Ισοσταθμηση

Reaction score
249
Δεδομενου οτι η ηλικια καποιων ειναι ή ξεπερνα τα 45 και τα πριμα στο αυτι πεφτουν εως και 20 db θα ηταν σωστο να χρησιμοποιουσαμε ισοσταθμηση (ψηφιακη-αναλογικη) ή να ακουμε "pure" χωρις πριμα; ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Προφανώς δεν έχει νόημα να ισοσταθμίζαμε κάθε φορά με βάση το τελευταίο μας ακουόγραμμα. Άσε που δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση για να μας υποδείξει τις παρεμβάσεις.

...

Reaction score
914
Απάντηση: Ισοσταθμηση

Αν δεν ακούς καλά αλλάζεις ηχεία!!!!

Σαν το φιλαράκι μου με τον παλιό Ερμή TL με τα "ξυράφια" (tweeter) που τα ακούει "μια χαρά".

Εγω δεν έβρισκα την πόρτα και πετάχτηκα απο το παράθυρο!!!!

Reaction score
249

Εγω εννοω οτι δεν γινεται να κανουμε αναβαθμιση αν δεν ακουμε αυτο που βγαζει το ηχειο μας εκτος αν ολο το παιχνιδι γινεται μεχρι 5000 ΗΖ ή και λιγοτερο-οσο αφορα το ξυρισμα η ισοσταθμηση υψηλων δε θα αναδεικνυε το προβλημα στις ψηλες συχνοτητες;
( pure εννοω χωρις επεμβαση στα πριμα εστω κι αν δεν ακουμε καταλαβαινω incognito οτι εισαι υπερ)

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Είμαι κατά των ισοσταθμίσεων γενικώς... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει πρίμα το "pure" signal ...
(ίσως δεν το διατύπωσες σωστά...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

Δεδομενου οτι η ηλικια καποιων ειναι ή ξεπερνα τα 45 και τα πριμα στο αυτι πεφτουν εως και 20 db θα ηταν σωστο να χρησιμοποιουσαμε ισοσταθμηση (ψηφιακη-αναλογικη) ή να ακουμε "pure" χωρις πριμα; ...
να σε ρωτήσω κάτι άλλο:

άμα πας να ακούσεις live ένα σαξόφωνο ή ένα σετ ντραμς, θα χρειάζεσαι "ισοστάθμιση"? πχ να βαράει πιο δυνατά τα πιατίνια?

το στέρεο ΙΜΗΟ οφείλει να αποδίδει την πραγματικότητα (της ηχογράφησης), όσο πιο πιστά μπορεί. Από κει και πέρα, αν σε αρέσουν περισσότερα πρίμα, χώσε όσα θες. Γούστα είναι αυτά....:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Να ρωτησω και εγω κατι, γινονται αυτα που λες?
σε ενα χωρο
(οποιος και αν ειναι αυτος ) ( φροντισμενος-αφροντιστος)
αν ακουσεις μονο και μονο
2 πιατα
1 κιθαρα
1 βαθυ
Για να παρεις τις ιδιες εντασεις (δεν μιλαω για ποιοτητα )
ποσα λεφτα πρεπει να χαλασεις?
Και κατι ακομα
εχει υποψιν σου σε μια απλη ηχογραφηση ξερεις ποσα φιλτρα χρησιμοποιουνται (συνηθως)
Οποτε για ποιο αληθινο ηχο μιλας?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Να ρωτησω και εγω κατι, γινονται αυτα που λες?
σε ενα χωρο
(οποιος και αν ειναι αυτος ) ( φροντισμενος-αφροντιστος)
αν ακουσεις μονο και μονο
2 πιατα
1 κιθαρα
1 βαθυ
Για να παρεις τις ιδιες εντασεις (δεν μιλαω για ποιοτητα )
ποσα λεφτα πρεπει να χαλασεις?
...
Σιγά το κόστος βρε! Πόσο κοστίζουν 2 πιάτα, μια κιθάρα και ένα βαθύ? :139::142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.963

Οποτε για ποιο αληθινο ηχο μιλας?
για τον ήχο που βρίσκεται γραμμένος στο μουσικό μέσο. Δύσκολο είναι να το καταλάβεις?:136: Για την ηχογράφηση δηλαδή.

(καμιά σχέση με αληθινό ήχο - προφανώς)

Reaction score
249

Ισως δεν εγινα καταννοητος-ας υποθεσουμε οτι εχουμε χωρο σωστο ικανα ηχεια και ιδανικη ηχογραφηση αλλα αυτια 45 χρονων, τοτε δεν ακουμε το σωστο (ναι κωστα σωστο=ηχογραφηση)-σε αυτη την περιπτωση που θελουμε να ακουσουμε αυτο που ειναι γραμμενο στο δισκο,σκληρο κλπ χωραει ισοσταθμηση υψηλων ή οχι (επαναλαμβανω για να ακουσουμε αυτο που περιεχεται κι οχι να χαιδεψουμε τα αυτια μας με πριμα)
σημ. Κωστα υποθετω οτι στο live σαξοφωνο δεν τα ακουμε ολα αλλα αρκετα - αναφερομαι ομως στις αρκετα υψηλες συχνοτητες >6Κ,10Κ

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Σιγά το κόστος βρε! Πόσο κοστίζουν 2 πιάτα, μια κιθάρα και ένα βαθύ? :139::142:
2 πιατα ροζενθαλ 2 χιλιαρικα
μια κιθαρα απο mlw 20 χιλιαρικα
ενα βαθυ (πιατο ) (παλι ροζενθαλ) παλι 1000 ευρω
οποτε δεν νοικιαζεις μια μπαντα ?
πιο φτηνα θα σουρθει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Ισως δεν εγινα καταννοητος-ας υποθεσουμε οτι εχουμε χωρο σωστο ικανα ηχεια και ιδανικη ηχογραφηση αλλα αυτια 45 χρονων, τοτε δεν ακουμε το σωστο (ναι κωστα σωστο=ηχογραφηση)-σε αυτη την περιπτωση που θελουμε να ακουσουμε αυτο που ειναι γραμμενο στο δισκο,σκληρο κλπ χωραει ισοσταθμηση υψηλων ή οχι (επαναλαμβανω για να ακουσουμε αυτο που περιεχεται κι οχι να χαιδεψουμε τα αυτια μας με πριμα)
για να μην μιλησουμε για εγγραφες με αναποδη φαση

Reaction score
59
Τόσο μαύρα και άραχνα είναι τα πράγματα στις ηχογραφήσεις;;
Δεν νομίζω! Αλλά και πάλι εξαρτάται για ποιες και τί ηχογραφήσεις μιλάμε. Αλλιώς να πάμε να πνιγούμε όλοι, πλην εμού, όντας κουφός στα 59! Γιαυτό ακούω καλά, φαίνεται!!
Περιμένετε να μεγαλώσετε. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

σημ. Κωστα υποθετω οτι στο live σαξοφωνο δεν τα ακουμε ολα αλλα αρκετα - αναφερομαι ομως στις αρκετα υψηλες συχνοτητες >6Κ,10Κ
Αφού με τα ίδια τα δικά σου αυτιά ακούς τα πρίμα και το LIVE (δηλ. πεσμένα), γιατί να ενισχύσεις τα πρίμα στην αναπαραγωγή?
Δεν θα σου φαίνεται ρεαλιστικό (σε σένα)... :126:

Reaction score
249

Ναι στο live ακουω οτι μπορω αλλα δεν ειναι κριμα στο σπιτι να μην ακουω την ηχογραφηση οπως ειναι αμα μπορω-- αλλωστε οταν αλλαζεις πχ ηχεια πας για να ακουσεις περισσοτερα, γιατι να ακουσεις ακριβως την ηχογραφηση δε γινεται λογω αυτιων οσο και να αναβαθμιστεις.
(ρε λες γι αυτο δεν αρεσει της γυναικας μου η μουσικη που ακουω;)

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Ισοσταθμηση

Ναι στο live ακουω οτι μπορω αλλα δεν ειναι κριμα στο σπιτι να μην ακουω την ηχογραφηση οπως ειναι αμα μπορω-- αλλωστε οταν αλλαζεις πχ ηχεια πας για να ακουσεις περισσοτερα, γιατι να ακουσεις ακριβως την ηχογραφηση δε γινεται λογω αυτιων οσο και να αναβαθμιστεις.
(ρε λες γι αυτο δεν αρεσει της γυναικας μου η μουσικη που ακουω;)
Εύκολο είναι να ακούς σωστά και στο live.

Πάρε ένα ακουστικό βαρηκοϊας.... λαμπάτο... . :142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ισοσταθμηση

Πάρε ένα ακουστικό βαρηκοϊας.... λαμπάτο... . :142:
Μπα δεν κάνουν τίποτα αυτά. Βγάζουν κόκκο... Ρώρα και τον ΛΣ... :142:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ισοσταθμηση

Μπα δεν κάνουν τίποτα αυτά. Βγάζουν κόκκο... Ρώρα και τον ΛΣ... :142:
Όχι δεν θα πάρω προς το παρόν τουλάχιστον. Η μάνα μου στα 81 ακούει μια χαρά. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, γνωστέ incognito! Λ.Σ.

Reaction score
968
20 dB απώλεια στα πρίμα είναι υπερβολικά πάρα πολλά για να τα ισοσταθμίσεις στην πράξη. Κοινώς ... χαιρέτα την ακοή που χάνεις!!!

Τα πουλάς όλα και τρως τα λεφτά με γκόμενες.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.128
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead