes two baby αλλά μόνο ένας που ενώ τον κεντρίζει το θέμα άλλους δεν τους ενδιαφέρει καν να κάνουν κλικ και να διαβάσουν.

Reaction score
40

H ατονάλ μουσική ως σύγκριση εξέλιξης?!! Μα η ατονικότητα στη μουσική είχε δημιουργηθεί πολύ πριν το Babbitt (συγκεκριμένα μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα), ο οποίος έγραφε σειριακή μουσική. Εντούτοις ο όρος ατονικότητα είχε αρχίσει να χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός μουσικής, κυρίως σε κομμάτια γραμμένα από τον Arnold Schoenberg και τη δεύτερη βιεννέζικη σχολή. Άρα που κολλάει η ατονάλ μουσική ως μέτρο σύγκρισης της εξέλιξης της μουσικής μετά Babbit εποχής? Ποιος ο λόγος αναφοράς της?

Δες εδώ για να μην ξαναγράφω τα ίδια

Φυσικά και δε σταμάτησε, ούτε υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει η εξέλιξη στη μουσική, όπως επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μη δημιουργούνται νέα θέματα για συζήτηση, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι και οι άνθρωποι μιλούν και επικοινωνούν. Το τελευταίο το προσπαθούν τουλάχιστον...:142:

Το αν η συμμετοχή σε ένα θέμα είναι μικρή ή μεγάλη δε μας νοιάζει. Γιατί να μας νοιάζει? Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος ντε και καλά να γράψει. Αυτό είναι όμως το ζητούμενο? Αν θα γράψει κανείς ή όχι? Μα φυσικά και δεν είναι αυτό!
Tα ίδια λέμε.....

Η "απλή" συμμετοχή που μπορεί να συμπεριλαμβάνει αερολογίες πρέπει να μας είναι αδιάφορη, ειδικά στα εξιδεικευμένα/επιστημονικά θέματα. Η ουσιαστική συμμετοχή όμως όχι. Ξεκάθαρα πράγματα. Διαφορετικά ποιος ο λόγος να μπει ένα θέμα? Από ανία? Δημιουργία εντυπώσεων? Ποταπά κίνητρα! Η ουσιαστική συμμετοχή όμως, δεν περιορίζεται και δε θα πρέπει να περιορίζεται στην απλή προσθήκη νέων στοιχείων στα ήδη υπάρχοντα. Ουσιαστική συμμετοχή μπορεί να είναι και μια απόρια η οποί να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω ανάλυση, συζήτηση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η απορία να μην έρθει από κάποιον γνώστη του θέματος. Το αντίθετο θα έλεγα. Μήπως αυτή η εγωκεντρική στάση "εγώ τα είπα, ξεμπέρδεψα και όποιος κατάλαβε" είναι η "καταδίκη" ενός θέματος? Ο αποκλεισμός ομάδας/ων ατόμων από μια συζήτηση δεν είναι πάντα ότι καλύτερο.
:142: Aυτό σίγουρα δεν το έγραψες για μένα όπως εγώ το παραπάνω γιατί δεν κάνω αυτά που έγραψες...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020

H κουβεντα αφορουσε κυριως τα αγγλικα κειμενα και τις παραπομπες .Και θα φαινοταν καλυτερα με ενα αλλο παραδειγμα σε τεχνικη κατηγορια οπου το θεμα ειναι ενα αποσπασμα (στην Αγγλικη ) απο καποιο σαιτ η ακομα χειροτερα ενα link απο καποιο κατεβατο.Μια περιληψουλα κακο ειναι ? Κανεις (ετσι δεν ειναι ? ) δεν ειπε οτι πρεπει να μπαινουν μονο 'προσιτα' η 'ευπεπτα' θεματα στο φορουμ η οτι πρεπει να σταματησουν να γραφονται τεχνικα αρθρα επειδη δεν εχουν τις γνωσεις ολοι να τα καταλάβουν .
...και εγω δεν καταλαβαινω συνηθως τι γραφει ο pleo , και ας ειναι στα Ελληνικα ..
...
Αυτό που γράφουν τα ρημάδια τα άρθρα αν μπορούμε να τα διαβάσουμε.
Aυτό σίγουρα δεν το έγραψες για μένα όπως εγώ το παραπάνω γιατί δεν κάνω αυτά που έγραψες...
Αποκρίσεις σε σχετιζόμενα σχόλια (μαζί με τις κύριες θέσεις του περιβόητου αγγλικού άρθρου που παρουσιάζονται σήμερα μεταφρασμένες στο μήνυμα υπαριθμόν 41 ) βρίσκονται εντός του δημοσιεύματος "Ποιός νοιάζεται εάν ΄΄ακούμε΄΄(Θέμα 1667)" στον τομέα των γενικών Μουσικών συζητήσεων...

Reaction score
3
Απάντηση: Ελληνικο site ????

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των μηνυμάτων του παρόντος νήματος :137:, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:

Τελικά η έννοια του ''αυτονόητου'' είναι η ίδια για όλους;

Και μας ενδιαφέρει ποιο οι άλλοι θεωρούν αυτονόητο, αν εμείς δεν το θεωρούμε;

Επεξήγηση:

Αν η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η επάρκειά της σε βαθμό ικανοποιητικό - αφού και οι πέτρες ξέρουν σήμερα αγγλικά - (btw, ουδέποτε συνάντησα πέτρα που να μου απαντήσει στην ερώτηση: how do you do, εκτός και αν μου κρατούσε μούτρα :142:)- ώστε να παράγονται και να προάγονται συζητήσεις με αφορμή τις παραπομπές σε αγγλικά κείμενα, θεωρείται αυτονόητο, it' s ok!!

Αν πάλι θεωρείται αυτονόητο ότι δεν είναι όλοι γνώστες της αγγλικής, τουλάχιστον όχι σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά παρόλα αυτά έχουν την διάθεση, το ενδιαφέρον και το χρόνο να συμμετέχουν σε θέματα με παραπομπές σε αγγλικά κείμενα, πάλι it's ok!!

Ηθικό διδαγμα by wanda:
Το αυτονόητο είναι κάπου στη μέση :126:

Κατά τα άλλα θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την Myrtw αλλά φοβάμαι μήπως μας πυροβολήσει και τις δύο η Fedra :205:

Reaction score
40

Wanda σε καμιά περίπτωση δεν πυροβολώ κανέναν που λέει τη γνώμη του με πολύ ωραίο τρόπο...το κυνήγι με όπλα δε μου αρέσει καθόλου:108::142: αφού να φανταστείς όταν ήμουν παιδάκι και ο ξάδερφος μου σκότωνε πουλιά του έκρυβα το όπλο:108:

Το θέμα είναι η κατανόηση, η καλή θέληση, η ελευθερία λόγου (μέχρι εκεί που να μη γίνεται καταχρηστική) και για μένα στο συγκεκριμένο θέμα η ουδετερότητα...πλέον....:107:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελληνικο site ????

Αποκρίσεις σε σχετιζόμενα σχόλια (μαζί με τις κύριες θέσεις του περιβόητου αγγλικού άρθρου που παρουσιάζονται σήμερα μεταφρασμένες στο μήνυμα υπαριθμόν 41 ) βρίσκονται εντός του δημοσιεύματος "Ποιός νοιάζεται εάν ΄΄ακούμε΄΄(Θέμα 1667)" στον τομέα των γενικών Μουσικών συζητήσεων...
Πολυ ευγενικό εκ μέρους σου Βhutia να παραθέσεις τις κύριες θέσεις του περιβόητου πια, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, άρθρου.:107:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ελληνικο site ????

...
Κατά τα άλλα θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την Myrtw αλλά φοβάμαι μήπως μας πυροβολήσει και τις δύο η Fedra :205:
Μμμμμμμ!! Σιγά μη μας πυροβολήσει! Δε θα προλάβει.:142:

Reaction score
6
Αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω και κάτι τελευταίο.:137:

Κύριε Νοιz, ευελπιστώ τώρα πια, μετά από την τροπή που πήρε το θέμα, και αφού ανέφερες μόνο ένα παράδειγμα και όχι περισσότερα (φαντάζομαι ενδιαφέρθηκες να το διαβάσεις αλλά δε μπόρεσες) και αφού ο συμφορουμίτης μας Bhutia παράθεσε τη μετάφραση, να πας να το διαβάσεις επιτέλους, να πας πεις και τη γνώμη σου. :142:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.020

Wanda σε καμιά περίπτωση δεν πυροβολώ κανέναν που λέει τη γνώμη του με πολύ ωραίο τρόπο...το κυνήγι με όπλα δε μου αρέσει καθόλου:108::142: αφού να φανταστείς όταν ήμουν παιδάκι και ο ξάδερφος μου σκότωνε πουλιά του έκρυβα το όπλο:108:
Το θέμα είναι η κατανόηση, η καλή θέληση, η ελευθερία λόγου (μέχρι εκεί που να μη γίνεται καταχρηστική) και για μένα στο συγκεκριμένο θέμα η ουδετερότητα...πλέον....:107:
Εγώ πάντως θέλω να σ'ευχαριστήσω που ως συντονίστρια υποστηρίζεις σθεναρά τη γνώμη σου δίχως να χαρίζεσαι σε...κανέναν κι ενημερώνω ότι ύστερα από την καινούρια συναρμολόγηση του θέματος "Ποιός νοιάζεται εάν ΄΄ακούμε΄΄(Θέμα 1667)",η μετάφραση των κυρίων θέσεων του αγγλικού άρθρου βρίσκεται τώρα στο μήνυμα υπαριθμόν 25 εντός αυτού...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.432
Members
38.559
Νεότερο μέλος
Fotis A.