τρεις και ο κουκος...

Reaction score
3.972
Απάντηση: τρεις και ο κουκος...

....Το γεγονός ότι η αντίληψη του ΄΄αρεστού΄΄(και όχι μόνο στα ηχητικά γούστα) δύναται να διαφοροποιείται γιά το ίδιο άτομο με την πάροδο του χρόνου,αποτελεί αξιοπρόσεκτη παράμετρο στην 3η κατηγορία...
ΣΣΣωστός! Πόσες φορές ένα μικρό ή μεγάλο "κλικ" στο ηχοσύστημα, μας ξανάβαλε στο ταξίδι επαπροσδιορισμού του γούστου μας!!
Όσο για τους άλλους τομείς....άβυσσος. Η ρημάδα η ποικιλία, η σύγκριση, η ελεύθερη βούληση φτιάχνουν κοκτέηλ από ψιλοαδιάφορα μέχρι εκρηκτικά.

Reaction score
2.248

εμεις οι audiophile λεει συνηθως ανηκουμε σε μια απο τις 3 κατηγοριες...
1) προσπαθουμε το αποτελεσμα της αναπαραγωγης να μοιαζει οσο γινεται στο live γεγονος.
2) προσπαθουμε το αποτελεσμα της αναπαραγωγης να ειναι οσο ποιο πιστο στο αρχικα καταγεγραμμενο στο μεσο ( master tape)
3) προσπαθουμε το αποτελεσμα απλως να μας αρεσει οσο το δυνατον ποιο πολυ (ανεξαρτητα εαν εχει σχεση με live/master tape κλπ κλπ.)
Το (1) είναι το θεμιτό αλλά υπόκειται σε άλλους παράγοντες, από μηχανήματα έως μηχανικούς ήχου

Το (2) είναι το ορθόν επειδή αυτό θέλει να ακούσουμε ο μηχανικός ήχου, αλλά........ εμείς ψωνίζουμε βάση του αρεστού (3) :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.897

Το (1) είναι το θεμιτό αλλά υπόκειται σε άλλους παράγοντες, από μηχανήματα έως μηχανικούς ήχου

Το (2) είναι το ορθόν επειδή αυτό θέλει να ακούσουμε ο μηχανικός ήχου, αλλά........ εμείς ψωνίζουμε βάση του αρεστού (3) :143:
και επέτρεψέ μου να συμπληρώσω τη δεύτερή σου πρόταση, ως εξής:

Το (2) είναι το ορθόν επειδή αυτό θέλει να ακούσουμε ο μηχανικός ήχου, αλλά........ εμείς ψωνίζουμε βάση του αρεστού (3), με την υποκειμενική δικαιολογία του κυνηγιού του (1), κυνήγι στο οποίο ο καθένας έχει την ...λόξα του!:143:

Reaction score
181
Και πως να το ακούσουμε ρε πάιδες το 2?
Με τα ίδια ηχεία μήπως... που μιξάρισε ο μηχανικός????
Άντε να βάλω και στον ίδιο με τον μηχανικό χώρο, μιας και αρέσει σε πολλούς η λέξη...

Και μετά καπάκι να μιλάμε για πυκνωτές και καυλώδια...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: τρεις και ο κουκος...

και επέτρεψέ μου να συμπληρώσω τη δεύτερή σου πρόταση, ως εξής:

Το (2) είναι το ορθόν επειδή αυτό θέλει να ακούσουμε ο μηχανικός ήχου, αλλά........ εμείς ψωνίζουμε βάση του αρεστού (3), με την υποκειμενική δικαιολογία του κυνηγιού του (1), κυνήγι στο οποίο ο καθένας έχει την ...λόξα του!:143:
Ακριβώς!

Δηλαδή έχουν κολλήσει με το live λες και είναι αυτό το Α και το Ω, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό της μουσικής. Και φυσικά δεν είναι ούτε το καλύτερο, ούτε λέει και τίποτε για τα μηχανήματα.

Reaction score
6
Και πως να το ακούσουμε ρε πάιδες το 2?
Με τα ίδια ηχεία μήπως... που μιξάρισε ο μηχανικός????
Άντε να βάλω και στον ίδιο με τον μηχανικό χώρο, μιας και αρέσει σε πολλούς η λέξη...

Και μετά καπάκι να μιλάμε για πυκνωτές και καυλώδια...
Η απάντηση είναι ότι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με τα οικιακά μας μηχανάκια όσο το δυνατόν περισσότερο την ηχογράφηση η οποία ηχογράφηση είναι η άποψη του παραγωγού και τίποτε άλλο!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

1) προσπαθουμε το αποτελεσμα της αναπαραγωγης να μοιαζει οσο γινεται στο live γεγονος.
Ματαιότης Ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης...

2) προσπαθουμε το αποτελεσμα της αναπαραγωγης να ειναι οσο ποιο πιστο στο αρχικα καταγεγραμμενο στο μεσο ( master tape)
Και ποιος έχει ακούσει το Master tape, ώστε να το συγκρίνει με αυτό που ακούσει στο σύστημά του;

3) προσπαθουμε το αποτελεσμα απλως να μας αρεσει οσο το δυνατον ποιο πολυ (ανεξαρτητα εαν εχει σχεση με live/master tape κλπ κλπ.)
Περί ορέξεως...
Βασικά το θέμα είναι να ξεπεράσεις το στάδιο του "μηχανάκια" και να καταφέρεις να ακούς μουσική, όχι το σύστημά που παίζει μουσική.

(οι υπολοιποι "αταξινομητοι" ειναι ... ο κουκος...)
τι λετε?
Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας κούκος.
Είναι όλοι αυτοί με τις χροι(ει)ές, είναι όλοι οι τύποι που γυρνάν από σπίτι σε σπίτι με την πραμάτεια τους παραμάσχαλα κάνοντας "επιδείξεις", είναι όλοι αυτοί που αγόρασαν hi end για να μπουν στο μάτι του γείτονα, είναι όλοι αυτοί που αγοράζουν μόνο audiophile LP/CD σε τιμές ενός μεροκάματου, είναι όλοι αυτοί που ακούν διαφορές στην μικροδυναμική του τίμπρου κλπ κλπ.

Άβυσσος η ψυχή του HiFidelista...

Reaction score
181
Η απάντηση είναι ότι προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με τα οικιακά μας μηχανάκια όσο το δυνατόν περισσότερο την ηχογράφηση η οποία ηχογράφηση είναι η άποψη του παραγωγού και τίποτε άλλο!
Nαι ρε μάτια μου.
Πως την ξέρουμε αυτήν την έρμη την άποψη για να την προσεγγίσουμε???
Μην είμασταν εκεί???
Έχουμε κολλητό τον παραγωγό???
Μην την φανταζόμαστε τελικά τη ρημάδα???
Και καταλήγουμε τελικά σ' αυτό που μας αρέσει γιατί ακούγεται για μας καλύτερα?

Reaction score
6
Nαι ρε μάτια μου.
Πως την ξέρουμε αυτήν την έρμη την άποψη για να την προσεγγίσουμε???
Μην είμασταν εκεί???
Έχουμε κολλητό τον παραγωγό???
Μην την φανταζόμαστε τελικά τη ρημάδα???
Και καταλήγουμε τελικά σ' αυτό που μας αρέσει γιατί ακούγεται για μας καλύτερα?
Μια βόλτα σε ένα στούντιο και παρέα με έναν παραγωγό την ώρα της δουλειάς θα ήταν η καλύτερη λύση.

Το να λες όμως ότι πρέπει να ακούγεται κάτι όπως ακούγεται live (όχι εσύ) δείχνει πως δεν έχεις συνδέσει ποτέ ένα μουσικό όργανο στο οικιακό σύστημα.
Ιδιαίτερα αν πρόκειται για ακουστικό όργανο (π.χ. βιολί με κάψα) μιλάμε για τραγικό ήχο.... :419:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: O σώζων εαυτόν,σωθήτω; (...)

Ματαιότης Ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης...
...
Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένας κούκος.
Είναι όλοι αυτοί με τις χροι(ει)ές, είναι όλοι οι τύποι που γυρνάν από σπίτι σε σπίτι με την πραμάτεια τους παραμάσχαλα κάνοντας "επιδείξεις", είναι όλοι αυτοί που αγόρασαν hi end για να μπουν στο μάτι του γείτονα, είναι όλοι αυτοί που αγοράζουν μόνο audiophile LP/CD σε τιμές ενός μεροκάματου, είναι όλοι αυτοί που ακούν διαφορές στην μικροδυναμική του τίμπρου κλπ κλπ.
Απ'όποια φωλιά κι αν είμαστε,το μόνο σίγουρο είναι δεν την έχουμε...λερωμένη.:612:

O κούκος ευδοκιμεί δίχως να χρειάζεται να χτίσει ο ίδιος φωλιά.Γεννά αυγά τύπου stealth και τοποθετεί από ένα σε διαφορετικές φωλιές.Οι ακούσιοι ΄΄θετοί΄΄ γονείς τα κλωσσούν και όταν εκκολάπτονται ταΐζουν τα νεογνά μέχρι που εκείνα ξεπερνούν κι αυτούς σε μέγεθος...

Reaction score
2.248

Μια και μιλάμε για άποψη....

1. Αποψη δικαιούται να έχει μόνο ένας και αυτός είναι ο καλλιτέχνης και αυτή την άποψη θέλει να περάσει και να ακούσουμε.
(Οι radiohead πχ γράφουν στο πατάρι τους :109:)

θεμιτό

2. Ο παραγωγός δεν δικαιούται να έχει άλλη άποψη εκτός από αυτήν του καλλιτέχνη και αυτή οφείλει να περάσει στο master.

ορθό

3. Τώρα εάν ένας κατασκευαστής (ηχέιων πχ) για να πουλήσει πρέπει να κάνει τερτίπια αρεστά στον καταναλωτή και να επιβάλει και την δική του άποψη στον ήχο είναι θέμα προς συζήτηση

Προσωπικά.... θέλω να ακούσω την μουσική άποψη του καλιτέχνη
και όχι του εκάστοτε κατασκευαστή.

Ολοι έχουν άποψη.... έλεος:143:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: O σώζων εαυτόν,σωθήτω; (...)

O κούκος ευδοκιμεί δίχως να χρειάζεται να χτίσει ο ίδιος φωλιά.Γεννά αυγά τύπου stealth και τοποθετεί από ένα σε διαφορετικές φωλιές.Οι ακούσιοι ΄΄θετοί΄΄ γονείς τα κλωσσούν και όταν εκκολάπτονται ταΐζουν τα νεογνά μέχρι που εκείνα ξεπερνούν κι αυτούς σε μέγεθος...
:143::143::143::143:

D

deleted user 10898

Guest
ολη την κυριακη ακουγα δυο ss push pull με λιγα βατ σε α, συγκριτικα στο συστημα μου.
ο ενας ο δικος μου τον ξερω.
ο νεος ειχε κσλυτερο διαχωρισμο, ποιο συμπαγη σωματα με περισσοτερο αερα γυρω τους με αποτελεσμα ο δικος μου να ακουγοταν ποιο "λεπτοηχος"
ακροαση φωνες με κιθαρα, αντε και κανα πιανο.
τι σημαινουν ολα αυτα?
ουσιαστικα τιποτα.
δεν ξερω πως ο ηχοληπτης ειχε γραψει την κιθαρα, αρα σαν μετρο συγκρισης εχω την αληθινη.
η αληθινη ειναι ουτοπια, αρα διαλεγω τι με αρεσει και τελος...
ετσι δεν ειναι?

Reaction score
6
Re: Απάντηση: τρεις και ο κουκος...

Μια και μιλάμε για άποψη....

1. Αποψη δικαιούται να έχει μόνο ένας και αυτός είναι ο καλλιτέχνης και αυτή την άποψη θέλει να περάσει και να ακούσουμε.
(Οι radiohead πχ γράφουν στο πατάρι τους :109:)

θεμιτό

2. Ο παραγωγός δεν δικαιούται να έχει άλλη άποψη εκτός από αυτήν του καλλιτέχνη και αυτή οφείλει να περάσει στο master.

ορθό

3. Τώρα εάν ένας κατασκευαστής (ηχέιων πχ) για να πουλήσει πρέπει να κάνει τερτίπια αρεστά στον καταναλωτή και να επιβάλει και την δική του άποψη στον ήχο είναι θέμα προς συζήτηση

Προσωπικά.... θέλω να ακούσω την μουσική άποψη του καλιτέχνη
και όχι του εκάστοτε κατασκευαστή.

Ολοι έχουν άποψη.... έλεος
Τραλαλί τραλαλό έχω να πω.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από στούντιο και ηχογραφήσεις.... :142:

Να σας πω, επειδή μας διαβάζουν και άνθρωποι που παίζουν μουσική, μην τα πετάτε έτσι εύκολα παληκάρια μου. Ξουρίζουν να 'ούμε.... :144:

Πλάκα θα έχει να ακούσουμε για στερεοφωνικές εικόνες και διάφορα άλλα άσχετα με το παίξιμο των οργάνων.... :142:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Vote for 3 !

Αν κ το (2) θα ταν το ιδανικο, το (1) αυτο που θα επρεπε να ισχυει , λογικα, ...
Αλλα το (3) διοτι ετσι μας (μου) αρεσει! Αυτο δε θα πει κ "χομπι" αλλωστε?

Reaction score
6
Που 'σαι ρε Ζαν Μισέλ να ακούσεις πως μπαίνουν τα εφφέ σε live! :142:

Περιμένει η ορχήστρα στο κρύο να φυσήξει αεράκι από δεξιά προς τα αριστερά και να το πιάσει το μικρόφωνο για ενίσχυση του.... συναισθήματος... ουάχαχαχαχαχα.... :204:

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: τρεις και ο κουκος...

Vote for 3 !

Αν κ το (2) θα ταν το ιδανικο, το (1) αυτο που θα επρεπε να ισχυει , λογικα, ...
Οπως το λες φίλτατε είναι.....
και για να οπτικοποιήσουμε αυτό που λέμε η παρακάτω photo

PS θέλουμε την virtual reallity εκδοχή του καλλιτέχνη μέσα από τα αυτιά του παραγωγού η του κατασκευαστή η την pure εκδοχή??

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: τρεις και ο κουκος...

PS θέλουμε την virtual reallity εκδοχή του καλλιτέχνη μέσα από τα αυτιά του παραγωγού η του κατασκευαστή η την pure εκδοχή??

Ερώτησις:

Τι είναι πχιουρ στην ηλεκτρονική μουσική; :142:

Αν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι τα μηχανήματα έχουν σχέση με τον τρόπο παιξίματος και ακούμε ξαφνικά τον πιανίστα με περισσότερα... δάχτυλα! :142:
Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!!!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.897
Απάντηση: Re: τρεις και ο κουκος...

Vote for 3 !

Να μια "άποψη" που πολύ μου αρέσει! :145:

Μου αρέσει γιατί είναι ξεκάθαρη, γιατί είναι απλή, γιατί σημαίνει ότι ...ξέρει τι θέλει. Επιτέλους, λίγη λογική...:126:

Ειλικρινά, αυτή την άποψη την χαίρομαι όσο δε μπορείτε να φανταστείτε! Κι ας έχει κι ακρότητες μέσα, ας γουστάρει ο ιδιοκτήτης να ακούει τίγκα στα πρίμα γιατί έχει έρωτα πχ με τα πιατίνια!

Από την άλλη, προφανώς η "έννοια" και η εξέλιξη του hi-fi βρίσκεται στο (2), για λόγους που έχω κατ'επανάληψη υποστηρίξει, ποτέ όμως δε χρησιμοποίησα σαν "επιχείρημα" το (1).

Νομίζω πως υπάρχει σεβασμός των διαφορετικών απόψεων ή προσεγγίσεων σε αυτό το χόμπι, μέχρι στο σημείο που χρησιμοποιούνται λάθος (παράλογα) επιχειρήματα [πχ τα του (1) ή τα περί χρυσών αυτιών, εμπειρίας σε live, χροιών και τα συναφή) υπέρ της (2) ή κυρίως της (3) επιλογής.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία ακόμη, πολύ σημαντική (ιδίως για την επιβίωση κάποιων βιοτεχνιών), αυτή του "αλλαξο-μηχανάκια", που τη βρίσκει με το να αλλάζει τα μηχανήματα (ή τα καβλώδια) σα τα πουκάμισα. Για μένα, αυτή είναι η κατηγορία του "κούκου", κι όχι αυτή που υπονοεί ο μπούτιας....:143:

Πολύ καλά το είπε ο Σπύρος:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

εμεις οι audiophile λεει συνηθως ανηκουμε σε μια απο τις 3 κατηγοριες...

στην αρχη μου φανηκε αδιαφορο το παραπανω σχολιο απο εναν παλιο ριβιουερ του χωρου.
οσο το σκεφτομαι βλεπω ομως πως οι περισσοτεροι εδω μεσα θα μπορουσαν να "ταξινομηθουν" σε μια απο τις παραπανω κατηγοριες...
(οι υπολοιποι "αταξινομητοι" ειναι ... ο κουκος...)
τι λετε?
Δύσκολες οι ερωτήσεις.
Η άποψη μου.
Ξεκινώντας απο την 3η θα έλαγα ότι είναι βάσει του "παντρέματος" της φιλοσοφίας των κατασκευαστών (όσοι είναι αυτοί) με τα γούστα του ακροατή. Η 3η ερώτηση είναι σε δικό της χώρο και ανεξάρτητη των υπολοίπων. Εξού και οι διαφωνίες του στυλ, μου αρέσει δεν μου αρέσει.

Η 1η και η 2η έχουν να κάνουν με την δυνατότητά μας να έχουμε ακούσει το μουσικο κομμάτι και απο τους δυο και να επιλέξουμε, πράγμα λίγο αδύνατο.
Έχοντας μια ωραία εμπειρία στο εξωτερικό θα σας πω τι μου άρεσε.
Ακούσαμε απο ηχοσύστημα σε χώρο του ξενοδοχείου μερικά άτομα να τραγουδάνε χωρίς μουσικά όργανα. Ζητήθηκε να μετρήσουμε πόσοι ήταν οι τραγουδιστές. Το ακούσαμε επανειλημένα αλλά ο καθένας είπε το δικό του, προσωπικά άκουσα 5. Τ ο σωστό ήταν 7. Όταν τελείωσε η ακρόαση εμφανίστηκαν οι 7 τύποι μπροστά μας και τραγούδησαν φυσικά το ίδιο κομμάτι. Το αποτέλεσμα ήταν μέρα με τη νύχτα. Βγάλαμε τα συμπεράσματά μας αλλά δεν είχε τελειώσει τίποτα. Φύγαμε απο το ξενοδοχείο όλοι μαζί με τους 7 και πήγαμε σε έναν καθεδρικό ναό και μας τραγούδησαν εκ νέου το ίδιο. (αν γινόταν στην Ελλάδα θα είμασταν πρώτη είδηση)
Ανατριχιαστικά καλύτερο, μάλιστα ζητήσαμε απο τον πάτερ να ανέβει στον εξώστη και να ενεργοποιήσει το εκκλησιαστικό όργανο.
Απο κανένα ηχοσύστημα δεν έχω ακούσει τέτοιο όγκο χαμηλού κλπ-κλπ. Ψηφίζω το 1ο λοπόν, άσχετα αν δεν μπορώ να το ακούω απο ηχοσύστημα.
Το 2ο είναι η αναγκαστική προσγείωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON