Ενσωματωση υποτιτλων.srt σε mkv αρχεια..

Reaction score
1
Kαλησπερα σε ολα τα παιδια

παιδία λιγο την βοήθεια σας

Δεν θέλω να ενσωματώσω ελληνικούς υπότιτλους σε mkv ταινία ,

αλλα και ουτε να δουλεψω το ConvertXtoDVD(μην χασω την

ποιότητα του .mkv και το DTS ήχο βέβαια)

γιατί το Media Center που αγόρασα δυστυχώς δεν βλέπει Ελληνικά(μέχρι να βγάλουν κανένα update και να αναβαθμίζουν το firmware της συσκευής.)

Θα ήθελα να τους κάψω επάνω στην ταινία όμως !!!

Γίνεται αυτό ? Εάν ναι ... με ποιό πρόγραμμα?

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340
Απάντηση: Ενσωματωση υποτιτλων.srt σε mkv αρχεια..

Γιώργο μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους σε mkv με το mkvmerge gui χωρίς να γίνει επανακωδικοποίηση, απλά remux. Θα το βρεις εδώ (η έκδοση για windows προς το τέλος της σελίδας),

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html

Reaction score
1

να σε καλα σωτο εδω ομως τι κανουμε

αυτην την φωτο την βρηκα ψαχνοντας να βρω λυση εκανα μια δοκιμη με αυτο utf-8 αλλα δεν μου βγηκαν
το εκανα και χωρις να του βαλω τιποτα αλλα δεν μου τους εβγαλε παλι

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340

Εξαρτάται από την κωδικοποίηση που έχει το αρχείο υποτίτλων που έχεις. Αν είναι srt συνήθως είναι iso8859-7 για τα ελληνικά, αρκεί να επιλέξεις ελληνικά όπως στη φωτό που έχω πιο πάνω - στο general track options -> language - και να αφήσεις την επιλογή που αναφέρεις στο default ή στο iso8859-7 (ή windows 1253, αλλά πιθανό να έχεις πρόβλημα με το τονισμένο κεφαλαίο Α με αυτή την επιλογή). Διαφορετικά αν το αρχείο είναι άλλου τύπου (πχ sub κλπ) και θέλει unicode μπορείς να επιλέξεις και το utf-8.

Παρεμπιπτόντως, το παρακάτω screenshot είναι από την ταινία που έχω στο mkvmerge πιο πάνω, μετά την ενσωμάτωση των υπότιτλων,

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340

Κάτι άλλο ακόμα, αν αυτό που ζητάς είναι να ενσωματώνονται οι υπότιτλοι *πάνω* στην εικόνα (να γίνουν μέρος της δηλαδή, όπως στις παλιές ταινίες σε βίντεο), δεν γίνεται με αυτό το πρόγραμμα, και γενικά δεν γίνεται χωρίς επανακωδικοποίηση του βίντεο, που σημαίνει και κάποιο χάσιμο στην ποιότητα. Οι υπότιτλοι με την μέθοδο του mkvmerge απλά περιέχονται στο ίδιο "πακέτο" με το βίντεο και τον ήχο, και μπορούν να ενεργοποιηθούν ή απενεργοποιηθούν από το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσεις για να παρακολουθήσεις την ταινία. Από ό,τι βλέπω τώρα (δεν το πρόσεξα στην αρχή) μάλλον αυτό ζητάς, την ενσωμάτωση των υπότιτλων πάνω στην εικόνα. Ποιο media center έχεις πάρει;

Reaction score
1
Δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτε με το mkvmerge.
Το πρόγραμμα αυτό απλά ενσωματώνει τους υπότιτλους σαν ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ αρχείο εντός του mkv container, όπου περιέχονται ως ξεχωριστά αρχεία επίσης η εικόνα και ο ήχος.
Από ότι κατάλαβα εσύ θέλεις να μετατρέψεις τους υπότιτλους σε εικόνα και να τους "κάψεις" στο βίντεο (οπότε δεν θα μπορείς να τους επιλέγεις - θα εμφανίζονται πάντα), ενώ στο mkv container δεν θα υπάρχει αρχείο υποτίτλων.
Το screenshot του φίλου Σωτήρη είναι από το Media Player Classic, ενώ εσύ θέλεις να παίζεις το αρχείο χωρίς Η/Υ.
Ψάξε στο δίκτυο εάν υπάρχει πρόγραμμα για Hardcoded Subtitles σε mkv, αν και μου φαίνεται δύσκολο να γίνει χωρίς επανακωδικοποίηση.

Reaction score
1

καλημερα παιδια ευχαριστω πολυ για της απαντησεισ σας

σωτο και αχιλλεα και οπως αναφερει ο αχχιλεας στο προηγουμενο

ποστ
θελω να ειναι πανω στο αρχειο mkv(οπως π.χ ειναι ειναι ενα αρχειο avi με ενσωματομενους υποτιτλους)

Το Media Center ειναι το markus 800 της siso
εκτες το βραδυ τωρα που προσπαθησα να φτιαχω την ταινεια με το mkvmerge GUI
η ταινεια βγηκε κανονικα χωρις να πηρακτη η ποιοτητα τας αλλα

οταν την εβαλα στο player δεν μου του ενφανισε τους υποτιτλους

αλλα και ουτε η επιλογη απο το κομπιουτερ με αφηνε να τους ανοιξω
...................................
στο pc που δοκιμασε το καινουργιο αρχειο που μου εφτιαχε το mkvmerge GUI μου τους ενφανιζει κατευθειαν χωρις να χρειαζετε η επενβαση απο εμενα να του ενεργοποιησω(με αναπαραγωγη(media player classic-homecinema)

Reaction score
1
Για δοκίμασε τα παρακάτω 2 προγραμματάκια, νομίζω ότι κάνουν ακριβώς τη δουλειά που θέλεις (δεν τα έχω δοκιμάσει όμως!).

http://www.winnydows.com/page.php?2

http://sentry23.googlepages.com/

Υ.Γ. Αν το πετύχεις ενημέρωσε και την υπόλοιπη παρέα μας...

Άκυρα τα παραπάνω, το πρόβλημα λύνεται σχεδόν σίγουρα με το AutoMKV, όπου επιλέγεις Burn Subtitles (στο muxing options) και αυτοί ενσωματώνονται μόνιμα στην εικόνα. Λεπτομέρειες και ρυθμίσεις εδώ:

http://www.afterdawn.com/guides/archive/automkv_install_config_page_4.cfm

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340

Τελικά δεν γλυτώνεις όμως την επανακωδικοποίηση του mkv, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (καθυστέρηση, και ίσως και χάσιμο σε ποιότητα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις)...

Reaction score
0

για να βγάλουμε υπότιτλους κανα παράδειγμα κανείς;

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340

Πάλι με το mkvmerge, απλά θα ξετσεκάρεις τους διαλόγους που δεν θέλεις να εμφανίζονται και θα κάνεις remux...

Reaction score
2

Eπίσης, μπορείτε να μετατρέψετε τους srt υποτίτλους (οι οποίοι είναι textual base και εξαρτώνται από κωδικοποιήσεις κ.λ.π) σε idx/sub υποτίτλους, οι οποίοι είναι, ουσιαστικά, γραφικά, εικόνα και δεν έχουν προβλήματα με γλώσσες, κωδικοποιήσεις κ.λ.π.
Μπορείς να τους εμφανίζεις-εξαφανίζεις όπως ακριβώς και τους υποτίτλους σε ένα DVD και δεν αποτελούν μέρος της εικόνας του βίντεο, αρκεί να είναι στον ίδιο φάκελο με την ταινία και με το ίδιο όνομα (ακριβώς όπως και οι srt).
Η μετατροπή γίνεται πολύ εύκολα me to Txt2Vobsub σε 3 λεπτάκια.
οδηγίες εδώ

Υπόψην ότι το παληκάρι που έφτιαξε το προγραμματάκι αυτό είναι έλληνας

Reaction score
0

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το mkvmerge. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ανοίγω το πρόγραμμα κάνω add τα 2 αρχεία βάζω greek στην γλώσσα των υπότιτλων και πατάω start muxing.
Τότε μου βγάζει το εξής: "Warning: 'D:\1RAPIDSHARE\Gamer\Gamer.srt.srt' track 0: Warning in line 3084: The start timecode is smaller than that of the previous entry. All entries from this file will be sorted by their start time."
Μου δίνει την επιλογή abort και λέει mkvmerge FAILED with a return code of -1 και φυσικά δεν μου ενσωματώνει τους υπότιτλους. Γνωρίζει κανείς καμιά λύση;

Έχω την έκδοση mkvmerge GUI v.3.0.0

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.513

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το mkvmerge. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ανοίγω το πρόγραμμα κάνω add τα 2 αρχεία βάζω greek στην γλώσσα των υπότιτλων και πατάω start muxing.
Τότε μου βγάζει το εξής: "Warning: 'D:\1RAPIDSHARE\Gamer\Gamer.srt.srt' track 0: Warning in line 3084: The start timecode is smaller than that of the previous entry. All entries from this file will be sorted by their start time."
Μου δίνει την επιλογή abort και λέει mkvmerge FAILED with a return code of -1 και φυσικά δεν μου ενσωματώνει τους υπότιτλους. Γνωρίζει κανείς καμιά λύση;

Εγώ μια φορά που έκανα μια δοκιμή, έκανα add τα δύο αρχεία

και δεν πείραξα τίποτε άλλο. Δηλαδή δεν έβαλα greek στη γλώσσα των υποτίτλων.

Reaction score
0

Εγώ μια φορά που έκανα μια δοκιμή, έκανα add τα δύο αρχεία

και δεν πείραξα τίποτε άλλο. Δηλαδή δεν έβαλα greek στη γλώσσα των υποτίτλων.
Μόλις το δοκίμασα αλλά πάλι τα ίδια. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Δεν πειράζω όμως τίποτα άλλο.

Reaction score
2

Aυτό σημαίνει πως το παληκάρι που έφτιαξε τους υπότιτλους έχει κάνει ένα λαθάκι, και στον υπότιτλο 3084 έχει βάλει το χρόνο στον οποίο πρέπει να σβήνει ο υπότιτλος πριν από το χρόνο στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται.
Άνοιξε τον υπότιτλο με το σημειωματάριο των windows, πήγαινε στη σειρά 3084 και διόρθωσε τους χρόνους εμφάνισης και εξαφάνισης του υποτίτλου, έτσι ώστε ο δεύτερος να είναι μεγαλύτερος από τον πρώτο, και κάνε save.

Reaction score
0

Γιώργο μπορείς να ενσωματώσεις υπότιτλους σε mkv με το mkvmerge gui χωρίς να γίνει επανακωδικοποίηση, απλά remux. Θα το βρεις εδώ (η έκδοση για windows προς το τέλος της σελίδας),

http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/downloads.html

SOTOS κατεβασα το προγραμμα που λες επειδη με ενδιεφερε.εχω το mkv αρχειο και το srt. πως περναω τους υποτιτλους πανω στο mkv?γιατι διαβασα το help αλλα δεν με βοηθησε!ευχαριστω!
EDIT νομιζω το πετυχα απλα οι υποτιτλοι ειναι κιτρινοι!αυτο ειναι θεμα του srt η και απο το προγραμμα mkvmerge μπορουμε να ρυθμισουμε το χρωμα?

Reaction score
0

SOTOS κατεβασα το προγραμμα που λες επειδη με ενδιεφερε.εχω το mkv αρχειο και το srt. πως περναω τους υποτιτλους πανω στο mkv?γιατι διαβασα το help αλλα δεν με βοηθησε!ευχαριστω!
EDIT νομιζω το πετυχα απλα οι υποτιτλοι ειναι κιτρινοι!αυτο ειναι θεμα του srt η και απο το προγραμμα mkvmerge μπορουμε να ρυθμισουμε το χρωμα?
ενταξει ο player τους εκανε κιτρινους!απλα πες μου πως ενσωματωνουμε για να δω εαν το εκανα καλα!

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.340

Στην φωτό φαίνεται μια χαρά πως το κάνεις! Ξεκινάς το mkvmerge, δίπλα στο πεδίο Input files πατάς το ADD, και βρίσκεις το αρχείο mkv που θέλεις και το ανοίγεις στο πρόγραμμα. Επίσης από το ADD βρίσκεις το αρχείο των υποτίτλων που θέλεις να ενσωματώσεις στο mkv και το προσθέτεις στο Input files. Αν θέλεις να κάνεις αλλαγές στους υπότιτλους (γλώσσα κλπ) μπορείς να τις κάνεις από τις καρτέλες General Track Options, Format specific options και Extra Options, όταν τελειώσεις με τις όποιες αλλαγές και ρυθμίσεις πηγαίνεις στο μενού Muxing > Start Muxing (ή Ctrl+R από το πληκτρολόγιο) για να ξεκινήσει το remux του mkv με τους ενσωματωμένους υπότιτλους...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@