Γρήγορο μπάσσο

Reaction score
0
Γειά σας,

‘Εχω ένα πρόβλημα με το σύστημά μου και θα ήθελα συμβουλή.

Έχω τα ακόλουθα μηχανήματα:

Amplifier: Audio Research Ref 110
Pre-amplifier: Audio Research LS26
CD player: Audionet ART G2
Speakers: Usher BE 10
Speaker cables: Wireworld super eclipse
Interconnects: Kimber Hero

Το πρόβλημα είναι ότι το μπάσσο είναι πολύ αργό.

Πιά μεγάφωνα θα ήταν πιό κατάλληλα με τα μηχανήματα το οποία έχω έτσι ώστε το μπάσσο να είναι πιό γρήγορο και σφικτό;

Reaction score
968
Λυχνίες και σφιχτό μπάσο μου φαίνεται δύσκολο εγχείρημα.

Κατ' αρχάς το σφιχτό μπάσο θέλει μεγάλη απόσβεση των ταλαντώσεων των κώνων (χαμηλό συντελεστή Q του ηχείου συνολικά). Τα υψηλής απόσβεσης (overdamped) ηχεία παράγουν μεν μικρότερης έντασης χαμηλές συχνότητες, αλλά χωρίς να μπουμάρουν και επίσης διαθέτουν μεγαλύτερη ικανότητα πρόσληψης ηλεκτρικής ισχύος με αποτελεσματικότερο έλεγχο των μεταβατικών σημάτων. Όσο δε πιο μεγάλο φυσικό όγκο έχει το ηχείο, θα πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιάζει υψηλή απόσβεση, εάν θέλουμε να ελέγχει αποτελεσματικά το μπάσο.

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το σφιχτότερο μπάσο είναι θέμα ολόκληρης της σχεδίασης του ηχείου και όχι αποκλειστικά και μόνο του woofer. Συνοπτικά, η απόσβεση εξαρτάται από παραμέτρους, που αφορούν:

α. στη μονάδα woofer (ένταση του μαγνητικού πεδίου του μόνιμου μαγνήτη, αντίσταση του πηνίου, απώλειες ανάρτησης, κτλ)

β. στην καμπίνα του ηχείου (μέγεθος και τύπος/σχεδίαση).

Ας πουν όμως και άλλοι τη γνώμη τους, πιο ειδικοί.

Reaction score
141
Εχω την αίσθηση οτι φταίνε οι ενισχυτές.Δεν ελέγχουν το ηχείο.
Θα δεις σε άλλο thread οτι εχει βγει στην πιάτσα ενισχυτάρα κατασκευασμένη απο το μέλος Costas Ear που τσακίζει οτι βρει μπροστά του με 314€ ,υπολογίζω με τα μεταφορικά 350 κατοσταρικάκια και θα εχεις και ρέστα.Θα σωθείς.:612:

Reaction score
0
Απάντηση: Γρήγορο μπάσσο

Παίζει ρόλο τα watt του ενυσχητή για το πόσο σφιχτό είναι το μπάσσο;

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Γρήγορο μπάσσο

Παίζει ρόλο τα watt του ενυσχητή για το πόσο σφιχτό είναι το μπάσσο;
Για την ακρίβεια τα Ampere που δίνει ο ενισχυτής. Και κατ΄επέκταση η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή εάν ήταν δυνατό να ήταν μηδενική.

Reaction score
10
Το θέμα δεν είναι να είναι γρήγορο το μπάσο αλλά στη σωστή ταχύτητα. Προσωπικά το μπάσο που έχω ακούσει από λυχνίες και δη single ended δεν το έχω ακούσει από κανένα tranzistor δε πα να ήτανε 10.000W και 5000DF.

Kοινώς χωρίς PRAT δεν πας πουθενά, πάντα μηχανήματα θα ακούς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas