tannoy

Reaction score
777
Έχω ένα φίλο που με έχει φάει κανα χρόνο.Θέλει λεει να φτιάξει tannoy ηχείο.Μου είπε μάλιστα οτι θα πάει στην Αγγλία να αγοράσει τον κώνο και μετά θα φτιάξει την καμπίνα με μέγιστο δείχτη ποιότητας κατασκευής.
Θέλω να ρωτήσω...Επειδή αυτός δέν ασχολείται πραγματικά καθόλου...
Απ ότι μου είπε το tannoy που θα πάρει είναι μονόκωνο και μάλιστα υψηλής ευαισθησίας.
Έχετε κάποιο site ή κάποια πληροφορία για κάποιο παρόμοιο project?

Ιδέες ανοιχτές...

Reaction score
30.449
Απάντηση: tannoy

Δεν είναι μονόκωνο , είναι coaxial.Ενα μεγάλο woofer που στο κέντρο του αντί για dust cover , εχει βιδωμένο απο την πίσω πλευρά του στην πίσω πλάκα του μαγνητικού συστήματος ενα tweeter.Το οποίο εν μέρη χρησιμοποιεί τον κώνο του woofer σαν χοάνη φόρτισης.Βλαμένος αγγλικός τρόπος σχεδίασης με αμφισβητούμενα χαρακτηριστικά.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: tannoy

Δεν είναι μονόκωνο , είναι coaxial.Ενα μεγάλο woofer που στο κέντρο του αντί για dust cover , εχει βιδωμένο απο την πίσω πλευρά του στην πίσω πλάκα του μαγνητικού συστήματος ενα tweeter.Το οποίο εν μέρη χρησιμοποιεί τον κώνο του woofer σαν χοάνη φόρτισης.Βλαμένος αγγλικός τρόπος σχεδίασης με αμφισβητούμενα χαρακτηριστικά.
Πάντως νομίζω οτι καλά μετράει...
Όπως είπα δέν έχω εμπειρία στο ζήτημα και θα ήθελα όποιος ξέρει δύο πραματάκια να το αναλύσει.Ας πούμε παίρνω το κτήνος της εταιρείας...Westminster Royal SEκαι κοιτάω....

99dB (2.83 Volts @ 1 metre) καλό ακούγεται.Παίζει με ελάχιστα βάτ
18Hz - 22kHz -6dBΚαλό ακούγεται.

γενικότερα φαντάζομαι έχει και κρός.Μήπως συμφέρει να παίξει κανείς και να το κάνει ενεργό?

Reaction score
30.449
Απάντηση: tannoy

Αυτό δεν το ξέρω , αλλά γιατί να μπλέξεις ?
Το οτι μετράει καλά δεν σημαίνει οτι απαραίτητα παίζει και καλά.

Reaction score
777

Αυτό δεν το ξέρω , αλλά γιατί να μπλέξεις ?
Το οτι μετράει καλά δεν σημαίνει οτι απαραίτητα παίζει και καλά.
Εδώ μπαίνει που λές η άποψη του φίλου...Ο φίλος μου λοιπόν έχει έναν άλλον φίλο που έχει αυτό το ηχείο και τον έχει πείσει ντε και καλά να κάνει DIY tannoy.Οπότε...τί να κάνω...Τού πα να φτιάξουμε κανα άλλο αλλα αυτός...εκεί...
Κοίτα πάντως άσχετα με το αποτέλεσμα...χρήματα δίνει για να το φτιάξει...φίλο ξυλουργό έχει που και αυτός και εγώ έχουμε όρεξη για πειραματισμούς(με ξύλα και υγρασίες κ.τ.λ.) και επίσης εγώ του πρότεινα και για ενεργό...
Οπότε αν έχεις κάτι κατα νού...πές το.

Υ.Γ.Πράγματι ενώ έχω μία πρόσκληση για να ακούσω ένα τανόυ δέν έχω πάει ακόμη...πρέπει...

Reaction score
777
Αν και μιας και το αναφέραμε δέν βρίσκω λόγο να μήν παίζει καλά.
Είναι ευαίσθητο.Οπότε θέλει λίγα watt.Καλό αυτό.Μικρές παραμορφώσεις απο ενισχυτές.
Είναι μεγάλος ο κώνος.Οπότε αμέσως καλύπτει όλο το φάσμα.
Είναι απο μία εταιρεία με κύρος.Μήν ξεχνάμε οτι όσο και αν τη βρίσουμε είναι καθαρή Αγγλική σχολή που μάλιστα παράγει και επαγγελματικά.
Έχει τη φιλοσοφία της σημειακής πηγής.Αυτομάτως εξαλείφονται προβλήματα φάσεων, διασποράς κ.τ.λ.

Μαλλον να σου πώ την αλήθεια...δέν βρίσκω κάποιο κατά.Ενδιαφέρομαι όμως να μάθω...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: tannoy

Εδώ μπαίνει που λές η άποψη του φίλου...Ο φίλος μου λοιπόν έχει έναν άλλον φίλο που έχει αυτό το ηχείο και τον έχει πείσει ντε και καλά να κάνει DIY tannoy.Οπότε...τί να κάνω...Τού πα να φτιάξουμε κανα άλλο αλλα αυτός...εκεί...
Κοίτα πάντως άσχετα με το αποτέλεσμα...χρήματα δίνει για να το φτιάξει...φίλο ξυλουργό έχει που και αυτός και εγώ έχουμε όρεξη για πειραματισμούς(με ξύλα και υγρασίες κ.τ.λ.) και επίσης εγώ του πρότεινα και για ενεργό...
Οπότε αν έχεις κάτι κατα νού...πές το.

Υ.Γ.Πράγματι ενώ έχω μία πρόσκληση για να ακούσω ένα τανόυ δέν έχω πάει ακόμη...πρέπει...

Μια συμβουλή μόνο.
Καλό θα είναι να αποφύγεις μια καμπίνα από ατόφιο ξύλο (μεταβολή στις διαστάσεις ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας...)
Προτίμησε κάτι σε MDF και βάλε του ξύλινη επένδυση αν θες.

Και κάτι άλλο.
Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βρεις σωστά σχέδια;

Reaction score
30.449
Απάντηση: Re: tannoy

Αν και μιας και το αναφέραμε δέν βρίσκω λόγο να μήν παίζει καλά.
Είναι ευαίσθητο.Οπότε θέλει λίγα watt.Καλό αυτό.Μικρές παραμορφώσεις απο ενισχυτές.
Είναι μεγάλος ο κώνος.Οπότε αμέσως καλύπτει όλο το φάσμα.
Είναι απο μία εταιρεία με κύρος.Μήν ξεχνάμε οτι όσο και αν τη βρίσουμε είναι καθαρή Αγγλική σχολή που μάλιστα παράγει και επαγγελματικά.
Έχει τη φιλοσοφία της σημειακής πηγής.Αυτομάτως εξαλείφονται προβλήματα φάσεων, διασποράς κ.τ.λ.

Μαλλον να σου πώ την αλήθεια...δέν βρίσκω κάποιο κατά.Ενδιαφέρομαι όμως να μάθω...
Kοίτα οι παραμορφώσεις απο τους ενισχυτές είναι το λιγότερο πρόβλημα.Οι παραμορφώσεις του ηχείου είναι πάντα πολύ μεγαλύτερες.Το οτι ο κώνος είναι μεγάλος δεν λύνει προβλήματα αλλά μάλλον δημιουργεί ιδίως στις μεσαίες που θα εχουν μια τουλάχιστον περίεργη χροιά.Το 15ιντσο οσο γρήγορο και να είναι , είναι σίγουρα πιο αργό απο ενα 5,5 ιντσο η ενα 6,5 ιντσο κώνου. Να μην πω για θόλου γιατί εκεί οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες.
Οσο για την σημειακή πηγή , τι να σου πω , δεν τα καταφέρνει καλά , αλλά και στα προβλήματα φάσης πάλι δεν πάει και εξαιρετικά.
Απόψεις βέβαια ολα αυτά.Είχα ακούσει ενα ΤΑΝΟΥ με τα δυο 15ιντσα ,ομοκεντρικό tweeter και δεν μου άρεσε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572

...Βλαμένος αγγλικός τρόπος σχεδίασης με αμφισβητούμενα χαρακτηριστικά.
+1.

Ψάξε να βρεις και μετρήσεις τους στο διαδίκτυο να δεις αν μετράνε καλά.

Reaction score
777
Πράγματι όλα αυτά που λέτε είναι σωστά...
Το θέμα είναι οτι ο φίλος θέλει αυτό.Καλό μέτριο κακό είναι αυτό...
Θεωρητικά οφείλω να του δώσω το βέλτιστο πάνω στην επιλογή του.
Έτσι ρωτάω αν κανείς γνωρίζει για diy tannoy.Μεγάφωνα,καταστήματα,σχέδια,υλικά κ.τ.λ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Η Tannoy παράγει η ίδια τα μεγάφωνα της οπότε είναι δύσκολο να τα βρεις για ιδιοκατασκευή.

Reaction score
777

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
H Tannoy ανακοινώνει γιαυτό το ηχείο +-1,5 db από 32Ηz μέχρι 20 ΚΗZ.
Βλέπεις να έχει αυτό καμιά σχέση με τη μέτρηση?
Μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα.

Μαστιγωμένος και με αλάτι στη πλάτη μπορεί να άντεχα πέντε λεπτά μουσικής από το συγκεκριμένο ηχείο.:142::142::142:

Reaction score
777
H Tannoy ανακοινώνει γιαυτό το ηχείο +-1,5 db από 32Ηz μέχρι 20 ΚΗZ.
Βλέπεις να έχει αυτό καμιά σχέση με τη μέτρηση?
Μεγάλες και απότομες αυξομειώσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα.

Μαστιγωμένος και με αλάτι στη πλάτη μπορεί να άντεχα πέντε λεπτά μουσικής από το συγκεκριμένο ηχείο.:142::142::142:
δέν μπορώ να σου πώ οτι έχω εμπειρία στο να αναλύω διαγράμματα αλλα αν εξαιρέσουμε δύο σημεία δέν βλέπω κάτι τραγικό.Επίσης μήν ξεχνάμε οτι είναι στα 95db η μέτρηση.π.χ. κοιτάω το 802d b&w και δέν βρίσκω τόσο μεγάλες ποιοτικές διαφορές.

Γενικότερα λές να του πώ να το αποφύγει το εγχείρημα?

Reaction score
0
Έχω ένα φίλο που με έχει φάει κανα χρόνο.Θέλει λεει να φτιάξει tannoy ηχείο.Μου είπε μάλιστα οτι θα πάει στην Αγγλία να αγοράσει τον κώνο και μετά θα φτιάξει την καμπίνα με μέγιστο δείχτη ποιότητας κατασκευής.
Θέλω να ρωτήσω...Επειδή αυτός δέν ασχολείται πραγματικά καθόλου...
Απ ότι μου είπε το tannoy που θα πάρει είναι μονόκωνο και μάλιστα υψηλής ευαισθησίας.
Έχετε κάποιο site ή κάποια πληροφορία για κάποιο παρόμοιο project?

Ιδέες ανοιχτές...
Στο ebay, κάποιο μετάχειρο gold ή 385 κλπ.
Τα παλιά μεγάφωνα ήταν διαφορετικά κατασκευασμένα απο τα καινούργια...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid