Αντιστοιχία 6F2 για Dynavox

Reaction score
20
Έχω ένα Dynavox VR70E-2 ό οποίος έχει 2 6F2 για προενισχήτριες,είναι απλές κινέζικες και ψάχνω αντιστοιχία με άλλες ισοδύναμες καλλύτερες ,αλλά η αντιστοιχία που βρήκα είναι ECF82 και 6U8.Όμως αυτές δέν τις βρίσκω σε Mullard ή Tung Sol,μιάς και θέλω να αλλάξω και τις τελικές που είναι EL 34,τις οποίες και βρίσκω σε Mullard και Tung Sol.Κάποια βοήθεια;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142
Απάντηση: Αντιστοιχία 6F2 για Dynavox

Μα, δεν είναι ανάγκη να είναι όλες οι λάμπες του ιδίου κατασκευαστή. Σημασία έχει, αυτό να συμβαίνει σε συγκεκριμένη θέση, αλλά και στα δύο κανάλια. Για παράδειγμα, στην είσοδο του ενισχυτή μπορείς να έχεις δύο μεταχειρισμένες λάμπες του ιδίου κατασκευαστή, ας πούμε Telefunken ή Sylvania, και στην έξοδο να έχεις καινούργιες JJ Tesla. Μη κάθεσαι και βασανίζεις τον εαυτό σου χωρίς λόγο.

Reaction score
20
Re: Απάντηση: Αντιστοιχία 6F2 για Dynavox

Μα, δεν είναι ανάγκη να είναι όλες οι λάμπες του ιδίου κατασκευαστή. Σημασία έχει, αυτό να συμβαίνει σε συγκεκριμένη θέση, αλλά και στα δύο κανάλια. Για παράδειγμα, στην είσοδο του ενισχυτή μπορείς να έχεις δύο μεταχειρισμένες λάμπες του ιδίου κατασκευαστή, ας πούμε Telefunken ή Sylvania, και στην έξοδο να έχεις καινούργιες JJ Tesla. Μη κάθεσαι και βασανίζεις τον εαυτό σου χωρίς λόγο.
Ευχαριστώ,απλά υπάρχει το όποιο θέμα ταιριάσματος για καλλύτερο αποτέλεσμα;Επισης πόσω αφοβα μπορω να βάλω και αλλου τύπου λάμπες;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Βεβαίως άφοβα, αρκεί η αντικαταστάτρια λυχνία να είναι η αντίστοιχη. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για αυτήν την 6F2, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον η ECF82 είναι αντίστοιχη. Τώρα, γιατί έβαλαν μινιατούρα τρίοδο - πέντοδο, δεν ξέρω. Αλλά - γνώμη μου - μη κάθεσαι και μπλέκεις στο τριπάκι η τάδε μάρκα έτσι, η δείνα μάρκα αλλιώς. Ειδικά όσον αφορά λάμπες NOS, πολύ δύσκολα να εμπιστευθείς κάποιο μαγαζί και να αγοράσεις. Πάντως, πήρε το μάτι μου αυτές εδώ τις Telefunken, αλλά είναι καινούργιες; Εδώ σε θέλω...

Reaction score
20

Βεβαίως άφοβα, αρκεί η αντικαταστάτρια λυχνία να είναι η αντίστοιχη. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για αυτήν την 6F2, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον η ECF82 είναι αντίστοιχη. Τώρα, γιατί έβαλαν μινιατούρα τρίοδο - πέντοδο, δεν ξέρω. Αλλά - γνώμη μου - μη κάθεσαι και μπλέκεις στο τριπάκι η τάδε μάρκα έτσι, η δείνα μάρκα αλλιώς. Ειδικά όσον αφορά λάμπες NOS, πολύ δύσκολα να εμπιστευθείς κάποιο μαγαζί και να αγοράσεις. Πάντως, πήρε το μάτι μου αυτές εδώ τις Telefunken, αλλά είναι καινούργιες; Εδώ σε θέλω...
Έλα ντε θα είναι ντερβίσης ο τούρκος ή θα πάρω καμιά λάμπα φθορισμού :137:

Πάντως θα χρειάζετε και κάποια προσοχή με την ρυθμιση των ρευματων πόλωσης μιάς και στοιχεία τέτοια δεν φαίνετε να δίνει ο αρκαντάσης. Βρήκα εδώ http://cgi.ebay.ch/JJ-EL34-upgrade-...QQcmdZViewItemQQptZRöhren?hash=item53defafb6c ταιριασμένη τετράδα για τις τελικές ΕL 34 και ακριβώς τις ίδιες 6F2 στο e-bay της JJ tesla,θα ήταν λές καλλυτερη επιλογη;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.142

Εντάξει φαίνονται, και μάλλον σε σχετικά λογική τιμή. Πάντως, μη πολυδίνεις σημασία στις ματσαρισμένες λάμπες. Και ματσαρισμένες να είναι, μετά από καμιά 50ριά ώρες λειτουργίας, καθεμιά έχει πάρει το δικό της δρόμο.

Reaction score
20

Εντάξει φαίνονται, και μάλλον σε σχετικά λογική τιμή. Πάντως, μη πολυδίνεις σημασία στις ματσαρισμένες λάμπες. Και ματσαρισμένες να είναι, μετά από καμιά 50ριά ώρες λειτουργίας, καθεμιά έχει πάρει το δικό της δρόμο.
Ευχαριστώ να είσαι καλά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON