AOS Transmission line

Reaction score
0
Θα ήθελα να σας δείξω τα ηχεία μου. Θα καταλάβετε γιατί τα TL δεν τα πολυ-δουλεύουν οι κατασκευαστές!

Κατ'αρχήν επειδή η υπόθεση ηχείο έχει πολύ επιστήμη & εμπειρία βρίσκουμε ένα καλό κιτ από γνώστες κατασκευαστές: http://www.aos-lautsprecher.de/english/studio100tlE.html

Γούφερ ATC, τα υπόλοιπα Scanspeak.

Reaction score
0
Απάντηση: AOS Transmission line

Μετά βρίσκουμε ξυλουργό-φίλο για να τον υποβάλουμε σε παράλογες απαιτήσεις κατασκευής!

(που πήγε η φωτό ωεο?)

Reaction score
0

Έχουμε κόψει τα ξύλα στις διαστάσεις τους αφού τα έχουμε υπολογίσει καλά (δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται λόγω και του λαβυρίνθου):

Reaction score
0

Προχωράμε στα ενδότερα, στο λαβύρινθο, εδώ είναι τα δύσκολα, έπρεπε να έχουμε ακριβέστατη τοποθέτηση, πολλές γωνίες
[/IMG]

Reaction score
0

Η καμπίνα δέθηκε και έμεινε μόνο η μια πλευρά που θα κλείσει. Τώρα αρχίζει το γέμισμα της με αποσβεστικά σε επιλεγμένα σημεία και ποσότητες. Χρησιμοποιήθηκαν πισσόχαρτο, κετσές και ο αφρός (αυγουλιέρες)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Δείχνει πολύ όμορφη δουλειά, μπράβο.

Το είδος του ηχοαπορροφητικού που χρησιμοποιείς, καθώς και τη ποσότητα του, το ορίζει με ακρίβεια το κιτ?

Είναι πολύ σημαντικό όπως επίσης και η ακρίβεια των διαστάσεων του σωλήνα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AOS Transmission line

Το ηχείο το έχω φτιάξει εδώ και 3 χρόνια και όποιος θέλει μπορεί να έρθει να το ακούσει.

Το κιτ παρέχει το αποσβεστικό υλικό και που και πόσο ακριβώς πρέπει να μπει. Οι διαστάσεις του λαβύρινθου και το αποσβεστικό υλικό είναι πολύ κρίσιμα. Στην δικιά μου περίπτωση, ο κατασκευαστής το ξέρει πολύ καλά το θέμα, έχοντας μεγάλη εμπειρία με τα TDL.

Ορίστε και μερικές άλλες φωτό:

Reaction score
0

Τα κροσόβερ είναι εξωτερικά με κορυφαία υλικά:

Η φωτογραφία είναι παλιότερη, έχω αλλάξει ένα πυκνωτή στα μεσαία σαν βελτίωση που προτείνει ο κατασκευαστής. Αριστερά στην είσοδο βλέπετε και τα καλώδια που με παίδεψαν (περιγράφω σε άλλο τόπικ)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

TDL....
Αχ βαχ... τα ζαχαρωνα, αλλα εκεινη την εποχη (1987) μπορεσα και πηρα τα , αισθητα , φθηνοτερα Audio Spectrum.

Πολυ καλοφτιαγμενα τα ηχεια σου Specialized. Kαλες ακροασεις.

Reaction score
0

Η κατασκευή τους μας πήρε περίπου 70 ώρες. Πιστεύω αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα τους, ότι δεν θα γίνουν ποτέ εμπορικά λόγω της δυσκολίας κατασκευής και φυσικά σχεδίασης.

Τα πλεονεκτήματα τους: φυσικός ήχος (τολμώ να πω ότι παίζουν πιο φυσικά από Magnepan φίλου μου), τρομερά δυναμικά και μπάσα που εκτείνονται στο κατώτερο όριο. Ειδικά για τα μπασα να πω ότι σε συζήτηση με πολύ γνώστη του ήχου μου είπε οτι είναι η πιο φυσική απόπειρα αναπαραγωγής χαμηλού, σε αντίθεση με τα bass-reflex όπου αλλού δημιουργείτε ο ήχος και από αλλού βγαίνει (και με τι χρονισμό!). Πολύ ξεκούραστα, εξαφανίζονται και δεν ακούς πλεον μηχανήματα. Παίζουν τα πάντα με τα πάντα, αν και θέλουν αρκετά watt.

Για μένα πρώτα ο χώρος και μετά το ηχείο και ευτυχώς έχω και στα δύο βρει την υγειά μου!

Reaction score
0

Φτιάχνοντας αυτά τα ηχεία και προσέχοντας τόσες λεπτομέρειες κατασκευής, έφτασα στο συμπέρασμα ότι μόνο σε "ακριβό" ηχείο θα μπει ο κατασκευαστής στο κόπο να προσέξει κάποια πράγματα που θα επηρεάσουν το σωστό δέσιμο της καμπίνας, την τοποθέτηση των μεγαφώνων και άλλα πολλά μικρά και μεγάλα θέματα. Γι αυτό και θα σας πρότεινα, ειδικά στο θέμα ηχείο, να κατασκευάσετε. Θα το επιτύχετε και ποιο φθηνά και θα το ευχαριστηθήτε. Φυσικά παίρνετε και το ρίσκο της επιλογής :128:

Reaction score
0

TDL....
Αχ βαχ... τα ζαχαρωνα, αλλα εκεινη την εποχη (1987) μπορεσα και πηρα τα , αισθητα , φθηνοτερα Audio Spectrum.

Νίκο πριν 8-9 χρόνια άκουσα TDL πάνω από 30 χρονών χρήσης και έπαθα! Τα συγκεκριμένα ηχεία αποπειράθηκα να τα φτιάξω λόγω της σχέσης του κατασκευαστή με την TDL!

Reaction score
30.447

Είναι εύκολο να μας πείς τι μονάδες φοράει το ηχείο?
Ακυρο ξεστραβώθηκα και είδα.
SORRY.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Re: Απάντηση: Re: AOS Transmission line

Τα κροσόβερ είναι εξωτερικά με κορυφαία υλικά:

Η φωτογραφία είναι παλιότερη, έχω αλλάξει ένα πυκνωτή στα μεσαία σαν βελτίωση που προτείνει ο κατασκευαστής. Αριστερά στην είσοδο βλέπετε και τα καλώδια που με παίδεψαν (περιγράφω σε άλλο τόπικ)
Τα καλώδια και οι μπόρνες που χρησιμοποιείς, καθώς και ο τρόπος σύνδεσης τους, δεν είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις.

Υπάρχουν ποιοτικότερες λύσεις, όπως μπόρνες που δέχονται απευθείας καλώδιο που κολλιέται σε αυτές.
Αυτά επειδή πιστεύω πως σε ενδιαφέρει η λεπτομέρεια.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.477
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO