Δανεζικοι class D

Reaction score
4
Απάντηση: Δανεζικοι class D

τελικα εχει κανεις αποψη για τους συγκεκριμενους class d;

ο ιταλος εδω, http://www.audiodesignguide.com/ , τους βγαζει σε συγκριτικο καλυτερους απο hyper, ice power και tripath

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το συγκρτικό του Ιταλού είναι παλιό αλλά τουλάχιστον στο πρώτο Hypex που δοκίμασε, πέραν του ότι ήταν το ΟΕΜ, είχε βγάλει το buffer ("to reduce signal path length" - μη χ3σω!) οπότε είναι λίγο άκυρη η δοκιμή.
Στο HG που δοκίμασε μετά δεν ξεκαθαρίζει τι μαγειρέματα έκανε. Μπορεί όντως να του ακούστηκε καλύτερο το NewClassD (αυτό και το Hypex αναφέρει ως τα δύο καλύτερα), αλλά από την άλλη θα ήταν πιο χρήσιμο για εμάς το ενδιαφέρον σκηνικό που οργάνωσε αν είχε και τίποτα μετρήσεις μαζί με τις υποκειμενικές του εκτιμήσεις.

Anyway, γενικώς διαβάζω καλά λόγια για τα συγκεκριμενα αλλά δεν τα έχουμε δοκιμάσει.
Moreover, δεν προσφέρουν την τεκμηρίωση που σου δίνει π.χ. η Hypex οπότε δεν έχουμε και καμία όρεξη να το ρισκάρουμε.

Και μια και αναφέρθηκα σε spec και τεκμηρίωση:
Τα Hypex όταν το πρωτο-αγόρασε ο sp502 κανείς δεν τα είχε ακούσει (ούτε καν τα συζητούσαν) και τα επέλεξε βάση spec και τεκμηρίωσης.
Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το πρώτο Buffalo που αγόρασε ο adelias. Η αρχική επένδυση έγινε καθαρά βάση specs και μετρήσεων που δημοσίευσε ο κατασκευαστής.
Και στις δύο περιπτώσεις το "βγάλαμε λαβράκι" είναι η πιο συγκρατημένη περιγραφή που μπορώ να δώσω..
[Όσοι έχουν ακούσει (κι ας άργησαν) κι όσοι θα ακούσουν στο μέλλον, ξέρουν..]

Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποδεικνύουν για εμένα πως, όταν λειτουργείς με τα κατάλληλα κριτήρια, μπορείς να αγοράζεις και κάτι που δεν έχεις ακούσει.
Προφανώς πάντα θα υπάρχει κάποιο ρίσκο σε μία τέτοια κίνηση αλλά, με τον τρόπο που προανέφερα, μπορείς να το περιορίσεις σημαντικά.
[Μήπως δεν υπάρχει ρίσκο όταν αγοράζεις κάτι που έχεις ακούσει σε άλλο σύστημα ή/και σε άλλο χώρο ή/και με άγνωστο πρόγραμμα κ.ο.κ.;;; ]

Δεν περιμένω να το δεχτούν όλοι αυτό (μερικοί ούτε καν θα το καταλάβουν), αλλά δεν πειράζει..
Για να αποφύγουμε τα δράματα ας πούμε ότι αναφέρομαι σε ιδιοκατασκευές όπου το target group είναι (συνήθως) πιο ψαγμένο και όχι απλοί καταναλωτές. :126:

Συμπερασματικά: Όποιος αισθάνεται τυχερός, ας προχωρήσει με τα NewClassD.
Δεν θα έβαζα στοίχημα ότι θα παίζουν καλύτερα από τα Hypex αλλά, από την άλλη, θα έβαζα στοίχημα ότι δεν θα απογοητευτεί από την απόδοσή τους.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το πρώτο Buffalo που αγόρασε ο adelias. Η αρχική επένδυση έγινε καθαρά βάση specs και μετρήσεων που δημοσίευσε ο κατασκευαστής.
Και στις δύο περιπτώσεις το "βγάλαμε λαβράκι" είναι η πιο συγκρατημένη περιγραφή που μπορώ να δώσω..
[Όσοι έχουν ακούσει (κι ας άργησαν) κι όσοι θα ακούσουν στο μέλλον, ξέρουν..]

Οι δύο παραπάνω περιπτώσεις αποδεικνύουν για εμένα πως, όταν λειτουργείς με τα κατάλληλα κριτήρια, μπορείς να αγοράζεις και κάτι που δεν έχεις ακούσει.
Προφανώς πάντα θα υπάρχει κάποιο ρίσκο σε μία τέτοια κίνηση αλλά, με τον τρόπο που προανέφερα, μπορείς να το περιορίσεις σημαντικά.
[Μήπως δεν υπάρχει ρίσκο όταν αγοράζεις κάτι που έχεις ακούσει σε άλλο σύστημα ή/και σε άλλο χώρο ή/και με άγνωστο πρόγραμμα κ.ο.κ.;;; ]

Δεν περιμένω να το δεχτούν όλοι αυτό (μερικοί ούτε καν θα το καταλάβουν), αλλά δεν πειράζει..
Για να αποφύγουμε τα δράματα ας πούμε ότι αναφέρομαι σε ιδιοκατασκευές όπου το target group είναι (συνήθως) πιο ψαγμένο και όχι απλοί καταναλωτές. :126:

Συμπερασματικά: Όποιος αισθάνεται τυχερός, ας προχωρήσει με τα NewClassD.
Δεν θα έβαζα στοίχημα ότι θα παίζουν καλύτερα από τα Hypex αλλά, από την άλλη, θα έβαζα στοίχημα ότι δεν θα απογοητευτεί από την απόδοσή τους.
ακριβως τα παραπανω αποδεικνυουν οτι οι προδιαγραφες δεν ειναι αρκετες. Νομιζεις οτι στο Buffalo οι super προδιαγραφες που εχει το chip της ESS το κανουν super dac?

Δυστυχως αυτο δεν ειναι αρκετο αφου το αναλογικο σταδιο καθοριζει τον ηχο.... Για αυτο και στο μελλον που θα συγκρινεις το Buffalo με αλλες υλοποιησεις με το ιδιο chip θα ακους αλλα πραγματα.

Τωρα εαν το Buffalo ειναι για καποιους πηγη ικανοποιητικου επιπεδου (οπως ηταν καποτε για καποιους και οι Beringher ενισχυτες ) τοτε για αυτους και το Hypex μπορει να ειναι το τελος του δρομου αλλα μην αποκλειετε να μην ισχυει αυτο για ολους....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

ακριβως τα παραπανω αποδεικνυουν οτι οι προδιαγραφες δεν ειναι αρκετες. Νομιζεις οτι στο Buffalo οι super προδιαγραφες που εχει το chip της ESS το κανουν super dac?
Δίνουν τη βάση για τη δημιουργία ενός super dac, ναι.

Δυστυχως αυτο δεν ειναι αρκετο αφου το αναλογικο σταδιο καθοριζει τον ηχο.... Για αυτο και στο μελλον που θα συγκρινεις το Buffalo με αλλες υλοποιησεις με το ιδιο chip θα ακους αλλα πραγματα.
"Με το ίδιο chip". Το είπες και μόνος σου.
Το ίδιο αναλογικό στάδιο με άλλο DAC chip, όπως αυτά που ήταν μόδα πριν χαλάσει την πιάτσα η ESS, θα παίζει καλύτερα; Όχι.

Το ότι το αναλογικό στάδιο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο δεν είναι καινούργιο. Το ίδιο συμβαίνει και με την τροφοδοσία.
Το θέμα είναι αν θέλουμε να μιλήσουμε για σωστό ήχο ή για ήχο του γούστου μας. Έχει διαφορά.

To εύκολο είναι να μιλήσουμε για γούστο...
Αν εγώ σου πω ότι μου αρέσει (= γούστο) καλύτερα ο ήχος με την τάδε απλή και θορυβώδη τροφοδοσία σε σχέση με αυτή που δίνει ένα καλό shunt ή super-regulator, δε μπορείς να πεις τίποτα.. Γούστα είναι αυτά!
Αν, όμως, σου πω ότι το πρώτο είναι σωστότερο (= αντικειμενικά καλύτερο) τότε, με το δίκιο σου, μπορείς να μου πεις ότι είμαι άσχετος και δεν ξέρω τι λέω...

Τωρα εαν το Buffalo ειναι για καποιους πηγη ικανοποιητικου επιπεδου (οπως ηταν καποτε για καποιους και οι Beringher ενισχυτες ) τοτε για αυτους και το Hypex μπορει να ειναι το τελος του δρομου αλλα μην αποκλειετε να μην ισχυει αυτο για ολους....
Το αν είναι πηγή ικανοποητικού επιπέδου φαίνεται από την πορεία του, τη δημοσιότητα που πήρε ένα DIY προϊόν, τα "σπίτια" που έχει κλείσει σε κόντρες ανά τον πλανήτη και τα φράγκα που έβγαλαν οι μάγκες που το έριξαν στην αγορά..

Για τους Behringer δεν θυμάμαι να γινόταν ποτέ κανένας χαμός (εκτός της χώρας μας), δεν θυμάμαι να χρυσοπληρώνανε τις πλακέτες τους πελάτες hi-endάδικων εταιρειών (έστω και εν αγνοία τους) και δεν θυμάμαι να τους είχαμε δει σε κανένα studio (έστω και κατά λάθος)..

Στον ήχο τίποτα δεν ισχύει για όλους αν μιλάμε για γούστα..
Μήπως ισχύει για όλους ότι το Orpheus είναι το καλύτερο DAC του πλανήτη και το "τέλος του δρόμου", τα Tidal τα καλύτερα ηχεία και το "τέλος του δρόμου" ή οι Sovereign οι καλύτεροι ενισχυτές και το "τέλος του δρόμου";;... :126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Τα γούστα υπαρκτά και σεβαστά και τα ...καλιστεία (τέλος δρόμου) ανωριμότητα.
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι υπέροχοι να πάρει κανείς: μέσα σε δάσος, δίπλα στη θάλασσα, μέσα από ανθισμένα λειβάδια. Υπάρχουν τα κακά τα μέτρια και τα αδιάφορα, αλλά τα ισάξια καλά είναι πολλά.
Για παράδειγμα το Orpheus- το είχα πρωτοφέρει στην Ελλάδα-μπορώ να πω οτι δεν με έπεισε. Άλλους μπορεί εμένα όχι.

ΥΓ. Μία ερώτηση: όταν επιλέξει κάποιος από τα χαρακτηριστικά ένα DAC, και τελικά το ακούει, με ποιά αναφορά το συγκρίνει και καταλαβαίνει πόσο καλό είναι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.903

...με ποιά αναφορά το συγκρίνει και καταλαβαίνει πόσο καλό είναι?
μα, φυσικά, με ό,τι είχε πριν! :143::135::142:

δυνατή ερώτηση πάντως...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
ΥΓ. Μία ερώτηση: όταν επιλέξει κάποιος από τα χαρακτηριστικά ένα DAC, και τελικά το ακούει, με ποιά αναφορά το συγκρίνει και καταλαβαίνει πόσο καλό είναι?
Προφανώς θα το συγκρίνεις και με ό,τι έχεις ήδη στα χέρια σου αλλά το ενδιαφέρον test είναι με τα καλά μηχανάκια της αγοράς σε διάφορες κατηγορίες τιμής.
Άλλωστε μιλάμε για ιδιοκατασκευές οπότε δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων που θα φτάσει η συσκευή που ετοιμάζεις.

Ιδανικά το δανείζεις σε φίλους που ήδη έχουν τέτοια DAC στο σύστημά τους και τους το αφήνεις κάποιες μέρες (αν χρειαστεί!) για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους (στο σύστημά τους, τον χώρο τους και με τα αγαπημένα τους tracks).

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

Στον ήχο τίποτα δεν ισχύει για όλους αν μιλάμε για γούστα..
Μήπως ισχύει για όλους ότι το Orpheus είναι το καλύτερο DAC του πλανήτη και το "τέλος του δρόμου", τα Tidal τα καλύτερα ηχεία και το "τέλος του δρόμου" ή οι Sovereign οι καλύτεροι ενισχυτές και το "τέλος του δρόμου";;... :126:
εξαρταται ποιο Orpheus . Εαν μιλαμε για το πανακριβο Heritage των 45000 Ευρω φυσικα και ειναι το τελος του δρομου. Τα μικρα μοντελα φυσικα και δεν ειναι απλα ειναι καλα DAC.

Για τα Tidal μπορω να πω οτι ειναι πολυ ανετα το τελος του δρομου.... Μα πολυ ανετα...

Οσο για τα Sovereign ειναι απλα πολυ τιμια για τα λεφτα τους αλλα το μεγαλο μοντελο των 100.000 ειναι και αυτο το τελος του δρομου (βλεπε βιβλιο Guiness)

Reaction score
684

Τα γούστα υπαρκτά και σεβαστά και τα ...καλιστεία (τέλος δρόμου) ανωριμότητα.
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι υπέροχοι να πάρει κανείς: μέσα σε δάσος, δίπλα στη θάλασσα, μέσα από ανθισμένα λειβάδια. Υπάρχουν τα κακά τα μέτρια και τα αδιάφορα, αλλά τα ισάξια καλά είναι πολλά.
Για παράδειγμα το Orpheus- το είχα πρωτοφέρει στην Ελλάδα-μπορώ να πω οτι δεν με έπεισε. Άλλους μπορεί εμένα όχι.

ρε παιδια το Orpheus DAC One που εχω και το ειχε φερει και ο κ. Θεμης ειναι μια χαρα DAC αλλα χρησιμοποιει τελεστικους 2134 στην εξοδο. Πως να το βαλουμε να σταθει διπλα σε DAC με διακριτα σταδια τυπου Weiss Medea, Emm Labs Dac2, DCS η Stylos? Το Orpheus DAC One SE μαλιστα μπορει να κατσει διπλα σε αυτα αλλα κανει και 9000 Ευρω...

Αλλα οτιδηποτε αλλο εχω ακουσει με τελεστικους τυπου Benchmark, Buffalo ακομα και αυτο το Orpheus που εχω εγω τα παταει για πλακα.... Τι να κανουμε μερικα πραγματα ειναι αντικειμενικα και οποιος εχει αμφιβολια το σπιτι μου ειναι ανοιχτο να φερει το DAC του να το ακουσει με τα αυτακια του...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

Εαν μιλαμε για το πανακριβο Heritage των 45000 Ευρω φυσικα και ειναι το τελος του δρομου.

....

Οσο για τα Sovereign ειναι απλα πολυ τιμια για τα λεφτα τους αλλα το μεγαλο μοντελο των 100.000 ειναι και αυτο το τελος του δρομου (βλεπε βιβλιο Guiness)
Αποκλείεις δηλαδή ότι μπορεί να μην είναι "το τέλος του δρόμου" για όλους τα παραπάνω μηχανάκια;

Μήπως υπάρχουν άλλα μηχανάκια, στα εξωφρενικά αυτά ποσά, που να παίζουν καλύτερα (με αντικειμενικά ή με υποκειμενικά κριτήρια);
Όπως λέμε κι εμείς οι HiEndάδες: Tα έχεις ακούσει όλα τα άλλα;
Εγώ σου λέω ότι θα υπάρξουν αρκετοί που θα διαβάσουν το post σου και θα σκεφτούν: "Τι λέει τώρα ο τύπος.. θα δώσω τόσα και δε θα πάρω το Τάδε;!"

Επίσης αποκλείεις να βρει κάποιος το τέλος του δρόμου του, σε κάτι σημαντικά φθηνότερο;

Τι να κανουμε μερικα πραγματα ειναι αντικειμενικα και οποιος εχει αμφιβολια το σπιτι μου ειναι ανοιχτο να φερει το DAC του να το ακουσει με τα αυτακια του...
Με τα αυτιά θα οδηγηθούμε σε αυτά τα "αντικειμενικά" συμπεράσματα;
Τα βγάλαμε τα λεφτά μας, που λένε... :143:

Μην ξεχνάς ότι έχουμε ακούσει ΚΑΙ με διακριτό στάδιο εξόδου.
Ακριβώς επειδή η αγορά ζητάει διάφορα πλέον θα το κυκλοφορήσουν χωρίς στάδιο εξόδου και θα βάζεις κάποιο από τα δικά τους ή όποιο άλλο γουστάρεις.
Ό,τι θέλει ο λαός. Κορόιδα είναι; :126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Tέλεια μηχανήματα υπάρχουν πολλά σε διάφορες κατηγορίες τιμών και μάλιστα άμεσα συγκρίσιμα.
Καλό θα είναι να είμαστε λίγο περισσότερο σκεπτικοί όσον αφορά την δυνατότητα περιορισμού της υποκειμενικότητας και την εξασφάλιση αυστηρών προυποθέσεων για αντικειμενικές κρίσεις.
Όπως έλεγε και ένας παλιός δάσκαλος: "Δεν είναι παιδί μου εύκολο γιατί είναι λίγο δύσκολο"

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

Με τα αυτιά θα οδηγηθούμε σε αυτά τα "αντικειμενικά" συμπεράσματα;
Τα βγάλαμε τα λεφτά μας, που λένε... :143:
:126:
καλα ασε το Orpheus. Πιστευεις οτι δε μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα του Buffalo με το Emm Labs η το Medea με τα αυτια? Θες μετρησεις ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

καλα ασε το Orpheus. Πιστευεις οτι δε μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα του Buffalo με το Emm Labs η το Medea με τα αυτια? Θες μετρησεις ?
Πόσο κάνει το EMM και πόσο το Medea;
[Σοβαρά ρωτάω γιατί χρειάζομαι τα νούμερα ώστε να κάνω καθαρό τον συλλογισμό μου.]

Καλό θα είναι να είμαστε λίγο περισσότερο σκεπτικοί όσον αφορά την δυνατότητα περιορισμού της υποκειμενικότητας και την εξασφάλιση αυστηρών προυποθέσεων για αντικειμενικές κρίσεις.
Όπως έλεγε και ένας παλιός δάσκαλος: "Δεν είναι παιδί μου εύκολο γιατί είναι λίγο δύσκολο"
Σωστός, φυσικά.
Γι'αυτό και είχαμε σκοπό να κάνουμε τυφλή σύγκριση του Buffalo με το DAC1 (για να αναφερθώ σε πραγματικό γεγονός που το έχω ξαναγράψει), αλλά μας τα χάλασε ο οικοδεσπότης μας..
Άκουσε το αγαπημένο του κομμάτι, στο setup του και στη συνέχεια πήγε να ακούσει το ίδιο κομμάτι με το Buffalo (το παλιό με ψόφιες τροφοδοσίες, δηλ. καμία σχέση με αυτό που έχουμε τώρα).
Ο άνθρωπος σηκώθηκε και το έκλεισε στα 20 δευτερόλεπτα (ίσα που τελείωσε η εισαγωγή και μπήκαν οι φωνές), φανερά φορτισμένος.
Ε, ίσως ήταν λάθος μας, αλλά δε θέλαμε να πιέσουμε άλλο τον Χριστιανό για τυφλά test κλπ. Προτιμήσαμε να πιούμε τον καφέ και να φάμε τα κουλουράκια μας...
[Την επόμενη μέρα έβαλε το DAC1 αγγελία και την μεθεπόμενη το είχε πουλήσει (= Ένα από τα θετικά των καλώς εμπορικών συσκευών.. Άντε να ξεφορτωθείς ιδιοκατασκευή χωρίς να την "σκοτώσεις")]

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

Πόσο κάνει το EMM και πόσο το Medea;
[Σοβαρά ρωτάω γιατί χρειάζομαι τα νούμερα ώστε να κάνω καθαρό τον συλλογισμό μου.]
παιζει ρολο?

γυρω στα 8500 το Medea, 9000 το Emm Labs

Reaction score
4

αλλοι ορκιζονται οτι το αξιας 70,000+ DAC 5 της Audio Note ειναι το 'τελος του δρομου'

απλα ο δρομος του καθενα ειναι διαφορετικος

Reaction score
684

αλλοι ορκιζονται οτι το αξιας 70,000+ DAC 5 της Audio Note ειναι το 'τελος του δρομου'

απλα ο δρομος του καθενα ειναι διαφορετικος
ειδικα με τα DAC καλο θα ηταν να μπορουν να μπουν και σε studio.
Αυτο κανει και ποιο ευκολη την αξιολογηση τους.
Λαμπατο DAC σε στουντιο απλα δε μπαινει...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δανεζικοι class D

παιζει ρολο?

γυρω στα 8500 το Medea, 9000 το Emm Labs
Προφανώς και παίζει ρόλο.
Εγώ, όπως σου είχα πει και σε άλλο thread παλιότερα, δεν είπα ποτέ ότι το Buffalo είναι το καλύτερο cost-no-object DAC, ούτε "το τέλος του δρόμου". Αυτά τα λες εσύ. :126:

Λοιπόν, το Buffalo βγαίνει περίπου στα 800 πες (βάζω κάτι παραπάνω για να είμαστε μέσα).
Δεν συζητάμε ότι οφείλουν να παίζουν καλύτερα με βάση τη διαφορά τιμής - αυτό είναι δεδομένο, οπότε θα το πάω αλλού:

Αν αγοράσεις Buffalo αντί των EMM και Medea έχουμε διαφορά 7700 και 8200 αντίστοιχα στην τσέπη.

Τι ηχεία πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ο υποψήφιος αγοραστής ώστε, αν τα πουλήσει και τσοντάρει και τα 8 περίπου χιλιάρικα που του έμειναν στην τσέπη αγοράζοντας το Buffalo, να μην πάρει μεγαλύτερη βελτίωση από αυτή που έπαιρνε από την αλλαγή DAC από Buffalo σε EMM ή Medea;

Έτσι για να δούμε πόσους ανθρώπους αφορά/ενδιαφέρει πραγματικά η αυστηρή κριτική σου προς το Buffalo αλλά και οι αντι-προτάσεις σου. :126:

ειδικα με τα DAC καλο θα ηταν να μπορουν να μπουν και σε studio.
Αυτο κανει και ποιο ευκολη την αξιολογηση τους.
Λαμπατο DAC σε στουντιο απλα δε μπαινει...
Quod Erat Demonstrandum.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.903

και σε τι χώρο θα τα βάλει αυτά τα ηχεία ώστε να καταφέρει να ακούσει το 80% (δε βάζω παραπάνω, το θεωρώ ουτοπία) της ποιότητας της ηχογράφησης ώστε να αξιολογήσει ορθά την διαφορά 2 κορυφαίων ουσιαστικά πηγών?

έχουμε χάσει το δασος νομίζω...

και αμα πιάσω τις ηχογραφήσεις, την ποιότητα δηλαδή των ηχογραφήσεων, τότε είναι που θα πέσει γέλιο...

γιατί αμα είναι να στήνεις τα σούπερ ντούπερ μηχανάκια των 100.000 ευρώ (αντί να αγοράζεις κανα σπίτι για τα παιδιά σου) για να ακούς τζίμη πανούση, έχουμε θέμα. όπως θέμα έχουμε κι αν είναι να μην ακούς τζίμη πανούση, αλλά να ακούς μόνο 5-6 τζούφιες μουσικές χαλιεντάδικων εγγραφών.

το δάσος? που πήγε?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.903

συνολικά πάντως, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δε ξέρω κανένα μέλος εδώ στο φόρουμ που να έχει ειδικά φτιαγμένο χώρο ακροάσεων, με μετρήσεις από επαγγελματία και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να είναι δυνατό να ακούσει τις δυνατότητες των ηχείων (πολλαπλοί διαχυτές, συνηχητές, μπασσοπαγίδες, ελεγχόμενες αποσβέσεις σε όλο το φάσμα, ειδικά υλικά κλπ κλπ κλπ + εξοπλισμό για ισοστάθμιση χώρου).

(Το να έχεις βάλει 2 ρικοφόν και 3 όραλεξ, ή 5 πλάκες διάχυσης στο ταβάνι εκεί που σε βολεύει αισθητικά ή με απο τηλεφώνου συμβουλές του ζαϊνέα κλπ κλπ κλπ είναι ΙΜΗΟ εντελώς για γέλια σε σχέση με κάτι πραγματικά μετρημένο σωστά από επαγγελματία.)

ΑΡΑ, στον οικιακό σας χώρο ακροάσεων, κανείς σας δε μπορεί να αξιολογήσει καμιά απολύτως συσκευή ήχου αντικειμενικά, εφόσον κανενός τα ηχεία δε μπορούν να παίξουν σωστά. Το αν σας αρέσει αυτό που ακούτε ή όχι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.123
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON