THORENS TD160 & TD166

Reaction score
131
Ενας φίλος ρωτάει:
Το μοτέρ του 166 μπορει να "γυρίζει" το βαρύτερο πλατό του 160 χώρίς προβλήματα ακομη και μετά από χρονια?
Οπτικά τα δύο μοτέρ είναι ίδια.
Ξερει κανείς κάτι? Ευχαριστώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες το πιθανότερο είναι να είναι το ίδιο μοτέρ.
Το πρόβλημα, λόγο βάρους, θα υπάρξει στο πηγάδι μετά από χρόνια και όχι στο μοτέρ.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να βοηθάμε το μοτέρ στην εκκίνηση, όπου και ζορίζεται περισσότερο, ξεκινώντας το πλατό με το χέρι.

Reaction score
28
Ενας φίλος ρωτάει:
Το μοτέρ του 166 μπορει να "γυρίζει" το βαρύτερο πλατό του 160 χώρίς προβλήματα ακομη και μετά από χρονια?
Οπτικά τα δύο μοτέρ είναι ίδια.
Ξερει κανείς κάτι? Ευχαριστώ.
ειμαι κατοχος του 166 mkii τα δυο μοτερ ειναι ιδια .

αλλα πες μας απο περιεργεια τι θες να κανεις?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: THORENS TD160 & TD166

Το πρόβλημα, λόγο βάρους, θα υπάρξει στο πηγάδι μετά από χρόνια και όχι στο μοτέρ.
Βασικό πρόβλημα πέρα από αυτό, είναι και το υλικό κατασκευής του πλατό. Κάποια παλιότερα ήταν σιδηρομαγνητικά με δυσάρεστες συνέπειες στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Reaction score
131
Απάντηση: THORENS TD160 & TD166

"Τι θέλω να κάνω?"
Οταν παιζει το 160mkii και ξεκινησει το ψυγείο ακούγεται ένας θόρυβος όπως όταν "πηδάει" η βελόνα στιγμιαία!!
Επειδή υπάρχει το 166, λέει ο φίλος, να κάνει την τράπα!
Το σιδηρομαγνητικο πλατό πως ξεχωρίζει από τα άλλα? Σε ποια μοντέλα το έβαζαν?

Reaction score
49

"Τι θέλω να κάνω?"
Οταν παιζει το 160mkii και ξεκινησει το ψυγείο ακούγεται ένας θόρυβος όπως όταν "πηδάει" η βελόνα στιγμιαία!!
Το πρόβλημα που αναφέρεις δεν έχει να κάνει με το Πικ-Απ.
To Thorens TD 160 είναι πολύ καλό και ποτέ δεν είχε "σιδηρομανητικό" πλατό.Το είχαν κάποια παλαιότερα όπως το TD 124.Το πλατό του 160 είναι από αλουμίνιο άρα ο μαγνήτης δεν το "πιάνει".

Reaction score
28
Re: Απάντηση: THORENS TD160 & TD166

"Τι θέλω να κάνω?"
ο ηχος που ακουγεται μαλλον δεν οφειλεται στο οτι πηδαει και η βελονα ,ουτε και θα κανεις τιποτα με την τραμπα των πλατω .κατι αλλο φταιει σιγουρα.

Reaction score
28

Το πρόβλημα που αναφέρεις δεν έχει να κάνει με το Πικ-Απ.
To Thorens TD 160 είναι πολύ καλό και ποτέ δεν είχε "σιδηρομανητικό" πλατό.Το είχαν κάποια παλαιότερα όπως το TD 124.Το πλατό του 160 είναι από αλουμίνιο άρα ο μαγνήτης δεν το "πιάνει".
και ομως τοσο το 124 οσο και το 125 ηταν εκπληκτικα πικαπ ,μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.

Reaction score
131

Δεν ειπα οτι πηδαει η βελονα:403:!!
Ο θορυβος που ακουγεται από τα ηχεια, οταν ξεκινησει το ψυγειο, ειναι οπως οταν πηδηξει η βελονα (τσικτζιζ):103:
Ο RB300 και η RONDO RED που φοραει ειναι δοκιμασμενα και παιζουν χρονια χωρις προβλημα!
Το υποψιν πικαπ αγοραστηκε από τους "αγιους τοπους" (e-bay).
Και σιγουρα το 160 ειναι ενα παρα πολυ καλο πικαπ, ειδικα στα χρηματα που μπορεις να το βρεις!

Reaction score
3
Δεν έχει σχέση με το μοτέρ. Τον ίδιο θόρυβο κάνει και ο δικός μου ενισχυτής (DENSEN DM 10) όταν τον ανάβω. Ας το εξηγήσουν άλλοι, πιό ειδικοί τι συμβαίνει, αλλά σίγουρα δεν οφείλεται στο μοτέρ του πικάπ.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Απάντηση: THORENS TD160 & TD166

και ομως τοσο το 124 οσο και το 125 ηταν εκπληκτικα πικαπ ,μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.
Δεν είπα οτι δεν είναι καλά, αντίθετα.Και εγώ στο πρόφατο παρελθόν είχα το 124,μέχρι που ανακάλυψα τα ΕΜΤ από τα οποία έχω 3.Το ΕΜΤ 950,930 και 927.

D

deleted user 10898

Guest
τι διαφορεσ εχει το 160 με το 166?
ενα 160μκι με sme iii s ειναι καλη αγορα σε σχεση με τα σημερινα σανιδια που λεει ο κογιασ?
τι πρεπει να κοιταξω σε τετοια αγορα?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: THORENS TD160 & TD166

τι διαφορεσ εχει το 160 με το 166?
ενα 160μκι με sme iii s ειναι καλη αγορα σε σχεση με τα σημερινα σανιδια που λεει ο κογιασ?
τι πρεπει να κοιταξω σε τετοια αγορα?
Που βρήκες τον sme iii s ;

Μην εννοείς τον SME series 3 ; :133:

Reaction score
968

"Τι θέλω να κάνω?"
Μάλλον πρέπει να αλλάξεις ψυγείο! :111:

Reaction score
2.248

O SME iii S(simplified) παρόλο που είναι η απλή έκδοση του SME iii θεωρείται Ο καλύτερος.

Είναι ο χαμηλότερης ενεργής μάζας που κατασκεύασε η SME (5γρ) και ένας από τους χαμηλότερους όλους των εποχών. Θέλει ΜΙΑ και μόνο κεφαλή που ακούει στο όνομα shure V type 15 IV.
Δυστυχός δεν υπάρχουν πια αυτές οι κεφαλές και ιδικά η υπερελλειπτική VN45HE βελόνα της.
Οσοι τις έχουν απλός δεν τις πουλάνε.

ΙΜΗΟ SME iii S και V type 15 IV είναι ο καλύτερος συνδυασμός EVER και δεν με πειράζει τι θα πουν !!!!

Reaction score
2.248

Το tracability είναι απλός απίστευτο. Σε συνδυασμό με ένα από τα καλύτερα πλατώ ανάρτησης (oracle delphi)........ απλός κοίτα.

[youtube]6cVKh09ETnE[/youtube]

(To delphi εδώ έχει τον SME II S2 improved)

Reaction score
968
Αυτό για να το κάνεις θα πρέπει να έχεις κεφαλή με τρελά υψηλή compliance. Διαφορετικά θα την πάρεις στο χέρι. Don't try this at home!

Reaction score
2.248

Είναι μία κεφαλή ενδοτηκότητας 32CU με VTF 0.75-1.25γρ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef