ΤΗΧ-Διαφωνίες

Reaction score
150
Θα αρχίσω λέγοντας Μου τη σπάει το ΤΗΧ :105: και έτοιμος είμαι να αρχίσω να το αποφεύγω.

Λίγοι από τους πολλούς λόγους που θα μπορούσα να γράψω.

Α) Γιατί δεν μας λέει πουθενά ΤΙ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΕΣΤ κάνουν για να βάλουν τη στάμπα τους που πλέον κυκλοφορεί με το κιλό. Σε όποιο σύστημα μπει με Full-Range ηχεία τα αχρηστεύει (ακουστικά).

Ειναι ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα το τελευταίο!

Β) Προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δίπολα είναι καλύτερα για surround ενώ στην ουσία είναι η λύση του καναπέ! ΠΟΥΘΕΝΑ σε ΚΑΝΕΝΑ σινεμά δεν χρησιμοποιούν διπολα! Καμια ταινία δεν γράφεται για δίπολα σε κανένα στούντιο. Give me a break THX! Δε λέω σε μερικά σπίτια είναι μονόδρομος αλλά μέχρι εκεί! Συμβιβασμός είναι όχι νιρβάνα.

Γ) Είναι πλέον εμφανές ότι και το Holywood αδιαφορεί μιας και ούτε με το τουφέκι βρίσκεςι ταινίες THX σε Blu-Ray.

Γ) Τα καλύτερα subwoofer και ηχεία στον κόσμο έχουν χαλαρά χεσμένη την THX ενώ και μερικοί κατασκευαστές που κολάνε τη στάμπα το κάνουν από ανάγκη επειδή είναι πιασάρικο στην αγορά!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά αρκούν για τώρα.

Το πρόβλημα τους είναι ότι πλέον πουλάνε στάμπες πολύ φθηνά και το ξεφτύλισαν το όνομα τους.

Τι να λέμε τώρα μέχρι και ποτήρια για καφέ πουλάνε στο site τους γιατί μάλλον κατάλαβαν ότι ήρθα η ώρα να αρπάξουν ότι προλάβουν πια.

Εδω οι κούπες THX

Ο λόγος που τα γράφω είναι γιατί βαρέθηκα να βλέπω κόσμο να ψωνίζει με μπούσουλα αυτή τη μπούρδα. Πολύ μαρκετινγ βρε αδερφέ και λίγη ουσία πλέον.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.580
Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Τι να λέμε τώρα μέχρι και ποτήρια για καφέ πουλάνε στο site τους γιατί μάλλον κατάλαβαν ότι ήρθα η ώρα να αρπάξουν ότι προλάβουν πια.
Εδω οι κούπες THX

Αργύυυυυρηηηη...που πίνεις το καφέ σου;:138:

Reaction score
150
Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Τι ακόμα να έρθει? Κάτσε μιας και αργεί να φορέσω το αλεξίσφερω γιλέκο γιατι ποιος τον ακούει με αυτά που έγραψα!:141::141::141:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Κάποιο λάθος πρέπει να κάνεις, δεν βάζουν μόνο στάμπα σε ένα μηχάνημα, έχει και hardware, και για πές μου, για έναν που δεν ξέρει απο μηχανήματα, τι είναι καλύτερο
να ακούση τον Έλληνα αντιπρώσωπο (του κάθε μηχανήματος), τα forum, ή τους μηχανικούς ήχου του Λούκας, με συγχωρείς εγώ εμπιστεύθηκα τους τελευταίους!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παμε
1 πες μας τι πινεις εσυ και δεν μας δινεις
2 νομιζεις οτι νομιζουμε οτι δεν εχεις ρευμα?
3 >> >> >>. >> ιντερνετ
4 δεν ξερεις που να ψαξεις?
5 δεν ξερεις να διαβαζεις
6 ξεχνας
7 ολα αυτα μαζι
8 καποια παο ολα
9 μας εχεις για λωλους τελειως?
α να χαθεις ρε

Reaction score
6

Θα αρχίσω λέγοντας Μου τη σπάει το ΤΗΧ :105: και έτοιμος είμαι να αρχίσω να το αποφεύγω.

Λίγοι από τους πολλούς λόγους που θα μπορούσα να γράψω.

Α) Γιατί δεν μας λέει πουθενά ΤΙ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΕΣΤ κάνουν για να βάλουν τη στάμπα τους που πλέον κυκλοφορεί με το κιλό. Σε όποιο σύστημα μπει με Full-Range ηχεία τα αχρηστεύει (ακουστικά).

Ειναι ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα το τελευταίο!

Β) Προσπαθεί να μας πείσει ότι τα δίπολα είναι καλύτερα για surround ενώ στην ουσία είναι η λύση του καναπέ! ΠΟΥΘΕΝΑ σε ΚΑΝΕΝΑ σινεμά δεν χρησιμοποιούν διπολα! Καμια ταινία δεν γράφεται για δίπολα σε κανένα στούντιο. Give me a break THX! Δε λέω σε μερικά σπίτια είναι μονόδρομος αλλά μέχρι εκεί! Συμβιβασμός είναι όχι νιρβάνα.

Γ) Είναι πλέον εμφανές ότι και το Holywood αδιαφορεί μιας και ούτε με το τουφέκι βρίσκεςι ταινίες THX σε Blu-Ray.

Γ) Τα καλύτερα subwoofer και ηχεία στον κόσμο έχουν χαλαρά χεσμένη την THX ενώ και μερικοί κατασκευαστές που κολάνε τη στάμπα το κάνουν από ανάγκη επειδή είναι πιασάρικο στην αγορά!

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά αρκούν για τώρα.

Το πρόβλημα τους είναι ότι πλέον πουλάνε στάμπες πολύ φθηνά και το ξεφτύλισαν το όνομα τους.

Εδω οι κούπες THX

Ο λόγος που τα γράφω είναι γιατί βαρέθηκα να βλέπω κόσμο να ψωνίζει με μπούσουλα αυτή τη μπούρδα. Πολύ μαρκετινγ βρε αδερφέ και λίγη ουσία πλέον.
Α) Αν ψάξεις λίγο θα βρεις http://www.thx.com/professional/test-bench-blog/how-do-products-get-thx-certified/
Έχεις πάντα την επιλογή να το απενεργοποιήσεις αν θέλεις. Δεν είναι πανάκεια.

Β) Μην τα μπλέκουμε. Τα δίπολα ηχεία είναι αναγκαία στο σπίτι για να αποδώσουν πιο κοντά τις συνθήκες μιας κινηματογραφική αίθουσας.
Ένα καλό παράδειγμα είναι τα desktop ηχεία THX. Εκεί δεν βλέπεις δίπολα πάλι. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπ' όψη ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί κάτι και αναλόγως τίθενται οι προδιαγραφές.

Πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι πιστοποιούνται τα οικιακά μηχανήματα επειδή είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί ο οικιακός χώρος.

Γ) Το Hollywood έχει αδιαφορήσει για πολλά θέματα. Κυρίως κοιτάει την τσέπη του. Θυμάστε τα DVD που δεν έβγαζαν πάνω από 576p από την component; Τα κλειδώματα;

Γ) Και πάλι τίποτε δεν είναι υποχρεωτικό. Ένας κατασκευαστής μπορεί να διαλέξει να μην πληρώσει για τη στάμπα για όποιους λόγους θέωρεί αυτός. Δεν αποδυκνείει κάτι για το THX.

Για την κούπα με τον καφέ δεν ξέρω αλήθεια αν είναι διαφημιστική ή περνάει και αυτή από πιστοποίηση. Το σίγουρο είναι ότι ο Αργύρης μου χρωστάει έναν καφέ τόσα που έγραψα υπέρ του THX. :414:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μαθατε ολοι οτι εχω συλλεκτικους καφεδες και πλακαωσατε να τους πιειτε .Ενιγουει, εσυ αξιζεις ενα ναπολιτανικο εσπρεσο της μαουρελι.Κλειστου τυπου εννοηται .
Ο τζαργκονας ποντικοφαρμακο:136:

Reaction score
29.542

ΕΛΑ για να χαλαρώνουμε λίγο. Δεν θα σκοτωθούμε για τις χαζομαρούλες του λουκά.
Δε λεω σε μερικές ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ εχει δίκιο , όπως 7 ίδια κανάλια με ικανότητα παροχής ρεύματος σε όλα το ίδιο. Αλλά στο τέλος ρε παιδιά τον λουκά περιμέναμε να μας το πει?
Ασχετο αν η πληοψηφία των ολοκληρωμένων οχι μόνο δεν πληροί κάτι τέτοιο .
Επειδή πρέπει να πάρω την κυρά απο την δουλειά συνεχίζω σε λίγο.

Reaction score
29.542

Λοιπόν επανέρχομαι , δεν θεωρώ την στάμπα του κάτι το ιδαίτερο και ας την έχουν τα μηχανήματά μου.Στο δικό μου σύστημα η επεξεργασία THX ULTRA 2 είναι ζήτημα να εχει παίξει κανά 2ωρο. Αδειάζει τελείως το μπροστινό αλλά και το πλαινό πεδίο , το στεγνώνει,και ρίχνει ολα τα μπάσσα στο σαμπ , το οποίο μετά μπουμπουνάει , μιάς και ανεβαίνει η στάθμη του κάμποσα db. Το re equalization και το timbre matching που κάνει εμένα δε μου αρέσει καθόλου.Βέβαια το πανηγύρι γίνεται με audyssey και thx μαζί.Οσο για τα δίπολα θα συμφωνήσω με τον jargon , οτι ουδεμία θέση μπορούν να εχουν σε κανένα σύστημα , πλην ιδιομορφίας του χώρου.Γενικότερα ούτε χρησιμοποιώ ούτε και πρόκειται , ολα αυτά του λουκά.Και όπως λέει και ο jargon και είναι και παλιά δική μου απορία γιατί πρέπει να κόψεις τα full range ηχεία στους 80 κύκλους? δε μιλάω για ηχεία που πάνε με το ζόρι στους 40-45 κύκλους , αλλά 20 τα μπροστά και 30 τα πίσω.
Βασικά θα συμφωνήσω με τον JARGON στα πάντα , έχουμε ιδιες απόψεις γενικότερα.
Αυτά για αρχή και ανάλογα επανέρχομαι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Δίπολα,μεγάλη κουβέντα.
Απαραίτητα όταν η θέση ακρόασης είναι κοντά στα ηχεία.Γιατί;
Διότι το μονόπολο δεν προλαβαίνει να ανοίξει το ηχητικό του πεδίο(να γιατί τα σινεμά δεν έχουν δίπολα Γιάννη.Έχουν πολλά μονόπολα επειδή μπορούν λόγω χώρου).
Οπότε όποιος έχει χώρο βάζει μονόπολα.Τουλάχιστον 4 ή 6,και ας βρεί τον τρόπο να μοιράσει το σήμα.
Απ την άλλη το δίπολο έχει και κάποιους κανόνες που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθούνται κατά την τοποθέτηση.
Μπαίνουν στον πλάι τόιχο και λίγο πιο μπροστά ή πίσω απ την θέση ακρόασης.Απαραίτητο είναι επίσης να υπάρχει σχετικά κοντά πίσω τοίχος για να εκμεταλευτούμε την ανάκλαση του ήχου.

Έχουν ξαναειπωθεί αυτά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δηλαδης γιαννη θελεις να πεις οτι δεν ειχα καλο περιφεριακο ηχο απο τα διπολα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Και κατι ακομα διπολα ηχεια φτιαχνουν και οι jmlab-bw
ανευ σταμπας.
Ισως αυτο να λεει κατι

Reaction score
29.542

δηλαδης γιαννη θελεις να πεις οτι δεν ειχα καλο περιφεριακο ηχο απο τα διπολα.

Δεν είπα οτι είχες κακό περιφερειακό ηχο , μη λες κουφά. Αμα είναι ετσι , εγω δλδ εχω κακό περιφερειακό ηχο απο τα μονόπολα?
Το οτι η b&w,focal, και κάποιοι άλλοι κατασκευαστές φιάχνουν δίπολα δε λέει κάτι. Φυσικά αφού είναι μόδα γιατί να μην βγάλουν? Για να χάσουν μερίδιο της αγοράς?
Ομως στις ταινίες αλλά και στην αληθινή ζωή ο ηχος έρχεται συνήθως κατ'ευθείαν και λιγότερο απο ανακλάσεις , και δεν μιλάω για ήχους εντός δωματίου , αλλά στους εξωτερικούς χώρους.

Reaction score
29.542
Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Δίπολα,μεγάλη κουβέντα.
Απαραίτητα όταν η θέση ακρόασης είναι κοντά στα ηχεία.Γιατί;
Διότι το μονόπολο δεν προλαβαίνει να ανοίξει το ηχητικό του πεδίο(να γιατί τα σινεμά δεν έχουν δίπολα Γιάννη.Έχουν πολλά μονόπολα επειδή μπορούν λόγω χώρου).
Οπότε όποιος έχει χώρο βάζει μονόπολα.Τουλάχιστον 4 ή 6,και ας βρεί τον τρόπο να μοιράσει το σήμα.
Απ την άλλη το δίπολο έχει και κάποιους κανόνες που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθούνται κατά την τοποθέτηση.
Μπαίνουν στον πλάι τόιχο και λίγο πιο μπροστά ή πίσω απ την θέση ακρόασης.Απαραίτητο είναι επίσης να υπάρχει σχετικά κοντά πίσω τοίχος για να εκμεταλευτούμε την ανάκλαση του ήχου.

Έχουν ξαναειπωθεί αυτά.

Nα σου πω ρε george , εσυ αν μπορούσες να επιλέξεις , τι θα έβαζες?
Προυποθέσεις χώρου ας πουμε οκ.

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.580

Ομως στις ταινίες αλλά και στην αληθινή ζωή ο ηχος έρχεται συνήθως κατ'ευθείαν
και λιγότερο απο ανακλάσεις , και δεν μιλάω για ήχους εντός δωματίου , αλλά στους εξωτερικούς χώρους.

O περιφερειακός ήχος είναι πιο εντυπωσιακός όμως και ιδίως

αν κινείται από πίσω προς τα εμπρός και αντίστροφα.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη βρέ παιδιά που είναι το δύσκολο? περιφερειακός ήχος είναι ο ήχος που ακούμε γύρω μας, το λέει και η λέξη! τα μονόπολα πώς θα οδηγήσουν το ήχο να τον ''ακούμε''
γύρω γύρω? ενώ τα δίπολα και με την αντανάκλαση του πίσω τοίχου το κάνουν αυτό!
και μιλάμε πάντα για HOME γιατί στον κινηματογράφο αλλάζουν όλα! Η γνώμη μου πάντα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Nα σου πω ρε george , εσυ αν μπορούσες να επιλέξεις , τι θα έβαζες?
Προυποθέσεις χώρου ας πουμε οκ.
Πολλά μονόπολα.
Αλλά θέλουν watt και να είναι και ευαίσθητα τ άτιμα όταν είναι μακριά.Όταν μιλάμε για απόσταση μιλάμε για τουλάχιστον 2,5-3 μέτρα.Αλλιώς βάλτε και κανα δίπολο στο πλάι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: THX.Τί είναι και πόσο χρήσιμο είναι?

Συγνώμη βρέ παιδιά που είναι το δύσκολο? περιφερειακός ήχος είναι ο ήχος που ακούμε γύρω μας, το λέει και η λέξη! τα μονόπολα πώς θα οδηγήσουν το ήχο να τον ''ακούμε''
γύρω γύρω? ενώ τα δίπολα και με την αντανάκλαση του πίσω τοίχου το κάνουν αυτό!
και μιλάμε πάντα για HOME γιατί στον κινηματογράφο αλλάζουν όλα! Η γνώμη μου πάντα!
Ηλία όσες περισσότερες πηγές ήχου έχεις στην περιφέρεια τόσο πιό αληθοφανές είναι το αποτέλεσμα.Το δίπολο είναι ένας άλλός ένας τρόπος για να ξεγελεστεί το αυτί,αλλά όχι ο ιδανικός.Όποιος έχει ακούσει σύστημα με πολλά περιφερειακά καταλαβαίνει για τι διαφορά μιλάμε.Αλλά θέλει και τον κατάλληκο χώρο για να παίξει.Ρωτήστε και καναν εγκαταστάτη:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ενα ηχειο σαν το δικο μου μπορει να παιξει σαν
διπολο
μονοπολο
bipole
στην περιπτωση μας οταν παιζει ενα τετοιο ηχειο εκτος φασης μας διμιουργει μιας αισθηση συγχυσης και δεν ειναι ευκολο να καταλαβουμε απο που ερχεται ο ηχος.Κατι τετοιο θελουμε
ειδικα οταν τα ηχεια ειναι σχετικα κοντα μας και θελουμε να μην αποκαλυπτουν την θεση τους .Και να εχουμε ενα πλουσιο ηχητικο πεδιο.
Για να εχουμε μεγαλα ηχεια
θελουμε
αποσταση -ωστε να απλωνει ο ηχος
τελικο -φραγκα
χωρο -παλι φραγκα
Οποτε καταλαβαινουμε οτι σε ενα μεσο χωρο αυτα που λεει ο γιαννης δεν ειναι εφικτα.-
Ετσι γιαννη ?

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος