πως τα καταφεραν?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: πως τα καταφεραν?

το πως καποιοι κατασκευαστες καλωδιων καταφερνουν να ψησουν τοσες εταιριες να παιζουν με καλωδια τους , και οχι με του κιλου.
Ισως να ειναι ατιτιουντ τελικα

Reaction score
2
Re: Απάντηση: πώς να μην τα καταφέρουν ?

Είμαι ΄΄γνωμάς΄΄ και όχι ... ΄΄φαντομάς΄΄:612:
Ας βάλουμε όμως παραδείγματα κάποιων που μπορούν να τα καταφέρουν(Ελληνικά λινκ):
http://users.auth.gr/~paloura/opto_3quant_confinment.pdf

http://www.physics4u.gr/news/2009/scnews3665.html
http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2996.html
http://www.physics4u.gr/news/2007/scnews2911.html
http://www.physics4u.gr/news/2009/scnews3668.html

Αλήθεια,έχουμε ακουστά τα κβαντικά σύρματα;
Σκέτη...Μπα-Νανοτεχνολογία:126:

ωραιος ο bhutia!
ετσι να θυμομαστε τα φοιτητικα μας χρονια :137:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
και εψησαν αυτοι οι απατεωνες που κατασκευαζουν καλωδια ολους αυτους τους σοβαρους κατασκευαστες να βαλουν εστω για λιγο?
τα βρωμοκαλωδια τους σε τετοιες συσκευες?
Πώς τα κατάφεραν; Μα η σχετική απάντηση υπάρχει στο net χρόνια ρε Αργύρη!

ΕΤΣΙ. :126:

Oι βιαστικοί να διαβάσουν μόνο τα κομμάτια:

• Gordon Gow's Speaker Wire Listening Test
  • The Truth about Speaker Wire
  • Cardas Wire and the IDS-25

Για τους πολύ βιαστικούς να πω ότι στο παραπάνω link ο Roger Russell, Director of Acoustic Research at McIntosh Laboratory Inc, γράφει στο προσωπικό του website πώς ξεκίνησαν όλα με τα καλώδια... Διαβάστε τα "χοντρά" για το θέμα που συζητάμε (αν και όλη η σελίδα έχει ενδιαφέρον):

In the early 1980's, special speaker wires were beginning to appear on the market. Some of the claims were totally unbelievable and had prices to match. Realizing that wire resistance was the critical factor in speaker wire, Gordon Gow, President of McIntosh Laboratory, used a speaker cable demonstration to show there was no listening difference between these wires and plain line cord.

...

Despite the effectiveness of Gordon's cable demonstration and the truth about speaker wire, people visiting the McIntosh room at the shows, who had not experienced the cable demonstration, were disturbed that we were using ordinary heavy zip cord instead of one of the popular brands of speaker wire. Instead of listening to the McIntosh speakers and electronics, they recalled "bad" things they had been told about "common" speaker wire and this promoted questions about the "inferior" wire being used. When we changed the wire to a popular brand of wire, customers were happy with the setup, and directed their attention to the McIntosh equipment.

The demand for high quality speaker wire was increasing and appeared to be a new marketing area for several companies. McIntosh did not make or sell speaker wire. The solution seemed very obvious--rather than spend time and effort to create negative sales for McIntosh dealers who were beginning to sell speaker wire, it seemed best to encourage the speaker owner/customer to consult with the dealer about what speaker wire to use. Consequently, I no longer recommended the kind of wire or wire sizes in the speaker manuals.

By 1988, McIntosh no longer supplied audio interconnects with the electronics. Again, many kinds of special audio cables were available to the customer/owner. The dealer could also be consulted about what cables to use.

I credit the success of the speaker wire industry to their expert sales and marketing ability. However, it is my experience that ordinary copper wire, as long as it's heavy enough, is just as good as name brands.

Looking at this from a different perspective, there will always be those who will want expensive wire, not because there is an audible difference, but because they may value pride of ownership and prestige in a similar way to that of owning a Tiffany lamp or a Rolex watch.

...

If I don’t believe that expensive speaker wire makes an audible difference, why is it used inside the IDS-25 speaker system? The answer is very simple. IDS is out to sell speakers and not everyone believes in ordinary wire. The explanation is the same as what McIntosh found at shows and is described in the section above. Cardas wire does not sound any better but it may help to sell speakers to those who are concerned about wire and are not convinced that ordinary wire is just as good. The increase in cost is negligible compared to the drivers, enclosures and equalizer.

Αυτά από κάποιον που τα έζησε όλα αυτά από μέσα.
Μέχρι τώρα (η σελίδα υπάρχει πολλά χρόνια) δεν έχω δει κάποιον από τη McIntosh (ή άλλη εταιρεία) να βγει να τον διαψεύσει.

Εμείς (οι καταναλωτές), βέβαια, μπορούμε να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

πριν 25 χρονια δεν υπηρχαν τοσες εταιριες καλωδιων στην ελλαδα,
και το ψαχνανε πολλοι λιγοι.Απο ενα σημειο και μετα οταν αρχισαν οι παρουσιες και συγκρισεις καλωδιων οι φημες στον τοτε μικρο χωρο του χαι φιντελιτι εδιναν και επαιρναν.Σημερα πλεον δεν ξερω κανενα (απο οσους ξερω) να εχει συστημα ακριβο με φτηνα καλωδια.Πες το οπως θες αλλο το καλωδιο οπως και πολλα αλλα μπλιμπλικια ειναι το αλατι του ολου θεματος.

Reaction score
914

Σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά:

a)Διαφορά δεν σημαίνει πάντα προς το καλλίτερο.

b)H υπερβολή οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

c)Δεν αγοράζεις ένα διαμέρισμα να παίρνεις και τα ενοίκια;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

το καλυτερο ειναι διαφορετικο για τον καθενα

σιγουρα, και η υπερβολη του καθε αντικαλωδιακια μια απο τα ιδια

τωρα με το ποθες εσχος να δεις τι θα παρεις

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

τι εισαι?
δεν ξερεις
κανενα , εμπορο ή εμπορακο
να μου τα παρει χοντρα και να γελαμε ολοι ευτυχισμενοι
[reliops=Daft Punk - Human After All (Excellent Quality)][youtube]s8xFOaWtpRg[/youtube][/reliops]

Ξέρω τον "Έμπορο της Βενετίας" αλλά αυτός διαβάζεται και δεν...παίζεται:612:
Μακριά λοιπόν από μένα το ποτήριον τούτο...Γιατί όμως τόση επιμονή αφού δηλώνω πως έχω πάρει ΄΄εξιτήριο΄΄;

Reaction score
3.592

The unit will come with the appropriate power cord so no additional cord is needed to obtain any performance enhancement.

Αυτά τα έλεγαν πριν την οικονομική κρίση.

Οι καλωδιάδες της hi-end εμένα μου θυμίζουν τη λογική της wind με τα καινούργια της συμβόλαια ...:603:

Reaction score
372

Νομίζω ότι ο φίλος Κώστας συνέπτυξε τα πάντα σε 3 σειρές.

Μετά από τόσα χρόνια ασχολίας στο hi-fi, έχω καταλήξει πια στα παρακάτω :

1) Τα καλώδια ευτυχώς ή δυστυχώς DO MAKE A DIFFERENCE .
Με αυτό δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις, απλώς να καταθέσω τη δική μου άποψη.
Σέβομαι όλους όσους δεν ακούν διαφορές και πραγματικά θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς (θα είχα γλυτώσει πολλά λεφτά) αλλά δυστυχώς δεν….
Μάλιστα τελευταία μετάνιωσα που άλλαξα την άποψη (μετά από μικρή επίδειξη) φίλου συμφορουμίτη που ήρθε σπίτι μου με τη πεποίθηση ότι όλα τα καλώδια ακούγονται το ίδιο.
Φοβάμαι ότι του 'άναψα φωτιές’

2) Όντως διαφορά δεν σημαίνει πάντα κάτι προς το καλύτερο και ακριβότερα καλώδια δεν σημαίνει ότι θα παίξουν καλύτερα. Έχω δει πολύ ακριβά καλώδια να παίζουν σαφώς χειρότερα σε κάποια συστήματα από άλλα φθηνότερα. Και εδώ ερχόμαστε στο…..

3) Τα καλώδια συμπεριφέρνονται διαφορετικά από σύστημα σε σύστημα. Μη με ρωτήσετε γιατί (δεν έχω τις τεχνικές/επιστημονικές γνώσεις να το αναλύσω), απλά αυτό έχω καταλάβει μετά από τόσες και τόσες δοκιμές. Γι’ αυτό……

4) Δοκιμάζετε αν μπορείτε τα καλώδια στο σύστημα σας πριν τα αγοράσετε, ξεκινώντας πάντα από τα φθηνότερα. Γιατί……

5) Είναι παράλογο να ξοδέψεις περισσότερα για καλώδια παρά για μηχανήματα.
Ένα σύστημα με ακριβά μηχανήματα και φθηνά καλώδια παίζει πάντα καλύτερα από ένα άλλο με φθηνά μηχανήματα και ακριβά καλώδια.

6) Γενικά προσπαθήστε να κρατάτε μια οικονομική ισορροπία τόσο ανάμεσα στα μηχανήματά (πηγές, ενισχυτικά και ηχεία) όσο και στα καλώδια του συστήματος σας.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: πως τα καταφεραν?

Μιας και εχεις φαει μπολικο χρονο στην θεωρια δεν φτιαχνεις κανα καλωδιο και να μου το μοσχοπουλησεις οσο θες.Βεβαια να παιζει καλυτερα απο αυτα που εχω.Γιατι οι ελληνες κατασκευαστες δεν καταφεραν να αφησουν καλωδια στον χωρο μου -για παντα.
Αντε οχι τιποτα αλλο να μην μου τα περνουν τα χαζοαεμρικανακια.
Ευχαριστως να βγαλω για ακομα μια φορα καλωδια στο σφυρι μισοτιμης.
Κυριε σκεπτικιστη περιμενω τα καλωιδα σας

O φίλος είναι κατασκευαστής???? καλωδίων???
για πε να μάθουμαι και εμείς που δεν ξέρουμαι
μπορεί να είναι καλά

Reaction score
0

oσο αφορα την ακιουφεις μιας και το λινκ για
Τι φταιει και ακουω διαφορες ?
την απαντηση θα ανεβασω οταν την εχω, μεχρι τοτε τα ξαναλεμε
Για να ακούσεις διαφορές πρέπει να κάνεις Α/Β/Χ τεστ. Βάζεις πρώτα το Α και ενώ ξέρεις ποιο είναι, γράφεις τις εντυπώσεις σου. Μετά βάζεις το Β και πάλι γράφεις πως έπαιξε. Τέλος με τυφλό τεστ σου βάζουν τυχαία είτε το Α είτε το Β κι εσύ πρέπει να αναγνωρίσεις πιο είναι. Αν βρεις πιο παίζει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τότε μπορείς να ισχυριστείς ότι το Α έχει αυτό το χαρακτήρα, το Β τον άλλο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Νομίζω ότι ο φίλος Κώστας συνέπτυξε τα πάντα σε 3 σειρές.

Μετά από τόσα χρόνια ασχολίας στο hi-fi, έχω καταλήξει πια στα παρακάτω :

1) Τα καλώδια ευτυχώς ή δυστυχώς DO MAKE A DIFFERENCE .
Με αυτό δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις, απλώς να καταθέσω τη δική μου άποψη.
Σέβομαι όλους όσους δεν ακούν διαφορές και πραγματικά θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς (θα είχα γλυτώσει πολλά λεφτά) αλλά δυστυχώς δεν….
Μάλιστα τελευταία μετάνιωσα που άλλαξα την άποψη (μετά από μικρή επίδειξη) φίλου συμφορουμίτη που ήρθε σπίτι μου με τη πεποίθηση ότι όλα τα καλώδια ακούγονται το ίδιο.
Φοβάμαι ότι του 'άναψα φωτιές’

2) Όντως διαφορά δεν σημαίνει πάντα κάτι προς το καλύτερο και ακριβότερα καλώδια δεν σημαίνει ότι θα παίξουν καλύτερα. Έχω δει πολύ ακριβά καλώδια να παίζουν σαφώς χειρότερα σε κάποια συστήματα από άλλα φθηνότερα. Και εδώ ερχόμαστε στο…..

3) Τα καλώδια συμπεριφέρνονται διαφορετικά από σύστημα σε σύστημα. Μη με ρωτήσετε γιατί (δεν έχω τις τεχνικές/επιστημονικές γνώσεις να το αναλύσω), απλά αυτό έχω καταλάβει μετά από τόσες και τόσες δοκιμές. Γι’ αυτό……

4) Δοκιμάζετε αν μπορείτε τα καλώδια στο σύστημα σας πριν τα αγοράσετε, ξεκινώντας πάντα από τα φθηνότερα. Γιατί……

5) Είναι παράλογο να ξοδέψεις περισσότερα για καλώδια παρά για μηχανήματα.
Ένα σύστημα με ακριβά μηχανήματα και φθηνά καλώδια παίζει πάντα καλύτερα από ένα άλλο με φθηνά μηχανήματα και ακριβά καλώδια.

6) Γενικά προσπαθήστε να κρατάτε μια οικονομική ισορροπία τόσο ανάμεσα στα μηχανήματά (πηγές, ενισχυτικά και ηχεία) όσο και στα καλώδια του συστήματος σας.
εγω δηλαδη που αγορασα προσφατα ενα καλωδιο χωρις να το εχω ακουσει , και τα εχωσα χοντρα(αμα πω θα με μπαναρετε απο τον πλανητη) δεν εκανα καλα? και ας το εφτιαξε ο κατασκευαστης ειδικα για μενα...πωπω εχω ξεφυγει.......
Ο Θεος να με φυλαξει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Προσωπικα λιγα λεπτα ακροασης στο συστημα μου μου φτανουν να βγαλω ασφαλη συμπερασματα, προσφατα ακουσα ενα ελβετικο απο χαλκο.Το μονο που θα πω ειναι οτι αμα μαθεις στο σωστο ασημι δεν γυρνας πισω με τιποτα.Βεβαια το πως ακουει ο καθενας και το πως συμπεριφερεται ο χωρος ειναι κατι που και αυτο σηκωνει συζητηση.

Reaction score
47
Αναλογα με το που βρισκονται στο συστημα αναπαραγωγης τα καλωδια παιζουν το ρολο τους στο τελικο αποτελεσμα.
Στο δικο μου συστημα που ειναι solid state με ηχεια χαμηλης ευαισθησιας με σειρα επιρροης στο τελικο αποτελεσμα μπoρω να πω τα εξης:
Βραχιονας -> phono stage, εντονες διαφορες
cd -> προ, αρκετες διαφορες
pc -> προ, αρκετες διαφορες
προ -> τελικος, λιγα πραγματα
ρευματος λιγα πραγματα
ηχειων αρκετες διαφορες
βεβαια αυτα δε σημαινουν οτι αξιζει τον κοπο να δωσω χρηματα με τα οποια μπορω να κανω καποια πιο σημαντικη αναβαθμιση.
Χρησιμοποιω ιδιοκατασκευες αγωγο ασημι και διηλεκτρικο teflon και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Τα ακρα δε με εκφραζουν. Ουτε δε παιζουν κανενα ρολο στο ακουστικο αποτελεσμα, ουτε μπορεις να φτιαξεις ηχο αλλαζοντας καλωδια. Γενικα συμφωνω με τον Miles.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

και ομως μπορεις να φτιαξεις ηχο με τα καλωδια, το λες επειδη δεν ειχες την ευκαιρια να ακουσεις κατι που να σε κανει να αλλαξεις τροπο σκεψης.Τοσο απλα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ειναι πολυ δυσκολο καποιος σε μηχανακια χρεπια να παει να βαλει ακριβα καλωδια, εδω δεν βαζουν αλλλοι και αλλοι
θα βαλουν αυτοι?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.120
Members
38.535
Νεότερο μέλος