3D περιορισμοι

Reaction score
29.519
Απάντηση: 3D περιορισμοι

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε αυτό. Απλά για τα δικά μου δεδομένα, ακόμα και τα 3 χρόνια είναι λίγος καιρός. Πόσα θα δώσεις για ένα προτζέκτορα άμα είσαι μερακλής 1500,2000 Ευρώ?? Γιατί μέσα σε τόσο λίγο καιρό να τον ξαναλλάξεις; Τι γίνεται με τον παλιό; Δεν θεωρείς ότι είναι πεταμένα λεφτά;
Την αγορά ενός πλήρους συστήματος για home cinema την αντιμετωπίζω σαν αγορά αυτοκινήτου (είτε είναι σωστό ή λάθος αυτό), πρέπει δηλαδή να σου μείνει για μια 10ετία τουλάχιστον.
Δεν θέλω να σκάω 2000 για προτζέκτορα, 1200 για a/v receiver και 200-300 για blue ray player και 1500 για μια αντίστοιχη τηλεόραση...
Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το κάθε άτομο...
Ο καθένας κάνει ότι θέλει...
Υ.Γ. πως και πήγες για 720p projector και δεν περίμενες μια και καλή για 1080p; Νομίζω είχαν ανακοινωθεί και οι 3 αναλύσεις όταν ξεκίνησε η φασαρία με το hd
Δεν πήγα σε 720 p , αλλά απο 720p σε 1080p.
Τώρα για τα άλλα που λες πιο πάνω , μέσα σε ενα και κάτι χρόνο έδωσα , 5500 για προ, 5500 για τελικό , 4500 για player , συν κάτι ψηλά, 2000 για προβολέα , άααλλα 1100 για player, kai πάει λέγοντας.Και τελικούς είχα πριν , και εχω ακόμα και προβολέα είχα , και οθόνη που άλλαξα , άλλα 1700ε , .
Οσο για το πόσο δίνεις αμα είσαι μερακλής πίστεψέ με δίνεις παραπάνω, πολύ , απο 2000ε για προβολικό.Μια μέση κατάσταση 4000-6500 , οι ακριβοί είναι στα 10000 και βάλε.
Η διαφορά της ποιότητας που πήρα με όλα αυτά τα high def μηχανάκια είναι συγκριτικά με τα προηγούμενα της τάξης του 30%.Πίστεψέ με δεν είναι καθόλου λίγο αυτό.
Οπως είπε και ο abcd είναι το χόμπυ μας και τα χώνουμε.Τώρα για το αν κρατάς προβολέα και ενισχυτικά 10 χρόνια η οσο ενα αυτοκίνητο είναι τελείως υποκειμενικό θέμα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: 3D περιορισμοι

Φίλε gstriftos
Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες,
Κατ' αρχήν συμφωνώ για το αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την τεχνολογία ή όχι είναι δικό του θέμα.
Για τα ελληνικά κανάλια δεν έκανα καμιά αναφορά αλλά συμφωνώ επίσης. Είμαστε τριτοκοσμική χώρα σε αυτόν τον τομέα.
Για τις crt έβλεπες burn in μόνο άμα πρόβαλαν το menu dvd ή το demo παιχνιδιού στην βιτρίνα ενός καταστήματος, όπου για μερόνυχτα δείχνουν το ίδιο πράγμα.
Για τις lcd δεν θα μιλήσω καν διότι τις μισώ απίστευτα... Το μόνο θετικό είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (greenpeace βλέπεις :126:). Από επιδόσεις στον τομέα τηλεόραση, την plasma θα υποστήριζα (αν όχι και πάλι τις crt)...
Στις plasma όμως, έχω πετύχει πολύ κόσμο να λέει ότι παρά την τελευταία γενιά τηλεοράσεων τους, έχουν συναντήσει image retention (το οποίο αν θυμάμαι καλά μπορεί να φύγει) και ακόμα χειρότερα burn in (με το οποίο την έβαψες) με 3 ώρες παιχνιδιού ή θέασης ταινίας. Μέχρι και η Sony δεν τις συνιστά για το ps3. Οπότε άκυρο και γι αυτές...
Γενικότερα έχει δωθεί έμφαση σε 2 τομείς κατα την κατασκευή των σημερινών τηλεοράσεων για home cinema:
Ίντσες
Αισθητική (αυτό που προσπαθούν να την κάνουν όσο πιο λεπτή γίνεται... ΕΛΕΟΣ πια!!)
Οι επιδόσεις όμως και η αντοχή στον χρόνο έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα...
Σχετικά με τον projector. Ωραίες οι πολλές ίντσες, ωραία η απεικόνιση αλλά:
Αυτό με τη λάμπα μου κάθεται στο στομάχι...
Ο χώρος πρέπει να διαρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο που να μπορέσει να αποδόσει τα μέγιστα. Εννοώ πανιά, χρώμα τοίχων - Πατώματος, ολόκληρη βαβούρα. Δεν είναι πολύ πρακτικό σε ένα διαμέρισμα αλλά σε ένα υπόγειο είσαι μια χαρά. Ωστόσο το χώρο τον φτιάχνεις μια φορά και είσαι OK.
Σχετικά με το θέμα interlaced που ανέφερες...
Όπως πολύ σωστά είπες, πρέπει να έρθεις κοντά για να το δείς. Δεν το βλέπεις από απόσταση διότι υπάρχει ομοιόμορφα στην εικόνα και ξεγελάει το μάτι. Αντίθετα ένα καμένο πίξελ που αποτελεί μια παραφωνία στην φαινομενικά τέλεια εικόνα, το εντοπίζεις πιο εύκολα και είναι ικανό να πάψεις να προσέχεις την ταινία...
Ο λόγος που γκρινιάζω είναι ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν αυτήν την νέα τεχνολογία είναι τελείως ανώριμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

JOHN MARKOU
Βλέπω ότι είσαι σε βαθιά νερά σχετικά με το θέμα οπότε δεν με παίρνει να μιλήσω για το τι θεωρώ ακριβό... Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι έχεις φανταστικό σύστημα που σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και οπωσδήποτε έχεις απολαύσει...
Ωστόσο δεν σου φαίνεται εξοργιστικό που όλα αυτά τα χρήματα που έδωσες τώρα θα πρέπει να τα ξαναδώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα...;

Reaction score
0

Σχετικά με τον ήχο που είπες gstriftos,
Αν θυμάμαι καλά, τα Dolby Digital (5.1), Dts(5.1) και Dts Discrete (6.1) είχαν original διακριτά κανάλια μετά την αποσυμπίεση, εκτός από το Dolby Digital EX πρότυπο που έκανε μίξη τα 2 πίσω και δημιουργούσε ένα ακόμη (έκτο) με matrixing. Δηλαδή ήταν 5.1 που "μασκαρευόταν" σε 6.1.
Το Dolby Surround έκανε matrixing αν δεν κάνω λάθος από 2 κανάλια και δημιουργούνταν τα υπόλοιπα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Σχετικά με τον ήχο που είπες gstriftos,
Αν θυμάμαι καλά, τα Dolby Digital (5.1), Dts(5.1) και Dts Discrete (6.1) είχαν original διακριτά κανάλια μετά την αποσυμπίεση, εκτός από το Dolby Digital EX πρότυπο που έκανε μίξη τα 2 πίσω και δημιουργούσε ένα ακόμη (έκτο) με matrixing. Δηλαδή ήταν 5.1 που "μασκαρευόταν" σε 6.1.
Το Dolby Surround έκανε matrixing αν δεν κάνω λάθος από 2 κανάλια και δημιουργούνταν τα υπόλοιπα.
Όχι.Τα dd και dts είχαν ένα κανάλι για τον περιβάλλοντα ήχο το οποίο γινόταν stereo μετά απο επεξεργασία(δλδ η αρχική ηχογράφηση ήταν μονοφωνική και στο studio την έκαναν στέρεο).Είναι άλλο απ το να έχεις εγγενή πληροφορία στο κάθε περιφεριακό κανάλι αυτόνομα.
Τo 6o κανάλι ήταν μίξη που έκαναν οι ενισχυτές απ τα 2 περιφεριακά.
Παρόλα αυτά για λόγους τσιγκουνίας έχουμε περιοριστεί στο 5.1 αντί για 7.1 που μπορούν.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Όχι.Τα dd και dts είχαν ένα κανάλι για τον περιβάλλοντα ήχο το οποίο γινόταν stereo μετά απο επεξεργασία(δλδ η αρχική ηχογράφηση ήταν μονοφωνική και στο studio την έκαναν στέρεο).Είναι άλλο απ το να έχεις εγγενή πληροφορία στο κάθε περιφεριακό κανάλι αυτόνομα.
Παρόλα αυτά για λόγους τσιγκουνίας έχουμε περιοριστεί στο 5.1 αντί για 7.1 που μπορούν.
Σοβαρά;
Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα... Δηλαδή πόσα κανάλια συμετέχουν στο γύρισμα μιας ταινίας; Τρία;
1 για διαλόγους
1 για περιβάλλοντα μπροστα
1 πίσω
ή
2; Διάλογοι-Περιβάλλοντα;
ή
ένα για όλα και τα υπόλοιπα προκύπτουν στο studio κατα τη διάρκεια του μιξάζ;
Πάντως από 7.1 βλέπω ότι η πλειοψηφία των ταινιών ανήκει στην Lionsgate που μου κάνει εντύπωση μιας και περίμενα περισσότερα από warner, paramount, universal, 20th century κλπ

Reaction score
29.519

Φίλε gstriftos
Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες,
Κατ' αρχήν συμφωνώ για το αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει την τεχνολογία ή όχι είναι δικό του θέμα.
Για τα ελληνικά κανάλια δεν έκανα καμιά αναφορά αλλά συμφωνώ επίσης. Είμαστε τριτοκοσμική χώρα σε αυτόν τον τομέα.
Για τις crt έβλεπες burn in μόνο άμα πρόβαλαν το menu dvd ή το demo παιχνιδιού στην βιτρίνα ενός καταστήματος, όπου για μερόνυχτα δείχνουν το ίδιο πράγμα.
Για τις lcd δεν θα μιλήσω καν διότι τις μισώ απίστευτα... Το μόνο θετικό είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (greenpeace βλέπεις :126:). Από επιδόσεις στον τομέα τηλεόραση, την plasma θα υποστήριζα (αν όχι και πάλι τις crt)...
Στις plasma όμως, έχω πετύχει πολύ κόσμο να λέει ότι παρά την τελευταία γενιά τηλεοράσεων τους, έχουν συναντήσει image retention (το οποίο αν θυμάμαι καλά μπορεί να φύγει) και ακόμα χειρότερα burn in (με το οποίο την έβαψες) με 3 ώρες παιχνιδιού ή θέασης ταινίας. Μέχρι και η Sony δεν τις συνιστά για το ps3. Οπότε άκυρο και γι αυτές...
Γενικότερα έχει δωθεί έμφαση σε 2 τομείς κατα την κατασκευή των σημερινών τηλεοράσεων για home cinema:
Ίντσες
Αισθητική (αυτό που προσπαθούν να την κάνουν όσο πιο λεπτή γίνεται... ΕΛΕΟΣ πια!!)
Οι επιδόσεις όμως και η αντοχή στον χρόνο έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα...
Σχετικά με τον projector. Ωραίες οι πολλές ίντσες, ωραία η απεικόνιση αλλά:
Αυτό με τη λάμπα μου κάθεται στο στομάχι...
Ο χώρος πρέπει να διαρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο που να μπορέσει να αποδόσει τα μέγιστα. Εννοώ πανιά, χρώμα τοίχων - Πατώματος, ολόκληρη βαβούρα. Δεν είναι πολύ πρακτικό σε ένα διαμέρισμα αλλά σε ένα υπόγειο είσαι μια χαρά. Ωστόσο το χώρο τον φτιάχνεις μια φορά και είσαι OK.
Σχετικά με το θέμα interlaced που ανέφερες...
Όπως πολύ σωστά είπες, πρέπει να έρθεις κοντά για να το δείς. Δεν το βλέπεις από απόσταση διότι υπάρχει ομοιόμορφα στην εικόνα και ξεγελάει το μάτι. Αντίθετα ένα καμένο πίξελ που αποτελεί μια παραφωνία στην φαινομενικά τέλεια εικόνα, το εντοπίζεις πιο εύκολα και είναι ικανό να πάψεις να προσέχεις την ταινία...
Ο λόγος που γκρινιάζω είναι ότι τα μέσα που χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν αυτήν την νέα τεχνολογία είναι τελείως ανώριμα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

JOHN MARKOU
Βλέπω ότι είσαι σε βαθιά νερά σχετικά με το θέμα οπότε δεν με παίρνει να μιλήσω για το τι θεωρώ ακριβό... Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι έχεις φανταστικό σύστημα που σίγουρα αξίζει τα λεφτά του και οπωσδήποτε έχεις απολαύσει...
Ωστόσο δεν σου φαίνεται εξοργιστικό που όλα αυτά τα χρήματα που έδωσες τώρα θα πρέπει να τα ξαναδώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα...;

Οχι φίλε είμαι μια χαρά και κομπλέ, ηχητικά τουλάχιστον.Οσο αφορά στην εικόνα , θα ψαχτώ για κάποιον νεο προβολέα οταν ωριμάσουν τα led.Προς το παρόν παρά τις 900 ώρες δεν χρειάζομαι λάμπα ακόμη. Μπορεί σε 100 να χρειαστώ. Ε δεν εγινε και τίποτα.Μια λάμπα του w5000 είναι πλέον κάτω απο 200e.
Δεν εχω λόγο να ψαχτώ ούτε να αγοράσω κάτι (3d)το οποίο και στο πρελθόν εχει προσπαθήσει να μπεί στα σπίτια αλλά δεν το κατάφερε.Προς το παρόν και το εγγύς μέλλον είμαι σε φάση απόλαυσης.

Reaction score
29.519
Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

7.1 αυτόνομα σε κάποιες , οχι όλες τις ταινίες , η πλειοψηφία στο 5.1 αυτόνομα πλήρους φάσματος και κυρίως ασυμπίεστα.
Είναι τελείως άλλο πράγμα το hd.Ηχητικά και οπτικά.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Δλδ ολοι εμείς που έχουμε hd projector εδω και 2 χρόνια είμαστε κορόιδα τελικά?
Η οχι?
Δεν συγκρίνεται η εικόνα ενος cinema με την εικόνα ενος hd προβολέα σπιτιού.

καλα ελεγα εγω οτι ειμαστε βαρεμενοι , και κανεις δεν με πιστευω.Για ακομα μια φορα βλεπω οτι δεν ξερω τι μας γινεται.
τελικα ειμαστε μεγαλα πσωνια, μα πολυ μεγαλα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τελικα:143: εγω ειμαι ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ EVER στο χωρο με πιασανε χοντροΜΑΚΑΚΑ μα πολυ χοντρο λεμε για τα λεφτα που εσπρωξα σε καλωδια .θα ειχα αγορασει χιλιαδες τικετς .Πωπω δεν ειμαι καθολου καλα.Δεν τα ετρωγα σε σουβλακια:143:

Reaction score
150
Δηλαδή εγώ που κάνω συλλογή από Stewart κι έχω 4 οθόνες στο σύστημα είμαι κι εγω τέτοιος?

Γουστάρω! Εσύ καλωδια εγώ οθόνες!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D περιορισμοι

Σοβαρά;
Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα... Δηλαδή πόσα κανάλια συμετέχουν στο γύρισμα μιας ταινίας; Τρία;
1 για διαλόγους
1 για περιβάλλοντα μπροστα
1 πίσω
ή
2; Διάλογοι-Περιβάλλοντα;
ή
ένα για όλα και τα υπόλοιπα προκύπτουν στο studio κατα τη διάρκεια του μιξάζ;
Πάντως από 7.1 βλέπω ότι η πλειοψηφία των ταινιών ανήκει στην Lionsgate που μου κάνει εντύπωση μιας και περίμενα περισσότερα από warner, paramount, universal, 20th century κλπ
6 ή 8 κανάλια(5.1 ή 7.1)Το ότι στον σκληρό δίσκο ή το master tape που υπάρχει στο studio υπάρχουν διακριτά τα κανάλια σημαίνει ότι στα blu ray μπορούμε να έχουμε την μπάντα όπως καταγράφηκε(εφόσον το επέτρεπε η εκάστωτε τεχνολογία της εποχής)
Όμως:
Στα απλά dd και dts χρησιμοποιούσαν/ουν ένα εκ των περιφεριακών καναλιών και το έκαναν/κάνουν ψευδοστεροφωνικό κατά την μίξη(δεν υπάρχει χώρος στο δισκάκι για 2 διακριτά κανάλια εξ αρχής.)

Reaction score
29.519

Δηλαδή εγώ που κάνω συλλογή από Stewart κι έχω 4 οθόνες στο σύστημα είμαι κι εγω τέτοιος?

Γουστάρω! Εσύ καλωδια εγώ οθόνες!

LIZA MINELLI.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Στο υπογεγρεμμένο είπα μλκια:120:
Αυτό γινόταν μέχρι περίπου το 1990.
Η εγγραφή στα πρότυπα που έθεσαν η dts και dolby μετά το 1990 είχαν στεροφωνική(ας την πούμε έτσι) λήψη.
Και λέω ας την πούμε γιατί τα εφέ προσθέτονται στο μιξαζ.

Reaction score
29.519

Είπα να στο πω αλλά λέω άστο , κάτι θα εχει στο νου του αυτός.
Τα dd, dts, τα παλιά του dvd ηταν 5,1 discrete.Με τα es kai ex να είναι matrix και 6.1.

Reaction score
150
Εδώ είμαι ωρέ! Έχουμε και βόλτες να πάμε και είχα όρεξη σήμερα για T-Bone και Fischer!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωτηρη, εσυ εχεις χτυπησει στροφαλο-
και εγω εχω καψει βαλβιδες.
Αν μαζεψουμε τα ανταλλακτικα μας φτιαχνουμε ενα μοτερ απο την αρχη.Εισαι

Reaction score
81

Σιγουρα ο καθενας εχει τις εμπειριες του και την αποψη του απλα καλο θα ηταν να κυριαρχει ο σεβασμος και το φιλικο επιπεδο!Συζητηση και παρεουλα brothers!!!:103:

Reaction score
150

σωτηρη, εσυ εχεις χτυπησει στροφαλο-
και εγω εχω καψει βαλβιδες.
Αν μαζεψουμε τα ανταλλακτικα μας φτιαχνουμε ενα μοτερ απο την αρχη.Εισαι

Κι έχω και μια ντουζίνα κουτιά με εξαρτήματα για υδροψύξεις για να μην καεί το μοτέρ.

Reaction score
29.519

Σιγά να μην κάψετε καμιά φλάντζα απο την πολύ συμπίεση .......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo