Αμεση αγορα ενισχυτη στα 400Ε,προτασεις?

MVL

Reaction score
0
Τον ενισχυτή σου διαθέτω κι εγώ και οδηγεί πολύ ωραία ενα ζευγάρι ηχείων BW 303 DM και εχει οδηγήσει και τα klipsch μου Heresy III κάποια στιγμή. Δεν βλέπω τον λόγο λοιπόν να μην οδηγεί τα ηχεία που αναφέρεις. Είναι καλός ενισχυτής για κάθε είδος μουσικής και με πολύ ισχύ για την κατηγορία του.

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298
Απάντηση: Αμεση αγορα ενισχυτη στα 400Ε,προτασεις?

Μεγιά σου και καλοάκουστος!! Την καλύτερη επιλογή έκανες.

Όσον αφορά τα ηχεία πολύ άνετα θα τα οδηγήσει. Είναι πολύ δυνατός απ'όσο κοστίζει.. Εδώ μέσα υπάρχουν άτομα που οδηγούν ηχεία 1000+ ευρώ με τον 797..

Keep Walking, άνετος είσαι.

** Εγώ έχω πάρει Heco, που για τα ακούσματα τας μας είναι μια χαρα...

Καλές ακροάσεις...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Μολις πηρα τον RX-797.
Ελπιζω να βγει καλος.

Το θεμα ειναι οτι βρηκα ηχειο με τον ηχο που μου κανει.
Advance Acoustic Um40 (4ωμα) και Klipsch RF52ή RF62.Αυτα ειχε, και εκει καταλαβα οτι αυτος ειναι ο ηχος ('η εστω απο παρομοια τετοια ηχεια) που ψαχνω

Επαθα μεγαλο ταρακουλο μεσα στο Saturn στην καλλιθεα, με μαζευαν απο το πατωμα...(χωρις δικα μου CD ομως)

Ειχα ομως ηδη παρει τον ενισχυτη και τωρα δεν ξερω αν ενας Yamaha θα μπορεσει να ανταποκριθει σε τετοιου κυβισμου ηχεια.

Να μαζεψω κανα 300αρι ακομα 'η να συμβιβαστω με "απλα" ηχεια?

Ο Yamaha μεχρι ποσο οδηγει?
για τα Klipsch μην ανησυχεις, ειναι υπερ το δεον δυνατος ο 797. Εγω οδηγω τα 52 με εναν Nad 2x50W και ειμαι πληρης.

Reaction score
3

Τελικα μια χαρα ο ενισχυτης, αλλος ηχος...

Πριν κλεισω το θεμα μια τελευταια βοηθεια,
Εχω το παρακατω subwoofer, να του το συνδεσω?
Κοιταξτε λιγο τα specs του και πειτε μου :

http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/pdfs/moreinfo/ystsw015.pdf

Αργοτερα θα ανοιξω thread και για ηχεια
Ευχαριστω

Reaction score
5

το αν θα συνδέσεις κάποιο υπογούφερ ή όχι εξαρτάται από την επάρκεια των κύριων ηχείων σου σε χαμηλό, και τα κύρια ηχεία δεν τα έχεις πάρει ακόμη, οπότε... υπομονή

πάντως το υπογούφερ αυτό είναι μάλλον χαμηλών απαιτήσεων, με ένα 6.5άρι γούφερ και 70 βατ δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικά... δεν αρκεί σε ισχύ για να συμπληρώσει τον ενισχυτή σου... αλλά αφού το έχεις ήδη, το δοκιμάζεις και κρίνεις με τα αυτιά σου

Reaction score
3

το αν θα συνδέσεις κάποιο υπογούφερ ή όχι εξαρτάται από την επάρκεια των κύριων ηχείων σου σε χαμηλό, και τα κύρια ηχεία δεν τα έχεις πάρει ακόμη, οπότε... υπομονή

πάντως το υπογούφερ αυτό είναι μάλλον χαμηλών απαιτήσεων, με ένα 6.5άρι γούφερ και 70 βατ δεν θα μπορούσε να είναι και πολύ διαφορετικά... δεν αρκεί σε ισχύ για να συμπληρώσει τον ενισχυτή σου... αλλά αφού το έχεις ήδη, το δοκιμάζεις και κρίνεις με τα αυτιά σου
Να σημειωσω οτι προσωρινα εχω επανω του τα Roister Emphasis 5 (ραφιου).

Ειμαι οκ?

Reaction score
2.558
Για τα Klipsch δεν πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα... Είναι πολύ ευαίσθητα.
Τα Advance δεν τα ξέρω αλλά διαβάζω:

"For amplifier: 20 to 90 W ... Efficiency: 90 db Impedance: 4 Ohms"

Μπορεί να παίξει δυνατά Rock; καλή σχετικά ευαισθησία αλλά μικρή δυνατότητα πρόσληψης ισχύος και 4 Ohm που θέλουν ρεύμα... Δεν ξέρω και πολλά αλλά πρόσεξέ το.

Αν πάρεις τα Klipcsh με τα δύο 6.5" woofers το καθένα (4) τότε το YAMAHA 015 μάλλον δεν χρειάζεται.

Aν καταλήξεις στα Klipsch μήπως θάπρεπε να ακούσεις και αυτά που δίνει ο BUBUDENT? Έχουν 2 woofer 8" - δεν τα έχω ακούσει όμως ποτέ...

Reaction score
5

Να σημειωσω οτι προσωρινα εχω επανω του τα Roister Emphasis 5 (ραφιου).

Ειμαι οκ?
μόνο σε χαμηλές εντάσεις

σε υψηλές το σαμπ δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει

Reaction score
2.558
Re: Απάντηση: Αμεση αγορα ενισχυτη στα 400Ε,προτασεις?

μόνο σε χαμηλές εντάσεις

σε υψηλές το σαμπ δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει
Γιατί; Ενεργό δεν είναι; Μπορεί να το βάλει να παίζει πιό σιγά...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμεση αγορα ενισχυτη στα 400Ε,προτασεις?

Γιατί; Ενεργό δεν είναι; Μπορεί να το βάλει να παίζει πιό σιγά...
φυσικά αλλά τότε δεν θα έχει τις χαμηλές που χρειάζεται :126:

πάντως με τα KEF C7 που του πρότεινα παραπάνω, στα 450Ε, δεν θα χρειαστεί καν subwoofer

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμεση αγορα ενισχυτη στα 400Ε,προτασεις?

φυσικά αλλά τότε δεν θα έχει τις χαμηλές που χρειάζεται :126:

πάντως με τα KEF C7 που του πρότεινα παραπάνω, στα 450Ε, δεν θα χρειαστεί καν subwoofer
αυτα στα δικα μου αυτια ακουστηκαν πολυ υποδεεστερα σε ποιοτητα απο ολα τα υπολοιπα της κατηγοριας , ακομα και τα Victa 500 μου φανηκαν καλυτερα. Απο δυναμη και μπασσο ομως στεκονται καλα, και γενικα σου δινουν την εντυπωση οτι ειναι προσανατολισμενα για front σε 5καναλο, και σε καμια περιπτωση για δικαναλο ποιοτικο συστημα.

Reaction score
3

Σημερα πηγα για ακροαση:
Τα KEF τα αποριπτω τελειως, δεν ειναι για metal/rock.Τσιγκινα ,μουντα, βαβουριαρικα.
Ακουσα τα Monitor Audio BR5 και BR6.Τα BR6 πολυ καλυτερα απο τα μικροτερα BR5.Ισοροπημενο ηχειο θα ελεγα αλλα του ελειπαν τα πριμα λιγο.
Μου εβαλε και τα Emphasis 25.Τσιριχτο ηχειο αλλα καθαρος ηχος.

Αποτελεσμα:
Σε metal/rock τα πηγε καλα το Roister αλλα με τιποτα δεν εβγαλε reggae που την εβγαλε φανταστικα το BR6.
To BR6 σε metal/rock, απλα ουδετερο προς το αποδεκτο αν ειχε περισσοτερη "λαμψη" (κερδιζει απο τα μπασα) .
Αν ειχε μεγαλυτερα μεγαφωνα το roister και επνιγε λιγο τα πριμα θα τα επαιρνα.

Δεν μου κανουν.
Συνεχιζω την αναζητηση...

Reaction score
4

o yamaha που πηρες δεν εχει ρυθμιστικα τονικοτητας;

αν εχει τοτε κατεβαζεις λιγο το treble και εισαι μια χαρα, αν ειναι τα πριμα που σε ενοχλησαν

παντως σου λεω τσεκαρε και τα Heco, ισως σου κανουν, εγω τα ειχα ακουσει και αν το μπατζετ που ειχα δεν μου επετρεπε ακριβοτερο ηχειο θα τα επαιρνα. Ισως λιγοτερο αναλυτικα απο τα Roister (ισως λεω, μπορει και να μη θυμαμαι καλα) αλλα σε ροκ/μεταλ παιζανε πολυ καλα. Τα ειχε στο Saturn, ισως τα εχει ακομη, το μοντελο ειναι Metas 500 ή 700, κατι τετοιο τελοσπαντων.

Reaction score
5

Τα KEF τα αποριπτω τελειως, δεν ειναι για metal/rock.Τσιγκινα ,μουντα, βαβουριαρικα.
νομίζω πως μια εταιρία σαν την KEF, και να προσπαθήσει, δεν μπορεί να βγάλει ΤΟΣΟ κακό ηχείο

τέλος πάντων η γνώμη σου είνα - φυσικά - σεβαστή

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

νομίζω πως μια εταιρία σαν την KEF, και να προσπαθήσει, δεν μπορεί να βγάλει ΤΟΣΟ κακό ηχείο

τέλος πάντων η γνώμη σου είνα - φυσικά - σεβαστή
αυτο που λεει το παρατηρησα και εγω. Η Kef αποφασισε να εχει μια ποιοτικη σειρα iQ, και μια πιο commercial την C. Τα αντιστοιχα μοντελα ειναι σε παραπλησιες τιμες. Η σειρα C ειναι μαλλον με εντελως διαφορετικο προσανατολισμο και ξαφνιασε αρνητικα κ τον τυπο:
http://www.whathifi.com/Review/KEF-C5/
http://www.whathifi.com/Review/KEF-C3/

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

επιμενω ο φιλος να τσεκαρει κ αυτα πριν αποφασισει:

Mercury F4 Custom

PERFORMANCE

Recommended amplifier power 10 - 140 Watts RMS
Continuous power handling 100 Watts RMS
Peak output power 200 Watts
Low frequency response 35Hz
Sensitivity 91dB
Nominal impedance 8ohm
Frequency response 35Hz - 20kHz
DRIVE UNITS
High frequency 25mm (1.00") Nitro-Urethane layer damped woven polyester dome, shielded neodymium magnet assembly
Low frequency 2 x 165mm (6.50") coated multi-fibre paper pulp cone
CROSSOVER
Frequency 2.7kHz (Bi-wireable)
Type 4th order acoustic linkwitz-riley
CONSTRUCTION
Enclosure type Front reflex. 15mm (0.59") particle board, internally cross-braced enclosure.
Shielding Yes
Volume 40 litres (1.5 cubic feet)
Dimensions 970 x 204 x 290mm (38.25 x 8.00 x 11.25")
Weight 13.5kg (39.7 lbs)
Finish Apple or Dark Oak

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

μετα απο τοσα χρονια με απειρα ακουσματα απο ολα τα ειδη, το 50% ειναι jazz κ instrumental αλλα ακουω και πολυ progressive rock και αλλα ηδη.

Αυτη τη στιγμη πχ ακουω το πρωτο αλμπουμ του DANZIG που το θυμηθηκα κ το ξεθαψα χτες το απογευμα και απο τοτε το λιωνω:608:

Reaction score
3

Αυτη τη στιγμη πχ ακουω το πρωτο αλμπουμ του DANZIG που το θυμηθηκα κ το ξεθαψα χτες το απογευμα και απο τοτε το λιωνω:608:
Και για πες μου με τι αναπαραγεις τα Twist Of Cain και Am i Demon παρακαλω?

ΥΓ:Χτυπησες καρδια με Danzig...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το am Ι demon παιζει αυτη τη στιγμη. Με Klipsch RF-52, Nad C325BEE και Pioneer PD-D6. Στο χωρο μου, με το ποτενσιομετρο της εντασης στο 1/4, γινεται χαμος κ τα ακους ολα οπως πρεπει.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp