3D περιορισμοι

Reaction score
0
Απάντηση: 3D περιορισμοι

δηλαδη το Avatar λογου χαρη ηταν οσο 3D ηταν και η παραπανω ταινια του 79?

Reaction score
29.527

Απο την στιγμή που σου δίνουν τα ιδια πολωτικά γυαλιά ναι.
Ομως και ετσι να μην είναι και να υπερβάλω εγω , το αβαταρ του σινεμά ουδεμία σχέση εχει με αυτό που θέλουν να πασσάρουν στο ευρύ κοινό του home theater.

Reaction score
0

δεν ξερω πως ηταν το 3d το 80 αλλα αυτο που προσεξα ηταν οτι στο avatar το 3d ηταν αθλιο!ειχα δει οταν βγηκε το beowulf σε 3d στο village και δεν ειχε καμια απολυτως σχεση με το avatar.στο ενα ηταν σαν να ειχαν προσθεσει μερικα επιπεδα ακομα προς τα μεσα για βαθος ενω στο beowulf ηταν λες και ησουν μεσα στην ταινια!τα παντα πεταγοντουσαν εξω και γενικα ολος ο χωρος,καθε αντικειμενο σε ολη την διαρκεια της ταινιας ηταν στις 3 διαστασεις και οχι σε μερικα σημεια ισα ισα για να πεις οτι ειδες 3d ταινια.
βεβαια το beowulf δεν ηταν και κανονικη ταινια και δεν ξερω αν υπαρχει καποιος περιορισμος και δεν μπορουν να τις κανουν ολες ετσι

Reaction score
0

το αβαταρ του σινεμά ουδεμία σχέση εχει με αυτό που θέλουν να πασσάρουν στο ευρύ κοινό του home theater.
Αυτο ειναι εξακριβωμενο?

Reaction score
29.527

δεν ξερω πως ηταν το 3d το 80 αλλα αυτο που προσεξα ηταν οτι στο avatar το 3d ηταν αθλιο!ειχα δει οταν βγηκε το beowulf σε 3d στο village και δεν ειχε καμια απολυτως σχεση με το avatar.στο ενα ηταν σαν να ειχαν προσθεσει μερικα επιπεδα ακομα προς τα μεσα για βαθος ενω στο beowulf ηταν λες και ησουν μεσα στην ταινια!τα παντα πεταγοντουσαν εξω και γενικα ολος ο χωρος,καθε αντικειμενο σε ολη την διαρκεια της ταινιας ηταν στις 3 διαστασεις και οχι σε μερικα σημεια ισα ισα για να πεις οτι ειδες 3d ταινια.
βεβαια το beowulf δεν ηταν και κανονικη ταινια και δεν ξερω αν υπαρχει καποιος περιορισμος και δεν μπορουν να τις κανουν ολες ετσι

Λεω τώρα εγω , μήπως δεν το είδες στην κυριλέ αίθουσα?

Reaction score
10
Ποιά είναι η κυριλέ αίθουσα? Γιατί πήγα και το είδα στην max και ναι μεν ήταν μεγάλη εμπειρία (λόγω της ανθρώπινης ηθοποιίας) αλλά το Gforce (κινούμενα σχέδια που επίσης είδα), ήταν όντως πολύτ καλύτερο σε 3D... Οπότε μάλλον φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας... Πάντως συμφωνώ John σε ότι έγραψες παραπάνω!!

Reaction score
29.527

Οπως πολύ σωστά διάβασα προ ολίγου σε άλλο νήμα εδω , δεν είναι καν 3d, είναι
stereoscopic image. Καμία σχέση . Το stereoscopic image είναι το παλιό view master , αν το θυμάστε.
Το 3d οπως είπα και πριν είναι ολογραματικό. Ολογραμα , δεν θέλει γυαλιά δεν θέλει τίποτα.Θέλει ομως νομίζω lazer για να υλοποιηθεί.

Reaction score
10
Μπράβο John!! Δεν ξέρεις πόσα χρόνια προσπαθούμε 3 άτομα να θυμηθούμε πως λεγόταν αυτό... View master....!!!!!!! THANKS!!!

Reaction score
81

γΙΑΤΊ ΜΙΑ ΖΩΉ ΜΑς ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ.
Αν το ψάξεις θα δείς οτι αυτό που πάνε να μας πασάρουνε για 3d ουδεμία διαφορά εχει απο αυτό της 10ετίας του 70-80.
Το κανονικό 3d είναι ολογραφικό - ολογραμα και δεν εχει ανάγκη ούτε γυαλιά πόλωσης ούτε τίποτα.Αυτό που θέλουν να σπρώξουν με το ζόρι είναι ψευτό 3d.
Εξ ου και όλες οι ενστάσεις απο ολο τον κόσμο που ξέρει.
Δεν θέλω να φανώ επιθετικός στα λεγόμενά σου , μην το εκλάβεις ετσι.Απλώς η συντεχνία εταιριών κατασκευής - στούντιο , το εχει δει να αρμέγει τον κοσμάκη κάθε 3 και λίγο γιατί δεν τους φτάνουν τα οσα έβγαλαν και βγάζουν , αλλά θέλουν και άλλα , ακόμα περισότερα.Ποιός καλύτερος τρόπος λοιπόν να μας τα πάρουν , απο το λανσάρισμα "νεας τεχνολογίας", άσχετα αν δεν είναι νεα.
Δεν θα κάτσω να εξιστορήσω την δική μου ανανέωση του συστήματος , ποιός ο λόγος άλλωστε , αλλά δεν ενοώ μέσα σε δυο χρόνια να αλλάξω πάλι προβολέα, bd players, και μπορεί και προενισχυτή, επειδή ετσι θέλουν αυτοί οι κερατάδες.Μέσα σε ενα χρόνο και κάτι ακούμπησα περίπου 19.000 ευρω , για το σπορ .Εκανα γερή και σοβαρή αναβάθμιση , ε οχι μέσα στην διετία να ξανκάνω έστω και τα μισά , επειδή αυτοί είναι αχόρταγοι.Και δεν είμαι μόνο εγω , είναι και πολλοί άλλοι.Το 3d όπως θέλουν να το βγάλουν δεν θα πιάσει .Αμα θέλουν να περάσουν νεα τεχνολογία ας το κάνουν σοβαρά, με σοβαρές εξελίξεις και οχι ματσολιές του τύπου ψευτο 3d.
Επειδή εχουν μειωθεί λόγω κρίσης οι πωλήσεις τους δεν σημαίνει οτι ολος ο κόσμος πρέπει να τρέχει να αναβαθμίζει το σύστημά του επειδή ετσι αυτοί γουστάρουν.
+100000000000:141:

Reaction score
5.672
εαν κανω αναβαθμιση εγω σε 3d παντως θα την κανω απο την 4 γενια μαι μετα ,
οπως εκανα και με το blu ray .
η επομενη αναβαθμιση μου θα ειναι σταθερο πανι σε νεο χωρο (υπογειο ) φροντισμενο ...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 3D περιορισμοι

Κατάλαβα γιατί τα λέτε όλ' αυτά. Στον εξοπλισμό σας δεν έχετε ακόμη HDMI 1.4a :116:
Αντε βρε κακεντρεχη. Εγω τα εχω ολα HDMI 1.4 και περιμενω να μου φερει ο θειος μου που ειναι καπετανιος απο την αμερικη hdmi 1.5 :139::139:

Reaction score
0

γΙΑΤΊ ΜΙΑ ΖΩΉ ΜΑς ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΗΛΟ ΓΑΖΙ.
Αν το ψάξεις θα δείς οτι αυτό που πάνε να μας πασάρουνε για 3d ουδεμία διαφορά εχει απο αυτό της 10ετίας του 70-80.
Το κανονικό 3d είναι ολογραφικό - ολογραμα και δεν εχει ανάγκη ούτε γυαλιά πόλωσης ούτε τίποτα.Αυτό που θέλουν να σπρώξουν με το ζόρι είναι ψευτό 3d.
Εξ ου και όλες οι ενστάσεις απο ολο τον κόσμο που ξέρει.
Δεν θέλω να φανώ επιθετικός στα λεγόμενά σου , μην το εκλάβεις ετσι.Απλώς η συντεχνία εταιριών κατασκευής - στούντιο , το εχει δει να αρμέγει τον κοσμάκη κάθε 3 και λίγο γιατί δεν τους φτάνουν τα οσα έβγαλαν και βγάζουν , αλλά θέλουν και άλλα , ακόμα περισότερα.Ποιός καλύτερος τρόπος λοιπόν να μας τα πάρουν , απο το λανσάρισμα "νεας τεχνολογίας", άσχετα αν δεν είναι νεα.
Δεν θα κάτσω να εξιστορήσω την δική μου ανανέωση του συστήματος , ποιός ο λόγος άλλωστε , αλλά δεν ενοώ μέσα σε δυο χρόνια να αλλάξω πάλι προβολέα, bd players, και μπορεί και προενισχυτή, επειδή ετσι θέλουν αυτοί οι κερατάδες.Μέσα σε ενα χρόνο και κάτι ακούμπησα περίπου 19.000 ευρω , για το σπορ .Εκανα γερή και σοβαρή αναβάθμιση , ε οχι μέσα στην διετία να ξανκάνω έστω και τα μισά , επειδή αυτοί είναι αχόρταγοι.Και δεν είμαι μόνο εγω , είναι και πολλοί άλλοι.Το 3d όπως θέλουν να το βγάλουν δεν θα πιάσει .Αμα θέλουν να περάσουν νεα τεχνολογία ας το κάνουν σοβαρά, με σοβαρές εξελίξεις και οχι ματσολιές του τύπου ψευτο 3d.
Επειδή εχουν μειωθεί λόγω κρίσης οι πωλήσεις τους δεν σημαίνει οτι ολος ο κόσμος πρέπει να τρέχει να αναβαθμίζει το σύστημά του επειδή ετσι αυτοί γουστάρουν.
Πες τα γ@μω το κερατο μου. Πες τα να αγιασει το στωμα σου! Και εγω εχω ξεπουληθει . Ασχετο αλλα και σις φωτογραφικες μηχανες ισχυει το ιδιο. Πηγα αγορασα την olympus E3 και μου βγαζει σε 2 χρονια την olympus PEN1 με τα μισα χρηματα το 1/3 του βαρους και με διαστασεις που σωρουν στην τσεπη!

Reaction score
0

Οσο αφορα το AVATAR αλλα και το the clash of tittans που το ειδα προ 3 ημερων εχω να κανω το εξεις σχολιο με το οποιο συμφωνει και η αρραβωνιαστικια μου, αλλα και ο ξαδερφος μου γιατι πηγαμε και οι 3 μαζι σινεμα. Λοιπον εν αρχη συναρπαζεσε και νομιζεις οτι ανακαλυψες τον τροχο, στη συνεχεια δεν μπορεις να συγκεντρωθεις στο εργο γιατι οταν παναρει η καμερα γρηγορα στον οριζοντιο αξονα , τα ματια δεν προλαβαινουν να εστιασουν και βλεπεις μια θωλη κινουμενη εικονα, και στο τελος φευγεις απο το σινεμα με την επιγευση του :"καλο ηταν , αλλα ευχαριστω δεν θα ξαναπαρω" και μια "ζαλουρα " στο κεφαλι. Δε λεω ζαλη αλλα "ζαλουρα" κατι σαν βαρος δηλαδη.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Και βέβαια το θυμάμαι. Ελπίζω να μην κλείσει το ΦΙΛΙΠ.
Το ΣΠΟΡΤΙΓΚ πάντως όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει αναβαθμιστεί κιόλας. Πηγαίνω αρκετά συχνά. Απεχθάνομαι τα πολυσινεμά.
H μαζουρκα του ερωτα περιπου το 1978 κολοσσαιο κυψελη με γυαλια με ζελατινα μπλε -κοκκινη.:120:

Reaction score
2.215
Πάντως από τις 4 ταινίες 3Δ που έχω δει στο σινεμά, την αίσθηση που είχα την πρώτη φορά με το "Ταξίδι στο κέντρο της γης" δε μου την έδωσε καμιά άλλη. Τώρα έφταιγε η πρώτη εμπειρία, έφταιγαν οι υπόλοιπες (του αβαταρ περιλαμβανομένου) που δεν ήταν τόσο αναπτυγμένο το 3δ δεν ξέρω. Αλλά ρε παιδιά η αίσθηση ότι πραγματικά είσαι μέσα στη δράση, να βλέπεις κομμάτια της ταινίας μπροστά στο πρόσωπό σου, να θέλεις ασυναίσθητα να απλώσεις το χέρι σου να τα πιάσεις απλά δεν συγκρίνεται. Τώρα πάλι πως θα μπορέσει να αναπαραχθεί όλο αυτό μέσα από μια τηλεόραση 40 ή 46" δεν το χωράει ο νους μου.

Reaction score
0

Ρε παιδιά μ' αρέσει που αρπάζεστε... Πλάκα έχετε...:135:
Εσείς δεν ανήκετε στην μάζα που μόλις άκουσε για high definition έτρεξε από το χαλί που καθόταν για να αγοράσει τον full εξοπλισμό (projector, blue ray player, a/v receiver και τηλεόραση) για να έχει και καλά τέλειο σύστημα επειδή έχετε και καλά υψηλές απαιτήσεις;;
Εγώ δηλαδή, όπως και άλλοι που έστησα το σύστημα μου με βάση τα κριτήρια του dvd δεν βγήκα χαμένος;;;;
Λες και ο projector που πρόβαλε σε standard definition έχει τις κολοσιαίες διαφορές σε σχέση με το ίδιο το cinema ή με ένα 1080P. Που αν δεν σας έλεγε κάποιος, ότι ξέρεις; το ένα σήμα διαφέρει ως προς το άλλο όσον αφορα αυτό, αυτό και αυτό. Ή ότι το ένα σε σχέση με το άλλο βγάζει αυτό το ελάττωμα, δεν θα παίρνατε καλά καλά χαμπάρι. Και ας παινεύετε όλοι τα blue ray και τις hd τηλεοράσεις....
Προσωπικά θεωρώ όσους αγόρασαν hi def εξοπλισμο μεγάλα κορόιδα...
Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάρει μια standard definition τηλεόραση πολλών ιντσων και να βάλει ένα dvd. Ε πάω στοίχημα ότι δεν θα βρει ούτε μια ατέλεια στην εικόνα....
Από την άλλη πάρε μια high definition και βάλε blue ray και dvd. Στοίχημα ότι ατέλειες θα δεις ό,τι και να γίνει...
Η εξήγηση είναι απλή:
Στις HD συνυπάρχουν τα ακόλουθα:
1. Υπερβολικά πολλές ίντσες
2. Μικρότερο μέγεθος πίξελ σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις
Επομένως τι συμβαίνει με τις ατέλειες του σήματος οπτικά;;;; ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Και εδώ που τα λέμε τι πρόβλημα είχαν οι crt που τις αλλάξαν με led και lcd; Που αν πάω να συγκρίνω τα 2 είδη μπορώ να γράψω βιβλίο ολόκληρο σχετικά με την ανωτερότητα των crt. Θα πω όμως ένα που είναι και το πιο βασικό:
Crt που έχουν οι γιαγιάδες από τα νοιάτα τους δουλέυουν ακόμα... ίσως το πολύ πολύ να χάσουν το χρώμα τους σε σπάνιες περιπτώσεις, μετά από 30 χρόνια (πραγμα που φτιάχνεται πανεύκολα και φτηνά)
Στις Lcd μετά από 5 χρόνια θα μετράς ποια pixel θα δουλέυουν ακόμα και θα ανάβεις φακό για να δεις εικόνα...
Στους projectors κάτσε και άλλαζε λάμπα κάθε 3000 ώρες λειτουργίας με κόστος 300Ευρώ τουλάχιστον.
7.1/6.1 ήχος... Το μεγαλύτερο ανέκδοτο από όλα... Που είναι οι ταινίες με αυτά τα κανάλια; Θα σας πω εγω... Είναι δεν είναι 20-30 όλες και όλες.
Ασυμπίεστος high def ήχος... Τι είχε ο συμπιεσμένος που αποσυμπιεζόταν μέσα στον ενισχυτή και μοιραζόταν στα ηχεία;;; Ακόμα και με καλύτερη ποιότητα, ποιος έχει τόσο ευαίσθητα αυτιά που τα πιάνει όλα;
Και για να ξυπνάμε και λίγο... Τα blue ray βγήκαν όχι για να παρέχουν στα κορόιδα high definition... αλλά για να προστατέψει η sony τα παιχνίδια του ps3 και τις εταιρίες παραγωγής ταινιών από την πειρατία. Για ποιο λόγο θέλει ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει μόνο τα γνήσια blue ray; Γιατί γίνονται firmware updates στα br player και στο ps3 μέσω internet;;;

Και για να τελειώνουμε πάρτε χαμπάρι τα εξής:

1. Δεν έχετε από μόνοι σας απαιτήσεις, άλλοι σας τις γεννάνε...

2.Παλιά κατασκευάζονταν κάτι για να αντέξει στον χρόνο...
Σήμερα... για να αντικατασταθεί με κάτι άλλο μέσα σε 3 το πολύ χρόνια.

3. Πάντα θα βγάζουν κάτι καινούργιο οι επιχειρήσεις διότι τους νοιάζει η τσέπη τους, όχι η τσέπη και η μακροχρόνια ικανοποίηση του πελάτη τους. Έτσι δουλεύει η αγορά...

Τέλος η μόνη επανάσταση που μπορώ να δεχτώ είναι:
Τα dvd ως προς τις βιντεοκασσέτες
Τα πολυκάναλα dolby digital/dts ως προς τα παλιότερα φορμά ήχου
Το κάδρο 16:9 στις τηλεοράσεις που έδωσε αίσθηση κινηματογράφου

Όποιος νομίζει ότι έχει φτιάξει ένα future-proof σύστημα είναι τουλάχιστον αφελής...
Σήμερα το μόνο που μπορεί να αντέξει θεωρητικά, είναι τα ηχεία που θα αγοράσεις και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Reaction score
29.527

Νομίζω οτι τα εχεις λίγο αχταρμά μέσα στο μυαλό σου.
Για να μην επεκταθώ πήγαινε σε οφθαλμίατρο , και μετά σε ΩΡΛ.
Αν συγκρίνεις ποιότητα dvd με blu ray , και δεν βρίσκεις διαφορές , ε κάτι δεν πάει καλά.
Επίσης το ιδιο για crt και lcd -led.Δεν εχεις κατανοήσει πολλά πράγματα γύρω απο το high def, φίλε μου .Αν συγκρίνεις τον συμπιεσμένο ηχο του dolby digital των 640 kbps με τον ασυμπίεστο του true hd των 10mbps και βάλε τι να σου πω , είναι σαν συγκρίνεις παπί 125 cc με 1000άρι.Το ιδιο και χειρότερο στην εικόνα.Τα λίγα 576i του dvd με τα 1080p του blu ray.Οσο για τις ιντσες των προβολέων , καλά αστο καλύτερα γιατί εκεί γελάει ο κάθε πικραμένος.Δεν είναι κακό να μην αντιλαμβάνεσαι την νεα τεχνολογία, ρωτάς μαθαίνεις , καταλαβαίνεις.Αυτά όμως που παραθέτεις εδω ως απόψεις , δεν στέκουν.Φυσικά ο καθένας δικαιούται να εχει την άποψή του.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Ρε παιδιά μ' αρέσει που αρπάζεστε... Πλάκα έχετε...:135:
Εσείς δεν ανήκετε στην μάζα που μόλις άκουσε για high definition έτρεξε από το χαλί που καθόταν για να αγοράσει τον full εξοπλισμό (projector, blue ray player, a/v receiver και τηλεόραση) για να έχει και καλά τέλειο σύστημα επειδή έχετε και καλά υψηλές απαιτήσεις;;
Εγώ δηλαδή, όπως και άλλοι που έστησα το σύστημα μου με βάση τα κριτήρια του dvd δεν βγήκα χαμένος;;;;
Λες και ο projector που πρόβαλε σε standard definition έχει τις κολοσιαίες διαφορές σε σχέση με το ίδιο το cinema ή με ένα 1080P. Που αν δεν σας έλεγε κάποιος, ότι ξέρεις; το ένα σήμα διαφέρει ως προς το άλλο όσον αφορα αυτό, αυτό και αυτό. Ή ότι το ένα σε σχέση με το άλλο βγάζει αυτό το ελάττωμα, δεν θα παίρνατε καλά καλά χαμπάρι. Και ας παινεύετε όλοι τα blue ray και τις hd τηλεοράσεις....
Προσωπικά θεωρώ όσους αγόρασαν hi def εξοπλισμο μεγάλα κορόιδα...
Προκαλώ τον οποιονδήποτε να πάρει μια standard definition τηλεόραση πολλών ιντσων και να βάλει ένα dvd. Ε πάω στοίχημα ότι δεν θα βρει ούτε μια ατέλεια στην εικόνα....
Από την άλλη πάρε μια high definition και βάλε blue ray και dvd. Στοίχημα ότι ατέλειες θα δεις ό,τι και να γίνει...
Η εξήγηση είναι απλή:
Στις HD συνυπάρχουν τα ακόλουθα:
1. Υπερβολικά πολλές ίντσες
2. Μικρότερο μέγεθος πίξελ σε σχέση με τις συμβατικές τηλεοράσεις
Επομένως τι συμβαίνει με τις ατέλειες του σήματος οπτικά;;;; ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Και εδώ που τα λέμε τι πρόβλημα είχαν οι crt που τις αλλάξαν με led και lcd; Που αν πάω να συγκρίνω τα 2 είδη μπορώ να γράψω βιβλίο ολόκληρο σχετικά με την ανωτερότητα των crt. Θα πω όμως ένα που είναι και το πιο βασικό:
Crt που έχουν οι γιαγιάδες από τα νοιάτα τους δουλέυουν ακόμα... ίσως το πολύ πολύ να χάσουν το χρώμα τους σε σπάνιες περιπτώσεις, μετά από 30 χρόνια (πραγμα που φτιάχνεται πανεύκολα και φτηνά)
Στις Lcd μετά από 5 χρόνια θα μετράς ποια pixel θα δουλέυουν ακόμα και θα ανάβεις φακό για να δεις εικόνα...
Στους projectors κάτσε και άλλαζε λάμπα κάθε 3000 ώρες λειτουργίας με κόστος 300Ευρώ τουλάχιστον.
7.1/6.1 ήχος... Το μεγαλύτερο ανέκδοτο από όλα... Που είναι οι ταινίες με αυτά τα κανάλια; Θα σας πω εγω... Είναι δεν είναι 20-30 όλες και όλες.
Ασυμπίεστος high def ήχος... Τι είχε ο συμπιεσμένος που αποσυμπιεζόταν μέσα στον ενισχυτή και μοιραζόταν στα ηχεία;;; Ακόμα και με καλύτερη ποιότητα, ποιος έχει τόσο ευαίσθητα αυτιά που τα πιάνει όλα;
Και για να ξυπνάμε και λίγο... Τα blue ray βγήκαν όχι για να παρέχουν στα κορόιδα high definition... αλλά για να προστατέψει η sony τα παιχνίδια του ps3 και τις εταιρίες παραγωγής ταινιών από την πειρατία. Για ποιο λόγο θέλει ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει μόνο τα γνήσια blue ray; Γιατί γίνονται firmware updates στα br player και στο ps3 μέσω internet;;;

Και για να τελειώνουμε πάρτε χαμπάρι τα εξής:

1. Δεν έχετε από μόνοι σας απαιτήσεις, άλλοι σας τις γεννάνε...

2.Παλιά κατασκευάζονταν κάτι για να αντέξει στον χρόνο...
Σήμερα... για να αντικατασταθεί με κάτι άλλο μέσα σε 3 το πολύ χρόνια.

3. Πάντα θα βγάζουν κάτι καινούργιο οι επιχειρήσεις διότι τους νοιάζει η τσέπη τους, όχι η τσέπη και η μακροχρόνια ικανοποίηση του πελάτη τους. Έτσι δουλεύει η αγορά...

Τέλος η μόνη επανάσταση που μπορώ να δεχτώ είναι:
Τα dvd ως προς τις βιντεοκασσέτες
Τα πολυκάναλα dolby digital/dts ως προς τα παλιότερα φορμά ήχου
Το κάδρο 16:9 στις τηλεοράσεις που έδωσε αίσθηση κινηματογράφου

Όποιος νομίζει ότι έχει φτιάξει ένα future-proof σύστημα είναι τουλάχιστον αφελής...
Σήμερα το μόνο που μπορεί να αντέξει θεωρητικά, είναι τα ηχεία που θα αγοράσεις και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Βρε που ήσουν εσύ και δεν σε είχαμε βρει τόσο καιρό να μας ανοίξεις τα μάτια?

Χαίρε Λέκτωρ και Διδάκτωρ του ήχου και της εικόνας!

Είπε ο Αινστάιν κάποτε! Το σύμπαν έχει όρια! Η βλακέια όχι!:137:

Reaction score
0

Και εδώ επανέρχομαι σε αυτά που έγραψα παραπάνω...
Για τον ήχο:
Αν δεν ήξερες με τι bit rate τρέχει το καθένα για να μου πεις ότι αυτό ρε φίλε είναι καλύτερο... εσύ θα μπορούσες να καταλάβεις διαφορά;;
Δηλαδή αν δεν δεις γραμμένο στον ενισχυτή τι σήμα αποκωδικοποιεί εσύ είσαι σε θέση με τα αυτιά σου και μόνο να καταλάβεις τη διαφορά;;; Προσωπικά πιστέυω πως δεν υπάρχει περίπτωση να διακρίνεις ένα dts από ένα master audio...
Για την εικόνα:
Όταν πας κινηματογράφο (που θεωρείται και top) βλέπεις τόσο απίστευτα τέλεια εικόνα που ένας sd projector στο σπίτι σου δεν μπορεί να σου δώσει κάτι ανάλογο;
Εγώ βλέπω ενα σωρό από "σκόνες" στην οθόνη... Δεν θέλω να βλέπω τις ατέλειες ενός σήματος και στο σπίτι μου... Ούτε θα αλλάξω όλη την ταινιοθήκη μου για να λέω ότι εχω high def. Γιατί μου φαίνεται ότι όλα αυτά γίνονται για να πουλάει κανείς μούρη ότι ακολουθεί την τεχνολογία...
Σχετικά με τις τηλεοράσεις:
Όταν βλέπω ταινία θέλω:
Το μαύρο μου να είναι ΜΑΥΡΟ. Όχι γκρι...
Η φωτεινότητα να είναι σταθερή και να μη φθήνει με το χρόνο (lcd,plasma, projectors)
Να μη βλέπω καμμένα/χρωματιστά κουτάκια στην εικόνα μου
Να μην βλέπω φωτεινά συννεφάκια στις σκοτεινές σκηνές (backlight bleed)
Να βλέπω μια ταινία με μαύρες μπάρες πάνω κάτω και να μην φοβάμαι μήπως μείνουν μόνιμα στην οθόνη μου...
Να παίζω παιχνίδι και να έχω άμεση απόκριση, όχι ότι πατάω να μην ανταποκρίνεται πλήρως στο τι βλέπω (input lag)
Αυτά είναι τα επιχειρήματα μου τα οποία νομίζω πως στέκουν και μάλιστα περισσότερο από τις 1000αρες, τα παπάκια και τους πικραμένους που γελάνε...
Επιτέλους κρίνετε κάτι με βάση το τι βλέπετε/ακούτε και όχι με βάση το πως δουλεύει ή τι δείχνουν τα όργανα που μετράνε...η ακόμη χειρότερα σας πει κάποιος τρίτος ότι είναι καλό...
Καταντάτε σαν τους κομπιουτεράκιδες που τρέχουν benchmark για να δουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους και δεν βλέπουν αν αυτός καθ αυτός ο υπολογιστής τους καλύπτει στις εφαρμογές τους...
Αν είσαι τόσο κολλημένος με το θέμα που θες να σκας πεντοχίλιαρα κάθε 5 χρόνια με γεια σου και συλληπητήρια...
Αν κάποιος συμβιβάζεται αυτός είσαι εσύ που σκας τόσα λεφτά για να πάρεις μια καθαρά "ΑΝΩΡΙΜΗ" και σχετικά "ΠΡΟΧΕΙΡΗ" τεχνολογία
Εγώ μια φορά θα δώσω λεφτά για ΩΡΛ και οφθαλμίατρο και θα μου βγει και φτηνότερα...:135::135::135:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss