Διπολα ηχεια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Διπολα ηχεια

Θυμασαι ομως Αργυρη με τι ηχεια επαιζε ο Λουκας jbl και μονον!!
ξερεις ολα ειναι θεμα μαρκετινγκ
εχω δει φωτο με
μιλερ κρεισελ
και καποια αλλα ηχεια διπλα σε
λεξικον-γιαμαχα ...και παει λεγοντας , το ιδιο με καλωδια.
Δεν ξερω αν βρεθηκαν εκει τυχαια ή μπηκαν μονο και μονο για την φωτο.Πολλα ηχεια ειναι καλα , η σφραγιδα ειναι κατι το οποιο δεν κανει υποχρεωτικα ενα ηχειο καλυτερο ή χειροτερο.
Απο εκει και μετα ολα ειναι θεμα γουστου, ξερεις οτι πολλοι δεν συμπαθουν τις κορνες (χωρις καν να εχουν ακουσει jb ή zingali)
ή αλλοι θελουν πανελ.

Reaction score
5.614
Πάντως από τότε που έβαλα τα δίπολα KS-525-THX από τη σειρά Ultra2 της Klipsch ως surround κατάλαβα περιφερειακό ήχο. Τόσο με ικανοποίησαν που δεν μπήκα στον κόπο να στήσω τα μονόπολα KL-525-THX ούτε καν για δοκιμή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εσυ οπου πας, λιγο πριν φυγεις κοβεται το ρευμα:142:
που εισαι εσυ ωρε?:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αντωνη τα διπολα σου δεν τα εχει δει ματι ανθρωπινο μπροστα του.Οταν τα δει θα παθει μια ελαφρα κολουμπρα,
παω τωρα για κατι εξωτερικες εργασιες και ξαναρχομαι

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

εσυ οπου πας, λιγο πριν φυγεις κοβεται το ρευμα:142:
που εισαι εσυ ωρε?:126:
Πού να είμαι, στο κουβάλημα μια ζωή... Γυψοσανίδες, ξεχωριστές καλωδιώσεις από τον πίνακα κτλ.Φτιάχνω dedicated χώρο κι εγώ στο πρώτο πάτωμα, αλλά audio room το βλέπω να παραμένει. Σκέφτηκα τελικά ότι είναι ωραία πολυτέλεια να έχεις το home cinema στο σαλόνι σου με όλες τις ανέσεις. 1998-2003 ήμουν στο υπόγειο και ήμουν σαν τιμωρημένος. Δεν την ξαναπατάω.

Εσύ πώς αισθάνεσαι μετά τη μετακόμιση στον κάτω χώρο;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τιμωρημενος ?!(για μενα λεω)
απλα το μονο που θα ηθελα ηταν ενα ανελκυστηρα.
Κατα τα αλλα τωρα μαζευομαι.......

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Eιχα παρει κι εγω κατι διπολα της Crystal Audio me THX σταμπα κτλπ.Πολυ ωραια ηχεια!
Παλιοτερα ειχα κατι ηλεκτροστατικα πανελ Magnepan.Tα διπολα ειναι πιο εντυπωσιακα στα εφε αλλα τα πανελ ειχανε πιο καθαρο κ στρωτο ηχο.Λογω μεγεθους ομως εμεινα με τα ΤΗΧ...

Reaction score
5.614

τιμωρημενος ?!(για μενα λεω)
απλα το μονο που θα ηθελα ηταν ενα ανελκυστηρα.
Κατα τα αλλα τωρα μαζευομαι.......
Πολύ σωστό αυτό. Ένας ανελκυστήρας θα ήταν το καλύτερο. Κακώς δεν συνηθίζεται στις μεζονέτες, όπου προκύπτουν τρεις και τέσσερις όροφοι.

Reaction score
5.614
Eιχα παρει κι εγω κατι διπολα της Crystal Audio me THX σταμπα κτλπ.Πολυ ωραια ηχεια!
Παλιοτερα ειχα κατι ηλεκτροστατικα πανελ Magnepan.Tα διπολα ειναι πιο εντυπωσιακα στα εφε αλλα τα πανελ ειχανε πιο καθαρο κ στρωτο ηχο.Λογω μεγεθους ομως εμεινα με τα ΤΗΧ...
Τα ηλεκτροστατικά δεν κάνουν για home cinema. Δεν αντέχουν τα γκάζια, ούτε την κατάλληλη αληθοφάνεια και διασπορά έχουν.

Στο σαλόνι τώρα έβαλα τα Martin Logan Purity και τα σύνδεσα στο Zone2 στον Yamaha Z7 μόνο για ακρόαση cd και ράδιο. Για ταινίες δεν αλλάζω τα Klipsch THX Ultra2.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Πάντως από τότε που έβαλα τα δίπολα KS-525-THX από τη σειρά Ultra2 της Klipsch ως surround κατάλαβα περιφερειακό ήχο. Τόσο με ικανοποίησαν που δεν μπήκα στον κόπο να στήσω τα μονόπολα KL-525-THX ούτε καν για δοκιμή.
Eνδιαφερον ηχειο....τιμη.?

σε σχεση με τα RS 52-62 ειναι ποιο καινουρια αυτα..?

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Eνδιαφερον ηχειο....τιμη.?

σε σχεση με τα RS 52-62 ειναι ποιο καινουρια αυτα..?
1200 ευρώ το ζευγάρι.

Ανήκουν στη σειρά THX Ultra2 της Klipsch που βγήκε το 2004.

Η σειρά Reference (RS-52/RS-62) είναι κατώτερη ηχητικά και βγήκε το 2006.

Τα RS-62 ενδεχομένως να αρέσουν σε κάποιους περισσότερο, καθότι έχουν κι εντυπωσιακό χαμηλό. Τα KS-525-THX είναι sealed σχεδίασης. Για surround όμως η ταχύτητα πολλαπλών 5ιντσων ενδείκνυται περισσότερο από τα 6,5ιντσα με bass reflex των RS-62.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Πολύ σωστό αυτό. Ένας ανελκυστήρας θα ήταν το καλύτερο. Κακώς δεν συνηθίζεται στις μεζονέτες, όπου προκύπτουν τρεις και τέσσερις όροφοι.
δυο οροφοι , αλλα πρεπει να περπαταμε και λιγο

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

δυο οροφοι , αλλα πρεπει να περπαταμε και λιγο
Με τις γυψοσανίδες που έκλεισα μαγαζί και πατάρι, προέκυψαν τώρα τέσσερις όροφοι. Ο ισόγειος χώρος θα είναι το gym, o δεύτερος το audio room, ο τρίτος το home cinema/σαλόνι, και ο τέταρτος τα υπνοδωμάτια!

Έβγαλα στη φόρα και τα 18ιντσα sub με μεγάφωνα Earthquake Balls από το υπόγειο, θα ποστάρω φωτό σύντομα. Σκέφτομαι να κάνω ένα σύστημα 2.2 με τα KL-525-THX και τα δύο 18ιντσα Earthquake Balls. Αυτά για τo gym.

Reaction score
460

Εχει ο μπατζανακης μου το συστημα της κλιπς το THX το οποιο ηταν πανακριβο το 2005 ειχε το σετ 12000ευρω, εχω δει και ακουσει τουλαχιστον 100ταινιες ειναι καταπληκτικα, με γνωμονα αυτο το συστημα εχω διαμορφωσει αποψη για τον ηχο και την εικονα.(Το συστημα το εστησε ο Λαμπρου).Τα ηχεια ενω ειναι μικρα βγαζουν εκωφαντικες εντασεις!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μικρα δεν θα τα ελεγα, μιας και η καμπινα εχει καποιο ογκο,και ψιλομεγαλες μοναδες και υψηλη ευεσθησια εχουν .
Μεσαιες δεν εχει, αλλα με ρυθμιση στο κρος ερχεται.Το καλοκαιρι εζησα 2 μηνες περιπου με αυτα τα ηχεια.Καλη εμπειρια.

Reaction score
460

Ειναι πολυ καλο συστημα ηχειων αλλα λιγο υπερτιμημενο.

Reaction score
5.614
μικρα δεν θα τα ελεγα, μιας και η καμπινα εχει καποιο ογκο,και ψιλομεγαλες μοναδες και υψηλη ευεσθησια εχουν .
Μεσαιες δεν εχει, αλλα με ρυθμιση στο κρος ερχεται.Το καλοκαιρι εζησα 2 μηνες περιπου με αυτα τα ηχεια.Καλη εμπειρια.
Και οι μεσαίες τους καλές είναι. Επίτηδες πιστεύω ρυθμίσανε το voicing των ηχείων έτσι, ώστε οι μεσαίες να μην είναι ιδιαίτερα προβολικές και να μην κουράζουν στους θορύβους των ταινιών. Επί χρόνια σχεδίαζαν τη σειρά. Την πρώτη φορά που δεν τους ικανοποίησαν, σχόλασαν τον σχεδιαστή και πήραν άλλον. Έχει πέσει πολύ μελέτη στα ηχεία αυτά και ήταν η μόνη φορά που συνεργάστηκε το τμήμα των επαγγελματικών ηχείων της Klipsch με το consumer τμήμα. Θα χαρακτήριζα τις μεσαίες τους ξεκούραστες.

Απλά δεν κάνουν και τόσο για απαιτητικές μουσικές ακροάσεις. Συγχωρούν όμως τα συνοδά και ηχογραφήσεις. Π.χ. είναι τα μόνα ηχεία στα οποία μπορώ να ακούσω trance.

Και το σύνολο δένει απίστευτα με τα αντίστοιχα sub. Είχα τέσσερα, τώρα παρέλαβα και δύο ακόμη, θα τα βάλω σε άλλο χώρο. Σύμφωνα με τα review, αλλά και μετά τις δικές μου δοκιμές μετά από πολλά sub, ακόμη κι αν δεν πάρει κανείς ολόκληρο το σετ ηχείων, αξίζει να πάρει το σύστημα των παθητικών sub με τον αντίστοιχο τελικό Klipsch.

Reaction score
5.614

Ειναι πολυ καλο συστημα ηχειων αλλα λιγο υπερτιμημενο.
Και από δω και πέρα πιο δυσεύρετο, γιατί θα μετακομίσει η κατασκευή τους από την Κίνα στην Αμερική. Για το πέμπτο και έκτο sub περίμενα δυο μήνες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

οι μεσαιες δεν ειναι προβολικες, ειναι απουσες εντελως,
οταν μου το ειπε υψηλο προσωπο δεν το πιστεψα.Οταν τα ακουσα Α-Β ειδα οτι οχι απλα ειναι χειροτερο , ειναι κατι χωρις μεσαιες.
Αλλιως το καλοκαιρι ευκολα μπορουσα να αγορασω το σετ που ειχε ερθει προς ακροαση.Τα σαμπ ειναι καλη περιπτωση μιας και μπαινουν παντου.Απλα ειναι ακριβα
Κατα τα αλλα ειναι αναλυτικοτατο και μπρουταλ σετ ηχειων.

Reaction score
5.614

οι μεσαιες δεν ειναι προβολικες, ειναι απουσες εντελως,
Υπερβολική εκτίμηση argi. Τα είχα για μήνες δίπλα-δίπλα με τα Heresy με την τεράστια κόρνα των μεσαίων, όπως τα δοκίμασα και με τα ATC SCM40 με Clearaudio προ και τελικό. Στον ίδιο χώρο πάντα, με το ίδιο περιεχόμενο. Laidback είναι οι μεσαίες, μη προβολικές απλά.

Το πιο εύκολο για την Klipsch θα ήταν να τονίσουν τις μεσαίες στα THX. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο, έτσι ώστε να είναι φιλικά στον χρήστη. Ακούω σε πολύ υψηλές εντάσεις και ποτέ δε με κουράζουν. Και αυτό σε ταινίες είναι τελικά πιο σημαντικό από το να τα έκαναν υπεραναλυτικά. Ας πούμε τα ATC θα με κούραζαν σε ταινίες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss