Διπολα ηχεια

Reaction score
150
Ο μεγαλύτερος συμβιβασμός που έχω κάνει με τα μονόπολα είναι ότι στην ουσία έχω ΜΙΑ ιδανική θέση ακρόασης και ένας δεύτερος θεατής αξιοπρεπέστατα (όχι ότι το καταλαβαίνουν αλλά λέμε τώρα)

Αν είχα άλλα 2 μέτρα φάρδος στο χώρο του Home Cinema θα είχα 4 θέσεις άνετα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Δηλαδη ρε παιδια εκανα πατατα που πηρα τα διπολα ς1α για πισω?Το πισω δεξια ειναι στα 2 περιπου μετρα και το αριστερο στα3.5 μετρα.
Υπομονή μέχρι αυρίο βρε:137:
Κάτσε να ακούσουμε τίποτις.
(Νομίζεις ότι δεν θα σε περάσουμε πριονοκορδέλα;:137:.Τσάμπα βγάζω χαρτάκια με βαθμολογία:142:)

Reaction score
460
Απάντηση: Διπολα ηχεια

.[/QUOTE]Καταλαβα ιερα εξεταση θα περασω!Θα βαλω τον Αρβανιτακη να κραταει τα μποσικα.

Reaction score
150

Δηλαδη ρε παιδια εκανα πατατα που πηρα τα διπολα ς1α για πισω?Το πισω δεξια ειναι στα 2 περιπου μετρα και το αριστερο στα3.5 μετρα.
Χωρίς να έχω ακούσει τα συγκεκριμένα το καλό είναι ότι δεν είναι "μουγκά" μπροστά οπότε θεωρώ ότι θα είναι ωραία.

Θα σου πρότεινα να έβαζες τα δίπολα στα πλάγια όπως κάνουν οι περισσότεροι και μονόπολα πίσω που έχεις απόσταση.

Και φυσικά μη σκάς.

Πόσα ηχεία έχεις βασικά και τι απόσταση έχει η θέση ακρόασης από τα L&R surround?

Και γιατί εχουν τέτοια διαφορά απόστασης τα πίσω μεταξύ τους από τη θέση ακρόασης?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.452

Έχει δοκιμάσει κανένας να βάλει τα μονόπολά του να κοιτάνε ταβάνι;

Πάντως στο παλιό dolby surround, σε αυτή τη θέση είχα καταλήξει μετά από δοκιμές!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Χωρίς να έχω ακούσει τα συγκεκριμένα το καλό είναι ότι δεν είναι "μουγκά" μπροστά οπότε θεωρώ ότι θα είναι ωραία.

Θα σου πρότεινα να έβαζες τα δίπολα στα πλάγια όπως κάνουν οι περισσότεροι και μονόπολα πίσω που έχεις απόσταση.

Και φυσικά μη σκάς.

Πόσα ηχεία έχεις βασικά και τι απόσταση έχει η θέση ακρόασης από τα L&R surround?

Και γιατί εχουν τέτοια διαφορά απόστασης τα πίσω μεταξύ τους από τη θέση ακρόασης?
Εχω μεγαλο αλλα προβληματικο χωρο διπολα στα πλαγια δεν μπαινουν με τιποτα γιατι η αποσταση απο το δεξι ειναι 2.5 μ και απο το αρ ειναι αλλα 7.5 μ ,και μεσολαβει τραπεζαρια,τα εμπρος μετα πισω εχουν αποσταση 9 μετρα και η θεση ακροασης απο τα εμπρος ειναι 5.5 μετρα.Η αποσταση των πισω ηχειων προκυπτει επειδη μεσολαβει μπαλκονοπορτα.Το συστημα ειναι 5.1,ο χωρος(σαλονι)ειναι 10επι 9.5 περιπου.

Reaction score
460

Έχει δοκιμάσει κανένας να βάλει τα μονόπολά του να κοιτάνε ταβάνι;

Πάντως στο παλιό dolby surround, σε αυτή τη θέση είχα καταλήξει μετά από δοκιμές!
Εγω λεω να τα βαλω στην ταρατσα!οπως γιναμε

Reaction score
10
Δυο πραγματα θελω :
Να θεραπευσω τη ντεονιτιδα του Γιαννη και να φιαξω στο Σωτηρη ενα σινεμα ΤΗΧ με διπολα....

Τι πες τωρα βραδυατικα.....:621:

Reaction score
29.517

Tίπες τώρα βραδιάτικα?
Χαρα στο κουράγιο σου να μου θεραπεύσεις την denonίτιδα.
Αστο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι μεγάλη κουβέντα που πρέπει να την κάνουμε εκ του σύνεγγυς. Πότε θα κεράσω μπυρίτσα και ηχοθέαση να τα πούμε?

Reaction score
10

Tίπες τώρα βραδιάτικα?
Χαρα στο κουράγιο σου να μου θεραπεύσεις την denonίτιδα.
Αστο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι μεγάλη κουβέντα που πρέπει να την κάνουμε εκ του σύνεγγυς. Πότε θα κεράσω μπυρίτσα και ηχοθέαση να τα πούμε?
ξεροσφυρι ? κανα μεζεδακι δε παιζει ?

Οι μεγαλες κουβεντες πρεπει να γινονται με γεματο στομαχι και μεγαλο ποτηρι....:619:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.452
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

ξεροσφυρι ? κανα μεζεδακι δε παιζει ?

Οι μεγαλες κουβεντες πρεπει να γινονται με γεματο στομαχι και μεγαλο ποτηρι....:619:

:136::138:

Reaction score
29.517

Ελα τώρα σαν παιδί κάνεις.Αφού ξέρεις ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ.Τι με πέρασες κανά φτηνό ονκιάκια σαν τον αργύρη ?
Αυτός νας έβγαλε μόνο με καφέ , ο τσιφούτης.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Δυο πραγματα θελω :
Να θεραπευσω τη ντεονιτιδα του Γιαννη και να φιαξω στο Σωτηρη ενα σινεμα ΤΗΧ με διπολα....

Τι πες τωρα βραδυατικα.....:621:
Εσαι και εσυ υπερ των διπολων?

Reaction score
460

Το βραδυ στον υπνο μου εβλεπα εφιαλτες διπολους και μονοπολους!!!!Με τρελλανατε !!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποιος σου ειπε να αναλωνεσαι με τον σωτηρη?:116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ενας παραπληγικος :136:
που τον κανουμε παρεα για να μην μελαγχολησει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καποιος ρωτησε τον κρις αν παει σαν sb διπολο ηχειο.Να η απαντηση.

There is really no standard on what the Back Surrounds should be (dipoles or direct). The idea of dipoles came from Tom Holman who proposed it as a practical way to achieve the same level of diffuse sound at home that is achieved in movie theaters with multiple direct speakers per side. Since 7.1 is not a discrete movie format (despite the misleading claims on Bluray discs) my recommendation would be to run the Back Surrounds in dipole mode as well. The placement of the Back Surrounds is also not standardized. THX recommends that they are close together and Dolby that they are farther apart... Frankly, I don't think it makes that big of a difference as our sensitivity to direction from the back is much less than it is in the front.

σωτηρη αντε να παρεις και εσυ μοναδα για να γινει ινστολερ και να μαθαινεις πραματα εκ των esso

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Θα πρεπει να καταλαβουμε καποια στιγμη πως διπολα, αμφιπολα,
κατευθυντικα κλπ
δεν αποτελουν παρα διαφορετικες φιλοσοφιες.
Δεν υπαρχει καλυτερη η χειροτερη.
Προσωπικα ειμαι λατρης του διπολου αλλα αυτο δεν σημαινει πως
δεν κατανοω η δεν σεβομαι το...αντιπαλον δεος:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.833
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos