Στήσιμο ηχείων

L

LLLEFTERIS

Guest
Καλησπερα θελω την βοηθεια σας για το πως θα στησω τα ηχεια μου.

Τα ηχεια ειναι μικρα σε μεγεθος τα JBL SCS178 με διαστασεις

Τα ηχεια ειναι 5.1 αλλα αργοτερα θελω να τα κανω 7.1 με την αγορα ηχειων δαπεδου για να τα βαλω δεξια αριστερα απο την τηλεοραση.

23.5 υψος
14 μηκος
18 βαθος

Το κεντρικο θα το βαλω κατω απο την τηλεοραση γιατι εχει θεση στο επιπλο οπως και το γουφερ διπλα απο το επιπλο της τηλεορασης.

Να βαλω τα πισω ηχεια στις γωνιες δεξια αριστερα απο το συνθετο η ειναι μακρια? (2.5 μετρα)

Η αλλη λυση που σκεφτηκα ειναι με βασεις κολονες πισω απο τον καναπε αλλα τις φοβαμαι λιγο μην πεσουν αργοτερα πανω σε κανενα κεφαλι του μωρου.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.675
Απάντηση: Στησημο ηχειων

Να βαλω τα πισω ηχεια στις γωνιες δεξια αριστερα απο το συνθετο η ειναι μακρια? (2.5 μετρα)

Καθόλου μακριά, μια χαρά είναι 2,5 μέτρα πίσω σου.

Έτσι θα έχεις καλό περιβάλλοντα ήχο.:126:

L

LLLEFTERIS

Guest

Καθόλου μακριά, μια χαρά είναι 2,5 μέτρα πίσω σου.

Έτσι θα έχεις καλό περιβάλλοντα ήχο.:126:
Ωραια και μετα τα αλλα δυο ηχεια για το 7.1 που μπορω να τα βαλω? Διαβασα καπου πως αν ο καναπες ειναι στον τοιχο οπως ο δικος μου διπλα στο παραθυρο ειναι λιγο δυσκολο να βαλω 7.1 μπορω να τα βαλω καπου αλλου η να το αφησω 5.1?

L

LLLEFTERIS

Guest

εκατερωθεν του καναπεως

????

Και κατι αλλο απο την στιγμη που τα πισω ηχεια θα τα βαλω δεξια αριστερα απο το συνθετο ειμαι αναγκασμενος να τα βαλω στα δυο μετρα υψος γιατι απο κατω εχει δυο λαμπατερ και δεν μπορω να τα πεταξω γιατι ειναι οι λαμπαδες απο τον γαμο μου.

Τα μπροστινα ηχεια πρεπει να τα βαλω και αυτα στα δυο μετρα η μπορω να τα βαλω σε οποιο υψος θελω?

Να τα βαλω πανω στο επιπλο της τηλεορασης? Μου περισσευουν 30 ποντοι δεξια αριστερα γιατι ειναι 171 μηκος.

Reaction score
281

Τα πισω βαλτα στα 2 μετρα αφου δεν μπορεις να κανεις αλλιως, δωστους μια κλιση προς την θεση ακροασης

Τα μπροστα βαλτα εκατερωθεν του καναπεως, εεε, της τηλεορασης ηθελα να πω

L

LLLEFTERIS

Guest

Τα πισω βαλτα στα 2 μετρα αφου δεν μπορεις να κανεις αλλιως, δωστους μια κλιση προς την θεση ακροασης

Τα μπροστα βαλτα εκατερωθεν του καναπεως, εεε, της τηλεορασης ηθελα να πω

Ναι στα πισω ετσι και αλλιως θα εδινα κλιση προς τον καναπε αλλα τα μπροστα να τα βαλω ακριβως στην μεση της τηλεορασης η στο υψος που ειναι οι πανω γωνιες της τηλεορασης?

Βαση της εικονας σε ποια θεση να τα βαλω 1 2 η 3 ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Re: Στησημο ηχειων

Εγώ θα σου πρότεινα το εξής:

1. Ο καναπές να έρθει σχεδόν στο ίδιο πλάτος με την τηλεόραση. Ευθυγράμισέ τον με την τηλεόραση και την τραπεζαρία.

2. Δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση βάζεις τα μπροστινά ηχεία. Όχι όμως πιο μπροστά από αυτήν. Κάτω από την τηλεόραση το κεντρικό ηχείο. Το sub το βάζεις όπου σε βολεύει.

3. Τα πίσω ηχεία τα βάζεις (με βάσεις) δεξιά και αριστερά και λίγο πίσω από τον καναπέ. Αν τα βάλεις 2,5 μέτρα πίσω από τον καναπέ φρόντισε να ρυθμίσεις και την κατάλληλη καθυστέρηση του ήχου στον ενισχυτή.

Αν βάλεις αργότερα και 7.1 μπορείς να τα βάλεις κάπου ψηλά δεξιά και αριστερά ανάμεσα στον καναπέ και την τηλεόραση.

Νομίζω πάντως ότι η απόσταση του καναπέ από τα πίσω ηχεία αν αυτά τοποθετηθούν στο σύνθετο 2,5 μέτρα μακρυά είναι μεγάλη...

L

LLLEFTERIS

Guest

Δεν μπορω να κουνησω τον καναπε δεν θα εχω μετα χωρο να περναω στο σαλονι

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Τα δεξί-αριστερό στην θέση 2.
Αν θές να μπουν στη θέση 1 το κεντρικό οφείλεις να το τοποθετήσεις στην ιδία ευθεία(δλδ πάνω απ την tv).

Όσον αφορά τα πίσω ηχεία,τα 2.5 μέτρα δεν είναι μακριά αλλά πρέπει να τους δώσεις περισσότερη ένταση σε σχέση με τα μπρός για να μην χάνονται.Ρύθμισε το απο τα επιπλέον db που δίνουν συνήθως οι ενισχυτές.Αν είναι ίδια με τα μπροστινά χονδρικά θα πρέπει να έχουν 6db περισσότερα.
Σ αυτόν τον χώρο θα υπάρχει ούτως ή άλλως μια ''τρύπα'' στα πλάγια του ηχητικού πεδίου(όπως και στο 95% των συστημάτων στην Ελλάδα).
Μια λύση που θα το περιορίσει είναι να πας σε 7.1 αλλά για τα πλαϊνά θα χρειαστείς δίπολα.Τα οποία όμως δεν θα μπορείς να τα τοποθεστήσεις σωστά λόγω:
1)Διαμόρφωσης χώρου(παράθυρο και συρώμενη πόρτα)
2)Διαφορετικής απόστασης απ την θέση ακρόασης.

Υ.Γ. Να σου ζήσει ο παίδαρος!!!

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Re: Στησημο ηχειων

Υ.Γ. Να σου ζήσει ο παίδαρος!!!
Ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα ηχεια θα τα ρυθμιζα με το μικροφωνο του AVR-1910 τον οποιον δεν το εχω παρει ακομα αλλα τον εχω παραγγειλει.

το σημειο 3 το αποκλειουμε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436

Δεν το αποκλείω αλλά δεν ξέρω μήπως μεταδίδουν κραδασμούς στο έπιπλο και αρχίσουν οι τριγμοί.
Κάνε την ρύθμιση με το μικρόφωνο και αν κάτι δεν σου κάτσει καλά εδώ είμαστε.

L

LLLEFTERIS

Guest
Απάντηση: Re: Στησημο ηχειων

Δεν το αποκλείω αλλά δεν ξέρω μήπως μεταδίδουν κραδασμούς στο έπιπλο και αρχίσουν οι τριγμοί.
Κάνε την ρύθμιση με το μικρόφωνο και αν κάτι δεν σου κάτσει καλά εδώ είμαστε.

Καλα δεν ειναι και τιποτε σοβαρα ηχεια 2.5 κιλα το ενα ειναι.

L

LLLEFTERIS

Guest

Πειτε μου και γνωμες για βασεις γιατι αυτες που πηρα λενε για 4.5 κιλα αλλα με το που εβαλα το ηχειο πανω λυγιζουν σαν καλαμι.

Τα ηχεια πισω εχουν αυτο το λαμακι που τα κρεμας στον τοιχο.

Βρηκα αυτες αλλα εχουν 20 ευρω η μια και δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο.

Λενε πως ειναι για 4.5 κιλα ατσαλινες. Εχει και ποιο φτηνες με 2.5 κιλα με 15 ευρω αλλα για 5 ευρω διαφορα περνεις σχεδον τα διπλασια σε αντοχη.

http://www.prostage.gr/pages/products.asp?ctID=199

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower