Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Reaction score
1
Απάντηση: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Καλημέρα.

Ελπίζω οι ανακαλύψεις σου να είναι πρόσφατες γιατί αν βασίζεσαι σε αυτό το θέμα που είναι του 2005, να σου πω ότι έχουν αλλάξει πολλά από τότε.
Οι εταιρίες χμμμ....απέκτησαν πιο οικολογική συνείδηση και οι συσκευές τους δεν είναι πια τόσο ενεργοβόρες. Νομίζω χωρίς να είμαι και 100% σίγουρος, η δική μου LCD (Samsung LE32R86) καταναλώνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή 150W. Aλλά ξαναλέω δεν είμαι και σίγουρος.
Λίγο ψάξιμο στο ιnternet ή σε ένα test τηλεοράσεων θα σου δώσει μια εικόνα αν και μην τη θεωρήσεις ως δεδομένο.
Τώρα όσο για την ζωή του πλάσματος, νομίζω είναι σταδιακά αρχίζει να χάνεται η φωτεινότητα και αν δεν ψάχνεσαι και πολύ, δεν θα το πάρεις καν χαμπάρι.

Reaction score
38

Εγώ θα τολμήσω να κάνω μια γενίκευση:
Αν ο προϋπολογισμός είναι σφιχτός (π.χ. 500-600 Ευρώ για 40" ή 900-1000 Ευρώ για 50") τότε οι plasma (ειδικά οι Panasonic) σαφέστατα πλεονεκτούν σε ποιότητα εικόνας έναντι των φθηνών σειρών LCD.
Αν κινούμαστε στις ακριβές σειρές (π.χ. 1000-1500 Ευρώ για 40") τότε η επιλογή γίνεται πολύ πιο δύσκολη, καθώς οι προσωπικές προτιμήσεις και ο τρόπος χρήσης του καθενός μπορεί να βαρύνουν την πλάστιγγα προς οποιαδήποτε πλευρά.

Σε προσωπικό επίπεδο, εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι plasma, γιατί στα μάτια μου έχουν πιο φυσική, πιο "κινηματογραφική" και λιγότερο "ψηφιακή" εικόνα.

Reaction score
33
Σαν ποιότητα εικόνας, οι plasma είναι πολύ πολύ μπροστά. Στην ουσία εκεί θα φτάσουν οι LCD όταν γίνουν OLED (στις πλάσμα κάθε pixel ανάβει/σβήνει ανεξάρτητα από το διπλανό του) και πολύ γρηγορότερες! Χρόνος απόκρισης Panel Plasma 0,001 msec! Ναι! σωστά διάβασες! 1 χιλιοστό του millisecond!
Χρονος ζωής plasma 100.000 ώρες*, Η κατανάλωση δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυαν παλιά...υπολογίζεις 60-70 ευρώ διαφορά το χρόνο απο μια αντίστοιχης διαγωνίου LCD.

Αν μπορείς να προσέξεις να μην πάθει Burn - in τις πρώτες 200 ώρες και μετά λιγότερο τις επόμενες 800 (μετά τις 1000 δεν έχει πλεον πρόβλημα) τότε απλά δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα εικόνας...ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής!
Το Burn in για πάρα πολλούς είναι πλέον και αυτό παρελθόν, δηλαδή πρέπει να προσπαθήσεις για να το κάνεις.... Εγώ πάντως που πήρα Panasonic 42V10 τις πρώτες 200 ώρες προσέχω. ΟΙ ώρες αυτές περνάνε πολύ γρήγορα και μπορείς να κατεβάσεις και ένα αρχειάκι, να το κάψεις σε ένα DVD (έχει LOOP δεν τελειώνει ποτέ) και να το βάζεις να παίζει όταν δεν χρησιμοποιείς εσύ την τηλεόραση.

*διπλάσιος σχεδόν από LCD και τριπλάσιος απο LED.

Reaction score
0

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον σας,έλαβα το μήνυμα!!!
Σαν την Plasma μέχρι τα 1000 ευρώ σε 50'' δεν έχει,έχει?
Τώρα αν γνωρίζετε για LG Plasma (μιας και έχω μία 42 LCD και μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ)θα σας είμαι ευγνώμων!!

cbk

Reaction score
5
και πού οφείλεται η διαφορά τιμής LCD-PLASMA στις ίδιες ίντσες;
(ψήνω την συγκάτοικο για plasma και μου αντιπαρέθεσε την παραπάνω απορία! :120: )

Reaction score
0

Δεν υπαρχει συγκριση εικονας...
Η χειροτερη πλασμα σημερα συγκρινεται μονο με πανακριβες LCD σε ποιοτητα εικονας , κινηση , σταθμη μαυρου .
Το οτι οι πλασμα εχουν φθηνοτερο κοστος κατασκευης δεν σημαινει κατι αρνητικο .

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Σαν ποιότητα εικόνας, οι plasma είναι πολύ πολύ μπροστά. Στην ουσία εκεί θα φτάσουν οι LCD όταν γίνουν OLED
Αν μπορείς να προσέξεις να μην πάθει Burn - in τις πρώτες 200 ώρες και μετά λιγότερο τις επόμενες 800 (μετά τις 1000 δεν έχει πλεον πρόβλημα) τότε απλά δεν υπάρχει σύγκριση στην ποιότητα εικόνας...ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής!
Μα οχι , τι λες τωρα ? Η καλυτερη τηλεοραση ειναι η 9704 ! Ολα κι ολα !
:135:

Απλα αστειευομαι ...καλοθεατη η V10
:126:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Δεν υπαρχει συγκριση εικονας...
Η χειροτερη πλασμα σημερα συγκρινεται μονο με πανακριβες LCD σε ποιοτητα εικονας , κινηση , σταθμη μαυρου .
Το οτι οι πλασμα εχουν φθηνοτερο κοστος κατασκευης δεν σημαινει κατι αρνητικο .
Νομίζω ότι οι LCD έχουν φθηνότερο κόστος κατασκευής.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Plasma ή LCD; Μειονεκτήματα-Πλεονεκτήματα

Νομίζω ότι οι LCD έχουν φθηνότερο κόστος κατασκευής.
Ok , τοτε τις πλασμα μας τις χαριζουν και τις LCD τις πουλανε...
:133:

Παντως σαν προσφατος κατοχος πλασμα και εχοντας περασει αρκετες LCD , το λογικο με βαση την αποδοση θα ηταν οι πλασμα να κοστιζαν αρκετα ακριβοτερα...κατι που ευτυχως δεν ισχυει σε κανεναν κατασκευαστη .

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo